Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyojej Basia to prawdziwa nimfa wodna
super zajęcia, u nas też nie ma nigdzie takich dla dzieci.
Poczytała o menu niemowlaka, nie było określonego konkretnie wieku, tylko, że powinno się dawać 2x tyg białe mięso, 1x czerwone, 1-2x żółtko, 1-2 ryba. Mam już tego pilnować, czy jak? Nie daję codziennie mięsa. Dzisiaj kupiłam dorsza, podzieliłam na 3 kawałki i z jednego zrobiłam potrawkę z warzywami. Przeczytałam, że mięsa/ryby dziecko może zjeść 10g dziennie, więc podzieliłam potrawkę na 5 słoiczków i zamroziłam.
Wczoraj na obiad zjadła buraka z jabłkiem i żółtkiem, dzisiaj rybę, jutro mięso, a pojutrze zupę jarzynową. Trzymacie się konkretnie jakiś wytycznych co do karmienia? -
Ja się nie trzymam, daję co mam
i cieszę się, że nie muszę jeszcze stać w garach bo w razie czego to cyc i już
mięso dostanie po świętach bo zapomnieliśmy wziąć królika od babci. Może wcześniej rybę jak się uda dobrą kupić. A jak nie to będzie karp na święta
Kamcia, cieszę się, że się udało!
Pawojaszka, brawo Tyja kiedyś chciałam się wziąć za fotel ale nic z tego nie wyszło. Jakoś za trudny się zdaje. No i u mnie z miejscem do takich prac słabo.
Jestem zawiedziona maksymalnie. Pognałam dziś z Bożenką do pepco po bączka. A tam tylko jakieś świecące czy coś. Nie ma takiego zwykłego -
Ja nie trzymam, nie ważę i nie czytam.
Patk super, choć nie zazdroszczęDo Szczecina jeździcie na basen?
Pawojoszka brawo
Kamcia cokolwiek to było dobrze, że po Waszej myśli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 16:43
Patk lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Patk, super te zajęcia w wodzie. Bacha jak delfin
Kamcia, cieszę się, że kciuki pomogłyW razie czego, do usług
Majowa, ja się nie trzymam. Skrzat lubi zjeść więcej zupki/dania z mięskiem, nie będę mu żałować. Uwielbia indyka, ryby jeszcze nie zna, żółtko paniczowi mało smakuje. Więc je indyka/krolika/rosół/cielecinę.
Pawojoszka, no superzdolniacha z Ciebie
Byłam na zakupach, żeby kupić kieckę na chrzciny i nic, nic, nic...
Ale za to skurczyłam się do rozmiaru 38, to mi się już podobałoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 16:52
Patk, Fatalita, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Dobra
Napiszę
Bo to nie tajemnica
To coś, co kosztuje mnie wiele sił
A dla szeroko podczytujacych to wiadoma wrecz sprawa
Nie wnikam skąd, dlaczego, jak?
Diagnozowalismy Piotrusia pod kątem autyzmu
Na tę chwilę nieoficjalnie autyzm wykluczony
Podchodzę do tego sceptycznie
Rozmawialiśmy jak pedagog z poradnia więc była to poważna sprawa, bardzo bardzo niejednoznaczna
Uff
Szczegóły omówimy za tydzień, oficjalnie -
Wypad do Gorzowa udany
Bank zaliczony(choć już nie wiem który ma mój kredyt)
Bułki z pieczarkami zaliczone
Kaczuszki zaliczone
Nawet fotelik dla Piotra przymierzony(bo nasz0-25) UWAGA robi się mały
Patryk pierwszy raz w spacerowce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 07:11
Katy, kattalinna, MajowaMamusia, Fatalita, J.S, Wowka, pawojoszka, Mycha666, Feeva, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Kamcia, nie dziwię się, że spadł Ci kamień z serca. Piotrek fajny gość
Patryk jaki zadowolony z tej spacerówki
Jaki fotelik teraz kupujecie? 15-36? Ja dalej czekam swój...
Edit: Wowka, gratuluję rozmiaru! I zazdroszczę trochę teżzakupy stacjonarne to zło. Ten kto wymyślił Internet był geniuszem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 17:46
Wowka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamcia to faktycznie mieliście sporo nerwów.
Kupiłam inne książki, takie malutkie po 9,99 zł, takich jak Twoja nie widziałam.
My też chyba będziemy musieli przynieść niedługo spacerówkę, bo Zuzia jak jest w kombinezonie i śpiworku to na styk. Dzisiaj ciepło to była w kombinezonie i przykryta kocykiem. -
nick nieaktualny
-
bym zapomniała-co miałam jakis czas temu w koszyku-zrezygnowałam bo nie mam parcia na kubki itp
https://allegro.pl/kubek-dla-maluszka-reflo-smart-cup-niebieski-i7573205594.html -
Bożenka nie chce żeby do niej przeszedł Mikołaj. Dziś tylko 2 drzemki, dziecko padnięte to wsadziłam do wanny i o 19 do łóżeczka. Z pół godziny później już wołanie. Nie wiem czy coś spała. Nie śpi ciągle, skoro tak chce czekać na ojca to ją przeciągam... W dzień śpi jak marzenie, w nocy byle co i pobudka. I się cieszy jeszcze. Rózga jak nic
-
Kamcia, to tym bardziej cieszę się, że poszło po Twojej myśli.
Chłopcy zadowoleni z dzisiejszego dnia, chyba nie? Patryk na pewnoalbo to radość z nowej fury i z "prowadzenia" prawdziwej
Kattalinna, no to jutro się Bożenka nie pocieszyco z tego, że ktoś wynalazł Internet, jak i w nim nie ma kiecki, która by mnie urzekła
wklejałaś kiedyś linka do sklepu kieckowego, przypomnisz?
Majowa, 13godzin praktycznie nieprzerwanego snu? Wow. Przeprowadzam się do Ciebiew razie zwiększenia ilości chętnych, zastrzegam sobie pierwszeństwo rezerwacji
Katy, si si, Skrzat nadal konsumuje swe posiłki w eleganckim kostiumie. Nie wiem jak na Kamcia, ale dla Rekina rękawy za długie i zakładam mu tylko na szyjękamciaelcia, MajowaMamusia lubią tę wiadomość
-
Jutro przymierzymy to sie okaze
Edit. Przed chwila Kamil mnie skopal z lozka bo lezalam na samym brzegu, a teraz probuje mi odgryzc lokcia :p Ale zapomnialam siw pochwalic, ze od wczoraj mu sie wymknelo pare razy "mama"Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 20:48
kamciaelcia, Wowka, Fatalita, Nynka, Cola87, Sela, kattalinna, Mała Matylda, Feeva lubią tę wiadomość