X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, cały dzień z doskoku, teraz mam czas.

Iga wraz z siostrą, Mania, Wojtuś, Oleńka, Patryk, Vanessa, Kubuś, Kamilek, Staś, Marcelinka, Wojtuś- wszyscy śliczni <3

Mama32, fajna z Was rodzinka. Dam nadzieję, tak, nasze dzieci nauczą się spać, najprawdopodobniej wtedy jak będziemy potrzebowały je budzić do szkoły ;) ale wszystko mija, nawet najdłuższa żmija, jeszcze będzie przepięknie :)

JS, gratki zębola dla Igorka :) też masz wrażenie że górne zęby idą gorzej, tzn. boleśniej?

Zamawiam coś do media Marktu, ale obyło się bez problemu, bo nie pamiętam szczegółów. A dzwoniłaś na infolinię dopytać o co chodzi k kiedy będzie?

Kattalinna, faktycznie, sluszna uwaga, co do wzrostu i wagi urodzeniowej Bożenki kontra Skrzata :) co ciekawe, Prezes był lżejszy od obydwojga, co tylko potwierdza teorię że się urodził o rok wcześniej :D

Logika mówi, że coś musi być w tym jajku. Cześć alergenów ginie w temperaturze, więc może z tym jajkiem też o to chodzi? Dobrze, że lekarz jutro, bo to tylko spekulacje.

Patk, zdrowia dla Mamy! Gratuluję postępów Barbary. Biedny pies :D

Hoope, boję się że za te najgorsze trzy lata, powiesz że zartowalas i jeszcze 15 :D

Kamcia, jak sytuacja z punktualną gorączką?

Widziałam też zimowe zdjęcia. U nas w brzózkach też bialutko. Tzn. teraz ciemno :)

Edwarda, no właśnie, to jest TO. Dzięki :)

Katy, Kamillo wygląda jak facet, nie wiem skąd branie go za dziewczynkę. Pewnie dlatego że ma włosy :D

Feeva, piątka, u mnie wtorki zawsze tak wyglądają, że jestem sama na polu bitwy.

Ja na Ali kupowałam często jakieś pierdoły. Też jeszcze nie dojrzałam do zakupu droższych rzeczy :)

Idę spać.

Edit. Jeszcze zanim usnę, to się zapytam gdzie Fatalita? :) co tam u osmiomiesięczniaczki? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 22:26

Katy, kattalinna, Mama32, Mycha666 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Na szybciku podziękuję za życzonka i wyślę buziaki wszystkim współświętującym.

Podczytuje, ale mamy urwanie głowy. I na działce robota, Wikula miauczy, mąż chory, a ja kupa roboty do szkoły na ten weekend.

Mamy już dwa ząbki, dzisiaj płacz z powodu brzuszka, bo mamy problem z kupką. Dałam jej już paracetamol, bo płacz był okropny :(

Wrzucam zdjęcie dzisiejsze, a jutro postaram się Was nadrobić i być już na bieżąco :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab7e20875158.jpg

Edit: Wowka, wzywasz, a więc jestem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 22:34

pawojoszka, Hoope, Mała Matylda, Berbecia, Ewciaa83, Feeva, kamciaelcia, Cola87, Katy, Wowka, MajowaMamusia, Mycha666, D_basiula, MonikaJ lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowności dzieciaczki, niektóre już tak dojrzale wyglądają!

Mam tylko chwilkę, więc rzucam przed snem, choliwka Wowka, rozgryzłaś mnie! XD XD

Wowka lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita lajkuje po cichu ;-)

Kamila biorą za dziewczynkę na tej samej zasadzie co Bożenkę za chłopca - ludzie to ignoranci opętani stereotypami...

Czemu ja jeszcze nie śpię skoro zasypiam???

Wowka, biorąc pod uwagę, że Hoope ma córkę 18tkę to na bank tak powie ;-)
    A ja dalej mówię, że mam złote dziecko - mendolinę obżerającą się w nocy ale nadal złote dziecko ;-)

Katy, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki wszystkie cudne! Bliźniaki razem super wyglądają :)
    Ja w końcuu wyszłam ładnie na zdjęciu ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/faafd77cc46f.jpg .
    Było super, w końcu trochę psychicznego resetu :D A śniegu to dawno tyle nie widziałam ;) tak drogą w Szczyrku wyglądała
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d04a87bc0621.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 23:10

Berbecia, Mała Matylda, Feeva, kamciaelcia, pawojoszka, Katy, Wowka, MajowaMamusia, kattalinna, D_basiula, Fatalita lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Kotek miałam ci napisać że super dziewczyny i że wogole nie podobne do siebie a potem mi się przypomniało że to przecież nie dziewczyny . Co nie zmienia faktu że nadal super wyglądają

Mama 32 ładnie wyglądacie fajny mała miała ten płaszczyk taki elegancki i sukienka śliczną ,wogole wyglądała jak modelka z tymi nóżkami do nieba.
    To dziewczynka i chłopczyk ☺️

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co za produkcja – ledwie dobę mnie nie było, a myślałam że nie dam rady nadrobić ;)

Wszystkiego najlepszego dla jubilatów – dziewięciomiesięcznego Kamilka i miesiąc młodszych Wiki, Stasia, Jasia i Kubusia :)

Dzieci piękne, wszystkie bez wyjątku <3

Kamcia, skąd miseczka z Patryczkowego zdjęcia?

Widzę, że niania już wybrana, ale zostałam zapytana, więc odpiszę :P
    Mam tą samą co J.S, jestem bardzo zadowolona. Czasu działania na jednym ładowaniu nie potrafię określić, wszystko zależy od czasu podświetlenia ekranu, więc jeśli Zosia zasypia szybko ładuję rzadko, ale nie zawsze mam tyle szczęścia ;). Kamerka musi być podłączona do gniazda, odbiornik ma ładowarkę. J.S, moja włącza się kilka sekund, nie wyobrażam sobie inaczej, więc jeśli masz taką możliwość złóż reklamację.

Feeva, u mnie tak wygląda typowy poniedziałek i wtorek. Dzisiaj było nietypowo ze względu na szczepienie Zosi, mąż pojechał do pracy dopiero po południu.
    Poprzednio Zosia była dzielna, a dzisiaj niespodziewanie rozpacz pojawiła się już podczas mierzenia i badania. Długość ciałka wymierzyli na 75 cm, waga nieprecyzyjna bo Zosia bardzo wierzgała i uciekała z niej, ale z pewnością od 20 listopada przybrała niewiele ponad 0,5 kg. Lekarka powiedziała, że jeśli za dwa tygodnie waga nie wzrośnie znacząco skieruje nas na badanie krwi i moczu, chociaż prawdopodobną przyczyną jest zwiększona ruchliwość. Faktem jest, że według wagi domowej Zosia pięknie przybierała do świąt, a potem się zatrzymała – w tym czasie zaczęła kołysać się w pozycji czworaczej i efektywnie raczkować po mieszkaniu, więc podchodzę do tego spokojnie.
    Jestem ciekawa dzisiejszej nocy – przedwczoraj nie było nocnej przerwy, wczoraj tylko godzina. Dzisiaj przed snem potężnie ulała, a potem już nie dojadła, więc głód może ją wcześnie wybudzić.

Fatalita, Mycha666 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c92335b61f2.jpg

Ja mam ostatnio jakieś takie refleksje, jak ten czas szybko mija, a z racji tego że jestem mega przeziebiona biorę lekarstwa w każdym kofeina to siedzę do rana i gapię się na Wojtka.
    Zdjecie z drugiego dnia jak mu skarpetki na najmniejsze psiochy trzeba bylo zakladac.

Feeva, pawojoszka, kamciaelcia, Cola87, Katy, Berbecia, Mała Matylda, MajowaMamusia, Wowka, kattalinna, Fatalita, D_basiula lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda Adaś też tak zwolnił z wagą. Od 15 listopada do 02.01 przytył 360 g. Ale dr też powiedziała że jak dziecko się więcej rusza to tak jest. A w grudniu ruszył z raczkowania, wcześniej się bujał na czworaka i pełzał. I tak wagę ma dobrą, wcześniej nadrabiał to teraz może spowolnić z przyrostem ;) początkiem grudnia miał badania krwi i są ok.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia skarpetki prawie po pachwiny ;p

Ewciaa83 lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Oooo, Wikula <3 gratuluję zębów, dobrze, że już wyszły, ale czytam, że nie zmniejszyło to ilości miałków ;)

Fatalita, na kiedy macie plan wprowadzenia się?

Mała Matylda, Skrzat nigdy nie tył imponująco, a pomiędzy listopadem a grudniem przybrał około 350g. Moja lekarka powiedziała, że nie ma powodów do niepokoju. Teraz się zastanawiam czy czegoś nie zlekcewazyła, ale patrząc na wiertelka to gdzieś te kalorie muszą być spozytkowane :) dzieci po prostu nam odkryły fitnesy :D

Kattalinna, powodzenia na szczepieniu :)

kattalinna, Mała Matylda, Fatalita lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Wikula przeurocza <3 jakie poliki czerwone :)

Ależ te dzieci rosną... Ja nad łóżeczkiem Mani mam multiramkę z 3ech zdjęć po porodzie. Jejku. Mogłabym patrzeć na te zdjęcia godzinami.

Mój wyjec też na wadze już mniej przybiera, ale za to wzdłuż rośnie w zastraszającym tempie. Jeszcze ostatnio nosiła legginsy, które są dziś już za małe...
    No i też wiercipięta z niej straszna, więc spala. Na buźce już schudła, ostatnio tata mój pytał, czy jej nie głodzę XD

Kattalinna powodzenia :)

kattalinna, Fatalita lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka
    Nasza punktualna gorączka przyszła punktualnie o 19:30,a że maleńki padł, syrop wypił na spiocha
    Potem ta punktualna gorączka trochę się spoznila-o 5 podałam nurofen ale dziecko już spało-u siebie-do 7:42

Mała Matylda
    Tacka upolowana w lidlu w grudniu
    Dałam całe 35zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 08:56

Mała Matylda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc średnia, chyba najgorzej do północy, a że z mężem się pozarlam, to wylądował na kanapie i wstawanie w nocy już było tylko moje. Ale też bez tragizmu-2 i 5
    Apetyt malutki, ale coś je, siusia, waga trochę spadła ale nadal trzymamy 9z przodu
    Odwolalam dzisiejszą wizytę-niech inne dziecko skorzysta. Później się dowiem czy na jutro czy na piątek w razie w zapiszę
    Bo
    Bo chyba są początki wysypki-tyci kilka kropek. Taki urok trzydniowki-wysypka a nie chcę by wyszło że jej lupą wyszukuje
    A z trzydniówka nie chcę iść do lekarza
    Do jutra już będzie pewność

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, nie zazdroszczę choroby, ale zazdroszczę opanowania, pewnie to wynika z doświadczenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 08:09

kattalinna, Katy, kamciaelcia, Feeva, pawojoszka, Ewciaa83, Berbecia, Hoope, Fatalita, MajowaMamusia, Cola87, D_basiula, MonikaJ, J.S, Sela lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Jezu widać że pogoda kijowa. Od wczoraj tyle stron spłodziłyście?!? No nie dam rady teraz wszystkiego przeczytać. Dziecko mi nie da tyle czasu na wypicie kawy.

Kamilek cudny <3 Skrzacik też.

Patk polubiłam za życzenia. Przykro mi, że rodzice mają problemy zdrowotne i że masz teraz dodatkowe obowiązki.

J. S. ja też mam kamerkę Xblitz. Włącza się błyskawicznie. Ale mam wrażenie, że bateria w monitorka krótko trzyma. Widzę że ta kamerka z aliexpress to właśnie podróbka Xblitz.

Aaaa i ogarnęłam Fotoksiazki dla dziadków. Mówiłam już ze nie lubię Empik foto? Tworzenie w nim fotoksiazki na pewno nie jest intuicyjne. Ale tylko z niego dotąd korzystałam i chyba mają niezłe ceny. Dwa wieczory straciłam, ale prezent stworzony.

Miłego dnia. Chyba w końcu będzie dziś spacer :)

Edit. Przeleciałam szybko dwie poprzednie strony żeby zdjęć nie przegapić. Wiki, Staś sto lat. Kotek bliźniaki wspaniałe. I tak dojrzale wyglądają. Na pewno są z 2 maja? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 09:28

Katy, Fatalita, Wowka lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

U nas noce sie poprawily troche bo sa dwie drzemki po ok.40min w ciagu dniw i kolo 20 ladnie zasypia, a wstaje po 7 xd

Jaki kochany Skrzacik :p A jak pieknie sie trzyma tylko jedna raczka xd

Kattalinna, powodzenia na szczepieniu ;)

My dzisiaj mamy ten bilans i jestem ciekawa ile Kamil wazy :p

kattalinna, Mała Matylda, Wowka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, ale Skrzat faktycznie z sierpniówek, tylko 2017! Co to dziecko wyprawia? Oczywiście poza zawstydzaniem rówieśników ;-) przecudny spryciarz!

Mała Matylda, dziwna ta lekarka, co jej się nie podoba w przyroście Zosi? Chyba nie zwróciła uwagi na jej wiek...

Bożenka od wczoraj zrobiła bardziej ruchliwa. Zaczęła się przemieszczać szybko nie tylko w obrębie maty. Spodobało się pannie . I jest taka sama jak kot: gryzie pudełka, włazi pod suszarkę gdy wieszam pranie i wyciąga łapkę żeby mnie złapać albo ściągnąć co powiesiłam. No tacy sami... ;-) Może nauczę ją korzystać z kuwety i luz w temacie przewijania ;-)

Edit: Katy, powodzenia też :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 09:33

Mała Matylda, Katy, Fatalita, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Za nami udana noc, tylko jedna pobudka na karmienie. Dzień wprawdzie zaczęłyśmy o 5:32, ale wolę pobudkę o tej porze niż kilka godzin aktywności w środku nocy. Teraz Zosia od godziny ma drzemkę :)

Dziękuję dziewczyny, to co piszecie na temat wagi maluchów jest zgodne z moimi przemyśleniami, nie martwię się. Wowka, „odkrycie fitnesów” to bardzo trafne określenie, spodobało mi się :D
    U Zosi to zdecydowanie fitness, a nie dieta wpływa na spowolnienie przyrostu wagi, ta dziewczyna zdecydowanie się nie głodzi ;). Obecnie jest na 50 centylu, była nieco powyżej.

Kamcia, zdrówka dla Patryczka. Podziwiam Twój spokój w walce z objawami, ale to chyba coś, o przychodzi dopiero z doświadczeniem :)

Odświeżyłam stronę, a tu Skrzat stoi! Piękny, dzielny i odważny w kontakcie z ręką niewiadomego pochodzenia XD

Edit: Katy, cieszę się że u Was noce też się poprawiły :)
    Powodzenia na bilansie i czekamy na relację!

Kattalinna, padłam po porównaniu Bożenki do kota, szczególnie że to kot wyszedł na prymusa XD

Koniec lenistwa - Zofia się obudziła, aktualnie demontuje ochraniacz w łóżeczku i wydaje przy tym wrogie dźwięki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 09:40

kamciaelcia, Katy, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja tak na szybko. Faktycznie szczepienia miały jakieś być. Powodzenia! I za bilans również.

Szybkie pytanie. Dziewczyny czy zaczynacie jakoś bardziej już czyścić szkrabom zęby? Ja nadal gazikiem na palcu tylko i nie wiem czy to wystarczy. I czy mu nie zaszkodzę tym tzn.jego zębom.

kattalinna lubi tę wiadomość

‹‹ 1980 1981 1982 1983 1984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ