WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk to krzesełko co dla Basi masz jest dla dzieci od 6 m do 5 lat, tak jest napisane na stronie sklepu Tosia. Kamcia więc 2latek powinien spokojnie wejść. Zobacze jak to nasze z odzysku się wpisze,ale coś czuje że kupię nowe,a to Patk mi się bardzo spodobało

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ja próbowałam raz dziennie. Ale w sumie u nas nie ma problemów, z jabłkiem tylko na początku.
    A co do kaszek ja robie na wodzie i na razie tak planuje robić, nie chce mm wprowadzać. Myślałam obtym stwierdziłam że gdybym przestala karmic to dopiero wprowadze mm, jeśli to nastapi przed roczkiem. Moja znajoma kp robi kaszki od początku na mm.
    Tylko jeszcze jedna sprawa ja robie kaszki sama manne, jaglanke, amarantus, ryżowa, owsianke kupne mam tylko 5 zbóż hipp ale tam też jest przepis na samej wodzie

Katy, Hoope lubią tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, kciuki. Brzmi niefajnie, ale ważne że Leo w humorze.

Pawojoszka, zdrowia dla całego szpitala polowego. I dużo sił dla Ciebie na ogarnięcie chorego towarzystwa.

Mała Matylda, mam maliny i borówki od teściowej mojego teścia ;) i nie, nie jest to prababcia Skrzata :) ale jesteśmy w dobrych relacjach i dostaliśmy sporo owoców i warzyw. Cała zgraja jej wnuków i prawnukow też wciąga jej plony.

Katy, ja dawałam na drugi dzień.

Zabrali mi Skrzata na spacer. Nie pamiętam kiedy byłam SAMA w domu... Ale dziwnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 14:19

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela kciuki ,mi też to wygląda na alergię daj znać .

Mamy zębatych karmiące piersią może spróbować karmić z nakładkami ,z nakładka raczej nie ugryzie bo szkoda męczyć siebie i dziecko . Ula jeszcze bezzębna i nie zapowiada się żeby szybko się to zmieniło .

Hoope specjalnie sprawdziłam w tabeli rozwoju dziecka ,dziecko staje przy oparciu w wieku 10 miesięcy . W wieku 7 miesięcy dziecko normalnie powinno : siedzieć samodzielnie ,trzymać i przekładać zabawki,jeść łyżeczką,rozpoczyna się próbowanie rozdrobnionych produktów obiadu domowników.

cf409fc7e7.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Jestem w szoku że niektóre dzieci już stoją/wstają. Dla Michasia to na razie nie osiągalne. Powoli zaczyna siadać i coraz wyżej utrzymuje sie na rączkach, przekręca się z pleców na brzuszek. Macie naprawdę szybko rozwijające się dzieci. Mojej sąsiadki córka zaczęła chodzić w wieku 8 mcy i też byłam pod wrażeniem. Każdy rozwija się w swoim tempie.

Sela mi się też wydaje że to jakaś silna reakcja alergiczna, pewnie właśnie dlatego każą nam, rodzicom rozszerzać dietę maluszka powoli. Trzymam kciuki aby to nie było nic poważnego.

Ja mam działkę którą uprawia mój mąż. Warzywa i owoce. Więc mam pewne źródło.

Wowka ja wczoraj byłam sama w domu 3 godz. Nie robiłam nic :) Nawet się przespałam :)

201501064565.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za kciuki.

Feeva teraz to już w 100% wiem co przeżywałaś jak te wymiociny leciały. Dobrze, że byl mąż i mi pomógł. Czekaliśmy w szpitalu prawie 2 h i plamki w zasadzie zeszły. Takie malutkie kropeczki zostały. Uszka nadal obrzęknięte ale już schodzą. Dostaliśmy fenistil w kroplach i wapno czy coś tam. Dr mówi, że wygląda mu to jak nic na reakcję uczuleniową. Ale sami cholercia nie wiemy po czym. Nic nowego nie jadł, bo kaszke je juz 2 tydz, dynie itp od dawna. Jedynie co ja jadlam pizze wczorak

Mama u nas po rozszerzaniu problem z kupami. Nie chce nam pić wody. Jak już tak 5dni nie robi kupy to dajemy pół wlewki Melilax pediatric (tylko musi być w nazwie pediatric) kupa wylatuje po niecałej minucie. To jest o tyle dobre, że jest na bazie miodu i aloesu i nic nie powoduje tylko nawilża jelitko i leci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 16:01

Katy, Berbecia lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sela, widzę że jest dostępne w Niemczech, chyba dzisiaj jeszcze kupię. Niech lezy w domu.
    Przed dwoma godz jakoś znowu zrobiła taka niewielka plasteline, Ale parła prawie jak ja przy porodzie :/
    Przed spacerem podałam herbatkę z kopru, kilka łyżeczek połknęła. Gazy puszcza cały czas może i ta kupa wyjdzie w calosco wkoncu.
    Dzisiaj już niczym nie dokarmialam. Dostała tylko kawałek jabłka przez Smoczek silikonowym. Troszkę soku wycyckala. Zobaczymy

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, ale już nie wymiotuje?

Pawojoszka współczuję szpitala domowego. Zdrówka wszystkim :*

Hoope, dzięki że pytasz. Już jest ok nawet siniaka nie ma :)
    Ale za to nadal mam dreszcze na plecach.
    W ogóle to Mania w ciągu kilku dni tak perfekcyjnie opanowała przewracanie się z brzucha na plecy i odwrotnie że potrafi się tak przeturlac z jednego końca łóżka na drugi (pewnie dlatego spadła bo nie byłam świadoma jej umiejętności). Będąc na czworakach już ładnie nóżki przesuwa do raczkowania, ale nie wie jeszcze co robić z rączkami i też próbuje jakby siadać z pozycji na 4ech bo tak dupke na bok bierze i dotyka łóżka.
    Dzisiaj zjadła pół sloiczka pasternaku, tak jej smakowało że musiałam jej dać dokładkę. Myślałam, że tym to akurat wzgardzi a tu taka niespodzianka :D
    I coś mało je od dwóch dni. Mleka prawie nie chce. Zjadła o 23:40 130ml mm, o 4 120ml mojego i potem 180ml z rana i koniec o.O

A dziś kończymy pół roku!!!!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34fea1903f1d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 16:52

Katy, Wowka, Sela, Patk, kamciaelcia, kattalinna, Nynka, pawojoszka, MonikaJ, D_basiula, Mała Matylda, Hoope lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Mani :* Niech bezpiecznie cwiczy nowe umiejętności;)

U nas tez pasternak smakowal i mnie to zdziwilo bo sprobowalam i byl paskudny xd

Tak teraz doczytalam, ze Kamcia pisala o kompocie z jablek i sie zastanawiam czemu nie probowalam takiego Kamilkowi dac zamiast wody...Musze spróbować:)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze też nie pomyślałam o tym kompocie z jabłek. Jutrl zrobid może wypije.

Feeva to wszystkiego najlepszego dla Mani :***
    Leo tylko rano mi tak okopnie wymiotował ale jak jechaliśmy do szpitala to było już ok. Sama nie wiem od czego to wszystko.

Mama kup sobie te wlewki, bo są naprawdę idealne dla dzieci ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela alergią nie musi być pokarmowa ,mojego kiedyś uczulily nowe buty ,biorąc pod uwagę zmiany na skórze mogło to być cokolwiek w otoczeniu proszek, płyn ,nowe ubranko ,krem albo choćby perfumy czy kosmetyk mamy albo taty . Raczej nie pizza chyba że była z czymś dziwnym jakimś orzechem czy anszua (jakkolwiek się to pisze)poprostu obserwuj ,zdrówka.

Sela lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wywołać uśmiech u marudy...

Zabrać na tyskie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 20:43

Katy, kamciaelcia, Sela, Wowka, pawojoszka, Kwiatkowa24, D_basiula, MonikaJ, Mała Matylda, Patk, Feeva lubią tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wziac marude na Tyskie? :p

Slodziutka jest :)

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda śliczna i widać z wizyty w lokalu zadowolona :)
    100 lat dla Mani, zdrówka przede wszystkim.

Moja mama ma alergię na chyba 99% kremów do twarzy, uczula ją wszystko oprócz kremu nivea i bambino, nawet krem z ziaji który można stosować po 3 miesięcy życia ją uczulił.

Zuzia już w łóżeczku słodko śpi, liczę na powtórkę z dzisiejszej nocy, czyli pobudkę dopiero o 5.30 :) nie chwalie jej bo się popsuje zapewne.

Kończę kp, od jakiegoś czasu nam coraz mniej pokarmu z prawej piersi już prawie nic nie leci,a boli okropnie przy odciąganiu. Kiedy mogę przestać odciągnąć pokarm? Mam ściągać tylko jak czuje dyskomfort?

• Wowka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, cukierasek :) też by mi się cieszyła twarz w knajpie z tyskim :D

Feeva, najlepszego na pół-urodzinki :)

Majowa, dokładnie tak. Ściągasz jak czujesz że jest za dużo. To w teorii, bo jak masz mało to możesz nie czuć potrzeby. U mnie tak było, jak powiedziałam, że koniec odciągania to ani razu nie czułam dyskomfortu. Po prostu stopniowo zanikało do takiej ilości, że nie było juz czego ściągać i nic nie wyciekło.

Czy ja mówiłam, że zasypianie jest lepsze?
    Albo że mi dziwnie samej w domu?

Zastrzelcie mnie...

Katy, MajowaMamusia, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, to się wymienili, u nas zasypianie dziś super. Bo nie było drzemki wieczornej. No i po tyskim ;-) czekam na płacz za jakieś pół godziny...

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze dzień trwa, ale usypianie na dwie dzisiejsze drzemki chyba przyprawiło mnie o siwe włosy, a na pewno o zakwasy w bickach jutro...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 19:59

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 19 już dwa razy biegałam do łóżeczka...

age.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza też już śpi, wymyta, wycycana, wybujana ale oczywiście w naszym łóżku bo próby odkladania do lozeczka juz mnie sama zmęczyły. Obstawiam że za 1.5h obudzi się już na cycka.
    Boże spraw by ta noc byla chociaż o ciut lepsza od poprzedniej bo łeb mi już rozsadza

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcio przed chwila zasnal, ale nie obylo sie bez cyrkow..Zamiast noszenia (przez okres bola mnie plecy jeszcze bardziej niz zwykle) zaczelam go bujac na rekach siedzac, darl sie i patrzył na mnie jak na wariatke, ale nie odpuscilam i po chwili jak dostac cycka zasnal :p Mam nadzieje, ze to nie jednorazowa akcja bo jednak siedzenie bylo wygodniejsze xd

Sela lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1781 1782 1783 1784 1785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ