Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny
Kilka dni mnie nie było, bo nawet nie mialam czasu na siedzenie w necie. Przyleciala do nas nasza przyjaciolka nieatety tylko na 3 dni, ale dobre i to
Bałam u położonej, serduszko puka, wyniki prawidłowe
Życzę udanych wizytFermina, kotek87, Hoope lubią tę wiadomość
-
Też teraz toxo nie robiłam
Różyczki teraz również nie bo mam przeciwciala(szczepiona byłam)
Ale hiv, wr i wszelkie watrobowe mam za sobą
Ja po wizycie
Karta ciąży założona
Termin porodu pierwszy raz taki jak moje wyliczenia-23 maja
Bardzo wazna data dla nas-imieniny córci- choć wiadomo że cc zaplanowane okolo 2 tyg wczesniej
Data tak wymowna że wiem, że wszystko będzie dobrze
Zaświadczenie o ciąży mam-dam pracodawcy w tym tygodniu...potem zwolnienie (insuliny nocnej w pracy nie wezmę...a i jak nie pracuję to nie choruje-z dziecmi pracuję, nietrudno o infekcje)
Dostałam też skierowanie do poradni badań prenatalnych a więc moje prenatalne 14 listopada aktualne
Następna wizyta za 4 tyg
Pomyślimy jeszcze nad usg prywatnym w miedzyczasie...kotek87, Hoope lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:Kciuki za wizyty Dziewczyny!
Ktoś idzie jutro, jak ja?
Kotek, gdzie byłaś na ten NFZ, bo nie chce mi się już szukać, może też mnie przyjmą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 12:31
Fermina lubi tę wiadomość
-
J.S wrote:Kamciaelcia, dobrze ze karta ciazy juz zalozona. CC zawsze jest zaplanowane dwa tygodnie wczesniej niz przewidywana data porodu?
U mnie w szpitalu tak robią
I syna i corcie urodzilam 38+
Cc robią we wtorki i czwartki wiec nawet mogę już datę strzelać bo niepowodzen jakichkolwiek do maja nie przewiduję -
ChicChic wrote:Pomozecie mi ustawic ten suwaczek na dole ? Juz kliknelam na udostepnienie wykresu i nic sie nie pojawia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 12:58
-
Dziewczyny, ja już jestem po wizycie:) Tak jak radziłyście, nie mówiłam, że mam już kartę ciąży u innego lekarza.
Otrzymałam wszystkie niezbędne badania i jeszcze więcej. No i skierowanie do poradni patologi ciąży, ze względu ma moją wadę serca.
Wg USG 8t2d, ale Dr za bardzo się śpieszył i źle powstawiał te kropki i wg mnie Ktosio jest większy. 18mm człowieka:D
26.10 mam kolejną wizytę i wtedy wypiszą mi kartę ciąży.
https://zapodaj.net/00d7268e9cc14.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 13:40
kamciaelcia, Hoope, MamaDi, Katka. lubią tę wiadomość
-
J.S wrote:Hoope, moja znajoma tez chodzi na nfz i nie robila toxo, hiv ani rozyczki. Nie mam pojecia od czego to zalezy. Generalnie podobno hiv nie jest obowiazkowy, ale nie wiem ile w tym prawdy, bo ja mialam te wszystkie zlecone lacznie z wirusami watrobowymi i kiłą.
Bo badania nie są obowiązkowe tylko zalecane. Np. toxo należy zrobić aż trzy razy w czasie ciąży, jeśli kobieta nie przeszła choroby (tylko pierwotne zakażenie jest groźne) ponieważ zakażenie jest niebezpieczne w każdym trymestrze i w każdym może dojść do zakaźenia. Hiv np. wymagał szpital, bo taki mieli wewnętrzny regulamin. W obecnych moich dwóch szpitalach takiego wymogu nie ma. Wątrobowe i kiła są refundowane, podobnie jak morfo i mocz, czy krzywa cukrzycowa. Ale za grupę krwi muszę płacić, mało tego, muszę robić co ciążę, mimo, że mam wpis w starym dowodzie. Takie absurdy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 13:45
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Rillia
Radzę trzymaj się też tego lekarza na nfz
Wady serduszka po matce teoretycznie mogą być dziedziczne i należne masz echo serca płodu, ktore wykonuje się najczęściej jako prenatalne polowkowe i po 30 tc
Warto dla samych badań
Bo co specjalista to specjalista
Choc przecież zakladamy tylko pozytywne wieści z wizyt
I na pewno już to wszystko wiesz bo nie pierwsze dzieciatko ale moze inne dziewczyny się wiecej dowiedzą o badaniach w ciąży -
Dzięki Ci Kamciaelcia. Mam nadzieję, że dostanę się na NFZ do kliniki prof Dangel na Agatową w Wawie. Jest specjalistą od wad serca płodów, badała moje obie dziewczyny w poprzednich ciążach.
A lekarz na NFZ jest wyjątkowo uroczy i miły. Bardzo pomocny. Cieszę się, że udało mi się trafić do tak fajnego człowieka.
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:Też teraz toxo nie robiłam
Różyczki teraz również nie bo mam przeciwciala(szczepiona byłam)
Ale hiv, wr i wszelkie watrobowe mam za sobą
Ja po wizycie
Karta ciąży założona
Termin porodu pierwszy raz taki jak moje wyliczenia-23 maja
Bardzo wazna data dla nas-imieniny córci- choć wiadomo że cc zaplanowane okolo 2 tyg wczesniej
Data tak wymowna że wiem, że wszystko będzie dobrze
Zaświadczenie o ciąży mam-dam pracodawcy w tym tygodniu...potem zwolnienie (insuliny nocnej w pracy nie wezmę...a i jak nie pracuję to nie choruje-z dziecmi pracuję, nietrudno o infekcje)
Dostałam też skierowanie do poradni badań prenatalnych a więc moje prenatalne 14 listopada aktualne
Następna wizyta za 4 tyg
Pomyślimy jeszcze nad usg prywatnym w miedzyczasie...
Zaświadczenie do pracodowcy dlatego że jeszcze nie jesteś na zwolnieniu czy jak?
Widzę, że dużo wizyt na dziś Trzymam dziewczyny kciuki, sama też będę dziś maluszki podglądać ale dopiero o 18:40 więc muszę uzbroić się dziś w cierpliwość