Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję w imieniu Mani za życzonka
Kamcia jak zrobić ten kompot z jabłek? Mani nie za bardzo smakuje woda
Kattalinna ale radośćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 20:40
kattalinna lubi tę wiadomość
-
feeva
"normalnie"
bo jakos nie zastanawiałam sie jak zrobic kompot
kroje jabłka na ósemki by wyciac gniazda nasienne, nie obieram, zalewam woda i gotuje
bez cukru-i tak słodkie
po ugotowaniu mozna dac dziecku jeszcze z wieksza iloscia wody(w butelce np) zeby sprawdzic ile potrzebuje dla zalapania smaczku, ja tego nie rozcieńczam
a po chorobach rano daje chlopakom z kilkoma kroplami wit c(codziennie), Piotr dostawał do tego ciut miodu (dla zdrówka) albo obrzydliwego soku z czarnego bzu -
nick nieaktualnyJeju co temu mojemu chlopczykowi się poprzewracało. Albo zasypia o 20 budzi sie po 30 minutach i glupotki w głowie ( chyba że zakończę swój dzień o 20 i leżę z nim) albo impreza do 22. Dzisiaj byla pierwsza wersja. Zasnął przed chwilą...ja leżę z nim bo inaczej czujniki że mama jest dalej niż 5 cm włączają się...
I to noszenie...Katy rozumiem Cie, ja wysiadam od noszenia tego grubcia... -
Katy właśnie usypiam skacząc na piłce. Na siedząco mamy już dobrze opanowane.
Pawojoszka jeść łyżką?
Zdjęcia bobasków cudowne, bobaski przesłodkie, widziałam, polajkowałam tylko dlaczego Wasze dzieci to niemowlaki a mój jakoś staro wychodzi❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Dzień dobry u nas noc jak zwykle dzieci spały jak aniołki a matka głupia zamiast spać jak człowiek to łaziła prawie do pierwszej ale o dziwo w miarę się wyspałam . Dziś zabieram swój szpital polowy do lekarza przy okazji obkupie ich na zimę bo to jeszcze dwa tygodnie i grudzień chociaż za oknem tego nie widać to zima tuż tuż a że w tym roku pogoda rozwija się skokowo to lada chwila może nastąpić tąpnięcie i spadnie śnieg ni z tad nie zowąd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 08:11
-
Dzień dobry.
U nas noc niezła, pobudka o 2:30 na jedzenie (mało ostatnio je w dzień i chyba próbuje nadrobić w nocy...) i potem ostateczna o 6. O 7:30 pierwsza drzemka, jeszcze śpi.
Rozwaliło mi to harmonogram dnia, bo zawsze wstawala o 7, o 9 szlysmy na spacer a teraz to nie wiem o której pójdziemy.
Edit. Już pospane...
Edit2 jednak jeszcze śpiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 08:28
-
Wowka, jak tam? :*
Katy, przesyłam zastrzyk kofeiny :*
U nas dzisiaj pobudka co półgodziny. Straciłam rachubę ilości tych pobudek
Ale chyba o brzuszek chodziło, bo bączki śmierdzące idą teraz.
Uściski dla wczorajszej półroczniaczki Mańki :*
Ja z zakupami większymi czekam jeszcze tydzień na black friday/cyber monday. Już nie mogę się doczekać
Hoope, Twój Prezes nie tylko "staro" wygląda, a przede wszystkim staro się zachowujekto to widział już tak ładnie siedzieć i czworaczkować?
LadyInna u Ciebie też wybitna akrobatka
Wiktoria póki co zaczyna lubić się ze stópkami i stabilnie leżeć na boczku. Ja się uspokoiłam, że w ogóle coś ruszyło w rozwoju motorycznym i więcej nie oczekuje od niej póki coi tak już na przewijaku się boję ją przebierać, bo wywija kończynami nieziemsko.
Hoope, Feeva lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Mówisz Fatalita, że warto na black dzień poczekać? Chcę kupić w tym miesiącu kombinezon dla starego (74/80 ze stópkami), zabawki, pokrowiec na nóżki do wózka, włóczki dla siebie, kurtkę zimową dla siebie, krzesełko - peg perego wpadło mi w oko ale droooogie, czy 500 zł to przesada?
Wowka cierp ciało coś chciało
Feeva się zdecyduj, śpicie czy nie
Pawojoszka wszystkich razem zabierasz? Chciałabym to zobaczyć
Pada. Dziś w domu. Średnia kaszle. Noc do bani. Kawo daj żyć. Prezes opanowuje wkładanie i wyciąganie z czegoś w coś. Najlepiej cudzego.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Zdrowia dla chorujących!
A powiedzcie, chociaż wiem, że tak opisowo to trudno. Od soboty chyba czy niedzieli młoda dziwnie pokasłuje. Wydaje taki dziwny dźwięk, coś jaby teatralne "khy khy kłaczek". No i nie wiem czy się martwić czy nie. Obserwuję ale jak czytam o bezobjawowych zapaleniach oskrzeli to się zastanawiam. Bo nic więcej się nie zmieniło. W czwartek osłuchowo było ok. A boję się ewentualnych zarazków od chorych dzieci od lekarza... -
nick nieaktualnySto lat dla Marysi
U nas noc porazka. Patryk poszedl spac o 19:35. Zanim ja poszlam do łóżka (22:00) obudzil sie jakies 3 razy, a zanim usnelam wstal! I nie spal do 1 w nocy. Udalo mi sie go kilka razy w tym czasie uspac, ale za kazdym razem budzil sie po krotkiej chwili. Na szczescie jak padl to obudzil sie o 8 z dwoma przerwami na jedzenie.
Yh. Zamiast to coraz lepiej to jest coraz gorzej z tym spaniem. Wiecej sie wysypialam, gdy mial 2 miesiace -
Kwiatkowa, u nas niestety też takie noce. Wszyscy mówią że to minie więc pozostaje nam czekać
Wkoncu dzisiaj poszła Juuupi, Ale jaka duuuuza. Wkoncu. Radość bezcenna. Dzisiaj w takim razie dam jej tylko jedno warzywko na obiad, może pasterniaka a z kaszkami się jesszce wstrzymam. Na deser dam jabluszko.
Teraz drzemka. Udało mi się na odlozyc do lozeczka. Sukces!! Bo od dwoch dni to nie było możliwe, wybudzala się natychmiast. Niech pospi chociaż 40min plisssSela lubi tę wiadomość
-
Aaa 02.01.2019 robię kurs na przelduzanie rzęs. Czyli wkoncu cos dla siebie.
Kiedyś już taki kurs robiłam, jakieś 8 lat temu teraz myślę żeby do tego wrócić.
Jak tylko córka pozwoli
A zaczęłam od nabycia fotela... Ktoś miał do oddania u nas w Niemczech za kawę, idealny pod rzęsy.
Stoi póki co w piwnicy. Jeden wydatek ok 1000 zł juz z głowy
Nie wiem tylko jak zrobię ten kurs bo na 8h muszę z domu zniknąć, będzie mąż najwyżej z nią przyjeżdżał na cycka jak do tego czasu nie polubi butelki.
Trzeba coś robić, bo niedługo się macierzynskie kończy a żyć za coś trzebapawojoszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry, ja dziś w nocy żeby spał mlody w łóżeczku musialam spac z ręką w łóżeczko, boli mnie doslownie.kazdy centymetr ciała, już wole z nim chyba.
Dziewczyny czy można zamrozić mieso dla dziecka? I jak później to gotować? Jak dla dorosłego najpier rozmrozić i dopiero gotowac?
Kattalina zrobilas mi dzieńjak przedstawilas kaszelek
nie mniej jednak oby to nic złego :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 11:17
kattalinna lubi tę wiadomość