Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, musialam zrezygnowac, poniewaz mojego znowu rzucili na troche inny system jazdy i nie mial kto z mlodym zostawac.
    Spaceruje teraz jak cieplo 10-12 km, ale na silke nie chodze. Waze 64 przy 171, schudlam 4 kg raptem ale jedyny plus silowni - mniej cellulitu i mialam tam czas dla siebie, moglam sobie pomyslec i sie zrelaksowac. No coz :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to wczoraj stuklo nam 9m

kamciaelcia, Katy, Feeva, Mała Matylda, kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatkowa
    chwal sie Patryczkiem!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, poduszka specjalnie tam lezy, oprocz tego lozeczko jest dosuniete do naszego lozka, ale i tak jakos spadl :/

Kwiatkowa, wszystkiego najlepszego dla Patryka;)

U nas kawałki przechodza tylko z widelca albo mojej reki, grudki sa ble dalej wiec to chyba po tatusiu odziedziczyl xd Ogolnie apetyt w miare mu dopisuje, ale nie zawsze :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S odpoczelam trochę, bo Mania wczoraj i w nocy maruda.
    MAMY DRUGIEGO ZĘBA!! :)

Kamcia super plac :)

Sto lat Patrykowi :)

kamciaelcia, Mała Matylda, Katy, Wowka, J.S, kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem myślę, że jednak pomyliłam forum. Przeniosę się na starsze chyba ;)

Dawno nas nie było, tym razem Rozalka prezentuje jak się schodzi z łózka

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 21:18

kamciaelcia, Mała Matylda, Katy, Wowka, kattalinna, Feeva, pawojoszka, Sela lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalka! do fryzjera
    hoope
    na pewno forum pomyliłas-o rok na pewno

Hoope lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się zrelaksowana i wypoczęta ;)
    Za nami niełatwa noc, poranek taki sobie, ale wczoraj naładowałam akumulatory więc mogę działać :D
    Wczorajszej nocy mąż pełnił wartę przy Zosi, ogarniał podczas nocnej aktywności i kołysał gdy było trzeba, ja tylko karmiłam więc się wyspałam po raz pierwszy od dawna. W ciągu dnia spędziłam poza domem prawie sześć godzin, czułam się dziwnie, ale dobrze mi to zrobiło. Zakupy zrobiłam prawie wyłącznie dla Zosi, dla siebie nie kupiłam nic wartego wspominania, ale zjadłam obiad bez odrywania się od posiłku lub małej alpinistki wiszącej na łydce :P
    Po kąpieli Zosia ładnie zjadła, a potem dwa razy zwymiotowała. To były wielkie chluśnięcia w odstępie kilku minut, dwa razy ją przebierałam, raz zmieniałam pościel. Po tym drugim razie była radosna, chętnie się przyssała do piersi, zjadła i zasnęła wkrótce po odłożeniu do łóżeczka. Dzisiaj wszystko w porządku, jako przyczynę obstawiam słoiczek z mango, który dostała na podwieczorek, nigdy wcześniej nie jadła mango.
    Mąż znowu się rozchorował, oddelegowałam go na noc na kanapę aby wypoczął i mógł kaszleć i kichać bez lęku że obudzi córkę. Sama ogarnęłam trzy pobudki Zosi, w tym jedną na ponad godzinę.

J.S, bardzo współczuję nocy, aż za dobrze wiem jak się funkcjonuje przy takim zmęczeniu. U Kamci się poprawiło, pocieszam się, że my też kiedyś w końcu się wyśpimy :)

Katy, widzę że jesteś przygotowana na każdą ewentualność. Dobrze, że Kamilek miał miękkie lądowanie :)

Wowka, ja skupiam się na tym co dobre więc gratuluję nocy bez pobudek :D

Kamcia, piękna relacja z placu zabaw, cudni Ci Twoi chłopcy <3

Kwiatkowa, najlepsze życzenia dla Patryczka, dołączam się do próśb o zdjęcie jubilata :)

Maniula, gratuluję drugiego ząbka! My jeszcze czekamy na drugą dolną jedynkę oraz na górne bo widać że też idą.

Hoope, od dawna się zastanawiam co Ty tu robisz z tym dwulatkiem XD
    Jestem pod ogromnym wrażeniem umiejętności „Rozalki” ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 12:18

Hoope, Wowka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda schodzenie też ma opanowane, obie córki wcześnie tego uczyłam. Ale z racji że my mamy dużo wyższe łóżka i kanapy w domu okupuje głównie podłogę.

Dziś z całą pewnością mogę stwierdzić, że nasze wcześniejsze kiepskie noce były spowodowane ząbkowaniem. Ząb się przebił w piątek, 3 kolejne noce całe przespane.

jangwa_maua, kamciaelcia, Wowka, kattalinna, Katy, Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obstawiam u nas przebicie(ale dalekie) lewej górnej dwojki
    czyzby i z zebami Patryk szedł za siostrą?
    w dzień znośnie, te noce zastanawiaja, nurofen pomaga, więc obstawiam zębolki
    szkoda tylko że mój nadwrazliwiec już przy pierwszych narzeka ;)
    a wczoraj w ogóle doszłam do wniosku że Patryczek to bedzie taki beksa XD
    oczywiście w przeciwieństwie do Piotra

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po sesji, zdjecia beda cudne :p Jak go fotografka dotknęła to byl ryk oczywiscie, ale udalo sie go uspokoić xd

Hoope, pieknie sobie Prezes radzi :p

Kamcia, fajnie na tym placu maja chlopcy ;)

Gratulacje ząbka dla Mani :p U nas te dwojki ida j nie mogą wyjsc...

Hoope, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiscie, jeszcze gratulacje dla Mani

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dwa ząbki na dole . Teraz już rosną górne jedynki. I jedna dwójka się przebiła też . Noce też lepsze niż były tfu..tfu...

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak śmiesznie, bo w grudniu wyszła dolna jedynka, w połowie stycznia spuchło dziąsło w miejscu górnej jedynki, zaczęła wychodzić, widać ją już długo, pokrywa ją tylko cieniutka warstewka dziąsła do przebicia, już z 3 tygodnie temu myślałam, że lada dzień wyjdzie - u starszej od takiego stanu było kilka dni do wyrżnięcia. W międzyczasie zdążyła od zera wyjść druga dolna jedynka, a ta górna jak wyglądała, tak wygląda. W sobotę jeszcze się w nią uderzyła i krew poleciała z miejsca, gdzie dziąsło powinno się przeciąć, ale mimo to ząb nie chce się przebić.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam teraz ciekawą "zagwostkę" XD

Matylda urodzona 30.04 - kiedy kończy 10 mcy? 28.02 czy 2.03? Teoretycznie - ani 28.02. ani 2.03. a 30.02 nie ma. No ale kiedyś przecież te 10 mcy kończy XD XD

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanda
    zobaczymy jak suwaczek pokaze XD

Tanda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Mam teraz ciekawą "zagwostkę" XD

Matylda urodzona 30.04 - kiedy kończy 10 mcy? 28.02 czy 2.03? Teoretycznie - ani 28.02. ani 2.03. a 30.02 nie ma. No ale kiedyś przecież te 10 mcy kończy XD XD

Zastawiałam się dzisiaj dokładnie nad tym samym, Mała też jest z 30ego, tylko, że marca XD

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co taka cisza...?

Hoope, cóż za Prezeska Rozalka :) zdecydowanie nie z tego forum :D

Mała Matylda, fajnie że samotny dzień się udał. Teraz ja przybijam wirtualną piatkę-od jakiegoś czasu marzę żeby zjeść obiad sama, nie zrobiony własnoręcznie, bez dzielenia się i bez łysolka zwieszającego się z łydki. Albo chociaż zjeść obiad :D

Tanda i White, też jestem ciekawa co wskażą suwaczki :D Ja wypłatę pensji na 30 dostanę 28, ale nie wiem czy z miesiecznicami też tak działa :D

Hoope lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej wracam z krainy marudy, wychodzącego zęba i cieknącego kataru. Ma szczęście z większośia się już uporaliśmy. Została sama maruda :p niestety Was nie nadrobię, ale mam nadzieję że u wszystkich wszystko ok :) u nas noce bez większych zmian. W dzień drzemki teraz mega różnie. Nie wiem czy sobie nowy rytm próbuje ustalić czy co. W czwartek czeka nas szczepienie na meningo. J.S. szczepiłaś już może? Dalej marzy mi się wiosną, dalej chce schudnać, a mi nie idzie. Więc wszystko po staremu ;) muszę coś ze sobą zrobić, dla siebie...może do fryzjera pójdę. Szaleństwo :D

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas idzie wiosna
    mam zdjęcia pierwszych listków(nie pąków) i mrówek :) bo przebiśniegi u mnie to przekwitają

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2120 2121 2122 2123 2124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ