Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas pierwszy ząb był jak miała 4,5. Cztery miesiące później ma 4 sztuki podczas gdy niektórzy zaczęli później a są już na półmetku prawie
Noc bardziej standardowa niż dobra, czyli nic nie wiem dalej. Takie mieliśmy z chrapiącym ojcem. Pobudka o 6 za to to rzadkość. Nie funkcjonuję... Dobrze, że już drzemka. Wymoczylam się w gorącej wannie, zaliczyłam mini spanko, teraz piję kawę i w ramach śniadania jem coś na kształt bloku czekoladowego.
A właśnie, dopiero skojarzyłam! Która męża wysyła na terapię snu? Tam coś pomogą?
-
Dzień dobry
Lucy, że tak zapytam, Tobie to chyba miesiące się pomyliły??!!! Jak to moje dziecko starsze i za cholere nie stanie, mało tego, nie raczkuje, tylko się czołga jak żołnierze na poligonie, a Twoje takie szaleństwa! Wypraszam sobie chwalenia się tym! Prezesa naszego chyba chce nadgonić!a tak serio to podziwiam;-)
Patk pociesze Cie, mój mąż całe życie taki meeega chudy, a teraz 2 lata po ślubie zaczyna tyć hehehehe i dobrze mu tak! Niech wie jak ja się czułam. Co prawda teraz to za bardzo schudłam, ale ale wpierdzielam słodycze codziennie! To kp to jest jakieś magiczne heh
Cudnie wyglądacie w tych czapkach
Dzieciaczki cudne, aż miło popatrzeć
Przez to dzierganie muszę Was cały czas nadrabiać. Teraz dzieć śpi to wracam do robótkiW końcu się udało...
-
nick nieaktualnyNadrobiłam Was
Najlepszego dla wczorajszych świętujących
Fotki cudne
Patk, to mamy tą samą torbę z limango, może nie jest pierwszej urody, ale zdaję się być funkcjonalna, zobaczymy w praniu. Słowa męża jak ją zobaczył "do wózka nie pasuje"mówię mu to kupisz nowy wózek pod torbę
U nas butla idzie 4 razy dziennie: rano z kaszą, 2x na drzemkę i na noc z kaszą. Dzisiaj pójdzie 5 razy, bo Zuza urzęduje od g. 6 i już ma drugą drzemkę, więc pewnie będzie jeszcze trzecia. Dałam bułkę do pomemlania, zjadła kawałek, była zadowolona.
My od niedzieli w domu, dopiero dzisiaj doszłam do siebie, nawet nie wiecie jak mnie teściowa załatwiła. W drodze powrotnej bolał mnie żołądek, wieczorem nie najlepiej się czułam, a całą noc wymiotowałam jak kot. Prawdopodobnie grzyby mi zaszkodziły, na obiad były roladki z sosem grzybowym. Cały dzień wczoraj nic nie jadłam, spałam i spałam, dobrze, że mąż miał wolne, bo bym do dziecka się nie zebrała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 12:19
-
Co robi dziecko, gdy mu matka placki smaży (Wowka, nie mogłam tych znaleźć, są inne)?
Foto
Edit:
I zaczęła raczkować. Na razie krótkie dystanse i schodzi na brzuch albo siada ale idzieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 08:25
Berbecia, kamciaelcia, Katy, pawojoszka, Hoope, Wowka, Cola87, Mycha666, Sela, D_basiula, Feeva, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Mama32 wrote:A czy świeże borówki do kaszki mogę dać małej?
I czy na zabkowanie pomaga też rumianek? Jak go dziecku parzyc, tak jak dla dorosłych czy jest może specjalny rumianek dla dzieci?
Kiedyś był rumianek bio z hippa w torebkach do zaparzania. Chyba wycofali, bo dawno nie widziałam.
Kupuję zwykły rumianek, ale w aptece, z Zielnika Aptecznego. Parzę torebkę nie za mocno a potem mieszam trochę z sokiem jabłkowym, bo rumianek lekko cierpki i nie chciała pić samego. Daję w czasie ząbkowania, w wielu specyfikach na ząbkowanie jest wyciąg z rumianku, więc jakieś działanie łagodzące musi mieć.
kamciaelcia wrote:podkresle
u nas nie ograniczał (sciagelismy zagłowek i Piotrek miał cała tylnia szybe dla siebiez)
ale inne dzieci marudziły, płakały, histeryzowały...tak po prostu
a dlaczego??
któz to wie...
sama teraz zauwazyłam po minie Piotra to zauroczenie jazda przodem...nie da sie tego opisac
Miało być cytuj, dałam lubię
Moja 3-latka nie lubi przodem, nie chce tak jeździć, musi być tyłem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 13:52
Mama32 lubi tę wiadomość
Matylda
-
Bry ze spacer:)
Bożenka daje czadu
Zrobiłam te placki z kaszy, smakują jak kasza manna z bananem tylko forma inna. Są lepsze. Z twarożku. Pankejki. Drożdżowe. Gofery.
kattalinna lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Ooo, spionizowana Bożenka
szaleństwo! Niech ćwiczy raczkowanie, kolega i tunel czekają
Kattalinna, o te placki https://alaantkoweblw.pl/placki-jogurtowe-z-bananem/ .
Na obiad makaron w sosie dyniowym z indykiem. Najnowszy hit obiadowy.
Placki z kaszą dla mnie też bez rewelacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 14:20
kattalinna lubi tę wiadomość