Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wowka gratuluję nowym umiejętności. Skrzacik to mądry i zwinny chłopczyk Kattalina fajnie że wyjazd udany. O jakby by Adaś tyle na drzewce spał co Bożenka...a w nocy ile godzin przesypia? U nas dziś szaro i ponuro, nie mam energii do niczego, a jeszcze to małe stworzonko nie chce spać...
Wowka lubi tę wiadomość
-
Cola, w nocy od 19:30-20 do 6 rano. Czasem zaliczy przerwę w dostawie snu koło 1,5h ale nie zawsze. Sikanie tudzież próby sikania i jedzenie są na śpiocha.
U nas słońce i chyba będzie ładnie. Koło południa wyjdziemy, ciekawe czy będzie spać dłużej niż 40 minut.Cola87 lubi tę wiadomość
-
wowka
skrzat cudny
mam mała, malutka uwage...mozesz absolutnie zignorowac (oprócz pierwszego wersu!i drugiego )
poprawiaj nogi skrzatowi aby tak nie siadał tzn w litere W
niezdrowe
zdrowym nawykiem sa nogi z przodu, potem niech bedzie i po turecku
im szybciej oduczysz tym sprawniej
chyba ze to incydent
i tez stwierdzam ze skrzat to madry typWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 10:35
Wowka lubi tę wiadomość
-
Dzięki Kamcia
Te nogi zdarzają się czasem. Najczęściej jak jest coś tak bardzo interesującego, że Skrzat zapomina usiąść poprawnie. Po kilku chwilach sam poprawia zazwyczaj, albo ja poprawiam
Ale dzięki za uwagę, nie ignoruję, bardziej traktuję jako przypomnienie i utrwalenie wiedzy -
sa dzieci które robia tak na chwile(emilka noge podkładala i zaraz poprawiała)i takie co robia nawykowo dluuuugo
a szkoda ich kolanek itd itp
Patryk podwija jedną bo zaraz chce cejsc do pełzania, rozmysla się i pozostaje w pozycji nadal
ale do znudzenia poprawiam
dla odmiamy Piotrek nie robiła tak i nawet sie zastanowiłam czy to dlatego ze był gruby? -
Wojtek też tak siada. Nie możemy go oduczyć. A i nie pisałam wam jeszcze... następny chłopak na 99% jak charakter odziedziczy tak jak Wojtek po tatusiu to się wyprowadzam po porodzie
kamciaelcia, Katy, kattalinna, pawojoszka, Wowka, D_basiula, Mała Matylda, Sela, Feeva lubią tę wiadomość
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Dziewczyny na wątku lipcowym juz całe wyprawki mają i torby do porodu pakują. Ja nie mam nic (no poza tym co po młodym się nada) więc chwilowo nie mam natchnienia ich podczytywać. Ja to się nad wózkiem zastanawiam i wybrać nic nie mogę. Co tydzień mi się zmienia wizjaNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Kattalina to zazdroszczę że tyle Ci śpi. My jeszcze noc spoko, choć pobudki są, ale w dzień tak długi mi nie spi. Dziś w ogóle jakiś kryzys :/strasznie walczył i dopiero jak go wzięłam na spacer to zasnął. i
Uli gtatuluję chlopaka tym lipcowkom faktycznie się spieszy -
Cola, proszę bardzo
Fit serniczek w 5 minut+pieczenie:
Kostka twarogu+mały kubek jogurtu naturalnego+2 żółtka+proszek budyniowy+ksylitol w blender. W drugiej misce ubić białka, zmieszać jedno z drugim łyżką i do małej tortownicy (na dnie papier do pieczenia). Posypać owocami-u mnie akurat borówka. Piec jakieś 50 min w temp 160. Studzić w lekko uchylonym piekarniku, jak w sumie każdy sernik.
Edit. Ten proszek budyniowy też bez cukru of kors
Edit2. Po podzieleniu na 8 kawałków, każdy ma niecałe 100kcal i niecałe 10 węglowodanów. Można jeść bez wyrzutów sumienia (i insuliny )
Ten serniczek wychodzi dosyć płaski. Teraz jakbym miała drugą kostkę twarogu w lodówce to bym zrobiła część sernikową i kakaową- z gorzkim kakao i trochę wydłużyła czas pieczenia. Wtedy tylko znalazłabym więcej współzjadaczy -
Dziękuję Ci bardzo dobra kobieto :* muszę zapisać w moim przepiśniku. będę robić i jeść i będę mieć nadzieję że w boczki nie pójdzie. Zgłębiam teraz temat diety o niskim IG. Chce brać z Ciebie przykład narazie mi nie idzie bo zrobiłam na dziś grochówkę a na pewno niskiego IG to ona nie ma :p ale strasznie długo już chodziła za mną. A teraz właśnie szukam przepisów na fit słodkości póki młode śpi
-
My mamy garnuszek na klocuszek. Piosenki mi nie przeszkadzają, są ciche i można wyłączyć. Zarówno starsza lubiła jak i teraz Matylda lubi. Ale widziałam, że teraz jakiś inny jest, chyba nowa wersja. Tego nie znam. My mamy z 2016r., po starszej.Matylda