X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam natomiast w 8* pokazywali w opcji tylem do 18kg że w takich tyłem czterolatek nie pojedzie(chodziło o granicę 18kg w porównaniu do tego co posiadamy po Piotrusiu)
    Te przodem 25kg mają i tak pasy do 18kg
    Axkidy są tak zrobione że w nich pojeździ dziecko dłużej
    Ale ja nie ryzykowalam zakupu tylko tylem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Gratuluję wszystkim nowych umiejętności, ząbków i miesięcznic.
    Dołączam do klubu posiadacza małego, łysego, wiszącego na łydce :P, Wowce przybijam wirtualną piątkę – Zosia pod drzwiami łazienki robi dokładnie to samo co Skrzat. Męża już wiele razy ratowałam z opresji, ja zostaję z Zosią sama więc mnie nie ma kto uratować ;)
    Centymetr po centymetrze uchylam drzwi i liczę na instynkt przetrwania u córki XD
    A może nie powinnam, bo w innych okolicznościach zawodzi… :P

Sensem życia Zosi jest obecnie wstawanie. Wspina się po wszystkim – po mnie, stoliku, kanapie, pchaczu, uchwytach szuflad kuchennych, próbuje się podciągać nawet na firance. Miałam już kilka stanów przedzawałowych, bo utrzymywanie równowagi wymaga wiele ćwiczeń, a bezpiecznego upadania jeszcze nie opanowała… Mimo wszystko widzę postęp, do niedawna gdy zmęczyło ją stanie padała jak kłoda, teraz ku radości matki próbuje osuwać się na bok.
    Od tygodnia mamy też raczkowanie, a w czwartek pierwszy ząbek przywitał się ze światem :D
    Druga dolna jedynka też próbuje się przebić, górne w natarciu.

Jutro u nas dzień córki i ojca, a matka rusza w świat korzystać z handlowej niedzieli :D

Noce niestety bez zmian. Dzienne drzemki nam się zepsuły – po odłożeniu do łóżeczka panna w trzy sekundy zmienia pozycję na stojącą, więc o zaśnięcie ciężko. Żyję dzięki kawie, ale czuję się i wyglądam jak zombi. Z mężem opracowaliśmy strategię - wczorajszej nocy pełniłam samotną wartę, a dzisiaj tylko karmię, reszt on ogarnia. Już sama perspektywa na przespaną noc sprawia, że czuję się trochę bardziej wypoczęta ;)

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam axkid i jestem bardzo zadowolona. Moja nie narzeka.Nie wyobrażam sobie wozić jej przodem. Drugą też posadzę w axkida. W czwartek właśnie kupiliśmy nowy w zamian za ten z wypadku.

kattalinna, Tanda lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, jeśli wygodny fotelik to będzie wygodny i tyłem. Jak dziecko nie pozna innej jazdy to będzie to dla niego zupełnie normalne. Moje doświadczenie jeszcze jest małe ale jestem bardzo zadowolona z zakupu i drugi raz kupiłabym tak samo :-) starsze dzieci jeżdżące axkidem twierdzą, że wygodny jest. Bożenka potwierdza bez słów ;-)

jangwa_maua, Tanda lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Kattalinna, a może masz lusterko w tej klapie przeciwko słońcu? Wiele samochodów ma, u nas akurat można złapać to lusterko od fotelika :)
    Mam, próbowałam ale łapię tylko swój zagłówek.

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracamy z chrzcin, wyszliśmy jako pierwsi xd Kamil w Kosciele glosno wtorowal księdzu:p W domu u szwagierki tak jak myslalam upał przeokropny :/ Mnie od tego glowa rozbolala, ale ogólnie bylo spoko :p
    Tesciowa oczywiscie zgrywala babcie roku, a tesciu by Kamilowi soczek wciskal..Dobrze, ze wzielam nasze picie z domu xd
    A prawie 6 miesięczna Alusia tak sie ladnie obraca z plecow na brzuch i odwrotnie, ze nie zdziwie sie jak zacznie szybciej wszystko od Kamila robic :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 20:14

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię jutro.
    Dużo wrażeń, ale wszystko się udało, było super, dziewczyny aniołki przez cały dzień, szok.
    Mani darowalam dziś nawet kąpiel bo taka padnieta. Ja też padam. Dobranoc :*

kattalinna, pawojoszka, Sela lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, Feeva cieszę się imprezy się udały nas czeka w przyszły weekend więc przyszły tydzień będzie pracowity. Już przyszły dekoracje do tortu jeszcze trzeba opracować menu i ogarnąć ubranie , ja kieckę mam ,mała też a to najważniejsze reszta to już z górki

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Dziewczyny, gratuluje udanych imprez!

Mala Matylda, duzo sil, abys w koncu sie wyspala ;*

Wowka, jak samopoczucie?

U mnie ciut lepiej.
    Dziewczyny jeszcze chwila i do roczku bedziemy sie szykowac, ale ten czas ucieka.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :p

U nas dokładnie 1.5 miesiaca do roczku zostalo:p Juz mam wiekszosc zaplanowana xd

My za tydzien mamy slub mojej siostry, to bedzie dluzsza impreza, na ktorej Kamil bedzie musial zaliczyc drzemke wiec ciekawa jestem jak to bedzie..

Dzisiejsza noc srednia, spal ladnie, ale oczywiscie jak matka chciala isc spac to zaczal marudzić, kolo 3 sie calkiem obudzil, ale nie na dlugo i juz po 6 probowal mnie budzic, ale ostatecznie wstal o 7 xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek,

Gratuluję udanych imprez i grzecznych imprezowiczek/ów :)

Mała Matylda, miłego samotnego dnia! Kup sobie coś ładnego, należy Ci się :)

JS, fajnie że pytasz :) katar już jakby mniejszy, chyba idę ku lepszemu ;) jak czytam Ty też :)

No właśnie... Katy, skoro Wy (już!) za półtora miesiąca będziecie świętować, to już poleci jak z bicza i do naszego roczku...

Katy, Skrzat na weselu jeszcze nie był, ale kilka imprez zaliczył. Jakoś zawsze to dobrze wychodziło, nie przejmuj się na zapas :) najwyżej prześpi się u Ciebie na ręku w jakimś cichszym miejscu :)

Miłej niedzieli!

Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Super, że chrzciny (jedne i drugie) udane.
    My za tydzień mamy 60. mamy, impreza od g.12-17 mam nadzieję, że Zuzia będzie grzeczna :)

Życzę zdrowia wszystkim chorującym.

Ja już zamówiłam wszystko na urodziny dla Zuzi na ali, sukienkę,balony,dekoracje na tort i spódnice dla mnie, ciekawe co przyjedzie. Chyba się uzależniłam od ali, mąż mi uwagę zwrócił,że mamy na wakacje jechać,a ja ciągle coś kupuję :D także koniec zakupów,ale jak mi przychodzą ubranka na lato dla małej to tak się cieszę jakby to dla mnie było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda udanego dnia :)
    I wszystkim miłej niedzieli.

Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• olciabos Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie w imieniu mojej kolezanki. Ona mieszka w de i nie mq kogo zapytac a lekarze tam tex pozostawiają wiele do zyczeniw. Dzisiaj w kupie 10 mc corki znalazlw takie czarne paleczki jakby. Co to moze byc.. Po bananie to chybw sa takie, cienkie niteczki czarne a tu takie grubsze paleczki.. Pomozecie?

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, no wlasnie pewnie ostatecznie tak wyjdzie, ze na mnie bedzie spal :p Przynajmniej nie bedzie marudzil, ze niewyspany xd
    To nie jest takie typowe wesele z muzyką wiec spoko :)

Zrobilam wczoraj tarte owocową, ale zapomnialam, ze galaretka nie tezeje z kiwi i czesc musialam odlać:/ Ale ogolnie dobra wyszla xd

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e9b2197f445.jpg

Ja na roczek zamawiam tutaj:

http://kucmar.pl

Milej niedzieli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 10:39

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Olciabos może coś z jedzenia ,dużo żelaza barwi kupę na czarno ,niektóre soczki też jak np. z czarnego bzu czy jagód jak nie ma dolegliwości brzuszkowych to bym tylko obserwowała.

Niedziela 5.30 cisza ,wszyscy śpią a ja już oczy jak pięć zloty i koniec spania ,no starość jak nic.

U nas w maju to będzie impreza za imprezą troje dzieci ma urodziny w tym roczek no i dzień dziecka pierwszego czerwca . Jak zeczniemy imprezę 11 tego tak skończymy w czerwcu . Też nie wierzę jak to zlecialo .
    A tak w innym temacie to piersi mi zanikają ,zapomniałam że powrót do starej sylwetki oznacza też powrót do braku cyca ,staniki będzie trzeba wymienić na pushapy . Czemu nie można mieć wszystkiego i sylwetki i piersi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 10:46

cf409fc7e7.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czerwiec też mamy fajny:
    01.06 dzień dziecka
    01.06 urodziny Vanessy
    20.06 moje urodziny
    30.06 druga rocznica slubu
    :-) :-)

Także już postanowiliśmy że w czerwcu każdego roku będziemy rodzinnie wyjeżdżać, w tym roku planujemy wypad do Chorwacji :-)

ex2bio4pttsuyqga.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, zapowiada sie niezly maj :D U nas podobny kwiecien.

Urodziny siostrzenca mojego faceta, a wiem ze robi duuuuza impreze
    Urodziny tescia
    Roczek misia
    Majoweczka

:D

Mama, koooocham Chorwacje! <3 <3
    Lecicie, czy jedziecie? W jakie miejsce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 12:15

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas w kwietniu ja, Kamil i moja mama mamy urodziny:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od początku roku co miesiąc są urodziny. Od stycznia do czerwca. I to w miesiącu potrafi być po 3 osoby. Potem dopiero w grudniu .

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 2118 2119 2120 2121 2122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ