Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pajka wrote:Zaświadczenie do pracodowcy dlatego że jeszcze nie jesteś na zwolnieniu czy jak?
Widzę, że dużo wizyt na dziś Trzymam dziewczyny kciuki, sama też będę dziś maluszki podglądać ale dopiero o 18:40 więc muszę uzbroić się dziś w cierpliwość
Jestem teraz na zaległym urlopie wypoczynkowym. Wykorzystuje wszystkie 62 dni po macierzynskim. Koniec 16 listopada. I moja dyr chce wiedzieć czy wracam w listopadzie. Młoda dziewczyna i wie że z nianią nie jest latwo...taka byla wersja w sierpniu. Nie mogę powiedzieć że na pewno nie wracam. To mlodziutka ciąża i wiele może sie wydarzyc. Zaswiadczenie dam i już oficjalnie zmieniają się dla mnie ewentualne warunki pracy...i mogą też oficjalnie zostawić osobę która jeszcze mnie zastępuje
Potem zwolnienie lekarskie -
jangwa_maua wrote:A co jak jednak podgoni maluszek i się zrowna z terminem om? Mi też mówiła,że ciąża młodsza,a byłam prywatnie po tygodniu i już prawie zrownana z terminem @.Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
-
Dziewczyny witam się
Ja już po wizycie u mojego gina. Jestem w niebo wzięta! Mój dzidziolek ma już 2,96cm, widziałam jak pięknie wywija rączkami i nóżkami i robiło fikołki Serduszko też słyszałam pierwszy raz. Cudowne uczucie! Jestem zakochana
Wyniki krwi bardzo dobre, jedynie ph moczu za bardzo zasadowe i musze zakwaszać żurawiną Założył mi kartę ciąży i następna wizyta 6.11
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 15:17
kamciaelcia, Rillia, Katka., Hoope, Cola87, malwka08, MysiaMarysia, Witch15, Tanda lubią tę wiadomość
-
Feeva, super!! Ja mam wizyte dokladnie za 8 dni i bede w podobnym tygodniu co ty teraz, juz sie nie moge doczekac po twoim wpisie az zobacze te fikolki
Wyznaczyl ci juz prenatalne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 15:16
Feeva lubi tę wiadomość
-
J.S wrote:Feeva, super!! Ja mam wizyte dokladnie za 8 dni i bede w podobnym tygodniu co ty teraz, juz sie nie moge doczekac po twoim wpisie az zobacze te fikolki
Wyznaczyl ci juz prenatalne?
Aż się łezka w oku zakręciła, jak tak sobie wywijało Aż się lekarz śmiał, że strasznie ruchliwe. Ale to nie dziwne, bo przed wizytą zeżarłam batona czekoladowego, więc miało dużo energii po dawce cukru
Już wyglada jak prawdziwy mały człowieczek. Jestem w szoku, że miesiąc temu jak byłam na wizycie to była tylko kijaneczka z serduszkiem, a tu już i główka i rączki i nóżki
Ja prenatalne sobie sama wyznaczyłam Obliczyłam na 12+6 czyli będzie to 27.10, jestem już zapisana
-
Boduszka na wizycie moja gin nie mogla zmierzyć maluszka i oceniła,że jest młodsze. Na wizycie w 6t2d był tylko pecherzyk ciążowy. A po tygodniu już zarodek właśnie. A ostatnio jak byłam prywatnie to wyszło tylko 3 dni młodsze niż OM.
-
z tymi mdlosciami to różnie, dzisiaj jakoś żyje ale wczoraj i przedwczoraj masakra, nadrabialy za zeszły tydzień gdzie trochę mi już odpuściły. mnie około 15 dopada brak energii życiowej, położę się o 20 i zasnąć nie mogę a jak głupia z przyzwyczajenia o 6.30 się wybudzam.Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Feeva wrote:A dziękujemy bardzo
Mnie już chyba trochę te mdłości puszczają. W zeszłym tygodniu miałam apogeum a dzisiaj nawet nie wymiotowałam rano
Gdzieś właśnie czytałam, że 9tydzień to taka kumulacja jeśli chodzi o mdłości a po tym już powinno puszczać
Czy Wam też jest tak duszno?
Jeszcze półtorej godziny....
-
nick nieaktualnyMi jest cały czas duszno i mam mdłości
Dzisiaj cały dzień boli mnie głowa , czuje jakby miało mi zaraz rozsadzić , taki ścisk mocny mam paracetamol dla dzieci w syropie ale obawiam się trochę wziąć . Niby w aptece Pani mówiła że mogę taka dawkę jak dla 9-letniego dziecka ale chyba wolę upewnić się u lekarza -
Gorąco, duszno, niedobrze (wypiłam całą śmietankę 30% i jakby mdłości przeszły), ból brzucha, czasem głowy, brak apetytu na przemian z wilczym głodem, ciągłe odbijanie się, zaparcia, okrutny ból piersi. Dalej śpię jak zabita i mam debilowate sny. Brak siły, weny, senność, nerwowość. Nie jem słodyczy. Nie piję kawy. Nic z tego nie miałam w dwóch poprzednich ciążach.
Ooo przeszło mi jedno! Nie mam uczucia grypy. Nie jest mi już ciągle zimno. Chyba, że jestem bardzo zmęczona. Za to jest gorąco i duszno. Noc w noc wiej rzę pokój przynajmniej raz.
Koleżanka powiedziała, że jestem antyreklamą ciąży❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Ja mam w ogóle bardzo ruchliwy brzuch ostatnio. Łaskocze mnie, bulgocze, nawet mięśnie mi skaczą, gdybym była w późniejszch tygodniach to byłabym przekonana, że to dziecko.
Boże.. czyli ja mam się męczyć do 10 tygodnia z tymi mdłościami...? Już teraz nie mam co jeść.. -
Przeszukałam internet w poszukiwaniu nadziei i niektóre panie sugerują, że mdłości przechodziły im dopiero koło 15, 16 tygodnia, buuu... A niektórym jeszcze później...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 17:42
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Świetnie... To jest mój najbardziej dokuczliwy objaw, wszystkie zmęczęnia, osłabienia, zawroty i bóle głowy mogłabym znieść.. ale mdłości i zupełny ostatnio brak apetytu mnie pokonują codziennie..
Dziś w ogóle zrobiłam okropną głupotę, bo został mi jeden test ciążowy i zrobiłam go sobie z nudów.. i oczywiście kreska jest bledsza niż była wcześniej i teraz się martwię. Nie wiem jak można być tak głupim, wiedziałam że nie powinnam robić, bo niemiarodajne i po co to komu... ale oczywiście musiałam.. Dobrze, że wizyta już jutro.. I tak stres jest ogromny i sobie tylko dołożyłam.