X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix toż majątek musiałaś za to dać,dużo tego . Aż tyle potrzeba na kocyk?

Ja dziś odkryłam że mogę nadal zamawiać na angielskim eBay na polski adres i polska karta i strasznie się ucieszyłam bo tam jest wszystko czego można chcieć i mnóstwo chinszczyzny też i niemieckich i polskich nawet firm allegro się nie umywa .
    Nie wiem czy powinnam się chwalić bo wiadomo jak to jest ale Patryk dziś nie posikal się ani razu a popołudniu sam wolał jestem w szoku i mega dumna z niego i się zastanawiam czemu wcześniej się za to nie wzięłam .

kattalinna, MajowaMamusia, Berbecia lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha pewnie nie ale nie mogłam się opanować klikalam i klikalam. Haha

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina z tymi jajkami to faktycznie może być alergia ale też kwestia jakie to jajka bo w tych klatkowych to takie świństwa można znaleźć że strach dziecku dać

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, jajka mamy ze wsi, teściowa od sąsiadki bierze.

Asix, też chcę kocyk zrobić dla młodej bo ten co jej babcia pod choinkę zrobiła to rodzice okupują ;-) tylko teściowa na drutach. Weź no laikowi powiedz jak zrobić na szydełku :-) i jakim szydełkiem robisz?

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię szydełkiem nr 5 a splot to jakiś już taki inny sobie wzięłam najłatwiej ci będzie albo słupkami albo polslupkami robić. Na YT jest pełno prostych filmików. Napewno ogarniesz;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 17:45

kattalinna lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy iść na szczepienie końcem stycznia,ale mamy katar, jak się skończy to ile czasu należy odczekać?

Ja nie moge jeść jajek na śniadanie,zawsze mi później niedobrze.

Fajnie umieć coś samemu wydziergać, ja nie umiem i chyba nie miała bym cierpliwości.

I nici z naszego wyjazdu, Młoda ma katar, a tata rozłożony na całego :( a miałam leżeć jak królowa w spa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to wydaje mi się że Zuzia schudła, ale jakbym cały dzień tak szalała to pewnie też byłabym szprycha ;) u nas nie ma czego zrzucać- fałdek brak. Po prostu Zuza dba o linię, co się będzie później odchudzać :D
    Ogórkowej nie planuje dawać, tak samo jak nie daje zup na wywarzez z kości, gotuję osobno mięso z kością i osobno warzywa. Zupę z rybą gotuje w 1 garnku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 18:15

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, Kupiłam sobie właśnie 12 motków wełny ;-)

Asix lubi tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze dziewczyny wszystko na raz nam wyszlo.

Mamy juz 3 dwojki, a 4 na wylocie! Lacznie juz ma 7 zebow

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. aż się boje jak u nas ruszą.

Zapomniałam dodać że dzieci cudne, Skrzat wymiata, najlepszego dla Wiki.

Wowka lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, współczuję i gratuluję jednocześnie! Teraz jest szansa na chwilę ulgi.

Nie wiem co nas czeka dziś. Właśnie położyłam Bożenkę spać. Kiedyś to było spanie nocne o tej porze ale dziś nie wiem... Słyszę, że ciumka kciuka przez sen. Jak ma zrobić drzemkę to oby krótką.

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Ja nawet nie nadrobilam, bo te dni to koszmar dla nas i dla dziecka. Nie wiedzialam, ze to tak lawinowo idzie.

Wowka, Skrzat najlepszy, zawstydza wszystkich, tajemnicza reka boska :D

Kattalina, oby to juz bylo spanie nocne. O ktorej wstanie wlasciwie jesli to nocne spanie? U nas ostatnio pobudki 5:30-6, a dni bardzo intensywne...

Kamerka rzeczywiscie po waszych opiniach widze, ze slabo dziala ze tak dlugo sie uruchamia ale niestety nie mam na nia gwarancji, moja gamoniowatosc - zgubilam fakture.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 19:17

Wowka lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ola tez juz spi wykapana. Dzis caly wieczor sama bo maz w pracy. Skrzacik to jest gosc, Olcia ani nie pelza ani nie raczkuje, krzyczy jak nie moze dosiegnac zabawki, brzuchem przyklejona do dywanu, ale siedzi ladnie.
    Dzis przyszlo lozeczko turystyczne, zaakceptowala i bawi sie w nim - do tego ma byc. Z wozka wstaje i juz jej nie zostawie ani na sekunde a tak to tam bedzie bezpieczna.

Wiecie co, zamowilam pchacz FP ta zebre wychwalana, owszem bawi sie przy niej ale moim zdaniem nie jest ona warta swoich pieniedzy, dobrze ze zamowilam na Olx a nie nowa.

J.S. ja tez czuje ze unas idzie wiecej niz 1 zab. To jest masakra. Dolne jakos lzej przechodzila.
    Dobrze ze u Was juz wyszly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 19:21

Wowka lubi tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • J.S Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiula, mamy pchacza zebre, ale dostalismy inny - zdecydowanie lepszy pchacz, zebra stoi w kartonie i sie kurdy. Jakos mi ona nie podeszla.

Wspolxzuje wyzynania sie wiekszej ilosci, dla rodzicow meka i dla dziecka :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina dzięki dzięki dzięki doceniam Twój trud i w ogóle. Ale jeszcze dwa pomiary plisss. Chodzi o to żeby zobaczyć czy tyłek nie będzie odjezdzal w sensie czy nie będzie wisiala. Więc jeszcze tylko wymiar tego środkowego pasa na siedzisku tego z klamrą ale od strony oparcia (żeby zobaczyć czy jest na tyle blisko że ją Zatrzyma) i wysokość naramiennego od dołu siedziska. Na jakiej wysokości mniej więcej są. I naprawdę będę Jeszcze bardziej wdzięczna. Bo już mam w koszyku taki Twój wózek ale czekam z pomiarami. :* d

• Asix Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie! Ja zauważyłam że stasiowi i dwójki i trojki górne zaraz będą wychodzić! Tragedia. Może dlatego mamy co godzinę pobudki eh. W dzień jest super ale noc dla mnie mogłaby nie istnieć

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas obie gorne jedynki juz na wierzchu i chyba nie zanosi sie na nic wiecej na razie :p poki co parami wychodzily, ciekawe jak bedzie z resztą xd

A jeszcze pytalam lekarza o te kawałki i grudki to powiedział, ze to normalne w tym wieku i zeby cwiczyc na chrupkach itp to sie nauczy;)

Kamil jeszcze nie śpi, ale pewnie do 30min juz bedzie spal:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 19:49

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wstała z drzemki... Dobrze, że zrobiła 40 minutową a nie 1,5h.

Patk, bierę centymetr i idę na klatkę :-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw idą czwórki potem trojki
    Oczywiście tradycyjnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki pchacz polecacie?

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
‹‹ 1983 1984 1985 1986 1987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ