X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makaron jest miekki
    Z sosem przeszedł
    Szynka była w malutkich kawaleczkach
    Chleb sam w buzi się rozpuszcza
    Zobaczymy jak inne na swieta

Ale jajecznica nie przeszła
    W smaku oczywiście

Jest mąż
    Karmi Piotra ja sie ubieram
    Trzeba dokończyć zakupy

Dzieło męża
    Z przodu nasze(polędwiczka, boczek i szynka), sama peklowalam
    Z tyłu znajomych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 22:19

Fatalita, kattalinna, Sela, Tanda, pawojoszka, Mycha666, Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaśko
    Brawa przystojniaczku!!

Piotrek do dziś wyje mi z miski kota :P
    A Patryk raczej nigdy nie ruszy
    Ale nie żebym nie mogła się doczekać

Cola87 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawa dla Adasia :)

Patryczek zadowolony widac:p Kamil by sie krztusil spaghetti w takiej postaci, zblendowane tez srednio jadl bo nie dalo sie na gladko calkiem...

Wykonczy mnie to dziecko dzisiaj, tylko rece i rece :/ A klocek z niego ciezki...

Cola87 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adasko brawoooo!:)

Aaa Tanda dziękuję, faktycznie wyszła kolejna jedynka policzki sie wyciszaja ;)
    Mamy już 4:)

My wreszcie prezenty skończone, chata kończy się sprzątać robie ciacho i jutro do rodziców już.

Dopiero dzisiaj poczułam święta.

Planuje nie tykac telefonu w święta więc już dzisiaj życzę Wam wesołych, rodzinnych i spokojnych świąt. A Wam maluszki rosniejcie zdrowe i szczęśliwe, dużo w tym roku musicie opanować :D :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 16:17

Fatalita, Katy, kattalinna, kamciaelcia, Cola87, Sela, Tanda, Mycha666, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia zazdroszczę ,pięknie to mięsko wygląda. Oj dóbrze że zapach mnie ominie, umielbiam takie swojskie wedliny!
    Nynka i Tobie wesołych spokojnych świąt, odpocznij troszkę ;)

kamciaelcia, Nynka lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka Tobie tez Wesolych Swiat ;)

Nynka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, odpocznij!

Patryk mięsolubny jak nic :-D

Powiedziałam Bożence, że narzeczony cudnie raczkuje ale wolała tłuc grzechotką o podłogę ;-) brawo Adasiu! A mina na końcówce boska :-D

Nynka, już 4? Kurde, u nas szybko przyszły pierwsze i stop :-| ale teraz coś chyba się ruszy bo jak dawno nawet żelu nie było tak, z godzinę temu był żel, masaż i dopiero przeciwbólowy pomógł. No i u nas odwrotnie niż u większości: chce spać ale nie może...

Kamcia, zupka dziś przemycona :-) część łyżeczką, część bułką ;-)

kamciaelcia, Nynka, Cola87 lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    Znów pochlania zupkę z chlebem
    Aż się trzęsie tak mu smakuje
    A samej zupy nie chce (już nawet jej nie miksowalam bo sie wszystko rozpadlo)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, wesolych!

Cola, super Adasiowi idzie! Najlepsze to jak sie dorwal do lyzeczki XD

Kamcia, super Patryczek, u nas tez bula z maslem i tez radzi sobie z takimi kawaleczkami jak to spaghetti.

Moj to w ogole popierdziela dziwnie, noge jedna ma tak jakby w gorze, druga sie odpycha i to tak szybko pelza ze ciezko go zlapac. Znalazl sobie taki sposob i nie proboje nawet raczkowac -.-

kamciaelcia, Nynka, Cola87, Sela lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze spotkanie z logopeda Piotrek ma 6lutego...myślę że nie jest to tragiczny termin jak na nfz?

Bylismy w lidlu i biedronce
    Malusio ludzi :)
    Poszlam po resztki np ziemniaki chleb czy przyprawe
    Zostawiłam kupę kasy...masakra. pieniądze nic nie sa warte. Ale Patryk ma pieciopak bodow(by mąż miał co plamic) i kolejne 6 ksiazeczek pod choinke(promocja w biedronce 3w cenie 2) ale jestem pewna że i piotrusiowi sie spodobają(choć ten ma pod choinkę kupę z serii kici kicia)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze też nie wpadłam na to żeby zacząć przeglądać książeczki w biedrze! Kamcia, pokaż co rekomendujesz :-)

A, i wiecznie zapominam Ci napisać ;-) mój brat podobno do 3 lat nie mówił, potem całymi zdaniami od razu. Jego syn ma 4,5 a zaczął mówić rok temu. Chodzili po psychologach i logopedach i wszystko ok. Nie mówił ale się dogadywał.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    Jak dzieci pójdą spać bo mąż dwoje ogarnia a ja kuchnie
    Byla taka seria (dwie serie)co mi wpadly w oko a Piotruś od razu się zainteresowal
    Czyli coś dla Patryczka ale i Piotruś jeszcze skorzysta
    Kazda 13zl zaplacilam 52

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pierwsze słowo męża to bylo"ej" na pana na koniu grubo po trzecich urodzinach
    Ale nie ruszyl jakoś mega z mową bo byl nawet odroczony dp szkoly
    Oby to były geny i choć i tak te nie sa pocieszajace

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie tez mialam pisac, ze kuzynka chlopaka przyjechała na swieta i jej synek 3 lata skonczyl w tym roku i tylko mama i tata mowi :p Wiec to chyba faktycznie nie musi nic znaczyc, ja mam cicha nadzieje, ze Kamil jednak bedzie troche szybciej mowil xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wiem, że to żadne pocieszenie, męża kuzyn praktycznie nie mówił do 5 rż, też chodzili po lekarzach i niby było wszystko dobrze, ale ponoć jak zaczął mówić to zagadywał wszystkich o wszystko. Dzisiaj ma chyba 25 lat, skończył szkołę, zdał maturę, także może niektóre dzieci tak mają. Rozumiem Twój niepokój, bo każda matka jak coś się dzieje to się martwi, trzymam kciuki, oby to geny.

Ostatnio gotowałam zupkę i dodałam makaron rurki, o matko co się kur. nasypało przy blendowaniu, ciężko na papkę zrobić, musiałam co chwila wody dolewać, dałam Zuzi do spróbowania z małymi grudkami, zaczęło ją cofać, chyba z 10 min kręciłam na papę. Dzisiaj robiłam z rybą, dodałam ziemniaki, raz raz i papka.

Nynka Wesołych Świąt :)

Nynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie to chłopcy często mówią później niż dziewczynki

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że chłopcy często później mówią i tak to sobie tlumaczylam. Ale jest taki moment-u nas bilans dwulatka-kiedy przestaje się tłumaczyć coś bo takie dziecko jest a zaczyna dostrzegac ewentualny problem. Pisalam też na bieżąco że to pediatra ppp zaproponowala(bilans był razem ze szczepieniem). Ale Piotruś jest taki dziwny. Za dużo by tu pisać. Pewnie lepiej pasuje słowo"niejednoznaczny". Sa sprawy jakby naturalne i jakby z mojej przyczyny(ale nie w sensie mojej winy!)Więc ja jako pedagog z wykształcenia, wychowawca z zawodu sama nie umiałam stwierdzić co i jak. Końcowe wnioski ludzi madrzejszych znamy. Problem jest bo Piotruś nie mowi nawet mama i tata(ale sylabizuje, nie że milczy). Znam tzn słyszałam wiele historii i w nich moja nadzieja. Nic innego nie trzyma mnie przy zdrowych zmyslach. Ma charakterek ten moj Piotr n a przy rozmowie z tą logopeda wyszło to co stwierdzili w ppp i co od dawna mnie niepokoi...ewentualna leworecznosc...niby nie problem...ale w pracy mózgu już ma znaczenie...i ewentualna bo Piotruś jest malutki i za wcześnie mowic o dominacji strony

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka Wesołych i spokojnych Świąt
    Kwiatkowa mroze w sloiczkach po deserkach dużych i te są ok ale zabrakło mi i dałam w 3 inne takie bardziej na przyprawy i one pękły
    Emilka to się nawet chlebem ostatnio krztusila jedyny plus ze jej smakował

Nynka lubi tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania bardzo ładnie radzi sobie z grudkami i większymi kawałkami np marchewka czy makaron :)
    Po 2h wydala to w kupie XD
    Ani razu się nie zakrztusila. Wcześniej miała cofki przy większych kawałkach, a teraz bez problemu.
    Uwielbia ziemniaki.
    A dziś nie mogłam zjeść obiadu bo mi z talerza zabierala i grzebala w zarciu XD

Dałam jej dziś mandarynki w tym gryzaczku z siateczka. O kurde, 20minut dziecka nie było. Tak gryzla i ssala, nie dała sobie zabrać :D aż wyssala do końca :D

Mieszkanie lśni <3
    Jutro biorę się za robotę w kuchni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 21:17

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatka.

Albo już zwariowałam, albo to zaraz nastąpi.

Czytam, lajkuję postępy latorośli- Bożence umiejętności pełzania, Adasiowi czworakowania :)

Lubię też opuszczenie szpitala przez Ulenkę :)

Przykro mi z powodu niezdanego egzaminu i konieczności przesunięcia go dopiero na tak daleki termin. I z powodu dziadka męża Patk I konieczności spotkania z kochaną rodzinką.

Podoba mi się Patryk, to musi być dobre spaghetti :) jak gotowe wyroby? U mnie taka scenka wczoraj, już mam parzone, jeszcze i kiełbaska była z dziczyzna :)

Jak o czymś ważnym zapomniałam to przepraszam. Ledwo pamiętam swoje imię. Spałam w nocy może z 3 godziny, plus dodatkowo z pół na siedząco na podłodze. I od rana pierwszy raz usiadłam właśnie usypiać Skrzata. Właśnie udaję sama przed sobą, że on jeszcze nie usnął.

Ale wszystko mija, nawet najdłuższa żmija, prawda? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 21:55

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 1931 1932 1933 1934 1935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ