Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hoope wrote:
Osobiście nie znam ani jednego dziecka powyżej 2 r.ż jeżdżącego tyłem a mogę powiedzieć śmiało, że z racji wieku i doświadczenia 18 lat, dzieci i ich rodziców znam najwięcej.
A ja znam kilka takich dzieci osobiście, jeszcze więcej online (sporo dzieci z mojej październikowej grupy - rówieśników mojej starszej) a nawet i tu u nas na wątku jest przynajmniej 2 dzieci 2+ o których wiem.
Może to jednak nie kwestia wieku czy doświadczenia, skoro to stosunkowa "nowość" a otoczenia w jakim kto się obraca. Jeszcze parę lat temu rwf-y nie były zbyt popularne, mało kto o nich u nas w PL wiedział, jak wybierałam dla starszej to nie było w czym, a to raptem 3 lata temu. Dziś jest dużo większy wybór, lepsze ceny, bardziej dostępne.
kattalinna wrote:O właśnie, indyk! Skąd się takie bierze jak się nie ma własnych?
Ja mięso kupuję w lidlu, nie mam dostępu do swojskiego a ze sklepów które znam tam mają wg mnie najlepsze. Warto wiedzieć, że indyk jest gatunkiem drobiu stosunkowo najbezpieczniejszym, nie da się go tak faszerować hormonami czy antybiotykami jak np. kurczaki, bo ma słabsze serce.
Matylda je głównie indyka, czasem królika (ale rzadko, bo nie lubię go oprawiać a sprzedają z reguły w całości), kurczaka jej nie daję na razie, wołowiny nie umiem trafić dobrej żeby wyszła miękka, cielęcinę to w ogóle ciężko u nas dostać, z ryb kupuję dla niej łososia i halibuta.
---
Noszę się z tym jakiś czas, żeby się pochwalić ale nie chciałam zapeszyć
Jednak dwa tygodnie to chyba wystarczająco długi czas, żeby już móc powiedzieć, że nie mamy już karmień nocnychOstatnie cycanie ok. 19:00, potem następne 6:00 - 7:00 rano i po cycku jeszcze dosypia godzinkę - dwie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 15:23
kattalinna, Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość
Matylda
-
nick nieaktualnyBożena szaleje
Tanda po Twoim opisie wstępnie myślałam, że jestes w ciąży. Gratuluję przesypiania nocek
Ja nie wiem jak moja nauczy się jeść grudki. Dzisiaj dodałam do zupki kuskus i niechętnie jadła, może po 4-5 łyżeczkach zaczęło ją szarpać, a później już w ogóle nie chciała. Głodna była bo samą zupkę wciągnęła.kattalinna lubi tę wiadomość
-
Hahaha, Majowa, tak samo pomyślałam o tej ciąży. Głodnemu chleb na myśli?
Tanda, dzięki za odpowiedź, właśnie słyszałam, że indyk najbezpieczniejszy. Z racji, że z mężem od kilku lat nie jemy mięsa to zupełnie wypadłam z obiegu. Szczególnie, że jak jedliśmy to nie zwracaliśmy za bardzo uwagi na pochodzenie...
Gratuluję nocek! Tak sama z siebie czy coś pomogłaś?Tanda lubi tę wiadomość
-
Kattalinna ja wysyłam mojego męża do poradni zaburzeń snu. Leczą tam bezdech, który często objawia się chrapaniem. Czy to ta przyczyna, to nie wiem, ale działamy. Termin na maj. Wiem że prywatnie też można przejść jakiś zabieg, który zmniejszy chrapanie. Mam to na uwadze bo nie będę całe życie spać osobno z mężem. Ale póki co działamy w ramach NFZ.
Super, Bożenka pozazdrosciła Kubusiowitak trzymać.
U nas też dziś placki bananoweJa zmiksowałam 1 dużego banana z 2 jajkami i dodałam łyżkę mąki pszennej. Wyszły bardzo miękkie więc Kubuś ładnie wsuwał. Na razie ode mnie z ręki. Nawet ja mu podebrałam kilka do kawki.
Edit. Tanda u nas po miesiącu nocy bez pobudek wróciło jedno karmienie (mm) w nocy. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie inaczej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 16:27
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Mycha, to to można na nfz? Skierowanie od rodzinnego czy jak? Szanse, że mój pójdzie raczej marne, ale wiedzieć warto. Póki co grzecznie stosuje desnoran, co jest mega osiągnięciem jak na niego. Czyli mu zależy bo nie robi tego dla siebie, a dla nas, a tak naprawdę dla Bożenki. Desnoran w sumie działa nawet spoko.
-
Na patelni.
żart oczywiście
zeby nie było że cham ze mnie. Ale to przez tą "super" noc i jeszcze lepszy dzień. Chyba że to mój PMS ...
Ja smażę na teflonie więc bez niczego. Ale czasem na masełku, nierafinowanym kokosowym albo zwykłym rzepakowyedwarda20 lubi tę wiadomość
-
Katalina pociesz mnie. Czy to minie? Czy będzie tak ze polozymy te gnidy o 19 i wstaną o 8 bez żadnej pobudki? I tak będzie już zawsze... tracę nadzieję. Kombinuję i nic na dłuższą metę... Kiedy się pytam?!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 17:07
-
Kattalinna, o indyku wiem to samo. Kupuję w sklepie z drobiem. Podobno ma znaczenie, czy indyk czy indyczka-filet z indyczki lepszy. Pani już mnie zna i wybiera odpowiedni kawałek piersi lub polędwiczki.
Edwarda, smażyłam na patelni teflonowej przesmarowanej tylko olejem rzepakowym. Dosłownie przesmarowalam ręcznikiem papierowym tylko. Nie trzeba więcejkattalinna, edwarda20 lubią tę wiadomość
-
Patk, zanim urodziłam dziecko to się kładłam i potrafiłam całą noc przespać, bez mamy
a tak serio... na bank ten moment przyjdzie. Ba, jeszcze się nasłuchamy "daj mi spokój, oj weź zamknij te drzwi" itp. A wcześniej... planuję już wakacje u babci
Edit: tylko ta 19 wątpliwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 17:18
-
Doczekamy się ale nie wszystkie i nie równo
Znam dzieci, które lata całe wstają o 5 rano. Znam takie, które nie chodzą spać wcześniej niż o 23:00. Znam też takie, które budzą się w nocy do czasu podstawówki. Nie znam takich, które kładą się o 19
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Tylko minus taki ze ida szybko spac a pobudka wcześnie... Zosiw dzisiaj najpierw 4.40 jakos udalo sie przeciagnac do 6. Dobrze ze mąż jeszcze rano z godz sie nia zajmie, bo mi ciezko zwlec sie o tej porze.. Co to będzie przy powrocie do pracy..