X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, miałam Ci wcześniej napisać po tej kupie, że to zęby. Zielona i kwaśna to zębowa. A jak teraz o tych dziurkokreskach napisałaś to już więcej niż pewność, to już zęby :-) ile tego, że w liczbie mnogiej piszesz?

Ja już zaczęłam powoli drążenie skały. Jeszcze muszę do ludzi z dziećmi wywieźć męża to jak został przekonany, że córki lepsze od synów ;-) to może do rodzeństwa go przekonają. Chociaż uczciwie przyznam, że od początku mówił o jednym, tylko ja dopowiadałam po cichu, że się zobaczy ;-)

Czekam na księdza. Młoda poszła spać po niespełna dwóch godzinach. Miauki i mendolenie było zaraz po wstaniu z dwugodzinnej drzemki o.O albo po szczepieniu, sobie kolejny ząb, albo jedno i drugie. Gorączki nie ma, w nocy była lekka ale tylko na czuja, nie mierzyłam. Obiecuję, że przed kolejnym szczepieniem kupię termometr ;-) mam miesiąc...

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, zeby pewnie sie niedlugo u Was pojawia :p

Kamil mi przed chwila kichnal w twarz, ktora akurat zbliżałam do jego twarzy xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, najlepsze jest kichanie z burakiem w buzi ;-)

MajowaMamusia, Katy, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloną i kwaśną kupę, luźniejszą i w większej ilości mieliśmy też przy ZUMie (ze śluzem).

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Katy, najlepsze jest kichanie z burakiem w buzi ;-)
    Hehe albo z marchewką i wszystko do prania. Jak widzę że będzie kichać przy jedzeniu to próbuje zasłonić chociaż trochę ręcznikiem papierowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 08:05

• J.S Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiakowa, ja tak nie umiem ocenic, musialabym wymacac XD

Boze co ja to chcialam napisac... normalnie dziura w glowie.

Patk, nie poznaje cie, ale to dobrze ze tak myslisz. Tez uwazam ze fajnie rodzenstwo, ale ja chyba za wygodna jestem :P

Okres mam, napieprza mnie niezle.

Kamcia, kciuki aby sie w angine nie przerodzilo no i za wyjazd.
    My juz w sobote nartyyy. Cola, wlasnie, jak bylo? Przepraszam jesli pominelam i pisalas o tym.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Zieloną i kwaśną kupę, luźniejszą i w większej ilości mieliśmy też przy ZUMie (ze śluzem).

Ale się uparłaś :D
    Na razie nic mnie nie niepokoi, miałam zrobić mocz gdyby gorączka utrzymywała się dłużej, ale był to chwilowy epizod. Skierowanie ważne miesiąc więc obiecuję, że jeśli coś będzie nie tak to zrobię :D

Kattalinna w miejscu dolnych jedynek póki co :)
    Mam nadzieję że niebawem wyjdą...
    Gołym okiem widać że prawa w natarciu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 20:52

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas taka kupa byla przy zebach :p

Kamil spi od 20min dopiero, ale sie awanturowal strasznie zanim zasnal nie wiem czemu :/

W ogole to od wczoraj wieczora drga mi pod okiem jakis nerw, strasznie to irytujące...Podobno moze to byc niedobor magnezu, ale nie wiem czy przy kp moge brac jakis...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja brałam aspargin już. Można w ciąży i przy kp

Katy lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. nawet zdjęcie w kasku zamiesćiłam ;p było super. Człowiek w końcu się zresetował :) co jak co ale Słowacy zrobili dobra robotę w Szczyrku ( ponoć oni przejęli większość stokow). Stoki porządnie przygotowane.

J.S lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, no to ja super jestem, ze zobaczylam. Przepraszam, musialo mi umknac :*

Fanie ze stoki tak dobrze przygotowane, moze za rok sie wybierzemy, do Szczyrku mamy niezly kawal, to juz wycieczka na pare dni.
    A ludzi duzo?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    U nas taka kupa byla przy zebach :p

Kamil spi od 20min dopiero, ale sie awanturowal strasznie zanim zasnal nie wiem czemu :/

W ogole to od wczoraj wieczora drga mi pod okiem jakis nerw, strasznie to irytujące...Podobno moze to byc niedobor magnezu, ale nie wiem czy przy kp moge brac jakis...

Witaminy możesz brać a jak masz niedobory to wręcz wypada je uzupełnić :)

Katy lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwila Kamil tak strasznie plakal przez sen, ze az sie wystraszylam:/ Normalnie tak ryknal..i jeszcze krzyczal "nene" jakby mu sie jakis koszmar snil :( Biedactwo

Dzieki za odp, kupie magnez w takim razie, mam nadzieje, ze pomoze bo dziwnie sie czuje z tym drganiem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 21:54

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. myślałam że ludzi będzie mniej bo to już wieczór był i w tygodniu, ale kolejek specjalnie nie było, a stok szeroki także gdzieś się tam gubili Ci ludzie na szczęście :) fajna gondole zrobili, no w końcu to porządnie wygląda. Jak będziecie kiedyś w Szczyrku to trzeba się zgadać ;)

J.S lubi tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię morza nie lubię nart, jestem dziwakiem?

Właśnie zrobiłam zalewę na szynkę, Prezes będzie jadł buły z domowym masłem i domową szynka, ha!

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, koniecznie!!
    Ja w tym roku chcialam na snowboardzie sie uczyc, ale stwierdzilam ze na pewno w jeden weekend nie ogarne tego, musialabym albo jezdzic w miare regularnie w gory zeby to opanowac, albo chociaz zebysmy byli na feriach tydzien, abym miala czas. Wiec odlozylam gdzies na dalszy plan, aczkolwiek to moje male marzenie.
    Probowalas?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. tak. W sumie jeżdżę i na nartach i na desce. Raz biorę to raz to. Na nartach jeżdżę od malutkiego dziecka,a na desce jako nastolatka zaczynałam. Co prawda ani na tym ani na tym super stylowo nie jeżdżę, ale jakoś jadę :D teraz już w ogóle mało co jezdze, wiadomo...ale mam nadzieję że kiedyś będziemy z Adasiem razem zdobywać stoki :) a na naukę jazdy na desce faktycznie lepiej mieć parę dni żeby fajnie to ogarnąć. Chociaż ja pierwszy raz to na jeden dzień wypożyczyłam deske. Stłuklam sobie tyłek tak że powiedziałam że nie będę na tym cholerstwie jeździć :p Dopiero po roku miałam następne podejście :) i narty i deska fajne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 08:30

• Katy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

U nas noc jakas dziwna, duzo marudzenia, tylko cycki ciagle zmienialam :/

Ja na nartach nie umiem jezdzic i jakos mnie do tego nie ciagnie, wole lyzwy ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, w takim razie koniecznie musze sprobowac jazdy na desce, teraz jak mam pozytywna opinie to juz calkiem mam ochote sie nauczyc. W tym roku na pewno nie, w przyszlym predzej, tez mam taka nadzieje ze Igorek bedzie chcial jezdzic z mama na nartach i ze mu sie spodoba :)

Katy, ja za to nigdy na lyzwach nie jezdzilam XD

Cola87, Katy lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Spełniło się dziś moje marzenie-obudziłam się pierwsza niż Skrzat. On 10 minut później, co prawda :)

Lubię narty i często jeździłam na nie do Szczyrku, bo tak nam jakoś pasowało. A teraz, nowe gondole, mmmm :) ale w tym roku nie jadę, nie ma szans raczej...

Deska. Tak, miałam dwa razy. Pierwszy i ostatni :D

Hoope, chyba jeszcze nie lubisz basenów :D A co lubisz?

O, łyżwy. Piekielne urządzenie :D skonstruowane po to, żeby stluc tyłek, na pewno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 09:00

Cola87, edwarda20 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 1988 1989 1990 1991 1992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ