Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc też nawet nawet.

Ojciec wyeksmitowany do innego pokoju na materac, bo chory.

Na śniadanie były placki z bananem. Skrzat zjadł 5. Glodomór :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy ząb był jak miała 4,5. Cztery miesiące później ma 4 sztuki podczas gdy niektórzy zaczęli później a są już na półmetku prawie ;-)

Noc bardziej standardowa niż dobra, czyli nic nie wiem dalej. Takie mieliśmy z chrapiącym ojcem. Pobudka o 6 za to to rzadkość. Nie funkcjonuję... Dobrze, że już drzemka. Wymoczylam się w gorącej wannie, zaliczyłam mini spanko, teraz piję kawę i w ramach śniadania jem coś na kształt bloku czekoladowego.

A właśnie, dopiero skojarzyłam! Która męża wysyła na terapię snu? Tam coś pomogą?

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliczne body

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :p

U nas pierwsza drzemka dopiero, a wstal 7.15 wiec nie najgorzej ;)

Co do chrapaczy to moj narzeczony i pies chrapia, nie wiem, ktory gorzej :/ Kamilowi to nie przeszkadza, ale mi bardzo niestety...

K - 08.04.2018 2520g 49cm (36+5tc)

K- 26.02.2020 3060g 51cm (39+2tc)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sukienki zwróce ;) nie mój fason

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż może być zapisany na terapię uwrazliwiającą na nocne pobudki niemowląt ;)

Katy, J.S lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Lucy, że tak zapytam, Tobie to chyba miesiące się pomyliły??!!! Jak to moje dziecko starsze i za cholere nie stanie, mało tego, nie raczkuje, tylko się czołga jak żołnierze na poligonie, a Twoje takie szaleństwa! Wypraszam sobie chwalenia się tym! Prezesa naszego chyba chce nadgonić! ;-) a tak serio to podziwiam;-)

Patk pociesze Cie, mój mąż całe życie taki meeega chudy, a teraz 2 lata po ślubie zaczyna tyć hehehehe i dobrze mu tak! Niech wie jak ja się czułam. Co prawda teraz to za bardzo schudłam, ale ale wpierdzielam słodycze codziennie! To kp to jest jakieś magiczne heh
    Cudnie wyglądacie w tych czapkach :-)

Dzieciaczki cudne, aż miło popatrzeć ;-)
    Przez to dzierganie muszę Was cały czas nadrabiać. Teraz dzieć śpi to wracam do robótki ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cały czas nie dziergam...

Wowka, jakie placki jadł Skrzat? Te z kaszy manny?

Kamcia, ja jeszcze czekam na kieckę.

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, placki bananowe z polecenia Katy z alaantkowe. Banan+jajko+jogurt+mąka :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna bierz się do roboty, bo to przez Was mi się znowu zachciało dziergać!

Kurcze rano zjadłam ostatniego banana, a bym zrobiła takich placków...eh

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was :)
    Najlepszego dla wczorajszych świętujących :)
    Fotki cudne :)

Patk, to mamy tą samą torbę z limango, może nie jest pierwszej urody, ale zdaję się być funkcjonalna, zobaczymy w praniu. Słowa męża jak ją zobaczył "do wózka nie pasuje" XD mówię mu to kupisz nowy wózek pod torbę XD XD

U nas butla idzie 4 razy dziennie: rano z kaszą, 2x na drzemkę i na noc z kaszą. Dzisiaj pójdzie 5 razy, bo Zuza urzęduje od g. 6 i już ma drugą drzemkę, więc pewnie będzie jeszcze trzecia. Dałam bułkę do pomemlania, zjadła kawałek, była zadowolona.

My od niedzieli w domu, dopiero dzisiaj doszłam do siebie, nawet nie wiecie jak mnie teściowa załatwiła. W drodze powrotnej bolał mnie żołądek, wieczorem nie najlepiej się czułam, a całą noc wymiotowałam jak kot. Prawdopodobnie grzyby mi zaszkodziły, na obiad były roladki z sosem grzybowym. Cały dzień wczoraj nic nie jadłam, spałam i spałam, dobrze, że mąż miał wolne, bo bym do dziecka się nie zebrała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 12:19

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co robi dziecko, gdy mu matka placki smaży (Wowka, nie mogłam tych znaleźć, są inne)?
    Foto

Edit:
    I zaczęła raczkować. Na razie krótkie dystanse i schodzi na brzuch albo siada ale idzie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 08:25

Berbecia, kamciaelcia, Katy, pawojoszka, Hoope, Wowka, Cola87, Mycha666, Sela, D_basiula, Feeva, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalona Bozenka :p

Kamil pospal az 1.5h, teraz jedziemy do banku az na Rynku Głównym bo tam jest szansa z tym czekiem szybciej zalatwic, a potem do mojego taty na cmentarz:)

kattalinna lubi tę wiadomość

K - 08.04.2018 2520g 49cm (36+5tc)

K- 26.02.2020 3060g 51cm (39+2tc)
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 wrote:
    A czy świeże borówki do kaszki mogę dać małej?

I czy na zabkowanie pomaga też rumianek? Jak go dziecku parzyc, tak jak dla dorosłych czy jest może specjalny rumianek dla dzieci?

Kiedyś był rumianek bio z hippa w torebkach do zaparzania. Chyba wycofali, bo dawno nie widziałam.
    Kupuję zwykły rumianek, ale w aptece, z Zielnika Aptecznego. Parzę torebkę nie za mocno a potem mieszam trochę z sokiem jabłkowym, bo rumianek lekko cierpki i nie chciała pić samego. Daję w czasie ząbkowania, w wielu specyfikach na ząbkowanie jest wyciąg z rumianku, więc jakieś działanie łagodzące musi mieć.
    kamciaelcia wrote:
    podkresle
    u nas nie ograniczał (sciagelismy zagłowek i Piotrek miał cała tylnia szybe dla siebiez)
    ale inne dzieci marudziły, płakały, histeryzowały...tak po prostu
    a dlaczego??
    któz to wie...
    sama teraz zauwazyłam po minie Piotra to zauroczenie jazda przodem...nie da sie tego opisac

Miało być cytuj, dałam lubię :P
    Moja 3-latka nie lubi przodem, nie chce tak jeździć, musi być tyłem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 13:52

Mama32 lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry ze spacer:)

Bożenka daje czadu :)

Zrobiłam te placki z kaszy, smakują jak kasza manna z bananem tylko forma inna. Są lepsze. Z twarożku. Pankejki. Drożdżowe. Gofery.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś z twarogiem i mandarynką, wsuwała aż mruczała z zachwytu :-) ale dostała dwa małe, musimy odczekać żeby sprawdzić czy nie będzie reakcji na jajko.

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TO U NAS GULASZ Z ZIEMNIAKAMI I SURÓWKA Z PEKINSKIEJ :P

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, spionizowana Bożenka <3 szaleństwo! Niech ćwiczy raczkowanie, kolega i tunel czekają ;)

Kattalinna, o te placki https://alaantkoweblw.pl/placki-jogurtowe-z-bananem/ .

Na obiad makaron w sosie dyniowym z indykiem. Najnowszy hit obiadowy.

Placki z kaszą dla mnie też bez rewelacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 14:20

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, indyk! Skąd się takie bierze jak się nie ma własnych? ;-)

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś nic ze smakiem. Nie mam mocy ani chęci. Nie spała od 7 do teraz. Noc z dupy.

‹‹ 2046 2047 2048 2049 2050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ