WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję w imieniu Mani za życzonka :D

Kamcia jak zrobić ten kompot z jabłek? Mani nie za bardzo smakuje woda :/

Kattalinna ale radość :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 20:40

kattalinna lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feeva
    "normalnie" :)
    bo jakos nie zastanawiałam sie jak zrobic kompot
    kroje jabłka na ósemki by wyciac gniazda nasienne, nie obieram, zalewam woda i gotuje
    bez cukru-i tak słodkie
    po ugotowaniu mozna dac dziecku jeszcze z wieksza iloscia wody(w butelce np) zeby sprawdzic ile potrzebuje dla zalapania smaczku, ja tego nie rozcieńczam
    a po chorobach rano daje chlopakom z kilkoma kroplami wit c(codziennie), Piotr dostawał do tego ciut miodu (dla zdrówka) albo obrzydliwego soku z czarnego bzu ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaśnięcie o 20, a już teraz pierwsza pobudka na cyca... oj coś mi się wydaje, że ciężka będzie noc.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju co temu mojemu chlopczykowi się poprzewracało. Albo zasypia o 20 budzi sie po 30 minutach i glupotki w głowie ( chyba że zakończę swój dzień o 20 i leżę z nim) albo impreza do 22. Dzisiaj byla pierwsza wersja. Zasnął przed chwilą...ja leżę z nim bo inaczej czujniki że mama jest dalej niż 5 cm włączają się...
    I to noszenie...Katy rozumiem Cie, ja wysiadam od noszenia tego grubcia...

• Hoope Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy właśnie usypiam skacząc na piłce. Na siedząco mamy już dobrze opanowane.

Pawojoszka jeść łyżką? XD XD XD XD XD

Zdjęcia bobasków cudowne, bobaski przesłodkie, widziałam, polajkowałam tylko dlaczego Wasze dzieci to niemowlaki a mój jakoś staro wychodzi XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobijcie.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh..dziecko spi od 3 godzin, a ja nie moge isc w spokoju spac bo pies sobie zazyczyl wyjsc na pole :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Dobijcie.
    :-*

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie nie wyspalam :/ Najpierw ten pies, potem nie moglam zasnac, pozniej chlopak gadal przez sen i na końcu jeczacy Kamil...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Katy niezazdroszczę nocy.
    U nas o dziwo noc zapowiadała się jak zwykle z pobudkami co 1.5h, a tu od północy pobudki co 3h! Szok. Już nie pamiętam takiej pięknej nocy.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry u nas noc jak zwykle dzieci spały jak aniołki a matka głupia zamiast spać jak człowiek to łaziła prawie do pierwszej ale o dziwo w miarę się wyspałam . Dziś zabieram swój szpital polowy do lekarza przy okazji obkupie ich na zimę bo to jeszcze dwa tygodnie i grudzień chociaż za oknem tego nie widać to zima tuż tuż a że w tym roku pogoda rozwija się skokowo to lada chwila może nastąpić tąpnięcie i spadnie śnieg ni z tad nie zowąd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 08:11

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    U nas noc niezła, pobudka o 2:30 na jedzenie (mało ostatnio je w dzień i chyba próbuje nadrobić w nocy...) i potem ostateczna o 6. O 7:30 pierwsza drzemka, jeszcze śpi.
    Rozwaliło mi to harmonogram dnia, bo zawsze wstawala o 7, o 9 szlysmy na spacer a teraz to nie wiem o której pójdziemy.

Edit. Już pospane... o.O

Edit2 jednak jeszcze śpi XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 08:28

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, jak tam? :*

Katy, przesyłam zastrzyk kofeiny :*

U nas dzisiaj pobudka co półgodziny. Straciłam rachubę ilości tych pobudek
    Ale chyba o brzuszek chodziło, bo bączki śmierdzące idą teraz.

Uściski dla wczorajszej półroczniaczki Mańki :*

Ja z zakupami większymi czekam jeszcze tydzień na black friday/cyber monday. Już nie mogę się doczekać :D

Hoope, Twój Prezes nie tylko "staro" wygląda, a przede wszystkim staro się zachowuje ;) kto to widział już tak ładnie siedzieć i czworaczkować?
    LadyInna u Ciebie też wybitna akrobatka :)

Wiktoria póki co zaczyna lubić się ze stópkami i stabilnie leżeć na boczku. Ja się uspokoiłam, że w ogóle coś ruszyło w rozwoju motorycznym i więcej nie oczekuje od niej póki co :) i tak już na przewijaku się boję ją przebierać, bo wywija kończynami nieziemsko.

Hoope, Feeva lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówisz Fatalita, że warto na black dzień poczekać? Chcę kupić w tym miesiącu kombinezon dla starego (74/80 ze stópkami), zabawki, pokrowiec na nóżki do wózka, włóczki dla siebie, kurtkę zimową dla siebie, krzesełko - peg perego wpadło mi w oko ale droooogie, czy 500 zł to przesada?

Wowka cierp ciało coś chciało XD

Feeva się zdecyduj, śpicie czy nie XD

Pawojoszka wszystkich razem zabierasz? Chciałabym to zobaczyć XD

Pada. Dziś w domu. Średnia kaszle. Noc do bani. Kawo daj żyć. Prezes opanowuje wkładanie i wyciąganie z czegoś w coś. Najlepiej cudzego.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope nie wszystkich połowę. Połowa już lepiej kogo dopadła tylko jelitowka to już wydobrzał ale ofiary przeziębienia bez lekarza się nie obędą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 09:39

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowia dla chorujących!

A powiedzcie, chociaż wiem, że tak opisowo to trudno. Od soboty chyba czy niedzieli młoda dziwnie pokasłuje. Wydaje taki dziwny dźwięk, coś jaby teatralne "khy khy kłaczek". No i nie wiem czy się martwić czy nie. Obserwuję ale jak czytam o bezobjawowych zapaleniach oskrzeli to się zastanawiam. Bo nic więcej się nie zmieniło. W czwartek osłuchowo było ok. A boję się ewentualnych zarazków od chorych dzieci od lekarza...

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Marysi :)

U nas noc porazka. Patryk poszedl spac o 19:35. Zanim ja poszlam do łóżka (22:00) obudzil sie jakies 3 razy, a zanim usnelam wstal! I nie spal do 1 w nocy. Udalo mi sie go kilka razy w tym czasie uspac, ale za kazdym razem budzil sie po krotkiej chwili. Na szczescie jak padl to obudzil sie o 8 z dwoma przerwami na jedzenie.

Yh. Zamiast to coraz lepiej to jest coraz gorzej z tym spaniem. Wiecej sie wysypialam, gdy mial 2 miesiace

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, u nas niestety też takie noce. Wszyscy mówią że to minie więc pozostaje nam czekać :-)

Wkoncu dzisiaj poszła Juuupi, Ale jaka duuuuza. Wkoncu. Radość bezcenna. Dzisiaj w takim razie dam jej tylko jedno warzywko na obiad, może pasterniaka a z kaszkami się jesszce wstrzymam. Na deser dam jabluszko.

Teraz drzemka. Udało mi się na odlozyc do lozeczka. Sukces!! Bo od dwoch dni to nie było możliwe, wybudzala się natychmiast. Niech pospi chociaż 40min plisss

Sela lubi tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa 02.01.2019 robię kurs na przelduzanie rzęs. Czyli wkoncu cos dla siebie.
    Kiedyś już taki kurs robiłam, jakieś 8 lat temu teraz myślę żeby do tego wrócić.
    Jak tylko córka pozwoli :-)

A zaczęłam od nabycia fotela... Ktoś miał do oddania u nas w Niemczech za kawę, idealny pod rzęsy.
    Stoi póki co w piwnicy. Jeden wydatek ok 1000 zł juz z głowy :-)

Nie wiem tylko jak zrobię ten kurs bo na 8h muszę z domu zniknąć, będzie mąż najwyżej z nią przyjeżdżał na cycka jak do tego czasu nie polubi butelki.

Trzeba coś robić, bo niedługo się macierzynskie kończy a żyć za coś trzeba :-D

pawojoszka lubi tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja dziś w nocy żeby spał mlody w łóżeczku musialam spac z ręką w łóżeczko, boli mnie doslownie.kazdy centymetr ciała, już wole z nim chyba.

Dziewczyny czy można zamrozić mieso dla dziecka? I jak później to gotować? Jak dla dorosłego najpier rozmrozić i dopiero gotowac?

Kattalina zrobilas mi dzień :D jak przedstawilas kaszelek ;D nie mniej jednak oby to nic złego :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 11:17

‹‹ 1782 1783 1784 1785 1786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ