X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fiorek87 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope ja to kiepski przykład...ale moje nie przeszły nigdy. Ustąpiły tylko okrutne wymioty.

A co do tych paskudztw...próbowałyście Prevomit?? Torecan można brać tylko doraźnie, ale odkąd łykam Prevomit wymiotuję TYLKO kilka razy dziennie...

f2w3ikgnrtyyza5e.png
    mhsv3e5efitncaoi.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja , na szczęscie, nadal ciązuję bez objawów
    fakt-nie mam tej nieogarniętej energii, co w pierwszej ciązy
    ale nie mam tego totalnego lenia, jaki dopadł mnie w drugiej...jedynie powoli powoli odrzuca mnie od miesa
    jednak moje "zachcianki" sa bardzo okrojone przez cukrzycę ciazową, więc nie wymyslam :)
    wieczorami bywa mi chłodno, ale jest to do ogarnięcia
    oby tak dalej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • MamaDi Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie ;) wszystko ok, serduszko bije, a termin praktycznie zrownal się z terminem z OM :) teraz usg genetyczne 7.11 czyli będzie 12/13 tydz. Dostałam też l4, bo cały czas choruje, zapalenie oskrzeli, teraz zatoki :/ od jutra wreszcie trochę odpocznie jak odniosę córkę do żłobka..

MysiaMarysia, ChicChic, kamciaelcia, Fermina, malwka08, Cola87, Hoope, Feeva, Doti87, Rillia, Katka. lubią tę wiadomość

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa....jest wszystko okey :) :) Taaaaaka jestem szczęśliwa. 4.19 cm i 4.53 szczęścia ❤❤ ogólnie nie należe do osób, które się wzruszają ale dziś łezka poleciała jak zobaczyłam podskoki, fikołki i machanie rączkami :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/450b49447d2f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7466768d4b0.jpg

Fermina, lena77, Cola87, MamaDi, Hoope, kamciaelcia, J.S, dziewiec.zero, Feeva, MysiaMarysia, malwka08, Doti87, jangwa_maua, Fiorek87, Witch15, Rillia, Tanda, Katka. lubią tę wiadomość

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pajka, super!
    A z ciekawosci zapytam, czy takie rozbieznosci w centymetrach sa normalne? W sensie ze maluszki nie rosna w tym samym tempie, bo Fevy maluszek w tym samym czasie ma 2,93 a Pajki 4,19 i sie zastanawiam skad to wynika. Nie odbierzcie mnie zle oczywiscie, pytam z ciekawosci, bo nie wiem czy kazda fasolka rosnie w swoim tempie czy jak ;)

Edit: dojrzalam, ze jednak roznia sie tygodnie u was dziewczyny, zasugerowalam sie suwaczkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 20:42

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się chętnie dowiem, może dlatego że bliźniaki rozwijają się szybciej? Chociaż to chyba dopiero po 20tc...

oqbd5pk.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek się zgadza, na usg u mnie jeden bobo ma 10+6 a drugi 11+1. Lekarz sugerował się datą OM, na datę z usg w ogóle nie zwracał uwagi...

oqbd5pk.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :) niech już będą same takie pozytywne wiadomości :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie Florek pocieszyłaś... :/

Pajka super dzidziolki, jeszcze mają dużo miejsca :D

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pozytywnych wiadomości. :)

Ja też mam w sumie świetną. :) Trafiłam dziś na SOR, z migreną z aurą jak się okazało ( nie miałam pojęcia co to, wystraszyłam się i pojechaliśmy). Zrobili mi od razu konsultacje ginekologiczną, mimo że nie prosiłam.

I jest zdrowy dzieciaczek. :D Całe 14,8 mm, wg USG trzy dni starszy bo 7+6. Tak się ucieszyłam, że zapomniałam że mi coś dolegało. :)

Zastanowiła mnie jedna rzecz, bo lekarz powiedział, że z kosmówką jest wszystko ok, absolutnie nie ma cech odklejania, może jakiś mikro krwiaczek ale to mogą być równie dobrze naczynia żylne, a moja Ginekolog dwa tygodnie temu twierdziła, że 2/3 powierzchni się odwarstwia... Ciekawa jestem bardzo co mi powie jutro.

Ależ się cieszę... :)

Rillia, Hoope, Katka. lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie "majoweczki" ;) Ja mam termin na 1 maja, ale wszyscy mowia, ze urodze wczesniej (ciekawe skad niby wiedza), ale faktycznie chcialabym ten jeden dzien wczesniej urodzic bo mam wtedy urodziny i to bylby najpiekniejszy prezent :) Ogolnie jest to moja pierwsza ciaza, nie planowana,ale po ochlonieciu musze stwierdzic, ze obydwoje z chlopakiem sie cieszymy :D

Feeva, Katka. lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    U mnie kolejny deszczowy dzień, złota polska jesień....
    Drugi dzień czuję się rano coraz lepiej (wieczory nadal słabe) więc może powolutku mijają mdłości...

Gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt - wreszcie dobra passa - tak musi zostać do samego końca!!!!

Jagna <3 15.04.2018
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    pajka, super!
    A z ciekawosci zapytam, czy takie rozbieznosci w centymetrach sa normalne? W sensie ze maluszki nie rosna w tym samym tempie, bo Fevy maluszek w tym samym czasie ma 2,93 a Pajki 4,19 i sie zastanawiam skad to wynika. Nie odbierzcie mnie zle oczywiscie, pytam z ciekawosci, bo nie wiem czy kazda fasolka rosnie w swoim tempie czy jak ;)

Edit: dojrzalam, ze jednak roznia sie tygodnie u was dziewczyny, zasugerowalam sie suwaczkiem

U mnie wg USG maluszek miał 9+6, więc tydzień różnicy z maluchami Pajki :)

PS. Pajka piękne Okruszki :D Nie dziwię się wzruszenia, bo miałam to samo. Byłam w szoku jak takie Maleństwo może już tak wywijać :D

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i witam nowe mamusie :)

Katy, wg mnie ciąże nieplanowane są najlepsze. Fakt faktem jest szok i w ogóle, ale przynajmniej już masz. Pary, które starają się od dłuższego czasu, jak np. moja siostra stwierdzają zazwyczaj, że żałują że wcześniej nie wpadli :) Bo to staranie jest mega stresujące :D

Chyba na prawdę mi te mdłości powoli ustępują o.O 3 dzień bez rewolucji!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 08:55

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane,
    Śliczne te wasze bąbelki! <3

Troszkę się nie oddzywalam, bo moje mdłości chyba dopiero teraz osiągnęły apogeum. Rano jak czegoś szybko nie zjem to bym pocalowala sie z miską... zjem minimalnie lepiej, ale tak do godz 15 caly czas ścisk żołądka! Buuu... mam nadzieję, że po 12 tyg. przejdzie i będę juz tylko radosną ciężarną :)

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory od razu po otwarciu oczu miałam mdłości, a jak wstawałam z łóżka to musiałam szybko lecieć do wc bo tak mnie cisnęło :) Ledwo dobiegałam czasem, bo podczas "trasy" miałam odruchy wymiotne :D Masakra...
    No, ale już jest lepiej, więc jestem dobrej myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 09:40

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny wczoraj już nie miałam sił po wizycie zaglądać na neta.
    Maleństwo mierzy 27,59mm wszystko jest dobrze. Komory mózgowe wykształcone, kręgosłup , dwie rączki , dwie nóżki mały ludek . Łożysko tworzy się na tylnej ściance macicy . Ponieważ mam tyłozgięcie stąd tez te bóle które się pojawiły i propozycja jeśli tylko dam radę bym trochę próbowała leżeć na brzuchu. Dodatkowo zmniejszono mi duphaston i luteinę rośniemy ładnie.

malwka08, Hoope, Cola87, Katka. lubią tę wiadomość

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Świetnie... To jest mój najbardziej dokuczliwy objaw, wszystkie zmęczęnia, osłabienia, zawroty i bóle głowy mogłabym znieść.. ale mdłości i zupełny ostatnio brak apetytu mnie pokonują codziennie..

Dziś w ogóle zrobiłam okropną głupotę, bo został mi jeden test ciążowy i zrobiłam go sobie z nudów.. i oczywiście kreska jest bledsza niż była wcześniej i teraz się martwię. :/ Nie wiem jak można być tak głupim, wiedziałam że nie powinnam robić, bo niemiarodajne i po co to komu... ale oczywiście musiałam.. Dobrze, że wizyta już jutro.. I tak stres jest ogromny i sobie tylko dołożyłam. :(
    Ależ przecież to normalne, beta teraz już pomału spada więc i kreski na teście będą bladły. Tu akurat nie masz się czym martwić.

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, w piątek mam usg i zastanawiam się czy teraz będzie mi robił usg przez powłoki brzuszne czy dopochwowo? Jak to u was wyglądało?

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa wrote:
    Mam pytanie, w piątek mam usg i zastanawiam się czy teraz będzie mi robił usg przez powłoki brzuszne czy dopochwowo? Jak to u was wyglądało?
    Ja miałam już jedno przez powłoki brzuszne w 9 tyg., ale nie bylo to usg planowane tylko gin chciał sprawdzić czy wszystko ok i zrobił szybciutko przez powloki brzuszne.

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zależy od lekarza. jedni robią tak inni inaczej. w pierwszej ciąży próbował mi zrobić przez brzuch w 12t4d ale powiedział że w zależności jak dziecko się ułożyło o ile będzie widać w trakcie może będzie musial zmienic. teraz 9t5d miałam dopochwowe jeszcze

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ