X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix
    Moj za nerwowy na takie manewry Stasia
    Tzn musi już i teraz więc sam nie obmysli strategii
    Stasiu zdolniacha

Asix lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Asix, Stanisław boski :-D ale przede wszystkim cóż za przemyślane działanie, tu nie ma chaosu, jest taktyka :-) A sylwetka budzi respekt ;-)

Asix lubi tę wiadomość

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka miała body i rajstopy, kombinezon ale ten jesienny i w śpiwór... kocyk dlatego że tam jest meteczka... do miętoszenia przy zasypianiu ale za dużo było łabędzi i nie było spania mimo meteczki.
    Ona np nie lubi ciepła. W domu 21 stopni i nie chce żadnej bluzy czy skarpet. Najlepiej legginsy body na długi rękaw i tyle. To chyba po mnie bo ja nie zasnę jak mam temp w sypialni 20 stopni. Baśka też lepiej śpi w zimnym. Przykrywam ją tylko i tyle. Dziś na przykład mamy 18 stopni.

Katy lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, to się nazywa zimny chów ;-)

Bożenka też body długie, rajstopy, kombinezon dziś bez stóp i śpiworek, ale on taki nie super arktyczny. Zawsze po powrocie taka ciepła, że się zastanawiam czy nie gorąco jej. Chociaż chwila mija od wejścia do klatki do zdjęcia warstw. W sypialni 20 stopni, w ogóle w domu tyle.

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sobota dzieci spią a ja sama siedze i oglądam policjantów a mąż w robocie na noc.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) malo sie odzywam, bo przyleciala do mnie siostra z bratem. Dzis mamy w planie sie przejechac pod oslo, ale tam - 10.. I nie wiem.. Jechac czy nie jechac z synem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wczoraj usiedlismy :)

Cola87, Sela, kattalinna, Mała Matylda, MajowaMamusia, Feeva, Katy, D_basiula lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kwiatkowa:) My bylismy przy -6 na polu maksymalnie poki co :p

Kamil dzisiaj spal ponad 12h chyba dlatego, ze wczoraj mial dwie bardzo krotkie drzemki :p Spal tak długo, ze az mu pielucha przemokla chociaz sie nam to nie zdarza xd Ja poszlam spac wczoraj późno wiec dal mi odespac :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co cwiczycie? Macie np. Jakies sprawdzone filmiki z yt. Bo ja też powinnam brzuch pozostawia wiele do życzenia

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix Stasiu mądry chłopak, wie jak osiągnąć cel :D Kwiatkowa gratuluję nowej umiejętności :) z temperaturą nie pomogę, to zależy pewnie jaka odczuwalna i ile dziecko miałoby przebywać na zewnątrz.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatowa gratuluję :)

Olcia, poszukałam sobie ćwiczeń, które są na brzuch i kręgosłup, nie ćwiczę z Chodakowską czy Lewandowską, ale jakbyście miały jakieś filmiki przy których człowiek się nie zajedzie dajcie znać. Robię np. przysiady,deske, brzuszki, leżenie na brzuchu i unoszenie rąk, wykroki itp.

U nas rano było -8, później ma być +1, przy -10 to na krótki spacer można iść, ale żeby zwiedzać to chyba nie.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy da się nauczyć smoczka 8 miesięczniaka? Muszę coś zrobić z tymi nocami bo zaczyna się źle dziać... :-|

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    U nas noc jak zwykle, pobudki co 1.5h a do ppłnocy były co 40min, suty wołają o pomstę do nieba...

Kattalinna próbuj, może zaskoczy i polubi się ze smoczkiem. U nas jest smoczek ale cwaniak nie da się oszukać jak się obudzi eh

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy -10 nie wychodzę z domu, bo bym zamarzła, nie lubie zimna...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela,u nas do północy za to jest ok, a w zasadzie przez pierwsze 3-4 godziny. Potem to już tragedia... Mam wrażenie, że moja obecność to wywołuje. Wczoraj myślałam, że jak zrobi siku to się uspokoi. Wysadziłam na śpiocha ale się nawet nie obudziła o.O dziś za to było siku i skuteczne obudzenie aż zbyt skuteczne... Ale potem te 3 godziny spania było.

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cwicze Skalpel z Chodakowska, za jakis czas zmienie na cos innego, ale jeszcze nie wiem co :p

Kiedyś cwiczylam z Mel B, tez jest spoko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 11:42

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Kattalinna ja nie bardzo rozumiem w czym problem... Tzn. nie mam wyobrażenia sytuacji. Oprócz tego, że sadzasz w nocy na nocnik (?) co na pewno sprzyja wybudzaniu.

Kwiatkowa spacer do -10 ok, zwiedzanie już nie. Niemowlaki często łapią powietrze buzią a to nie jest dobre dla nikogo. Taki mróz już szczypie. Ale co kraj to obyczaj, skandynawowie słyną z hartowania XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 12:18

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, Kattalinna i Bożenka na spacerku :* szczęśliwe obydwie :)

Jest i Basia nad morzem :) zazdroszczę możliwości pojechania po prostu na spacer :)

Adasko przystojniak :)

A Staś wymarzony starszy brat :)

Kattalinna, ja ostatnio wetknelam smoka Skrzatowi z braku pomysłu, jak zaczął się krzyk w samochodzie. Pomogło, usnął. W domu sztuczka zadziałała jeszcze raz. Więc chyba się da ;)

Cola87, kattalinna, Asix, Patk lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak miałam kryzys tontez próbowałam smoczek dać ale Staś go potraktował jako gryzak więc u nas nie działa;)

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, problemem nie jest wybudzanie tylko cycek w roli smoczka. Nie mam nic przeciwko nawet częstemu karmieniu ale ciumkanie dla ciumkania, w dodatku na pusto to już nie jest dla mnie ok.

Wowka, będę próbować :-) zazwyczaj bawi się jak gryzakiem...

Co na problemy z kupą? Rano dałam dwie suszone śliwki, popiła wodą i nic. Ewidentnie ma problem ze zrobieniem :-(

age.png
‹‹ 2016 2017 2018 2019 2020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ