Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mycha ja czyszczę szczoteczka silikonowa na palec i teraz będę się rozglądać za jakąś pasta. Jeszcze nie wiem czy kupować z fluorem czy nie...choć moja pani dr uważa że paste wprowadzamy u starszego dziecka, bo teraz nie umie jej wypluć...no dużo różnych opinii z tym myciem zębów słyszałam.
Mycha666 lubi tę wiadomość
-
jesli to trzydniówka-to pewne doswiadczenie mam
byłaby to moja trzecia
inne "doswiadczenie" wynika z faktu ze jesli za szybko pójdzie sie do lekarza to ten (przy braku innych objawów) moze ronie jak ja obstawiac
bo u nas tonawet nie zeby-w ocenie meza, a to on przeciez znalaz u Piotrusia pierwszego zabka
poza tym, jesli to trzydniówka-tego sie nie leczy-a sa takie przepełnienia...gorsze rzeczy moZna złapac na poczekalni
poza tym wizyta w razie W na jutro jest
no i najgorsze doswiadczenie-nie lubie lekarzy, szpitali, przychodni
juz nigdy im nie zaufam
sama dzieci jednak nie lecze ale staram sie myslec roztropniekattalinna, Wowka lubią tę wiadomość
-
wowka
niech skrzat sie wstydzi-tak zawstydzac co niektórych (tych niektórych to juz garsteczka)
pokiwałam paluszkiem Patryczkowi, pogroziłam, nagadałam, pokazałam
a on dalej swoje-jeczy , marudzi, zwłaszcza na brzuchu
co za typ?
Piotrek był gruby, duzy, leniwy
dla Patryka nie mam usprawiedliwieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 09:51
Wowka lubi tę wiadomość
-
Ja nie mam czego jeszcze Mani myc
ale może już niedługo.
Udało się wyjść, ale spaceruje się chu... Czuję się jak płóg śnieżny...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6e435f6e974.jpgHoope, kamciaelcia, kattalinna, Ewciaa83, Katy, Fatalita, Mała Matylda, Cola87, D_basiula, J.S, Sela, Nynka, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Wowka zdejmij czerwonemu ludkowi skarpety!
Feeva mocz zrobiony?
Kamcia mam podobne podejście.
Katy u nas też bunt. Na wychodzenie z wanny, na przewijanie, na ubieranie, na czyszczenie nosa, na czekanie na jedzenie, na chodzenie spać, na niepójście spać. Ech...Katy lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Ja używam silikonowej szczoteczki na palec, przyznaję, że dość nieregularnie. Muszę się poprawić, zwłaszcza że dziecko lubi bo to też ulga dla niej. Pasty bym się odważyła jeszcze. Ale przy kp nie mam stresu o zęby bo mleko ma właściwości antybakteryjne więc robi za płyn do płukania jamy ustnej
Mała Matylda, kot prymus bo starszy i doświadczony życiemale rozwój umysłowy na etapie małego dziecka więc dobrana z nich para
Zaczynam łapać stresa...Mała Matylda, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Patryk Śpi już godzinę. Bez dodatkowego lulania i szumów
Ale staramy się z Piotrusiem siedzieć cicho w kuchni-Piotrek zawsze ma rozrywkę w postaci zmywarki
Skoro maleńki śpi to albo zdrowieje i odsypia albo kolejna gorączka...a ta już powinna się kończyć
Troszkę się boję hipotermi-Piotrek czwartej nocy mial 34,5 stopnia C -
Mycha666 wrote:Dzień dobry. Jezu widać że pogoda kijowa. Od wczoraj tyle stron spłodziłyście?!? No nie dam rady teraz wszystkiego przeczytać. Dziecko mi nie da tyle czasu na wypicie kawy.
Kamilek cudnySkrzacik też.
Patk polubiłam za życzenia. Przykro mi, że rodzice mają problemy zdrowotne i że masz teraz dodatkowe obowiązki.
J. S. ja też mam kamerkę Xblitz. Włącza się błyskawicznie. Ale mam wrażenie, że bateria w monitorka krótko trzyma. Widzę że ta kamerka z aliexpress to właśnie podróbka Xblitz.
Aaaa i ogarnęłam Fotoksiazki dla dziadków. Mówiłam już ze nie lubię Empik foto? Tworzenie w nim fotoksiazki na pewno nie jest intuicyjne. Ale tylko z niego dotąd korzystałam i chyba mają niezłe ceny. Dwa wieczory straciłam, ale prezent stworzony.
Miłego dnia. Chyba w końcu będzie dziś spacer
Edit. Przeleciałam szybko dwie poprzednie strony żeby zdjęć nie przegapić. Wiki, Staś sto lat. Kotek bliźniaki wspaniałe. I tak dojrzale wyglądają. Na pewno są z 2 maja? -
My juz po lekarzu :p Kamil wazy 8990g (cos chyba ta waga oszukuje xd) i ma 72cm xd W 3 miesiace przybrał tylko 1kg :p Rozwija sie prawidłowo wg. lekarza ma lekkie opoznienie w kwestii motoryki duzej i dostaliśmy skierowanie na rehabilitacje, ktora pomoze mu to ogarnac :p Bardziej dla mojego spokoju niz z potrzeby faktycznej
kattalinna, pawojoszka, Cola87, kamciaelcia, Fatalita, Mała Matylda, D_basiula, MajowaMamusia, Sela, Wowka, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Patk, zmierzyłam! Zdjęcia się ładują bo mi łatwiej z pismem obrazkowym (autokorekta twierdzi, że obraźliwym
)
Będzie na raty bo zapodaj głupieje jak dostaje więcej zdjęć...
Pasek do wpinania, odległość od podnóżka i odległość od bocznej krawędzi siedziska:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e5cf7576ba7.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7dc35cb53b28.jpg
Pas biodrowy, odległość od bocznej krawędzi oraz odległość między paskami prawym i lewym
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be2585f7be23.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7948a0399d8.jpg
Odległość szelki naramiennej od krawędzi oparcia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d444229e7f8.jpg
Na pewno czegoś nie zmierzyłam, pisz to uzupełnię. Przy okazji odkryłam, że chyba muszę przepiąć niżej szelki ale to nie terazWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 12:35
Patk lubi tę wiadomość
-
U nas od rana pada śnieg ale jakoś na ulicach i trawnikach go nie widać.
Katy dobrze że już po ,Kamil zbliżony wielkościowe do Uli w przyszłym tyg wybieram się z nią na to szczepienie wreszcie więc będę wiedzieć dokładnie.
Zdolne macie te dzieci że nie wiem ,ta moja Kłoda jeszcze długo będzie ćwiczyć zanim tak ładnie będzie stać.
A mnie się wzięło od wczoraj na odpieluchowanie Patryka tak więc grzeje w domu jak wariat ,dzieciak biega bez gaci a ja za nim z mopem ,chociaż wczoraj udało się dwa razy siku na nocnik,co prawda trzy razy tyle na podłogę ale nie od razu Kraków zbudowaliFatalita, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość
-
Kotek, dokładnie to samo wczoraj pomyślałam o Wojtusiu widząc zdjęcie, które wstawiłaś
Bardzo dorosła buźka...
Za to Skrzato...bardzo dorosłe zachowanie. Aż za! Proszę na cztery kończyny i nie zawstydzać mi tu jeszcze nawet nieczworaczkujących dzieciaczków
Kattalinna, musiałam się dokładniej przypatrzeć co ty tam sobie mierzysz, bo wygląda dwuznacznie
Też musimy zakupić szczoteczkę do zębów. Z pastą to jeszcze można poczekać
Katy, prawie 9 kilo to dużo jak dla mnieA rehabilitacja - uważam, że fajnie, Kamilek trochę poćwiczy, dla niego to forma zabawy, a Ty będziesz spokojniejsza
Kamcia, a dla Was leci duża porcja uzdrawiających uścisków!
Była rozmowa o żłobkach, ja bardzo nie chcę jej oddawać. Wolałabym opiekunkę, może nawet udałoby mi się znaleźć jakąś miłą Panią, która chciałaby sobie dorobić do emeryturki <myśli>
Czy wśrod Was jest ktoś, komu wygasła już umowa o pracę, a wypłatę zasiłku przejął ZUS? Ja od 1.01 jestem bezrobotna i nie wiem czy powinnam się teraz zgłosić do urzędu pracy czy mogę w czerwcu. Jak to wygląda z ubezpieczeniem chorobowym itd.?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 13:04
kamciaelcia, Katy, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
U nas pierwsze bababa
Wiem, wiem
U was od dawna
Ale to takie fajne bo jak pierwszy raz usłyszałam to się odwróciłam bo nie wiedziałam który toczy Piotruś czy Patryk? Te same sylaby tym samym głosem
choć mina Patryka bezcenna
Chwilę później siedzieli na przeciw siebie i Patryś bababa a Piotrek do niego pepepe(od tego pepe do Piotra dobralismy na P Patryka)
Wiadomo jak z nagrywaniem-telefon=milczenie
Gorączki narazie brak
Ale 37,5 jest więc marudzikattalinna, Sela, Wowka, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Katy u nas było obnizone nap mięśniowe, u Was to pewnir kwestia poprostu pokazania mu pewnych cwiczen ktore pomoga wykonać odpowiednie ruchy. My cwiczymy bobathy i to taka zabawa. Obecnie juz kończymy, ale na początku bylo bardzo slabo. Cwiczycie tez w domu to co pokaze rehabilitant i bedzie wszystko ok.
Katy lubi tę wiadomość