X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Sela Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, Aniu, Adasiu najlepszego dla Was! ;-)

Wowka widzę, że kąpiele u Was to inny wymiar :-P

Adasiu jak zwykle cudnie :-)

kattalinna, Cola87, Patk lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, jaki ładny wózek ;-)

Feeva, niestety foteliki RWF są dużo droższe :-( ale rozpiętość cenowa też znaczna, nie trzeba wydawać od razu 1,5k. Ja polecam bo są zdecydowanie bezpieczniejsze od tych przodem. A nogi jak się nie mieszczą to problem rodziców, dziecko ma w nosie ;-)

Patk lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk
    Ty chociaż masz łabędzie ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś zegnalismy morze
    Jutro do domu bo mąż w poniedziałek ma egzamin na prawko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 16:10

Wowka, Katy, Mała Matylda, kattalinna, MajowaMamusia, Berbecia, J.S, Sela, D_basiula, Cola87 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, u nas wodę spuścili ;-)

Foto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 11:25

kamciaelcia, MajowaMamusia, Katy, Berbecia, J.S, Sela, D_basiula, Feeva, Hoope, Cola87, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    Prawie przycmilas Bozenke

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego świętującym :)
    Patk, Tobie wszystkiego czego sobie życzysz, zdrówka, spełnienia marzeń i wiecznej młodości :)

Berbecia super prezenty :)

Katalina, kurcze z tym fotelikiem porażka, ja mam zawsze takie szczęście, że jak coś kupię to jest z wadą, dlatego sprawdzam jak głupia zwłaszcza jak zamawiam przez internet.

Zazdroszczę morza :)

Byłyśmy w gościach i Zuzia znowu na dzień dobry jak zobaczyła inne dzieci to lamentowała. Wiem, ze musi się przyzwyczaić, bo po jakimś czasie nawet nie zauważyła, że mnie nie ma w pokoju, ale strasznie jest wrażliwa. W żłobku to by chyba ją zdominowały inne dzieci, bo jak jej wczoraj zabrały grzechotkę, to nawet nie protestowała XD Mówię jej "to, że jesteśmy ze wsi, nie znaczy że masz robić wieś u miastowych XD", też jestem bez serca, bo jak odstawia komedię, a widzę, że jej się nic nie dzieje, to nie biorę jej na ręce, tylko mówię, że nic się nie dzieje, ewentualnie po główce pogłaskam.

Cola87 lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, to jest wysoce awykonalne :-D

Majowa, ja drugi raz w życiu mam tak, że coś jest nie tak. Tylko wcześniej było to oczywiste bo telefon po prostu nie działał a teraz niestety tak łatwo nie było :-( ale nie wiem czemu jednak jestem spokojna, że będzie dobrze. Może to naiwność, a może faktycznie będzie. Póki co nerwy w tym momencie nic nie dadzą, czekam.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki, żeby uznali. Zawsze sobie powtarzam, że nerwy nie pomogą w sytuacji, jeśli nie mam na coś wpływu, a i tak prawie zawsze się denerwuje.
    Ostatnio w ogóle jestem skrajnie rozdrazniona, wszystko,wszystko mnie denerwuje i mi przeszkadza. Czasami mam sama dość tego i chciałabym mieć wszystko głęboko gdzieś i niczym się nie przejmować

• J.S Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ja to mialam...

Aaa, wszystkiego naj dla jubilatow! Patk, starucho, dla Ciebie tez! XD :*

Super zdjecia, cudna Barbara, Kamcia ze swoimi synkami :* I Kattalina, usmiech Bozenki mowi wszystko :D

kattalinna, kamciaelcia, Cola87 lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jestem taka nerwowa, ze narzeczony mnie do psychologa wysyla :p

Jeszcze w poniedziałek i wtorek bede z Kamilem prawie caly dzien sama, a z jego humorami to bedzie wesolo pewnie:/

Kattalinna, pięknie sie prezentujecie :)

Kamcia i chlopaki tez :p

No i Basia tez sliczna ;)

Te Wasze dzieciaki takie opatulone, ja Kamila troche chyba hartuje xd Zawsze po spacerze jest cieplutki i nie choruje wiec nie bede tego zmieniac :p

A no i kupilam ten szpinak, najpierw tradycyjnie zupke zrobie z niego, zobaczymy czy zostanie zaakceptowany;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 20:17

kattalinna, kamciaelcia lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, ja właśnie ciągle mam wrażenie, że ubieram za ciepło ale nie potrafię znaleźć złotego środka...

Też chcieliśmy kupić szpinak ale nie było ;-) a dziś na obiad Bożenka pochłonęła kaszę jaglaną, pstrąga i mizerię. Żadnego blendowania, ciapania widelcem: rybę tylko w paluchach podzieliłam na kawałeczki w celu profilaktyki antyościowej ;-) ogórek starty na grubych oczkach, kasza bez ingerencji. Pochłaniała aż miło :-D jutro będzie makaron z brokułem znowu ;-)

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dzisiaj na dzien babci i dziadka były tam wszystkie wnuki liczby 4 . Moja panna zachowała sie jak diablica, kuzyna ktory ma 2 mce traktowała jak lalke, kuzynke 19 mcy szarpała, gryzła, ciągła za włosy a do tego tak piszczała że nie dało się rozmawiać ja nie wiem co w nią wstąpiło.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ze szpinakiem jeszcze nie próbowaliśmy.Ale już coraZ ładniej sobie radzimy z większymi kawałkami.

https://youtu.be/ndngfoVTnM0

Patrzcie jaki rak. Hahaha

Katy, kamciaelcia, D_basiula, kattalinna, Patk, Hoope, Cola87, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać, że wszystkie dzieci śliczne i mamuśki, Adaś rządzi odkurzaczem, Stasiu ładnie się ślizga, Zuzia też lubi jeździć na brzuchu :)

Patk, fajnie Wam się udało z tym wózkiem, ja pewnie jakbym taką przypadkową okazję zaliczyła, to zaraz bym na czymś straciła, jakoś zawsze tak jest, że jak coś mi się uda dostać taniej, to zaraz coś się spierdzieli, albo mnie gdzieś okroją.

Asix nie pogrążaj nas w kompleksach, zamień się ze mną na brzuchy, bo ja mam jak w połowie ciąży XD niby nie obżeram się, ćwiczę od grudnia, a tu jak była opona tak jest.

Katalina, zazdro jedzenia jak człowiek, zrobiłam dzisiaj zupkę z burakiem i ryżem, zblendowałam lekko, zapomnij, że zje, tak ją szarpało, że musiałam jeszcze doblendować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 21:04

Cola87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, miło mi że nie jestem sama uznawana za kobietę z wiecznym PMS-em XD a tak serio nie wiem o co chodzi :/

Katy lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby ma byc jedna warstwa wiecej niz my, ale ja czasem dorzucam jeszcze kocyk dla swietego spokoju :p Podobno dziecko biegajace powinno miec jedna warstwe mniej bo sie upoci :p

U nas jedzenie normalne tez jeszcze nieopanowane :/ Cwiczymy na chrupkach poki co :p Gdyby jadl kawalki miałabym wieksze pole do popisu w kuchni dla niego...Bo wielu rzeczy sie nie da tak calkiem na gladko..

Ja cwicze od listopada i tez jakos ten brzuch super nie wyglada :(

Asix, ladnie Stasiu "plywa" ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś kaszę ładnie wsuwa. Dziś jedliśmy awokado. Bardzo smakowało;)
    I już nie blenduję na papki

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryczek miał body, spodnie, skarpetki, czapkę(zimową bo było 0stopni) i kombinezonik. W wózku śpiworek a w tuli mamę ;)
    Piotrek za tona czterech chodził przy falach. Wbiegal do morza(tata złapał). Ale dziś nie wiało XD

Katy lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddalam dziś Patryczka w ręce kuzyna, jego żony i córki...nie wnikam co jadł :) ale wszystko :D ,i bigosik, i chlebek maczany w smietanie od śledzia, i fladre, i suchy chleb...ogólnie zupy i dania sa bleeee
    Nie gardzi zarlem z talerza

Wowka, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2015 2016 2017 2018 2019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ