X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pajka wrote:
    Zaświadczenie do pracodowcy dlatego że jeszcze nie jesteś na zwolnieniu czy jak?

Widzę, że dużo wizyt na dziś :) Trzymam dziewczyny kciuki, sama też będę dziś maluszki podglądać ale dopiero o 18:40 więc muszę uzbroić się dziś w cierpliwość:)

Jestem teraz na zaległym urlopie wypoczynkowym. Wykorzystuje wszystkie 62 dni po macierzynskim. Koniec 16 listopada. I moja dyr chce wiedzieć czy wracam w listopadzie. Młoda dziewczyna i wie że z nianią nie jest latwo...taka byla wersja w sierpniu. Nie mogę powiedzieć że na pewno nie wracam. To mlodziutka ciąża i wiele może sie wydarzyc. Zaswiadczenie dam i już oficjalnie zmieniają się dla mnie ewentualne warunki pracy...i mogą też oficjalnie zostawić osobę która jeszcze mnie zastępuje
    Potem zwolnienie lekarskie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    A co jak jednak podgoni maluszek i się zrowna z terminem om? Mi też mówiła,że ciąża młodsza,a byłam prywatnie po tygodniu i już prawie zrownana z terminem @.
    Tak się dzisiaj zastanawiam czy ten mój dzidziolek nie jest za malutki kurczę :( mówisz, że Twój podgonił, tak?

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się :)

Ja już po wizycie u mojego gina. Jestem w niebo wzięta! Mój dzidziolek ma już 2,96cm, widziałam jak pięknie wywija rączkami i nóżkami i robiło fikołki :D Serduszko też słyszałam pierwszy raz. Cudowne uczucie! Jestem zakochana :) <3

Wyniki krwi bardzo dobre, jedynie ph moczu za bardzo zasadowe i musze zakwaszać żurawiną :) Założył mi kartę ciąży i następna wizyta 6.11 :)

f7b801410ce2014fmed.jpg
    c0b5be54d03cdd5amed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 15:17

kamciaelcia, Rillia, Katka., Hoope, Cola87, malwka08, MysiaMarysia, Witch15, Tanda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie zle czuje, dopada mnie zawsze po 14. Jestem tak zmeczona ze nie mam na nic sily, ale nie chce mi sie spac, tylko tak jakby zycie ze mnie ulecialo. Do tego dzisiaj bol brzucha :/ po nospie troche lepiej

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, super!! Ja mam wizyte dokladnie za 8 dni i bede w podobnym tygodniu co ty teraz, juz sie nie moge doczekac po twoim wpisie az zobacze te fikolki :D

Wyznaczyl ci juz prenatalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 15:16

Feeva lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt a dzieciaczki na fotkach cudowne, nie mogę się doczekać jutra, żeby też zobaczyć. :)

Feeva lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Feeva, super!! Ja mam wizyte dokladnie za 8 dni i bede w podobnym tygodniu co ty teraz, juz sie nie moge doczekac po twoim wpisie az zobacze te fikolki :D

Wyznaczyl ci juz prenatalne?

Aż się łezka w oku zakręciła, jak tak sobie wywijało :) Aż się lekarz śmiał, że strasznie ruchliwe. Ale to nie dziwne, bo przed wizytą zeżarłam batona czekoladowego, więc miało dużo energii po dawce cukru :D
    Już wyglada jak prawdziwy mały człowieczek. Jestem w szoku, że miesiąc temu jak byłam na wizycie to była tylko kijaneczka z serduszkiem, a tu już i główka i rączki i nóżki <3

Ja prenatalne sobie sama wyznaczyłam :P Obliczyłam na 12+6 czyli będzie to 27.10, jestem już zapisana :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boduszka na wizycie moja gin nie mogla zmierzyć maluszka i oceniła,że jest młodsze. Na wizycie w 6t2d był tylko pecherzyk ciążowy. A po tygodniu już zarodek właśnie. A ostatnio jak byłam prywatnie to wyszło tylko 3 dni młodsze niż OM.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję udanych wizyt :) śliczne maluchy

klz9piqvvra11kd2.png

• Hoope Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S mam podobnie, rano jeszcze jako tako po japońsku a po południu jest już tylko gorzej. I jeszcze te mdłości, nic mnie nie chcą opuścić.

Feeva fajoski dzidziolek :D

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziękujemy bardzo :D

Mnie już chyba trochę te mdłości puszczają. W zeszłym tygodniu miałam apogeum a dzisiaj nawet nie wymiotowałam rano :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi mdlosciami to różnie, dzisiaj jakoś żyje ale wczoraj i przedwczoraj masakra, nadrabialy za zeszły tydzień gdzie trochę mi już odpuściły. mnie około 15 dopada brak energii życiowej, położę się o 20 i zasnąć nie mogę a jak głupia z przyzwyczajenia o 6.30 się wybudzam.

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj boli podbrzusze, rano wzielam nospe a teraz wzielam druga, mam nadzieje ze zaraz przejdzie. Tez tak macie ze wam tak bulgocze w brzuchu? Jak leze to jakby flaki tancowaly :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    A dziękujemy bardzo :D

Mnie już chyba trochę te mdłości puszczają. W zeszłym tygodniu miałam apogeum a dzisiaj nawet nie wymiotowałam rano :)

Gdzieś właśnie czytałam, że 9tydzień to taka kumulacja jeśli chodzi o mdłości a po tym już powinno puszczać ;)

Czy Wam też jest tak duszno?

Jeszcze półtorej godziny....

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko znaczy najgorsze dopiero przede mną
    A ja się łudze że jutro będzie lepiej

f2w3qqmza7aalezj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest cały czas duszno i mam mdłości :(

Dzisiaj cały dzień boli mnie głowa , czuje jakby miało mi zaraz rozsadzić , taki ścisk mocny :( mam paracetamol dla dzieci w syropie ale obawiam się trochę wziąć . Niby w aptece Pani mówiła że mogę taka dawkę jak dla 9-letniego dziecka ale chyba wolę upewnić się u lekarza

• Hoope Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorąco, duszno, niedobrze (wypiłam całą śmietankę 30% i jakby mdłości przeszły), ból brzucha, czasem głowy, brak apetytu na przemian z wilczym głodem, ciągłe odbijanie się, zaparcia, okrutny ból piersi. Dalej śpię jak zabita i mam debilowate sny. Brak siły, weny, senność, nerwowość. Nie jem słodyczy. Nie piję kawy. Nic z tego nie miałam w dwóch poprzednich ciążach.

Ooo przeszło mi jedno! Nie mam uczucia grypy. Nie jest mi już ciągle zimno. Chyba, że jestem bardzo zmęczona. Za to jest gorąco i duszno. Noc w noc wiej rzę pokój przynajmniej raz.

Koleżanka powiedziała, że jestem antyreklamą ciąży :D :D :D

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w ogóle bardzo ruchliwy brzuch ostatnio. ;) Łaskocze mnie, bulgocze, nawet mięśnie mi skaczą, gdybym była w późniejszch tygodniach to byłabym przekonana, że to dziecko. :D

Boże.. czyli ja mam się męczyć do 10 tygodnia z tymi mdłościami...? Już teraz nie mam co jeść.. :/

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszukałam internet w poszukiwaniu nadziei i niektóre panie sugerują, że mdłości przechodziły im dopiero koło 15, 16 tygodnia, buuu... A niektórym jeszcze później...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 17:42

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnie... To jest mój najbardziej dokuczliwy objaw, wszystkie zmęczęnia, osłabienia, zawroty i bóle głowy mogłabym znieść.. ale mdłości i zupełny ostatnio brak apetytu mnie pokonują codziennie..

Dziś w ogóle zrobiłam okropną głupotę, bo został mi jeden test ciążowy i zrobiłam go sobie z nudów.. i oczywiście kreska jest bledsza niż była wcześniej i teraz się martwię. :/ Nie wiem jak można być tak głupim, wiedziałam że nie powinnam robić, bo niemiarodajne i po co to komu... ale oczywiście musiałam.. Dobrze, że wizyta już jutro.. I tak stres jest ogromny i sobie tylko dołożyłam. :(

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ