X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fiorek87 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope ja to kiepski przykład...ale moje nie przeszły nigdy. Ustąpiły tylko okrutne wymioty.

A co do tych paskudztw...próbowałyście Prevomit?? Torecan można brać tylko doraźnie, ale odkąd łykam Prevomit wymiotuję TYLKO kilka razy dziennie...

f2w3ikgnrtyyza5e.png
    mhsv3e5efitncaoi.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja , na szczęscie, nadal ciązuję bez objawów
    fakt-nie mam tej nieogarniętej energii, co w pierwszej ciązy
    ale nie mam tego totalnego lenia, jaki dopadł mnie w drugiej...jedynie powoli powoli odrzuca mnie od miesa
    jednak moje "zachcianki" sa bardzo okrojone przez cukrzycę ciazową, więc nie wymyslam :)
    wieczorami bywa mi chłodno, ale jest to do ogarnięcia
    oby tak dalej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • MamaDi Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie ;) wszystko ok, serduszko bije, a termin praktycznie zrownal się z terminem z OM :) teraz usg genetyczne 7.11 czyli będzie 12/13 tydz. Dostałam też l4, bo cały czas choruje, zapalenie oskrzeli, teraz zatoki :/ od jutra wreszcie trochę odpocznie jak odniosę córkę do żłobka..

MysiaMarysia, ChicChic, kamciaelcia, Fermina, malwka08, Cola87, Hoope, Feeva, Doti87, Rillia, Katka. lubią tę wiadomość

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa....jest wszystko okey :) :) Taaaaaka jestem szczęśliwa. 4.19 cm i 4.53 szczęścia ❤❤ ogólnie nie należe do osób, które się wzruszają ale dziś łezka poleciała jak zobaczyłam podskoki, fikołki i machanie rączkami :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/450b49447d2f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7466768d4b0.jpg

Fermina, lena77, Cola87, MamaDi, Hoope, kamciaelcia, J.S, dziewiec.zero, Feeva, MysiaMarysia, malwka08, Doti87, jangwa_maua, Fiorek87, Witch15, Rillia, Tanda, Katka. lubią tę wiadomość

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pajka, super!
    A z ciekawosci zapytam, czy takie rozbieznosci w centymetrach sa normalne? W sensie ze maluszki nie rosna w tym samym tempie, bo Fevy maluszek w tym samym czasie ma 2,93 a Pajki 4,19 i sie zastanawiam skad to wynika. Nie odbierzcie mnie zle oczywiscie, pytam z ciekawosci, bo nie wiem czy kazda fasolka rosnie w swoim tempie czy jak ;)

Edit: dojrzalam, ze jednak roznia sie tygodnie u was dziewczyny, zasugerowalam sie suwaczkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 20:42

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się chętnie dowiem, może dlatego że bliźniaki rozwijają się szybciej? Chociaż to chyba dopiero po 20tc...

oqbd5pk.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek się zgadza, na usg u mnie jeden bobo ma 10+6 a drugi 11+1. Lekarz sugerował się datą OM, na datę z usg w ogóle nie zwracał uwagi...

oqbd5pk.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :) niech już będą same takie pozytywne wiadomości :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie Florek pocieszyłaś... :/

Pajka super dzidziolki, jeszcze mają dużo miejsca :D

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pozytywnych wiadomości. :)

Ja też mam w sumie świetną. :) Trafiłam dziś na SOR, z migreną z aurą jak się okazało ( nie miałam pojęcia co to, wystraszyłam się i pojechaliśmy). Zrobili mi od razu konsultacje ginekologiczną, mimo że nie prosiłam.

I jest zdrowy dzieciaczek. :D Całe 14,8 mm, wg USG trzy dni starszy bo 7+6. Tak się ucieszyłam, że zapomniałam że mi coś dolegało. :)

Zastanowiła mnie jedna rzecz, bo lekarz powiedział, że z kosmówką jest wszystko ok, absolutnie nie ma cech odklejania, może jakiś mikro krwiaczek ale to mogą być równie dobrze naczynia żylne, a moja Ginekolog dwa tygodnie temu twierdziła, że 2/3 powierzchni się odwarstwia... Ciekawa jestem bardzo co mi powie jutro.

Ależ się cieszę... :)

Rillia, Hoope, Katka. lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie "majoweczki" ;) Ja mam termin na 1 maja, ale wszyscy mowia, ze urodze wczesniej (ciekawe skad niby wiedza), ale faktycznie chcialabym ten jeden dzien wczesniej urodzic bo mam wtedy urodziny i to bylby najpiekniejszy prezent :) Ogolnie jest to moja pierwsza ciaza, nie planowana,ale po ochlonieciu musze stwierdzic, ze obydwoje z chlopakiem sie cieszymy :D

Feeva, Katka. lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    U mnie kolejny deszczowy dzień, złota polska jesień....
    Drugi dzień czuję się rano coraz lepiej (wieczory nadal słabe) więc może powolutku mijają mdłości...

Gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt - wreszcie dobra passa - tak musi zostać do samego końca!!!!

Jagna <3 15.04.2018
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    pajka, super!
    A z ciekawosci zapytam, czy takie rozbieznosci w centymetrach sa normalne? W sensie ze maluszki nie rosna w tym samym tempie, bo Fevy maluszek w tym samym czasie ma 2,93 a Pajki 4,19 i sie zastanawiam skad to wynika. Nie odbierzcie mnie zle oczywiscie, pytam z ciekawosci, bo nie wiem czy kazda fasolka rosnie w swoim tempie czy jak ;)

Edit: dojrzalam, ze jednak roznia sie tygodnie u was dziewczyny, zasugerowalam sie suwaczkiem

U mnie wg USG maluszek miał 9+6, więc tydzień różnicy z maluchami Pajki :)

PS. Pajka piękne Okruszki :D Nie dziwię się wzruszenia, bo miałam to samo. Byłam w szoku jak takie Maleństwo może już tak wywijać :D

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i witam nowe mamusie :)

Katy, wg mnie ciąże nieplanowane są najlepsze. Fakt faktem jest szok i w ogóle, ale przynajmniej już masz. Pary, które starają się od dłuższego czasu, jak np. moja siostra stwierdzają zazwyczaj, że żałują że wcześniej nie wpadli :) Bo to staranie jest mega stresujące :D

Chyba na prawdę mi te mdłości powoli ustępują o.O 3 dzień bez rewolucji!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 08:55

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane,
    Śliczne te wasze bąbelki! <3

Troszkę się nie oddzywalam, bo moje mdłości chyba dopiero teraz osiągnęły apogeum. Rano jak czegoś szybko nie zjem to bym pocalowala sie z miską... zjem minimalnie lepiej, ale tak do godz 15 caly czas ścisk żołądka! Buuu... mam nadzieję, że po 12 tyg. przejdzie i będę juz tylko radosną ciężarną :)

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory od razu po otwarciu oczu miałam mdłości, a jak wstawałam z łóżka to musiałam szybko lecieć do wc bo tak mnie cisnęło :) Ledwo dobiegałam czasem, bo podczas "trasy" miałam odruchy wymiotne :D Masakra...
    No, ale już jest lepiej, więc jestem dobrej myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 09:40

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny wczoraj już nie miałam sił po wizycie zaglądać na neta.
    Maleństwo mierzy 27,59mm wszystko jest dobrze. Komory mózgowe wykształcone, kręgosłup , dwie rączki , dwie nóżki mały ludek . Łożysko tworzy się na tylnej ściance macicy . Ponieważ mam tyłozgięcie stąd tez te bóle które się pojawiły i propozycja jeśli tylko dam radę bym trochę próbowała leżeć na brzuchu. Dodatkowo zmniejszono mi duphaston i luteinę rośniemy ładnie.

malwka08, Hoope, Cola87, Katka. lubią tę wiadomość

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Świetnie... To jest mój najbardziej dokuczliwy objaw, wszystkie zmęczęnia, osłabienia, zawroty i bóle głowy mogłabym znieść.. ale mdłości i zupełny ostatnio brak apetytu mnie pokonują codziennie..

Dziś w ogóle zrobiłam okropną głupotę, bo został mi jeden test ciążowy i zrobiłam go sobie z nudów.. i oczywiście kreska jest bledsza niż była wcześniej i teraz się martwię. :/ Nie wiem jak można być tak głupim, wiedziałam że nie powinnam robić, bo niemiarodajne i po co to komu... ale oczywiście musiałam.. Dobrze, że wizyta już jutro.. I tak stres jest ogromny i sobie tylko dołożyłam. :(
    Ależ przecież to normalne, beta teraz już pomału spada więc i kreski na teście będą bladły. Tu akurat nie masz się czym martwić.

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, w piątek mam usg i zastanawiam się czy teraz będzie mi robił usg przez powłoki brzuszne czy dopochwowo? Jak to u was wyglądało?

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa wrote:
    Mam pytanie, w piątek mam usg i zastanawiam się czy teraz będzie mi robił usg przez powłoki brzuszne czy dopochwowo? Jak to u was wyglądało?
    Ja miałam już jedno przez powłoki brzuszne w 9 tyg., ale nie bylo to usg planowane tylko gin chciał sprawdzić czy wszystko ok i zrobił szybciutko przez powloki brzuszne.

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zależy od lekarza. jedni robią tak inni inaczej. w pierwszej ciąży próbował mi zrobić przez brzuch w 12t4d ale powiedział że w zależności jak dziecko się ułożyło o ile będzie widać w trakcie może będzie musial zmienic. teraz 9t5d miałam dopochwowe jeszcze

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ