Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cola87 wrote:Mała Matylda dobrze że Zosia szybko zasypia bo mój to dzisiaj nie mógł zasnąć, położyłam go obok siebie to mnie drapał po twarzy i wkładał paluszki do mojego nosa
no już mi się cierpliwość kończyła w nocy...
Katy wrote:Kupilismy choinke w koncu xd Pan sprzedający myslal, ze Kamil ma 1.5 roku:p
Cola, mnie Kamil ciagle za nos lapie i drapie po twarzy :p
Matylda też drapieżna. Najpierw delikatnie dotyka, głaszcze po twarzy i nagle wbija pazuryKilka razy sprawdzałam w lustrze czy mnie do krwi nie podrapała.
Sela wrote:
Jeny jak u nas leje, znowu chyba się nie uda wyjść na spacer. Wy wychodzicie jak tak leje? Sama nie wiem co robić, bo wczoraj okropnie wiało i też nie byliśmy, no codziennie coś i tak 5 dni bez spaceru się zrobiło...
Jak pada nie wychodzę. Mam jeszcze trzylatkę, musiałabym ją ciągać w deszczu, bez sensu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 22:17
Katy, Sela lubią tę wiadomość
Matylda
-
Kattalinna
Prezentuje upolowane ksiazeczki dla Patryka z myślą jeszcze o Piotrusiu
Pierwsza seria
Z otworkami
Były w sumie cztery, wybralam te trzy bo owoce, liczby, coś do poczytania
A to druga seria, moim zdaniem fajniejsza
Ma ruchome obrazki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 22:18
kattalinna lubi tę wiadomość
-
U nas pogrom. Wszystkich nas rozłożyło, pierwszy raz we czwórkę chorujemy.
Matylda zachrypnięta, nie wiem czy od spływającego kataru czy od wrzasku przy odciąganiu. Drze się przy tym okropnie. Nie odciągałabym, ale z pełnym nosem nie umie ssać piersi.
Starsza na szczęście tym razem całkiem nieźle się trzyma. Mąż dzielnie walczy, a ja prócz choróbska mam już znów 2 afty...
Przygotowania do świąt są daleko w lesie. Nie mam ani siły sprzątać, ani stać w garach.
Całe szczęście zakupy zrobiłam na początku tygodnia.Matylda
-
Ło matko...dopiero skończyłam na dziś ogarniać, a to dopiero początek...Kamcia ja myślę że u Piotrusia to genetyka będzie. A chłopaki faktycznie też później zazwyczaj zaczynają gadać. Mój brat nauczył się dwóch słów i długo prawie tylko ich używał. "Ja to" i pokazywał palcem że coś chce
no ale w końcu się rozkręci, teraz ma 28 lat i czasem coś więcej pogada ;p mój mąż się śmieję że piszę na forum po nocach i kazał Was pozdrowić wszystkie
Katy, kamciaelcia, MajowaMamusia, kattalinna, Hoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Nadrobiłam wreszcie.
Nynka zdrowych i wesołych Świąt.
Tanda zdrówka .
Szalony wczoraj był dzień nawet się nie obejrzałam a już jest jutro . Na szczęście trochę ogarnięte jeszcze trochę w kuchni roboty ale już bliżej jak dalej
Cola pozdrów męża ,powiedz mu że my tu wszystkie po nocach piszemy nie tylko ty bo w dzień zarobione wszystkie .Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 00:14
Tanda lubi tę wiadomość
-
wiem, że nie uwierzycie
Patryk przespał całą noc
zasnął o 20:30 a wstał na butlę o 6:35, gdzie jeszcze pospał w łózeczku prawie pół godzinykilka razy w nocy pytałam mężą czy aby na pewno nie wstawał do małego...ale pobudka o 7 i to już nie moje klimaty
piję kawunie a mąz lezy z maleńkim
i tak nic nie porobię bo Piotruś spi, a Piotrus niewyspany to zły Piotruś (od urodzenia)
\
haha
padłam wczoraj na kanapie na siedzacoKaty, Sela, MajowaMamusia, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Tanda, duzo zdrowka
Kamcia, gratuluje przespanej calej nocy! Super! Ja wierze bo moj syn raz tak zrobil
U nas porazka noc, pobufka o 24 na 1,5h, potem o 3 s wrzaskiem, o 5 i ostatecznie o 6:25. A dajcie spokoj... A tu przy ciastach musze stac, jak weny i checi mam tyle co nic.kamciaelcia, Tanda lubią tę wiadomość
-
i.s.
ja juz w sumie kilka lat nie szaleję ze swietami
moze gdyby ktoś do nas przybył...ale świadomie nawet nie zapraszam dla zasady (tzn zapraszanie z nastawieniem że i tak ten ktos nie przyjedzie) bo naprawde nie czas na gości a kiedys sobie te wigilie odbijemy
ciasta lubi mąz, ja czasem ...więc nawet zrobimy cos bez pieczenia
a tak sledzie, sledziki i śledziuszki hihi
w oleju, w occie, w smietanie, pod pierzynką
kocham śledzie (dziadek był rybakiem w Mrzezynie)
rybka nietradycyjnie-flądra
krokiety i pierogi robione odebrane (kocham swoje krokiety, każdy kocha, ale to innym razem, a pierogi lepiłam raz-i ostatni raz...pyszne były...ale ileż ich było...jakby farsz sie mnożył)
nawet chyba uda nam się 12 potraw na wigilię stworzyć -
Dziewczyny życzę Wam zdrowych, spokojnych Świąt. Żeby dzieci były wyrozumiałe i dały się mamusiom w końcu wyspać
no i żeby ciasta poszły w cycki a nie w biodra
Nie mam czasu się udzielać. Nie odniosę się do wcześniejszych wpisów. Ale zapamiętałam wcinającego spaghetti Patryczka. Ach te jego oczyska
Gratuluję sukcesów w raczkowaniu, wyrżniętych ząbków. Chorowitkom życzę zdrówka.
U mnie świąt nie widać. Na szczęście my jedziemy w gości, nikt do nas nie przychodzi. Muszę dziś lecieć po bombki do pepco, bo przynieśliśmy nasze z piwnicy i okazało się, że mamy tylko szklane. W planach jeszcze sernik z jabłkami i sałatka jarzynowa. A posprzątam gruntownie może na Wielkanoc.Katy, Mała Matylda, Fatalita, Wowka lubią tę wiadomość
-
Kamcia, u nas swiat nie ma, ale robie ciasta do przyszlego tescia - dziele sie z mojego siostra potrawami, w tym roku i tak lekko bo tylko ciasta, zawsze mam wiecej ogolnie. Sledzie tez uwielbiamy
Ja robilam w occie i oleju, takie mocno octowe, ja takie lubie.
Szarlotka sie mrozi, a wlasciwie jej ciasto, nadzienie zrobione no i czekam. Mlodziez usnela dopiero teraz, dobrze ze tata w domu to moge spokojnie to wszystko ogarnackamciaelcia lubi tę wiadomość
-
dziewczyny, Olaf chyba ząbkuje, ma lekką biegunkę, coś na wzór jak pisała Katy, najpierw małe kawałki plus woda, powinnam iść do lekarza czy podawać wodę, której nie chce pic? Nie wiem co robić.kilka cykli na dupku
HSG drożne
od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
[/url]
-
Przy biegunce nie tyle woda co elektrolity(lub po prostu woda z ciutka soli i cukru/miodu)
Sama woda-zwlaszcza w duzej ilosci przeleci
Proponuje też probiotyk ENTEROL
można z domowych sposobów ugotowac MARCHWIANKĘ, dac sok marchewkowy(ja mialam zawsze w szafce z hippa), mam też jagody w sloiku-tez dzialaja zatwardzajaco
Jeśli zęby lekarz niewiele pomoże
Jeśli nie zęby to również
Ogólnie ważne nawadnianie dzidzi
Masz pewność że zęby?bo jak tak to minie
No chyba że naprawdę kupa za kupą...