X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 11t3d miałam dopochwowe . Mam nadzieję że następne już odbędzie przez brzuch bo obecne badanie nie jest dla mnie przyjemne

• MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w poprzednich ciążąch róznie - było i przez brzuch i przezpochwowo ( prenatalne). Z synem na badaniu lekarz zmieniał kilkukrotnie, nie było widać kości nosowej i stąd próbował "z każdej strony" dojrzeć. Ogólnie to mi to nie przeszkadza, bo na każdej wizycie i tak byłam badana na fotelu ginekologicznym, no chyba że szłam tylko na usg do innego specjalisty.

heh wiecie, czasem sobie myślę jak to jest mieć dziecko z "wpadki". U nas każde planowane, wystarane. Pare moich koleżanek zaliczyło "wpadkę" przy stosunku przerywanym, ale dla mnie to nie wpadka, tylko brak metody antykoncepcyjnej :P Nie znam jednak nikogo, kto zaliczyłby wpadkę przy prawidłowo załozonej gumce albo przy regularnym braniu pigułek - choć zapewne i takie się trafiają.
    Zresztą, nieważne czy z wpadki, czy planowane, ważne żeby było kochane i miało wsparcie w rodzicach <3

Jagna <3 15.04.2018
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedno z wpadki, jedno planowane i jedno z wpadki kontrolowanej :D Każda ma plusy i minusy.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;) Dzisiaj zaczynam 10 tydzien. Dzis dzien bezobjawowy, posprzatalam mieszkanie i wlasnie farbuje wlosy :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • zabcia2806 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie bylo mnie tu trochę ale brak mi sił, ta ciąża jest identyczna jak pierwsza, wymiotuje, nie mam siły na nic tak naprawdę a jeszcze synuś broi, nie ma czasu na odpoczynek. Boję się bardzo że znowu będę wymiotować do 20 tygodnia, jak o tym myślę to chce mi się płakać. W poniedziałek miałam wizytę, dziecię ma 18 mm, następna wizyta 30. Może uda mi sie teraz nadrobić kilka stron forum, dopóki syn spi. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

o1483e5etckudhmf.png

3jgxvfxmqavtht7y.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po porodzie dwie kolejne ciąże z "wpadki" tzn nie planowane, stwierdziłAm że jestem wiatropylna :) bo to chyba przez te karmienie piersią. Pierwsza ciąża stracona a zaszłam na 4 dni przed planowanym @(tylko wtedy było przytulanko), przecież wtedy nie mozna zaciążyć! A jednak! Alez było moje zaskoczenie jak sprawdziłam test ciążowy! A teraz druga ciąża, sprawdzałam testy owul i były negatywne a tu bach! Jednak owulka była. Ale my się nie zabezpieczamy :)

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się nie zabezpieczaliśmy przed 7 lat, zawsze stosunek przerywany :) A mimo to nie zaciążyliśmy i teraz dopiero po dwucyklowych starankach jest planowana dzidzia <3

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie macie racje z tymi wpadkami chociaz dla niektorych to moze byc "tragedia" jesli sa np zbyt mlodzi. W moim przypadku najgorsze jest tylko to, ze dowiedzialam sie o ciazy akurat jak konczylam wspolprace z bardzo fajna szefowa gdzie mialam umowe o prace i musialm przejsc na umowe-zlecenie i jestem na niej dalej. Dlatego musze pracowac nawet na nocki...I na razie nie moge sie przyznac do tego, ze jestem w ciazy bo wtedy na pewno mi nie da innej umowy. A tak po za tym to mam tak samo jak pisala chyba Tanda (nie jestem pewna co do nicku) , ze na badaniach wyszlo mi zbyt wysokie TSH i musze zazywac Euthyrox 50 i kontrolowac to, a ogolnie zawsze mialam to w porzadku :) Najgorsze jest to, ze ten lek zazywa sie na czczo, a mi im dluzej nie jem tym bardziej jest niedobrze i konczy sie to codziennie zwymiotowanym sniadaniem...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam robione usg dowcipnie a później lekarz chciał "złapać" dwa od razu, żebym miała foto i zrobił pierwszy raz usg przez brzuch. I wiecie co Wam powiem? Zdecydowanie wolę dowcipnie, dla mnie to nie jest w ogóle stresujące/krępujące a dzieciaczki o wiele lepiej widać. Dodam, że jestem szczupła więc sadełko nie przeszkadza :)

Feeva ja kiedyś twierdziłam że jak nie wpadniemy to dzieci nie będziemy mieć bo nigdy nie będę gotowa. Później zapomniałam kilka dni pod rząd tabletek anty i stwierdziłam, że nie ma sensu ich już brać. Tak więc przez cztery lata stosowaliśmy stosunek przerwany, wiedząc że nie jest to idealny sposób antykoncepcji, aż w końcu dojrzeliśmy do decyzji o dzieciach. I tak w pierwszym cyklu się udało i to podwójnie :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 14:11

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katy
    ja biorę euthyrox "w nocy", czyli jakoś 4-5, jak wstaje do małego czy siusiu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pajka, ja mojego męczyłam o dziecko rok :) Aż w końcu się zgodził i jest :D

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem co to wpadka i szczerze jak tak patrzę na siebie to w nie nie wierzę ;p pierwsza ciąża po ponad roku bez zabezpieczeń 2 miesiące wcześniej poronienie samoistne (nie udokumentowane ale wypadło ze mnie coś wielkości sliwki). później,2.5 roku celowalismy w dni nieplodne. później 5 lat staran bez skutku i 2 poronienia zatrzymane cały czas na testach owulacyjnych i każdy dzień plodny wykorzystany.

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Ela84 Koleżanka

Wysłany: 11 października 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to ja wolala bym wpaść niz 8 lat sie starać. Ale jak ktos w danej sytuacji nie jest to nie zrozumie

dxomanliinbxhu6i.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    katy
    ja biorę euthyrox "w nocy", czyli jakoś 4-5, jak wstaje do małego czy siusiu

Tez czasami uda mi sie w tych godzinach zazyc, ale nie zawsze niestety :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my sie nigdy nie zabezpieczalismy, tylko stosunek przerywany i przez 6 lat nie wpadlismy. Stwierdzono u mnie wtorny brak miesiaczki, zaczelam pic Inofem i wydaje mi sie, ze to dzieki niemu zaszlam w ciaze w 1cs. Wrocila mi miesiaczka jak w zegarku, owulacja ktora odczuwalam bo byla bolesna, ogolnie dla mnie to super srodek ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My o syna walczylismy 1,5r i nikt nie pomyslal wtedy o badaniach tsh a pozostale byly wporzadku. A teraz niby sie staralismy ale taka kontrolowana wpadka ;) no dtugi cykl po odstawieniu anty bez zabezpieczenia ale taki maly cud hihihi- maz raz w tygodniu ;) i zrobienie testu z ta blada kreska bylo niedowierzaniem hihi

• Katy Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przez prawie dwa lata praktykowalismy stosunek przerywany i nie wpadlismy, a teraz przez jakis czas wgl sie nie zabezpieczalismy takze bylismy swiadomi konsekwencji, ale w mojej rodzinie kobiety maja problemy z zachodzeniem w ciaze wiec myslalam, ze u mnie tez latwo nie bedzie (wiem glupie myslenie), a planowalismy najpierw slub, a dziecko gdzies za rok czy dwa :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z wpadki. Ale bardzo się cieszymy. Potem jakbym chciała, to by sie nie udawało.

Idę na usg w piatek - 9t3d. Stres jest... zwłaszcza, że dziś mnie boli brzuch. Za długo było dobrze :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też juz umówiłam sie prywatnie na dwa usg- 20.10 oraz prenatalne 10.11
    szkoda tylko, ze ten lekarz(robił mi prywatne usg w ciązy z synem) przestał przyjmować w godzinach popołudniowych :( rano, a więc mąz bedzie musiał brac każdorazowo wolne...zobaczymy jak to dalej bedzie, po obu prenatalnych

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 17 wizyte u ginekologa i wezme skierowanie na usg prenatalne :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ