Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Sprytna bestyja z tej Matyldy
Najbardziej miałam na myśli ze pchacz to nie musi być teraz pchacz. Że to zabawka a'la stolik edukacyjny itp. Niech dzieciaczki z pchaniem czekają jeszcze
Matylda na pewno wie o co chodzi
S tak na marginesie-patrząc na małą i ma swojego to mam wrażenie że Patryk nigdy nie stanierównocześnie nie spieszno mi
Tanda lubi tę wiadomość
-
Zgadzam się - jak ktoś chce kupić już teraz jako zabawkę z funkcją pchacza to są fajniejsze niż nasza zebra
Siostra dla córki ma fajny drewniany - ten taki w formie dużej kostki edukacyjnej
One są drogie, ja po takich nawet nie patrzyłam bo szukałam jak najtaniej ale jak ktoś ma większy budżet i lubi drewniane zabawki to warto na nie zerknąć
Ed. A nie, widzę że są też takie w sensownej cenie. Oni mają jakiś firmowy za ok. 300zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 22:13
Matylda
-
Eeee tam
Bez skarpet jest frajda
Ileż się nasluchalam że moje dzieci mają bose stopy, że taka zimna podloga, że stopy zimne, że ręce zimne
No ale po katarze Piotrek ma skarpetychoć uwielbia ten czas wieczorem co mu w nagrodę je sciagam
i jak biega jak szogun( słowa jego chrzestnego)to bez skarpet mam przeszczesliwe oszalale dziecko
Idę spać -
Skrzat dziękuje za komplementy
Kattalinna, gratuluję Bożence osiągnięcia pułapu prawie-kotacały czas się zastanawiam jak ma na imię, skoro Ania potrafi to wymówić? Waga Bożenki odpowiednia i fajnie że wózek się sprawdza nawet w taką aurę
Majowa, szkoda, że wyjazd nie wypali. A moze w innym terminie dacie radę?
Feeva, cóż za uroczy pług śnieżnyU mnie takich nie ma
Katy, cieszę się że w sumie dobre wieści po lekarzu. Kamilek sobie poćwiczy, a Ty będziesz spokojniejsza
Kamcia, no nie mogę:D:D Boscy są!
JS, co za lawina zębowa! Ja też, i zazdroszczę, i współczuję.
Matylda super z zebrą
Ja zdejmuje Skrzatowi skarpetki, jak odpalam podłogówkę. Zazwyczaj mamy około 21 stopni, więc trochę zimno. Ale jak zdejmuje to też kolega zasuwa krokiem dostawnym od prawej do lewej, albo na odwrót, jak tam sobie życzyI robi takie śmieszne susy, jak stoi w jednym miejscu, a chce stać gdzieś indziej, na tyle blisko że nie opłaca się raczkowac
Edit. Te susy to pewnie to co Tanda opisała jako przejście od jednego mebla do drugiego. Ja mam daleko meble
Hoope, no weź nie strasz, że zaraz będzie wspinanie że skokami na główkę
U nas pchacz poszedł w odstawke. Rączka dla Skrzata wyżej ni z dla Matyldy, więc chyba nie wygodnie mu się trzymać. Wszystkie grające zabawki przegrywają z klockami i piłkami. Zwłaszcza z piłkami. Ja się akurat cieszęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 22:18
Katy, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Wowka, kot ma imię niełatwe ale w użyciu jest forma nadana przez mojego bratanka, który zastępował masę spółgłosek głoską "t". Oczywiście na porządku dziennym jest też kilka nadanych przez nas ksywek
Bożenka jak widzi kota woła więc poprawnie: "Titi" ewentualnie w pełnej wersji "Titeti"
Jak go nie widzi to też woła. Dziś próbowała ćwiczyć coś nowego ale zostawia to na razie dla siebie. Nie mogę się doczekać co to będzie
Edit
Dziś w przychodni po szczepieniu Bożenka zainteresowała się przeplatankąnajchętniej by ją pogryzła, ale aż tak wyluzowanej mamy nie ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 12:20
Wowka, kamciaelcia, pawojoszka, Berbecia, Ewciaa83, J.S, Cola87, Katy, Hoope, Feeva, Kwiatkowa24, MajowaMamusia, D_basiula, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Kattalinna, słodka Bożenka, jeszcze nie wiedziała co ją czeka za kilka chwil
to ta przeplatanka z Ikei?
Ale Ania ma niebieściutkie oczka
Czuje się usatysfakcjonowana, jak wiem, jak się zwie kot, mogę iść spać
Btw, mój pierwszy w życiu kot miał na imię Malboro, to nie do wymowienia dla żadnego niemowlaka
Kamcia, haha, jak to pisałam to sobie pomyślałam o Piotrusiu-fanie piłekA upodobanie do spinaczy to chyba u Was genetyczne już
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 23:15
kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry! Ania ślicznotka❤️ kiedy dzieci zaczną przesypiać całe noce? Mój maiał takie dwa tygodnie że spał pięknie. Teraz znów 3-4 pobudka na butle i zasypianie z paluszkami wciskanymi mi do nosa, buzi itp. mam nadzieję że to wynik kataru i zębów i że wrócą te piękne nocki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 07:26
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Z samego rana taki piekny widok - sliczna Ania
Cola, zadaje sobie to samo pytanie. My dzis noc bardzo slaba, dzien powitany o 6, a przeciez ju nie pamietam kiedy chwalilam sie ze przesypia cale noce, ba, spal do 8.
Moze to wynik zebow? Rozwojowe? Nie wiem co to. Oby minelo jak najszybciej...kattalinna lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Śliczna AniaW ogole mnie prześladuja teraz te przeplatanki, w urzedzie byla taka fajna duza, w przychodni troche mniejsza xd
Mi obecne noce pasuja i mogłoby tak zostać dopoki nie zacznie przesypiac całych bez pobudki :p
W ogole to przedwczoraj dostalam okres o 4dni za wczesnie czyli po 28dniach wiec moze w koncu wraca moj cykl sprzed ciazy :p
Dzisiaj dzwonię zapisac Kamcia na rehabilitacje, mam nadzieje, ze termin bedzie szybki w miare:p Mam namiar na jedna z lepszych w Krakowie wiec zobaczymy xdkattalinna lubi tę wiadomość
-
Ja tak na szybko... Wczoraj szczepienie. Płacz ogromny już przy wazeniu i mierzenie. Waga 9100g, 73 cm. No kawał baby mamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 08:33
Berbecia, Katy, pawojoszka, MajowaMamusia, Wowka, kattalinna, Sela, Mała Matylda, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Jak miło oglądać piękną buźkę z ranaŚliczna Bożenka.
Gratulacje dla Matyldy!Mania też staje przy meblach i próbuje się poruszać w lewo i prawo, ale z asekuracją bo się kolibie
U nas bez skarpetek nie ma opcji, bo podłoga zimna strasznie i boję się zapalenia pęcherza, przeziębienia, etc.
Tak jak Tanda, używamy skarpetek z ABSem.
U nas noc jak zawsze, pobudka 23, 2, 4 na jedzenie, wstała 6:20, jeszcze z tatusiem się poprzytulała chwilę, zanim wyszedł do pracy.
Taką walnęła kupę! Boże. Nie wiem czy na zęby czy co, zielona, śmierdząca kwasem, a było jej tyle, że wylała się z każdej strony, wszystko zasrane, body, podkład, przewijak, ona. Musiała, ją pod kranem myć. Masakra.
I policzek po prawej stronie ma czerwony od paru dni, akurat wychodzi prawa dolna jedynka to by się zgadzało.
Wczoraj jeść nie chciała, jadła po 30ml, za to w nocy już normalnie 2x po 130ml i 1x 160ml.
Znowu śnieg pada. Ale dobrze, że jest na - to nie pada mokry i na spacer można wyjść
BTW. też chcę tą przeplatankę dla Mani.
Zamówiłam jej w końcu doidy cup i jeszcze taki inny Reflo Cup (https://allegro.pl/reflo-smart-cup-kubek-treningowy-do-nauki-picia-i7169009249.html?fbclid=IwAR1mLRFSciUva8bHhj3H4J6dXfYap4gLoY8sQfECa3piygN-ASj_29BQK9Y)
Zobaczymy co wygra
A i promo w biedrze na zielone Dady. Przy zakupie dwóch paczek za jedną płaci się 19zł, a nie 26
Wczoraj kupiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 09:17
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, tylko się nie śmiejecie, chociaż wg mnie to jest śmieszne...
Można szczepic dziecko przy -6?
Ja p...ole za przeproszeniem ta teściowa mnie do szewskiej pasji doprowadza. I to nie bezpośrednio mi mówi tylko mężowi dziurę w brzuchu wierci A on potem mi! No wyrodną matkę że mnie robi, że narażam dziecko na ryzyko!!!!! K... k... k...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 09:33
-
Rehabilitacja dopiero 6.02 :p Miejmy nadzieje, ze do tego czasu sam cos zacznie robic xd
Amygdala mysle, ze temperatura nie ma znaczenia tylko dobrze dziecko ubrac wiadomo :p Moze ktos bardziej zorientowany sie wypowie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 09:34