Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nam natomiast w 8* pokazywali w opcji tylem do 18kg że w takich tyłem czterolatek nie pojedzie(chodziło o granicę 18kg w porównaniu do tego co posiadamy po Piotrusiu)
Te przodem 25kg mają i tak pasy do 18kg
Axkidy są tak zrobione że w nich pojeździ dziecko dłużej
Ale ja nie ryzykowalam zakupu tylko tylem -
Witajcie
Gratuluję wszystkim nowych umiejętności, ząbków i miesięcznic.
Dołączam do klubu posiadacza małego, łysego, wiszącego na łydce, Wowce przybijam wirtualną piątkę – Zosia pod drzwiami łazienki robi dokładnie to samo co Skrzat. Męża już wiele razy ratowałam z opresji, ja zostaję z Zosią sama więc mnie nie ma kto uratować
Centymetr po centymetrze uchylam drzwi i liczę na instynkt przetrwania u córki
A może nie powinnam, bo w innych okolicznościach zawodzi…
Sensem życia Zosi jest obecnie wstawanie. Wspina się po wszystkim – po mnie, stoliku, kanapie, pchaczu, uchwytach szuflad kuchennych, próbuje się podciągać nawet na firance. Miałam już kilka stanów przedzawałowych, bo utrzymywanie równowagi wymaga wiele ćwiczeń, a bezpiecznego upadania jeszcze nie opanowała… Mimo wszystko widzę postęp, do niedawna gdy zmęczyło ją stanie padała jak kłoda, teraz ku radości matki próbuje osuwać się na bok.
Od tygodnia mamy też raczkowanie, a w czwartek pierwszy ząbek przywitał się ze światem
Druga dolna jedynka też próbuje się przebić, górne w natarciu.
Jutro u nas dzień córki i ojca, a matka rusza w świat korzystać z handlowej niedzieli
Noce niestety bez zmian. Dzienne drzemki nam się zepsuły – po odłożeniu do łóżeczka panna w trzy sekundy zmienia pozycję na stojącą, więc o zaśnięcie ciężko. Żyję dzięki kawie, ale czuję się i wyglądam jak zombi. Z mężem opracowaliśmy strategię - wczorajszej nocy pełniłam samotną wartę, a dzisiaj tylko karmię, reszt on ogarnia. Już sama perspektywa na przespaną noc sprawia, że czuję się trochę bardziej wypoczętakattalinna, Sela lubią tę wiadomość
-
Ja mam axkid i jestem bardzo zadowolona. Moja nie narzeka.Nie wyobrażam sobie wozić jej przodem. Drugą też posadzę w axkida. W czwartek właśnie kupiliśmy nowy w zamian za ten z wypadku.
kattalinna, Tanda lubią tę wiadomość
-
Kwiatkowa, jeśli wygodny fotelik to będzie wygodny i tyłem. Jak dziecko nie pozna innej jazdy to będzie to dla niego zupełnie normalne. Moje doświadczenie jeszcze jest małe ale jestem bardzo zadowolona z zakupu i drugi raz kupiłabym tak samo
starsze dzieci jeżdżące axkidem twierdzą, że wygodny jest. Bożenka potwierdza bez słów
jangwa_maua, Tanda lubią tę wiadomość
-
Wracamy z chrzcin, wyszliśmy jako pierwsi xd Kamil w Kosciele glosno wtorowal księdzu:p W domu u szwagierki tak jak myslalam upał przeokropny
Mnie od tego glowa rozbolala, ale ogólnie bylo spoko :p
Tesciowa oczywiscie zgrywala babcie roku, a tesciu by Kamilowi soczek wciskal..Dobrze, ze wzielam nasze picie z domu xd
A prawie 6 miesięczna Alusia tak sie ladnie obraca z plecow na brzuch i odwrotnie, ze nie zdziwie sie jak zacznie szybciej wszystko od Kamila robic :pWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 20:14
kattalinna, Sela lubią tę wiadomość
-
Nadrobię jutro.
Dużo wrażeń, ale wszystko się udało, było super, dziewczyny aniołki przez cały dzień, szok.
Mani darowalam dziś nawet kąpiel bo taka padnieta. Ja też padam. Dobranoc :*kattalinna, pawojoszka, Sela lubią tę wiadomość
-
Katy, Feeva cieszę się imprezy się udały nas czeka w przyszły weekend więc przyszły tydzień będzie pracowity. Już przyszły dekoracje do tortu jeszcze trzeba opracować menu i ogarnąć ubranie , ja kieckę mam ,mała też a to najważniejsze reszta to już z górki
-
Dzien dobry.
Dziewczyny, gratuluje udanych imprez!
Mala Matylda, duzo sil, abys w koncu sie wyspala ;*
Wowka, jak samopoczucie?
U mnie ciut lepiej.
Dziewczyny jeszcze chwila i do roczku bedziemy sie szykowac, ale ten czas ucieka.Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry :p
U nas dokładnie 1.5 miesiaca do roczku zostalo:p Juz mam wiekszosc zaplanowana xd
My za tydzien mamy slub mojej siostry, to bedzie dluzsza impreza, na ktorej Kamil bedzie musial zaliczyc drzemke wiec ciekawa jestem jak to bedzie..
Dzisiejsza noc srednia, spal ladnie, ale oczywiscie jak matka chciala isc spac to zaczal marudzić, kolo 3 sie calkiem obudzil, ale nie na dlugo i juz po 6 probowal mnie budzic, ale ostatecznie wstal o 7 xd -
Dzień doberek,
Gratuluję udanych imprez i grzecznych imprezowiczek/ów
Mała Matylda, miłego samotnego dnia! Kup sobie coś ładnego, należy Ci się
JS, fajnie że pytaszkatar już jakby mniejszy, chyba idę ku lepszemu
jak czytam Ty też
No właśnie... Katy, skoro Wy (już!) za półtora miesiąca będziecie świętować, to już poleci jak z bicza i do naszego roczku...
Katy, Skrzat na weselu jeszcze nie był, ale kilka imprez zaliczył. Jakoś zawsze to dobrze wychodziło, nie przejmuj się na zapasnajwyżej prześpi się u Ciebie na ręku w jakimś cichszym miejscu
Miłej niedzieli!Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Super, że chrzciny (jedne i drugie) udane.
My za tydzień mamy 60. mamy, impreza od g.12-17 mam nadzieję, że Zuzia będzie grzeczna
Życzę zdrowia wszystkim chorującym.
Ja już zamówiłam wszystko na urodziny dla Zuzi na ali, sukienkę,balony,dekoracje na tort i spódnice dla mnie, ciekawe co przyjedzie. Chyba się uzależniłam od ali, mąż mi uwagę zwrócił,że mamy na wakacje jechać,a ja ciągle coś kupujętakże koniec zakupów,ale jak mi przychodzą ubranka na lato dla małej to tak się cieszę jakby to dla mnie było.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam pytanie w imieniu mojej kolezanki. Ona mieszka w de i nie mq kogo zapytac a lekarze tam tex pozostawiają wiele do zyczeniw. Dzisiaj w kupie 10 mc corki znalazlw takie czarne paleczki jakby. Co to moze byc.. Po bananie to chybw sa takie, cienkie niteczki czarne a tu takie grubsze paleczki.. Pomozecie?
-
Wowka, no wlasnie pewnie ostatecznie tak wyjdzie, ze na mnie bedzie spal :p Przynajmniej nie bedzie marudzil, ze niewyspany xd
To nie jest takie typowe wesele z muzyką wiec spoko
Zrobilam wczoraj tarte owocową, ale zapomnialam, ze galaretka nie tezeje z kiwi i czesc musialam odlaćAle ogolnie dobra wyszla xd
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e9b2197f445.jpg
Ja na roczek zamawiam tutaj:
http://kucmar.pl
Milej niedzieliWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 10:39
-
Dzień dobry.
Olciabos może coś z jedzenia ,dużo żelaza barwi kupę na czarno ,niektóre soczki też jak np. z czarnego bzu czy jagód jak nie ma dolegliwości brzuszkowych to bym tylko obserwowała.
Niedziela 5.30 cisza ,wszyscy śpią a ja już oczy jak pięć zloty i koniec spania ,no starość jak nic.
U nas w maju to będzie impreza za imprezą troje dzieci ma urodziny w tym roczek no i dzień dziecka pierwszego czerwca . Jak zeczniemy imprezę 11 tego tak skończymy w czerwcu . Też nie wierzę jak to zlecialo .
A tak w innym temacie to piersi mi zanikają ,zapomniałam że powrót do starej sylwetki oznacza też powrót do braku cyca ,staniki będzie trzeba wymienić na pushapy . Czemu nie można mieć wszystkiego i sylwetki i piersi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 10:46
-
Pawojoszka, zapowiada sie niezly maj
U nas podobny kwiecien.
Urodziny siostrzenca mojego faceta, a wiem ze robi duuuuza impreze
Urodziny tescia
Roczek misia
Majoweczka
Mama, koooocham Chorwacje!
Lecicie, czy jedziecie? W jakie miejsce?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 12:15