X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope mi bardzo pomagał syropem mojej mamy z czarnego bzu ale dla takiego malucha to chyba jeszcze nieodpowiedni specyfik :/ ale w przyszłym roku pewnie też zapodam ;)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda super! Wymiata z tym pchaczem :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprytna bestyja z tej Matyldy :)

Najbardziej miałam na myśli ze pchacz to nie musi być teraz pchacz. Że to zabawka a'la stolik edukacyjny itp. Niech dzieciaczki z pchaniem czekają jeszcze
    Matylda na pewno wie o co chodzi

S tak na marginesie-patrząc na małą i ma swojego to mam wrażenie że Patryk nigdy nie stanie :) równocześnie nie spieszno mi XD

Tanda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda, brawo! :-)

U nas też zimno. Czasem ją puszczam bez skarpet ale na macie.

Hoope, mamy swój bunkier, mieszkania oddzielone kratą.

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się - jak ktoś chce kupić już teraz jako zabawkę z funkcją pchacza to są fajniejsze niż nasza zebra :) Siostra dla córki ma fajny drewniany - ten taki w formie dużej kostki edukacyjnej :) One są drogie, ja po takich nawet nie patrzyłam bo szukałam jak najtaniej ale jak ktoś ma większy budżet i lubi drewniane zabawki to warto na nie zerknąć :)
    Ed. A nie, widzę że są też takie w sensownej cenie. Oni mają jakiś firmowy za ok. 300zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 22:13

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee tam
    Bez skarpet jest frajda
    Ileż się nasluchalam że moje dzieci mają bose stopy, że taka zimna podloga, że stopy zimne, że ręce zimne ;)
    No ale po katarze Piotrek ma skarpety ;) choć uwielbia ten czas wieczorem co mu w nagrodę je sciagam ;) i jak biega jak szogun( słowa jego chrzestnego)to bez skarpet mam przeszczesliwe oszalale dziecko :D

Idę spać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzat dziękuje za komplementy :)

Kattalinna, gratuluję Bożence osiągnięcia pułapu prawie-kota :D cały czas się zastanawiam jak ma na imię, skoro Ania potrafi to wymówić? Waga Bożenki odpowiednia i fajnie że wózek się sprawdza nawet w taką aurę :)

Majowa, szkoda, że wyjazd nie wypali. A moze w innym terminie dacie radę?

Feeva, cóż za uroczy pług śnieżny :D U mnie takich nie ma :D

Katy, cieszę się że w sumie dobre wieści po lekarzu. Kamilek sobie poćwiczy, a Ty będziesz spokojniejsza :)

Kamcia, no nie mogę :D:D:D Boscy są!

JS, co za lawina zębowa! Ja też, i zazdroszczę, i współczuję.

Matylda super z zebrą :)

Ja zdejmuje Skrzatowi skarpetki, jak odpalam podłogówkę. Zazwyczaj mamy około 21 stopni, więc trochę zimno. Ale jak zdejmuje to też kolega zasuwa krokiem dostawnym od prawej do lewej, albo na odwrót, jak tam sobie życzy :) I robi takie śmieszne susy, jak stoi w jednym miejscu, a chce stać gdzieś indziej, na tyle blisko że nie opłaca się raczkowac :D Edit. Te susy to pewnie to co Tanda opisała jako przejście od jednego mebla do drugiego. Ja mam daleko meble :D

Hoope, no weź nie strasz, że zaraz będzie wspinanie że skokami na główkę :/

U nas pchacz poszedł w odstawke. Rączka dla Skrzata wyżej ni z dla Matyldy, więc chyba nie wygodnie mu się trzymać. Wszystkie grające zabawki przegrywają z klockami i piłkami. Zwłaszcza z piłkami. Ja się akurat cieszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 22:18

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha
    Nie ciesz się z tymi pilkami :) :) :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, kot ma imię niełatwe ale w użyciu jest forma nadana przez mojego bratanka, który zastępował masę spółgłosek głoską "t". Oczywiście na porządku dziennym jest też kilka nadanych przez nas ksywek ;-) Bożenka jak widzi kota woła więc poprawnie: "Titi" ewentualnie w pełnej wersji "Titeti" ;-) Jak go nie widzi to też woła. Dziś próbowała ćwiczyć coś nowego ale zostawia to na razie dla siebie. Nie mogę się doczekać co to będzie :-)

Edit
    Dziś w przychodni po szczepieniu Bożenka zainteresowała się przeplatanką :-) najchętniej by ją pogryzła, ale aż tak wyluzowanej mamy nie ma ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 12:20

Wowka, kamciaelcia, pawojoszka, Berbecia, Ewciaa83, J.S, Cola87, Katy, Hoope, Feeva, Kwiatkowa24, MajowaMamusia, D_basiula, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, słodka Bożenka, jeszcze nie wiedziała co ją czeka za kilka chwil :) to ta przeplatanka z Ikei? :)

Ale Ania ma niebieściutkie oczka :)

Czuje się usatysfakcjonowana, jak wiem, jak się zwie kot, mogę iść spać :)

Btw, mój pierwszy w życiu kot miał na imię Malboro, to nie do wymowienia dla żadnego niemowlaka :D

Kamcia, haha, jak to pisałam to sobie pomyślałam o Piotrusiu-fanie piłek :D A upodobanie do spinaczy to chyba u Was genetyczne już :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 23:15

kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo czytalam co to spinacze XD
    Ale miałam przecież spać...Mąż coś tam Patryczka lula
    Na wiosnę trza odnowić kolekcję klamerek :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie narazie chcialabym zeby bawilw sie przy tym panelu. U nas narazie kleczenie przy wszystkim.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za propozycje

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ania ślicznotka❤️ kiedy dzieci zaczną przesypiać całe noce? Mój maiał takie dwa tygodnie że spał pięknie. Teraz znów 3-4 pobudka na butle i zasypianie z paluszkami wciskanymi mi do nosa, buzi itp. mam nadzieję że to wynik kataru i zębów i że wrócą te piękne nocki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 07:26

kattalinna lubi tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z samego rana taki piekny widok - sliczna Ania <3

Cola, zadaje sobie to samo pytanie. My dzis noc bardzo slaba, dzien powitany o 6, a przeciez ju nie pamietam kiedy chwalilam sie ze przesypia cale noce, ba, spal do 8.
    Moze to wynik zebow? Rozwojowe? Nie wiem co to. Oby minelo jak najszybciej...

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Śliczna Ania :) W ogole mnie prześladuja teraz te przeplatanki, w urzedzie byla taka fajna duza, w przychodni troche mniejsza xd

Mi obecne noce pasuja i mogłoby tak zostać dopoki nie zacznie przesypiac całych bez pobudki :p

W ogole to przedwczoraj dostalam okres o 4dni za wczesnie czyli po 28dniach wiec moze w koncu wraca moj cykl sprzed ciazy :p

Dzisiaj dzwonię zapisac Kamcia na rehabilitacje, mam nadzieje, ze termin bedzie szybki w miare:p Mam namiar na jedna z lepszych w Krakowie wiec zobaczymy xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak na szybko... Wczoraj szczepienie. Płacz ogromny już przy wazeniu i mierzenie. Waga 9100g, 73 cm. No kawał baby mamy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 08:33

Berbecia, Katy, pawojoszka, MajowaMamusia, Wowka, kattalinna, Sela, Mała Matylda, Mycha666 lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Jak miło oglądać piękną buźkę z rana <3 Śliczna Bożenka.

Gratulacje dla Matyldy! :D Mania też staje przy meblach i próbuje się poruszać w lewo i prawo, ale z asekuracją bo się kolibie :D

U nas bez skarpetek nie ma opcji, bo podłoga zimna strasznie i boję się zapalenia pęcherza, przeziębienia, etc.
    Tak jak Tanda, używamy skarpetek z ABSem.

U nas noc jak zawsze, pobudka 23, 2, 4 na jedzenie, wstała 6:20, jeszcze z tatusiem się poprzytulała chwilę, zanim wyszedł do pracy.

Taką walnęła kupę! Boże. Nie wiem czy na zęby czy co, zielona, śmierdząca kwasem, a było jej tyle, że wylała się z każdej strony, wszystko zasrane, body, podkład, przewijak, ona. Musiała, ją pod kranem myć. Masakra.
    I policzek po prawej stronie ma czerwony od paru dni, akurat wychodzi prawa dolna jedynka to by się zgadzało.
    Wczoraj jeść nie chciała, jadła po 30ml, za to w nocy już normalnie 2x po 130ml i 1x 160ml.

Znowu śnieg pada. Ale dobrze, że jest na - to nie pada mokry i na spacer można wyjść :)

BTW. też chcę tą przeplatankę dla Mani.
    Zamówiłam jej w końcu doidy cup i jeszcze taki inny Reflo Cup (https://allegro.pl/reflo-smart-cup-kubek-treningowy-do-nauki-picia-i7169009249.html?fbclid=IwAR1mLRFSciUva8bHhj3H4J6dXfYap4gLoY8sQfECa3piygN-ASj_29BQK9Y)
    Zobaczymy co wygra :)

A i promo w biedrze na zielone Dady. Przy zakupie dwóch paczek za jedną płaci się 19zł, a nie 26 :)
    Wczoraj kupiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 09:17

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tylko się nie śmiejecie, chociaż wg mnie to jest śmieszne...
    Można szczepic dziecko przy -6?
    Ja p...ole za przeproszeniem ta teściowa mnie do szewskiej pasji doprowadza. I to nie bezpośrednio mi mówi tylko mężowi dziurę w brzuchu wierci A on potem mi! No wyrodną matkę że mnie robi, że narażam dziecko na ryzyko!!!!! K... k... k...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 09:33

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rehabilitacja dopiero 6.02 :p Miejmy nadzieje, ze do tego czasu sam cos zacznie robic xd

Amygdala mysle, ze temperatura nie ma znaczenia tylko dobrze dziecko ubrac wiadomo :p Moze ktos bardziej zorientowany sie wypowie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 09:34

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1985 1986 1987 1988 1989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ