Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d124c644dd4.jpg

Feeva, kamciaelcia, Cola87, Wowka, Hoope, Sela, Katy, kattalinna, D_basiula, Mała Matylda lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowych zębów i skillsow :)

Mama32 a czemu przez Męża zamknęłas biznes? :)

Współczuję chorujacym.

Ewcia super :*

Co do grających zabawek to mnie jakoś bardzo nie irytują, jedynie z siostrzyczki uczniaczka zapadło mi w pamiec "Kto nam tutaj brzęczy tak? To pszczoła! NA-NA-NA (wtf?)!! Umiesz brzęczeć jak pszczoła?".
    Muszę kupić sorter.
    Ale na razie czekam aż mi zabawki przyjdą z Ali.
    Póki co przyszedł drewniany gryzak dziś, którego Mania się boi XD

Lipcówki już pakuja torby do szpitala? :D szybkie są, ja spakowałam coś grubo po 30tc :D a i tak dopakowywałam na koniec.

Majowa też tak czasami mam.

Mam nadzieję, że jutro nie będzie już tak wicher łba urywal bo chciałabym iść na spacer...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 21:53

Wowka lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, to musiał sobie szanowny tatuś zasłużyć ;) może gorsza karą byloby włożenie jego palca w tą kupę...? ;)

Majowa, miewam tak. I zawsze mi wtedy głupio, że nie doceniam tego co mam. Niby też nie mam na co narzekać, ale czasem ta rutyna i nuda są przytłaczające. No i to siedzenie w domu, ewentualnie spacer po okolicy, gdzie nikogo praktycznie nie znam... Ale to takie przejściowe smutki- jednak więcej jest pozytywów w życiu ;)

Feeva, prognoza mówi, że jutro już ma być mniejszy wiatr. Dziś wiała solidna piąteczka, jutro 3/4, przy takim da się wyjść. Oby się prognoza nie myliła :)

Ejj, a szczeniaczek nie śpiewa "nanana" :D myślałam że mają jednakowe piosenki :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva zamknęłam, bo postanowiliśmy że jak mamy być razem to albo on wraca do PL albo ja jadę do niego do Niemiec,bo związek na 850km to nic przyjemnego. Więc sprzedałam auto, zamknęłam biznes i wyyyjechalam :-)

My dzisiaj znowu spędziliśmy fajny dzien poza domem, trochę spacerow, trochę zakupów... I pod wieczor wylądowaliśmy w domu.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2585cc175f70.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/807c947f5451.jpg

Córka od dzisiaj raczkuje! :-)

Wowka, kamciaelcia, Asix, pawojoszka, Sela, Cola87, Feeva, Katy, kattalinna, Hoope, D_basiula, Mała Matylda lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja! Mama, jak tam u Was przepięknie :)

Fajna rodzinka na tle super krajobrazu :)
    Edit. Czy to Jezioro Bodeńskie?

Ewcia, lody chyba smakowały :) nad morzem też fajnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 22:21

Mama32 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa- ja mam tak. Niby mój też pomaga,ale tak jak mówisz sam się nie domyśli, że mógłby pójść na spacer lub coś. Jego opieka to głównie zabawa z dziewczynami. Ja cieszę się, że mam zdrowe dzieci jednak my kobiety często będąc mamami zapominamy o sobie :( .

Dariah lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Wowka. My mieszkamy nad samym jeziorem Bodeńskim :-)

kattalinna lubi tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smakowały heh szkoda że tego nie nakręciłam, byly takie ochy i achy a mlaskania na głos, że wygladało to tak jakbym mu nic do jedzenia nie dawała. W sumie jak dostaje serek homogenizowany jest podobnie, na widok łyżki już jest uśmiech.

U nas łazik jakoś od dwóch tygodni, wstaje pierun mały przy wszystkim, puszcza się jedną ręką wogòle nie wie co to strach.

Jak zaczą raczkować i się wspinać to zabawki żadne go już nie interesują, no chyba że jakiś kabelek to leci szybciutko.

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://youtu.be/gyriCFZzBTs

kamciaelcia, Katy, pawojoszka, Cola87, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny na odp. Może nie chodzi mi konkretnie o to że narzekam, ale od jakiegoś czasu po prostu źle się czuję. Jestem poddenerwowana, mam wrażenie że wszystko na mojej głowie, siedzę w domu i moją rozrywką jest wyjście na spacer. Jak mąż ma dzień wolny to mam tyle do załatwiania, że i tak nigdzie się nie wyrwiemy, a ja potrzebuje gdzieś wyjść, coś zrobić bo czuję się jak w dniu świra. Muszę go namówić,zebysmy następny jakiś wolny dzień się gdzieś wybrali.

Śliczne fotki :) super taki wspólny dzień poza domem.

Mama32, jangwa_maua lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia83 hehe Mały rządzi XD niedługo będą pyskować nam dzieci :D

• Katy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne zdjecia dziewczyny ;)

Wojtus slodko przegaduje tate :p

Ja w sumie niedawno mialam taki kryzys bo moj dzien prawie kazdy wyglada tak samo, nawet rozrywki w postaci spaceru czasem nie ma bo jak sobie pomysle, ze i tak skonczy sie rykiem to mi sie odechciewa...Kamil tylko lezy na macie albo na lozku lub go musze nosic i tak od prawie 11 miesięcy, moze jakby zaczal siedziec itp to zrobiłoby sie ciekawiej xd

Poszedl niby spac przed 19, ale po 22 sie obudzil i ponad godzine nie spal...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Wojtuś i Vanesska z rodzicami w pięknych okolicznościach przyrody - pięknie! :-)

Też mam dzień świra. Moją jedyną rozrywką jest kawa. I minibatony do niej ale dzisiaj waga wskazała +0,6kg to już zostaje sama kawa. Mąż robi co mówię, sam z siebie nie umie. Ale do tego, żebym gdzieś wyszła sama to namawia mnie od dawna. Nie potrafię się zdobyć na to. Poza jak on jest w domu to też chcę spędzić trochę czasu z nimi.
    Po minionym weekendzie mamy plan częściej ruszać się z domu. Jak jest cieplej to będzie łatwiej. Już robimy plany na kolejne wizyty bo dziecko potrzebuje kontaktów społecznych. I mama też :-)

Bożenka dorobiła się pchacza: mama zostawiła walizkę , kilka minut temu odkryła, że może służyć jak balkonik ;-)

Mama32 lubi tę wiadomość

preg.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Co do grających zabawek to mnie jakoś bardzo nie irytują, jedynie z siostrzyczki uczniaczka zapadło mi w pamiec "Kto nam tutaj brzęczy tak? To pszczoła! NA-NA-NA (wtf?)!! Umiesz brzęczeć jak pszczoła?".

Ja tam zawsze słyszę: mu mu mu, umiesz brzęczeć jak pszczoła? I też się zastanawiam co to za pszczoła co muczy XD

Też nie kumam fenomenu garnuszka, dostaliśmy w prezencie. I wiem jak to zabrzmi, ale ja sama mam problem żeby dobrze trafić tymi klockami XD a co dopiero dziecko. Je trzeba wkładać pod jedynym słusznym kątem, bo inaczej się blokują i nie wpadają do środka. I to od razu zniechęca. Zwykły najtańszy sorter z fp jest o niebo lepszy.

Solidaryzuje się z dniem świstaka :(

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa zrób sobie test Becka. Wygląda na to, że masz łagodną depresję. Mogę się mylić, zrób test, dowiesz się.

https://www.forumprzeciwdepresji.pl/test-becka/

Myślałam, że siadanie, stawanie i dreptanie są upierdliwe. Znacznie gorsze jest chodzące niemowlę. Biegnie z punktu A do punktu B nie patrząc na nic, leci jak pocisk, dobiegnie albo nie a ja za nim. Do T go budowanie swojego ja, asertywności i bunt na wszystko. Cyc wrócił do łaski, ledwo żyje, znowu boli i popękał. Miało być już tylko lepiej. No nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 09:45

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, Mama, śliczne dzieciaczki

Mama32, Ewciaa83 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White ja słyszę na na na XD
    Nie powinni zrobić bzzz bzzz bzzz? Skąd dziecko ma wiedzieć jak robi pszczoła jak tu jakieś naanana miś śpiewa XD

White Innocent lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakis czas temu robilam dwa testy w kierunku zespołu Aspergera i oba wyszly pozytywne, zawsze sie zastanawialam czemu jestem taka dziwna...xd Myslalam nawet zeby isc do psychologa dla potwierdzenia, ale nie wiem czy to cos zmieni :p

U nas teraz drzemka, a potem chyba sie na lody wybierzemy bo cieplo dzisiaj :p Moze Kamil posiedzi w wozku...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy! Po co o tych lodach wspomniałaś? :-P A jutro tłusty czwartek, akurat jestem już tłusta ;-)

Katy lubi tę wiadomość

preg.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego testu wychodzi, że mam umiarkowaną depresję O.o

Że co, jak to, tłusty czwartek jutro?! Tak przychodzi bez uprzedzenia?!

Nie rozumiem narodowego święta żarcia, ale przykro mi, że nie świętuję :D A spróbujcie wklejać tu hurtowe zdjęcia pączków :D

White i Feeva, odsłuchałam szczeniaczka-nasz śpiewa bzzzz :D ale mamy tego męską wersję :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 2124 2125 2126 2127 2128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ