X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się witamy w 12 tc :D

dziewiec.zero, J.S lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy musiałam powiedzieć szybko (4 tygodnie temu). Właściwie to wysłałam smsa, bo tak się kontaktujemy często. Najpierw, że jestem w szpitalu, potem, że z powodu wczesnej zagrożonej ciąży niestety muszę zostać w domu. L4 wysłałam poczta.

U mnie było o tyle "gorzej", że dopiero co wróciłam po poronieniu (3miesiące dochodziłam do siebie). Postawiłam po prostu wszystko na jedną kartę
    Dziewczynom w pracy też napisałam prawdę, bo oczywiście były pytania.

Kciuki za wizyty :)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!
    u mnie dziś pada i pogoda do d... szkoda, bo miałam sporo spraw zaplanowanych do zrobienia "na zewnątrz". No nic, nie ucieknie.

Mój pracodawca to wielka firma, nikt mnie tam nie kojarzy od lat. Zwolnienie wyślę pocztą. O ciąży i przerwaniu urlopu wychowawczego poinformowałam na początku mailem a potem wysłałam oficjalne pismo pocztą. tyle że u mnie inna sytuacja, bo od pierwszej ciąży do pracy nie wróciłam w ogóle ;-) Zapewne też nie wrócę już do tej firmy.
    Wcześniej, przed ciążami pracowałam oczywiście dłuższy czas, mieliśmy świetny zespół, zgrany, przyjazny... po latach nastąpiły zmiany, ludzie się pozwalniali, szefowie pozmeiniali - w tej chwili nie znam tam totalnie nikogo - łącznie z moją przełożoną.

Ja dziś odpukać, czuję się w miarę dobrze. Moze powoli zaczyna odpuszczać....

trzymam kciuki za wizyty dziewczyny, wierzę że wszytko będzie dobrze!! Musi być, nie ma innej opcji!!!!!
    U mnie równiutko dwa tyg do wizyty juuupiii

MamaDi lubi tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś tez wizytuje się popołudniu.
    Tą krzywą cukrową to jeszcze w pierwszym trymestrze się robi czy już w drugim? Bo jakbym miała teraz zrobić przy moich negatywnych nastawieniach na słodkie mogło by się skończyć jakimś pawiem kolorowym.

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatkowo bola mnie od wczoraj chyba nerki, bo to taki pulsujacy bol plecow z tylu od czasu do czasu. W pierwszej ciazy mialam to samo i bylam w szpitalu z podejrzeniem kolki nerkowej. Pije bardzo duzo ale i tak cos dopada :/

• J.S Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.
    U mnie tez pogoda okropna, pada deszcz i tak szaro, a wczoraj pieknie swiecilo sloneczko. Mdlosci mam jak cholera, ale stoje przy garach, cos gotowac trzeba. Odrzucilo mnie calkowicie od miesa, nie moge nawet na nie patrzec ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witch15 wrote:
    A ja dziś tez wizytuje się popołudniu.
    Tą krzywą cukrową to jeszcze w pierwszym trymestrze się robi czy już w drugim? Bo jakbym miała teraz zrobić przy moich negatywnych nastawieniach na słodkie mogło by się skończyć jakimś pawiem kolorowym.

Krzywą cukrową robi się około 24 tygodnia, ja robiłam wczesniej ze względu na moje problemy z cukrem i insuliną. Za te kilkanaście tygodni czeka mnie to jeszcze raz, ale mam nadzieję, że już lepiej to zniosę :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomozecie mi ustawic ten suwaczek na dole ? Juz kliknelam na udostepnienie wykresu i nic sie nie pojawia.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak radzicie sobie ze zmęczeniem? Ja to po prostu chodzę jak zombie i w pracy ledwo funkcjonuję... Przestałam pić kawę, a wcześniej piłam po 3 dziennie i ciężko teraz bez niej.

Czy jak się chce iść na zwolnienie to ginekolog po prosto od tak to daje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , dzwoniłam przed chwilą do laboratorium i pani powiedziała że muszę zrobić 3 klasy toksoplazmozy i 2 klasy różyczki oraz HIV . Bo na te badania nie dostałam skierowanie na NFZ ...
    Koszt tych 3 badań we wszystkich klasach to 216zł . Wy też miałyście te wszystkie klasy robione ? Jak wyglądało to u was cenowo ?

kotek87 lubi tę wiadomość

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toxo i różyczki w dwóch igg i igm. niestety te 3 wirusowe badania najdroższe z calego pakiety więc też coś koło tej kwoty u nas kosztuja

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No za wszystko ja placilam 368zl, najdroższe właśnie jest różyczka, toxo i hiv.... ale tylko na ppoczątku taki koszt potem tylko co wizytę u mnie chca morfologie i mocz to juz małe koszty

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Dziewczyny , dzwoniłam przed chwilą do laboratorium i pani powiedziała że muszę zrobić 3 klasy toksoplazmozy i 2 klasy różyczki oraz HIV . Bo na te badania nie dostałam skierowanie na NFZ ...
    Koszt tych 3 badań we wszystkich klasach to 216zł . Wy też miałyście te wszystkie klasy robione ? Jak wyglądało to u was cenowo ?
    ja robiłam dwie igg i igm ale załatwiłam sobie wszystkie badania na NFZ. nawet nie widziałam ze sa 3 klasy.
    wyszło mi ze na różyczkę byłam szczepiona i przeszłam cytomegalie.

Dziewczyny powodzenia na wizytach.

ja powiedziałam szefowej od razu po I usg jak były tylko pęcherzyki żeby miała czas na znalezienie kogoś. Ona wiedział ze staram się o dziecko i że dwa razy poroniłam.
    Na zwolnienie ide na koniec kwartału czyli po 25.10.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 11:39

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie przechodziłam różyczki a moje 2 siostry tak . Nie pamiętam czy byłam szczepiona ale obawiam się , że mogę coś złapać . Będę musiała zrobić prywatnie , może jeszcze u rodzinnego spróbuję ale wątpię że da skierowanie

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja.zawsze na.opryszczke stosowalam masc Hascovir, ale czy w ciąży mozna to nie mam pojecia. Najlepiej skonsultować się z swoim lekarzem i spytac sie, bo opryszczka jest niebezpieczna dla dziecka i trzeba się pozbyć.teggo jak najszybciej

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dziś wszystkie badania robiłam na NFZ.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, jest niebezpieczna jezeli nigdy jej nie mielismy i nagle pojawila sie w ciazy, jednak jesli mielismy juz, to nie jest ona niebezpieczna. Trzeba sie jej pozbyc ze wzgledow estetycznych i aby nie roznosic. Niebezpieczna jest opryszczka na narzadach rodnych, a nie ta wargowa.

U mnie tez te badania tyle kosztuja.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja chodzę na fundusz, nie robiłam toxo w żadnej ciąży, hiv był obowiązkowy w pierwszej (inaczej nie przyjmowali do porodu), potem już nie robiłam. Różykę też nie, przechorowana i szczepiona.

Płacę tylko za usg dodatkowe, prywatnie. Płaciłam też za wymaz w poprzedniej ciąży. To jedyne płatne badanie.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, moja znajoma tez chodzi na nfz i nie robila toxo, hiv ani rozyczki. Nie mam pojecia od czego to zalezy. Generalnie podobno hiv nie jest obowiazkowy, ale nie wiem ile w tym prawdy, bo ja mialam te wszystkie zlecone lacznie z wirusami watrobowymi i kiłą.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • MamaDi Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziwne, że nie kazali robić hiv, rozyczki i toxo, wydawalo mi sie to juz standardem :/

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ