Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pawajoszka a ile Patryk ma lat? Ciekawa jestem kiedy się brać za takie odpieluchowanie.
Fatalita mnie przejął ZUS . Teraz ubezpiecza mnie mąż w pracy. Jeśli po zasiłku macierzyńskim będziesz chciała zapisać się na bezrobocie to mi pani w zusie powiedziała żebym zgłosiła się wtedy do nich na początku maja. Zasiłek mam do 17.05. Nie wiem w sumie czemu, może jakieś papiery dają dla UP ale przed zakończeniem macierzyńskiego w każdym razie mówiła że trzeba się zgłosić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 13:38
-
pawojoszka
co jakis czas wracam do sprawy odpieluchowania ale kiepsko
ostatnio po swietach-wszedzie sikał tylko nie do nocnika czy wc
mokry tyłek i mokro pod tyłkiem mu nie przeszkadzaja
tzn Piotrusiowi
bo twój Patryk chyba ciut młodszy od niego?
czekam kolejne tygodnie -
Ja jeszcze nie mam czego czyścić mojej bezzębnej córce
Feeva, jakie ładne, zimowe dziewczyny! Dziecko śpiące w wózku chociaż na zdjęciach pooglądam, bo na żywo od września nie widziałam
Kattalinna, co jest przyczyną Twojego stresu? Może pisałaś, a mnie umknęło…
Podziwiam zaangażowanie w pomiar wózka i dokumentację zdjęciową z tego przedsięwzięcia
Waga Kamilka słuszna, wspaniale że prawidłowo się rozwija. A co do rehabilitacji zgadzam się z Fatalitą, że to dobry pomysł. Dla Kamcia to będzie zabawa, która przy okazji trochę go rozrusza oraz pokaże możliwości ciałka, które nie przyszły mu do głowy
Rozmowa braci „P” musi wyglądać rozczulająco
Problem tremy przed kamerą znam
Katy lubi tę wiadomość
-
Kamcia bardzo różne są przypadki ,moja bratowa już w czerwcu mi pisała że jej syn sika na nocnik tylko na wyjście mu pampersa zakłada na wszelki wypadek. Mój wtedy stawiał pierwsze kroki a jej już bez pieluch ganiał a mój 3 miesiące starszy. Ale nie martw się z Wojtusiem podchodziliśmy 3 razy co jakiś czas aż w końcu załapał. Myślałam że będzie ciężko z Patrykiem bo początkowo nawet usiąść nie chciał ale teraz już spoko . Dziś się nie posikal ani razu ale ja nie czekam jak przyjdzie tylko go sadzam co chwilę ,no i oczywiście jak nasikał to trzeba było zrobić z tego wydarzenie stulecia ,wychwalać i wycalować żeby wiedział że to coś fajnego ,no i uroczyste wyniesienie nocnika z fanfarami do toalety.
Hoope planować to my sobie możemy oni mają własne planyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 15:15
-
Kwiatkowa24 wrote:Dziewczyny wiem, ze robilyscie zupe ogorkowa. Normalnie z kiszonych ogorkow? Mozna je dawac takim maluchom?
Ja minimum do roczku nie daję soli, a ogórki solą się kisi. I to sporą ilością. U nas ogórkowa poczeka przynajmniej do lata, wtedy też będę mieć swoje kiszone
Wowka wrote:Sanki... moje dziecko nie usiedzi na takich zwykłych, potrzebne jakieś z uprzężą, ktoś coś? Czy już koniec zimy?
Moim zdaniem to był dopiero przedsmak
kotek, bardzo podobni do siebie
cloa, mała matylda - u nas też przestój w przybieraniu i starsza też tak miała. Jakiś czas temu też ktoś się zastanawiał i też wtedy pisałam o tej ruchliwości - normalneZaczyna się czas zrzucania noworodkowych fałdek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 16:06
Mała Matylda lubi tę wiadomość
Matylda
-
Tanda, mam tak samo z ogórkową
Kamcia, fajne pogaduchymoja już nie mówi prawie nic
Po szczepieniu. Płacz był po drugim i w trakcie trzeciego kłuciano i trochę potem. Ale spacer już ok, nawet drzemka była. Nowy wózek raczej się sprawdza
waga 8900g, długości standardowo nie znam. Wg moich pomiarów mierzy 68 a 72
jajka nie dawać. Poza tym nic więcej.
Wowka lubi tę wiadomość
-
Z jajkiem mi się przypomniało, że córka koleżanki tak miała, że wymiotowała.
Na początku tego nie powiązała, dopiero jak dała całe jajo i córka wymiotowała cały wieczór, tak że w nocy na IP wylądowali z odwodnieniem to to połączyli. Wyszła oczywiście alergia na jajo. Miała z tego powodu odłożone szczepienie odra - świnka - różyczka aż alergia złagodniała (jakoś koło 3 roku życia), jak już dostali przyzwolenie to miała je podane w warunkach szpitalnych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 16:22
Matylda
-
Tez mysle, ze przyda nam sie taka rehabilitacja :p Lekarz jeszcze sprawdzal czy Kamil siedzi z podparciem i ladnie siedzial, nie chwial sie w ogole
Kamcia, może Patryczek dluzszy i dlatego xdWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 16:25