X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tragedia z jedzeniem. Wczoraj przeplakalam caly wieczor. Za caly dzien wypila 30 ml mleka i niecaly sloiczek rosolku z makaronem. To wszystko. Dzis od rana to samo. Mleka ani kaszki do buzi nie wezmie. Zaciska mocno wargi ze nic nie zrobie. Teraz ugotowalam manne na wodzie z jablkiem i bananem to moze zjadla ze 4 lyzeczki i koniec. Pic pije wode albo herbatke. Co robic??? Czy to minie???

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D basiula moj Wojtek tez tak miał czasami, u nas to była oznaka zębów, pił wode, a za cholere nie chciał mleka, no chyba ze było zimne. Ale czasami przez cały dzień zjadł niecala butelke za to nadrabiał pozniej. Bylo tak ze dwa dni nie jadl a potem chcial zwariowac za mlekiem. I tak w sumie kilka razy. Teraz znowu co dwie godz mleko po 150 wsuwa.

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, Jangwa, zdrowia!

Pawojaszka, odzywasz się do męża? Mam nadzieję, że się ogarnął i pomógł coś. Chociaż tak naprawdę trudno jest mówić o pomaganiu w codziennych czynnościach skoro samemu też się je, brudzi itp. Pomóc to można w gościach.

Katy, powodzenia! Wzięłaś sobie tą Wigilią bardzo ambitne zadanie.

Kamcia, lubię spanie Patryka bo wiem, że to nie norma ;-) ale jeśli chciałby tak częściej to spoko, nie będę protestować ;-)

Basiula, a próbowałaś coś niegotowanego dać? Tego banana albo jabłuszko tak w rączkę kawałek - może zainteresuje ją inna forma. Albo chleba z masłem, to powinno zadziałać :-)

A propos jedzenia, dziś dałam polizać Bożence cytrynę. Taka kwaśna, że ja się krzywiłam. Smakowała :-D na początku była oczywiście stosowna mina, ale po chwili wyciągała łapkę i jęzora. Mniej się w końcu krzywiła po cytrynie niż po jajku. Dziś nawet żółtko na miękko było bleee chociaż wcześniej jadła i było super.

Ciasta upieczone (oczywiście sernik z jabłkami i piernik last minute), jeszcze tylko polewa czekoladowa. Mąż robi śledzie, uszka są. Porządkami się nie stresuję bo nie tu tkwi sedno Świąt :-) jeszcze tylko choinkę ubrać bo wczoraj nie miałam już sił i stoi z samymi lampkami.

Tanda lubi tę wiadomość

age.png
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Przy biegunce nie tyle woda co elektrolity(lub po prostu woda z ciutka soli i cukru/miodu)
    Sama woda-zwlaszcza w duzej ilosci przeleci
    Proponuje też probiotyk ENTEROL
    można z domowych sposobów ugotowac MARCHWIANKĘ, dac sok marchewkowy(ja mialam zawsze w szafce z hippa), mam też jagody w sloiku-tez dzialaja zatwardzajaco

Jeśli zęby lekarz niewiele pomoże
    Jeśli nie zęby to również
    Ogólnie ważne nawadnianie dzidzi

Masz pewność że zęby?bo jak tak to minie
    No chyba że naprawdę kupa za kupą...

Dzięki Kamiaelcia :) masz rację, obserwuje młodego, dostaje probiotyk i lekarz nic nie pomoże na zęby. Kupki takie robi od paru dni 2-3 dziennie, jedna większa wodna i 2 mniejsze. Ma mega spuchnięte dziąsła i 2 tyg. temu pediatra na szczepieniu mówiła, że mu zęby idą a w sumie objawy się zaczęły z 5 dni temu.

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt dziewczyny, niech dzieciaki zdrowo rosna, tesciowe nie uprzykrzaja zycia, mezowie beda pomocni, a Wy wypoczete :D :*

Barszcz prawie gotowy, bigos tez, piernik bede robic jak sie Kamil obudzi wiec pewnie za max. godzine :p Jeszcze tylko wykończyć sprzątanie dzisiaj, jutro ubrac choinke, zrobić rybe i kluski z makiem i koniec :p

kattalinna, pawojoszka, Sela, Mała Matylda, Mycha666, Fatalita, Wowka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Tanda - u mnie też wszyscy chorzy. Chociaż ja i starszak powoli wychodzimy na prostą. A małej dodatkowo do choroby zęby idą. Mam nadzieje, że jutro już będzie lepiej.

U nas też u Matyldy zęby do tego :/

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusias przykro mi z powodu problemów z kupami oby to tylko ząbki i szybko przeszło.

Kattalina M jest dziś w robocie to przynajmniej nie przeszkadza. Wczoraj przyniósł choinkę miał trochę przyciąć gałęzie od dołu żeby weszła do wiaderka z ziemią to tak ogolił choinkę że się nie nadała ,skończyła u Wojtusia w pokoju po skróceniu ,do salonu za malutka się zrobiła ,dziś musiałam kupić nową . Mam wrażenie że trafił mi się największy nieogar w tej części globu ,dziecko by lepiej ogarnęło niż on.
    Jeszcze jestem w lesie z przygotowaniami ale jest nadzieja że damy radę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 16:40

cf409fc7e7.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chleb z maslem tak. Banana w calosci nie dam bo gryzie kawalki i sie dlawi. Teraz drzemke ma jak wstanie bede probowac dac kaszke a jak nie to mam rosolek z wczoraj to jej dam.

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy za zyczenia i rowniez zyczymy wszystkim, tradycyjnie zdrowych i radosnych Swiat tych pierwszych swiat w powiekszonym gronie :-*

Mycha666 lubi tę wiadomość

• Tanda Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusias wrote:
    Dzięki Kamiaelcia :) masz rację, obserwuje młodego, dostaje probiotyk i lekarz nic nie pomoże na zęby. Kupki takie robi od paru dni 2-3 dziennie, jedna większa wodna i 2 mniejsze. Ma mega spuchnięte dziąsła i 2 tyg. temu pediatra na szczepieniu mówiła, że mu zęby idą a w sumie objawy się zaczęły z 5 dni temu.

Jeśli to 2-3 kupy dziennie to spokojnie, nie odwodni się tak łatwo. Co innego jakby była kupa za kupą. Probiotyk, możesz dać marchwiankę z ryżem, smectę czy tasectan albo jagody jeśli już je.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    Widzę że mamy podobne podejście do świąt :) braku śledzi bym sobie nie wybaczyla ale brak porządku na chacie już tak ;)

Byliśmy 2h na spacerku
    Bałagan nie ucieknie ale dzień już tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 17:15

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sałatka też już gotowa
    Chyba wszystko gotowe
    Bo ryba to wiadomo jutro na świeżo
    Już tylko porządki
    Kochany synuś zawsze jest chętny do rozpakowywania zmywarki :D

Salatka pyszna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2018, 07:46

kattalinna, Mycha666, Fatalita lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze piernika nie zrobilam bo mi z myciem podlogi strasznie dlugo zeszło :p

U nas na 90% zeby ida i dlatego taka maruda...2 miesiace spokoju i akurat na Święta sie zaczelo :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, jeść je niewiele ale sałatka sensoryczna pierwsza klasa :-D

Ciasta gotowe, choinka ubrana. Jeszcze prezenty popakować tylko. I ten śnieg na okna ;-) ale to jutro, dziś już zasłonięte.

Jestem rozczarowana. Skończyłam choinkę akurat na koniec drzemki Bożenki. Budzę ojca, budzę, kota, zaraz będzie wejście i pierwsze spotkanie z Pierwszą Choinką. Zero reakcji. Zero zainteresowania. I po co to? ;-) Za rok kupuję kolorowe lampki i wyciągam kolorowe ozdoby, minimalizm się nie sprawdza ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 19:04

kamciaelcia, Katy lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    Za rok będziesz trzymać choinkę na suficie ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzenia.

Dzisiaj padam, jutro odcinam się od internetu.

Dziewczyny życzę Wam spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, tak szczególnych bo dla wielu z nas to pierwsze święta z naszymi dzieciaczkami. Odpoczywajcie na ile to możliwe.

Czy tylko ja nie czuje że już prawie święta?

Mała Matylda, Mycha666, Fatalita, kamciaelcia, D_basiula, Wowka lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzie nam dwójka za dwójka i jest czasem ciężko :/ mam nadzieję że jutro będzie lepiej. Teraz go uspalam i oby spał bo roboty mam jeszcze sporo...złoże Wam życzenia już teraz bo nie wiem jak będę potem z czasem stała :p Dziewczyny dla chorych i ząbkujących dużo zdrowia na te Święta, dla nas mam odpoczynku :D! To są wyjątkowe Święta bo pierwsze w powiększonym gronie, tak bardzo na to czekałyśmy! Dużo szczęścia Wam życzę :*

Katy, pawojoszka, kattalinna, Mała Matylda, Mycha666, Fatalita, kamciaelcia, D_basiula, Wowka lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/201c73e5a894.jpg
    Nasza choinka,ubierali wszyscy
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7eb6456f8680.jpg
    A to co zostało z pierwszej
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d5ade4882f5.jpg

Sela, kamciaelcia, Mała Matylda, kattalinna, Katy, Cola87, D_basiula, Fatalita, Wowka lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję i Wam też życzymy zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia.
    Oby te zębowe sprawy wyciszyły się chociaż na święta :*****

U nas jeszcze tylko sprzątanie i śledzie ;-) oczywiście do śledzi zabrakło śmietany i muszą czekać do jutra.
    Ciasta upieczone. Barszcz ugotowany i dojrzewaz jeszcze jutro go doprawić i będzie ok (pierwszy raz robiłam i oby był zjadliwy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 22:05

Mała Matylda, kattalinna, Mycha666, Katy, Cola87, Fatalita, kamciaelcia, D_basiula, Wowka lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko skończone
    U nas zatem juz magia świat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 22:17

Sela, Wowka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1933 1934 1935 1936 1937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ