X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny jak wam dobrze , przede mną jeszcze krokiety , śledzie, uszka ,pierogi ,smażenie ryby ale to wiadomo na koniec ,no i dwa ciasta ,pakowanie prezentów . Jedyne pocieszenie że wbrew pozorom nie robię giga ilości bo moje dzieci kapusty z grzybami nie lubią, barszczyk symbolicznie , pozatym pewnie znów dostanom tyle słodyczy że świętą z głowy z jedzeniem.

Jakbym jutro nie dała rady zajrzeć ,życzę wam wszystkim magicznych Swiąt, nazbierajcie cała torbę pięknych wspomnień ,niech będzie to spokojny ,rodzinny i radosny czas. Nawet jak z czymś nie zdążycie to nie istotne ,najważniejsze już macie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 22:28

kattalinna, Mycha666, Katy, Sela, Fatalita, kamciaelcia, D_basiula, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezenty mąż wczoraj pakowal-za karę że wszystko na mojej głowie ;) brzydko ale zapakowane

Fatalita lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, takie ubieranie choinki musi być magiczne! I nawet Uleńka pomagała :-D ta pierwsza faktycznie hmmm niezbyt obszerna ;-)

Ja już mam finito. Jutro tylko uprasować obrus i może przy okazji jakieś świąteczne ciuchy.

pawojoszka lubi tę wiadomość

age.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam Wam życzyć
    Zdrowych i spokojnych Świąt w gronie najbliższych. Wszystkiego Najlepszego i góry prezentów.

pawojoszka, Sela, Fatalita, Katy, kattalinna, Mycha666, D_basiula, Wowka lubią tę wiadomość

201501064565.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolych, zdrowy, spokojnych Swiat w gronie rodzinki :)

Sela, Fatalita, Katy, kamciaelcia, kattalinna, Mycha666, D_basiula, pawojoszka, Wowka lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ho ho ho!!

Uleńka, jaki pomocnik :)
    Rzeczywiście pawojoszka, mąż się nie popisał ;)

Dziewczyny, wszystkim zdrowych spokojnych Świąt! Pierwsze w takim gronie <3
    Wszystkiego dobrego!!

Katy, kamciaelcia, kattalinna, Mycha666, Sela, D_basiula, pawojoszka, Wowka lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt :) :)

kattalinna, Sela, kamciaelcia, D_basiula, pawojoszka, Wowka lubią tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zajrzy, ale... Czy przy ząbkowaniu mogą zdarzyć się wymioty? Idą jej dwie jedynki, już się przebijają, a teraz mi zwymiotowała trzy razy. Ale humor dobry, gorączki nie ma...
    Tylko te wymiotki :(

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Patk Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka pozdrawia z drogi i życzymy Wesołych Świąt na wypadek gdyby okazało się że nie damy rady nic więcej napisać. Dzięki dziewczyny za wielokrotne wsparcie i życzę Wam, Waszym dzieciom i całym Rodzinom

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 16:11

kattalinna, Sela, kamciaelcia, Katy, Fatalita, D_basiula, pawojoszka, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jaka ona cudna!

My też pozdrawiamy z drogi. Mąż zły bo oczywiście obsuwa pół godziny. Oby nas dowodzi w jednym kawałku...

Fatalita, a może po jakimś jedzeniu? Nie kojarzę wymiotów przy ząbkach choć nie znaczy że mam rację.

Dla wszystkich spokojnych i pełnych pokoju Świąt! Niech nie będzie nowych sporów rodzinnych, a wręcz niech się skończą stare. Miłości i radości! No i oczywiście odpoczynku i snu ;-) wesołych Świąt!

Oraz udanych chrzcin :-)

Sela, kamciaelcia, Katy, Fatalita, D_basiula, pawojoszka, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita
    Też nie słyszałam o wymiotach przy zabkowaniu ale przy zębach różne cuda się zdarzaja.

Fatalita lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie ciocie i dzieciaczki. Zyczymy wam zdrowych, pogodnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia.
    Dziękujemy za życzenia.

Katy, Katy, J.S, kattalinna, Sela, Fatalita, D_basiula, pawojoszka, Wowka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po Wigilii, wracamy do domu. Bożenka cały czas super, wszyscy w szoku że takie spokojne dziecko i w ogóle fajna taka. Jak przyszło do wyjazdu to w foteliku ryk i długo jeszcze "nenenene" i wielkie łzy. Taka zmęczona chociaż spała w trakcie. Lulajże Jezuniu z radia pomogło.

Nawet jednego zdjęcia nie zrobiłam. Wigilia u teściowej, była jeszcze córka jej partnera z rodziną. Dla mnie zero atmosfery. Dobrze, że Bożenka nie będzie pamiętać bo nie tak chcę żeby wspomnienia jej wyglądały. Za rok będzie lepiej, tak prawdziwie :-)

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcio spi od godziny :p Goście jeszcze byli, ale on juz marudzil bardzo wiec go wykapalismy szybko i poszedl spac ;) Wszystko sie udalo chociaz rano nic tego nie zapowiadalo bo prawie sie z tesciowa poklocilam, tak naprawde odpuscilam tylko ze wzgledu na swieta...Wigilie ostatecznie spędzili oboje z tesciem z nami i nawet bylo milo ;) Ja przez wiekszosc czasu sie zajmowalam Kamilem, a narzeczony podawal do stołu:p Kamilek popil kompotu z suszu rozcienczonego woda i troszke barszczu:)

kattalinna, Fatalita, D_basiula, Wowka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka jadła suchy chleb, kawałek jabłka i karpia :-)

Katy, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smakowal jej karp? ;)

Feeva lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcinała popisowo :-D a wczoraj nie chciała jeść ;-)

Katy, Fatalita lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fladra królowała :) Patryk aż się rzucal. Z pół ryby zjadl na pewno. I ciut barszczu. Mikołaj zadziwial. I Patryk płakał jak go odebrałam od Mikołaja. Dla odmiany Piotr płakał w ogóle przez Mikołaja (tata był Mikołajem)
    Dzieci padły o 20

Katy, kattalinna, Fatalita, Sela, D_basiula, Wowka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki nic w końcu nie dostała przez te wymioty.
    Na szczęście jej przeszło. Zęby już kukają... Ale nie wiem czy wymioty były z tego powodu, ważne że przeszło.

Całą Wigilię była spokojniutka, uśmiechnięta :)
    Jutro wracamy do domu od teściów, więc świętowania ciąg dalszy, ale bardziej po mojemu. Choć i tutaj, mimo moich początkowych obaw, było całkiem przyjemnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2018, 21:20

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, dziś trochę zazdroszczę, że Wy tylko we własnym gronie. Wolałabym tak, byłoby po mojemu ;-) no ale... Za rok będzie lepiej a wcześniej Wielkanoc :-)

Gdzie kupujecie flądrę? W rybnym czy gdzieś? Mnie rozwala stały tekst, który zawsze słyszę gdy wspomnę o dawaniu ryby dziecku: ale mogą być ości, uwaga na ości! Itp... Kuźwa dzięki, naprawdę planowałam dać młodej całą rybę w łapkę i niech je... Wiem, że to z troski i totalnie bezmyślnie ale i tak drażni. Albo bawi, zależy kiedy ;-) dziś też wszyscy dyskutowali czy dziecku można dawać karpia czy nie, oczywiście przed kolacją i uzgodniono, że na pewno ją tylko żartuję. A my z mężem tylko wymiana spojrzeń :-) w trakcie karmienia karpiem nikt słowem się nie odezwał, chyba im głupio było. ;-) Albo myśleli że ja głupia.

age.png
‹‹ 1934 1935 1936 1937 1938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ