X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny jak wam dobrze , przede mną jeszcze krokiety , śledzie, uszka ,pierogi ,smażenie ryby ale to wiadomo na koniec ,no i dwa ciasta ,pakowanie prezentów . Jedyne pocieszenie że wbrew pozorom nie robię giga ilości bo moje dzieci kapusty z grzybami nie lubią, barszczyk symbolicznie , pozatym pewnie znów dostanom tyle słodyczy że świętą z głowy z jedzeniem.

Jakbym jutro nie dała rady zajrzeć ,życzę wam wszystkim magicznych Swiąt, nazbierajcie cała torbę pięknych wspomnień ,niech będzie to spokojny ,rodzinny i radosny czas. Nawet jak z czymś nie zdążycie to nie istotne ,najważniejsze już macie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 22:28

kattalinna, Mycha666, Katy, Sela, Fatalita, kamciaelcia, D_basiula, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezenty mąż wczoraj pakowal-za karę że wszystko na mojej głowie ;) brzydko ale zapakowane

Fatalita lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, takie ubieranie choinki musi być magiczne! I nawet Uleńka pomagała :-D ta pierwsza faktycznie hmmm niezbyt obszerna ;-)

Ja już mam finito. Jutro tylko uprasować obrus i może przy okazji jakieś świąteczne ciuchy.

pawojoszka lubi tę wiadomość

age.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam Wam życzyć
    Zdrowych i spokojnych Świąt w gronie najbliższych. Wszystkiego Najlepszego i góry prezentów.

pawojoszka, Sela, Fatalita, Katy, kattalinna, Mycha666, D_basiula, Wowka lubią tę wiadomość

201501064565.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolych, zdrowy, spokojnych Swiat w gronie rodzinki :)

Sela, Fatalita, Katy, kamciaelcia, kattalinna, Mycha666, D_basiula, pawojoszka, Wowka lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ho ho ho!!

Uleńka, jaki pomocnik :)
    Rzeczywiście pawojoszka, mąż się nie popisał ;)

Dziewczyny, wszystkim zdrowych spokojnych Świąt! Pierwsze w takim gronie <3
    Wszystkiego dobrego!!

Katy, kamciaelcia, kattalinna, Mycha666, Sela, D_basiula, pawojoszka, Wowka lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt :) :)

kattalinna, Sela, kamciaelcia, D_basiula, pawojoszka, Wowka lubią tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zajrzy, ale... Czy przy ząbkowaniu mogą zdarzyć się wymioty? Idą jej dwie jedynki, już się przebijają, a teraz mi zwymiotowała trzy razy. Ale humor dobry, gorączki nie ma...
    Tylko te wymiotki :(

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Patk Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka pozdrawia z drogi i życzymy Wesołych Świąt na wypadek gdyby okazało się że nie damy rady nic więcej napisać. Dzięki dziewczyny za wielokrotne wsparcie i życzę Wam, Waszym dzieciom i całym Rodzinom

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 16:11

kattalinna, Sela, kamciaelcia, Katy, Fatalita, D_basiula, pawojoszka, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jaka ona cudna!

My też pozdrawiamy z drogi. Mąż zły bo oczywiście obsuwa pół godziny. Oby nas dowodzi w jednym kawałku...

Fatalita, a może po jakimś jedzeniu? Nie kojarzę wymiotów przy ząbkach choć nie znaczy że mam rację.

Dla wszystkich spokojnych i pełnych pokoju Świąt! Niech nie będzie nowych sporów rodzinnych, a wręcz niech się skończą stare. Miłości i radości! No i oczywiście odpoczynku i snu ;-) wesołych Świąt!

Oraz udanych chrzcin :-)

Sela, kamciaelcia, Katy, Fatalita, D_basiula, pawojoszka, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita
    Też nie słyszałam o wymiotach przy zabkowaniu ale przy zębach różne cuda się zdarzaja.

Fatalita lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie ciocie i dzieciaczki. Zyczymy wam zdrowych, pogodnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia.
    Dziękujemy za życzenia.

Katy, Katy, J.S, kattalinna, Sela, Fatalita, D_basiula, pawojoszka, Wowka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po Wigilii, wracamy do domu. Bożenka cały czas super, wszyscy w szoku że takie spokojne dziecko i w ogóle fajna taka. Jak przyszło do wyjazdu to w foteliku ryk i długo jeszcze "nenenene" i wielkie łzy. Taka zmęczona chociaż spała w trakcie. Lulajże Jezuniu z radia pomogło.

Nawet jednego zdjęcia nie zrobiłam. Wigilia u teściowej, była jeszcze córka jej partnera z rodziną. Dla mnie zero atmosfery. Dobrze, że Bożenka nie będzie pamiętać bo nie tak chcę żeby wspomnienia jej wyglądały. Za rok będzie lepiej, tak prawdziwie :-)

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcio spi od godziny :p Goście jeszcze byli, ale on juz marudzil bardzo wiec go wykapalismy szybko i poszedl spac ;) Wszystko sie udalo chociaz rano nic tego nie zapowiadalo bo prawie sie z tesciowa poklocilam, tak naprawde odpuscilam tylko ze wzgledu na swieta...Wigilie ostatecznie spędzili oboje z tesciem z nami i nawet bylo milo ;) Ja przez wiekszosc czasu sie zajmowalam Kamilem, a narzeczony podawal do stołu:p Kamilek popil kompotu z suszu rozcienczonego woda i troszke barszczu:)

kattalinna, Fatalita, D_basiula, Wowka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka jadła suchy chleb, kawałek jabłka i karpia :-)

Katy, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smakowal jej karp? ;)

Feeva lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcinała popisowo :-D a wczoraj nie chciała jeść ;-)

Katy, Fatalita lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fladra królowała :) Patryk aż się rzucal. Z pół ryby zjadl na pewno. I ciut barszczu. Mikołaj zadziwial. I Patryk płakał jak go odebrałam od Mikołaja. Dla odmiany Piotr płakał w ogóle przez Mikołaja (tata był Mikołajem)
    Dzieci padły o 20

Katy, kattalinna, Fatalita, Sela, D_basiula, Wowka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki nic w końcu nie dostała przez te wymioty.
    Na szczęście jej przeszło. Zęby już kukają... Ale nie wiem czy wymioty były z tego powodu, ważne że przeszło.

Całą Wigilię była spokojniutka, uśmiechnięta :)
    Jutro wracamy do domu od teściów, więc świętowania ciąg dalszy, ale bardziej po mojemu. Choć i tutaj, mimo moich początkowych obaw, było całkiem przyjemnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2018, 21:20

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, dziś trochę zazdroszczę, że Wy tylko we własnym gronie. Wolałabym tak, byłoby po mojemu ;-) no ale... Za rok będzie lepiej a wcześniej Wielkanoc :-)

Gdzie kupujecie flądrę? W rybnym czy gdzieś? Mnie rozwala stały tekst, który zawsze słyszę gdy wspomnę o dawaniu ryby dziecku: ale mogą być ości, uwaga na ości! Itp... Kuźwa dzięki, naprawdę planowałam dać młodej całą rybę w łapkę i niech je... Wiem, że to z troski i totalnie bezmyślnie ale i tak drażni. Albo bawi, zależy kiedy ;-) dziś też wszyscy dyskutowali czy dziecku można dawać karpia czy nie, oczywiście przed kolacją i uzgodniono, że na pewno ją tylko żartuję. A my z mężem tylko wymiana spojrzeń :-) w trakcie karmienia karpiem nikt słowem się nie odezwał, chyba im głupio było. ;-) Albo myśleli że ja głupia.

age.png
‹‹ 1934 1935 1936 1937 1938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ