Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGratuluję wszystkim nowych umiejętności i nowych ząbków u nas też druga dolna jedynka się pojawiła i nocki wróciły do normy, ale coś dzisiaj maruda i nie chce jeść, nie wiem, może kolejne zęby idą.
My mamy 3 sortery, jeden dopiero przyniosłam ze strychu, bo nasze dzieciaczki to jeszcze za małe, żeby się bawić nimi tak jak powinny, Zuzia tłucze klockami o podłogę i gryzie je. Mamy garnuszek, ale nie ten z fp, walizkę K's Kids, sorter Patrick - fajny, bo wielofunkcyjny, ale w życiu bym go nie kupiła za tyle kasy i klasyczne wiaderko z drewnianymi klockami.
U nas dzisiaj placki ziemniaczane, objadłam się za wszystkie czasy.
Pakowanie torby do szpitala na lipiec? Jeszcze pewnie bym ja 3 razy rozpakowała i sprawdziła czy wszystko mamWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 16:44
-
White szczepilaś na meningokoki B??
A wiecie co ja tak do dzisiaj siedzę jak Skrzat eh, a kolana bolą tylko w tamtych czasach nikt nie mówił, że to niedobre i mi zostało (w sumie, że to źle dowiedziałam się rok temu heh)
Mój Leo musi iść do Prezesa na korki ze schodzenia z łóżka, bo u nas jest głową w dół i ryyyyyk...
Ząbkującym współczuję. U nas nadal cisza
Uli gratulacje oby charakter był pp Tobie;-)
O dobry temat. Też szukam sorterówm chciałam jakiś drewniany.
Z tymi torbami do szpitala to serio przegięcie, ja tam jeszcze wtedy nic nie miałam heh
pawojoszka lubi tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Brawa dla Skrzata - intelektualisty, odkrywającego nowe firmy mobilności
A co do sposobu siedzenia - nie ma jednego idealnego, najważniejsze aby dzieci siadały różnorodnie.Siad W jest niepokojący gdy jest to dominujący sposób siedzenia, ale jeśli dziecko przyjmuje taką pozycję tylko na chwilę, a siada także na różne inne sposoby nie ma powodu do zmartwień.
Mycha, wszystkiego dobrego dla Ciebie i Kubusia! Powodzenia w pracy, mam nadzieję że od czasu do czasu znajdziesz chwilkę aby do nas zajrzeć i opowiedzieć co u Was nowego.
Kattalinna, cieszę się że wyjazd był tak udany, a Ania błyszczała w towarzystwie
Zazdrość mnie zżera gdy czytam ile sypia. Sorter mamy ten sam co Wowka i Edwarda.
Ulli, gratuluję drugiego synka
Wojtuś będzie miał kompana do zabaw w podobnym wieku.
Tanda, gratuluję Matyldzie nowego ząbka! My właśnie wypatrujemy górnych jedynek.
Mój mąż jest chory, ma zapalenie oskrzeli, swój stan ocenia jako agonalny. Ma straszną gorączkę. Dokładnie 38,6Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 12:31
Wowka, kattalinna, Tanda, J.S lubią tę wiadomość
-
Sela tak, na menB. Po roczku będę szczepić Nimenrixem na AWCY
A co do siadu W to nam fizjo mówiła tak jak pisze Mała Matylda że jeśli to jest na chwilę i dziecko samo zmienia pozycję to jest ok.
Ah, i my mamy ten sam sorter. Kupiłam przed świętami w Lidlu. I również go lubię za brak dźwięków. Garnuszek też mamy i już mi bokiem wychodzi "znów jem ciasteczka są mniam mniam..."Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 17:43
Wowka, Sela, J.S lubią tę wiadomość
-
Skoro dziś jest Dzień Wyjścia, to ja chciałabym wyjść gdzieś sama najlepiej na masaż
Gratuluję zębów.
I biszkopta
Mała Matylda,
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e79aa83817d2.jpg
White, nie wiem czemu ale mnie rozsmieszylo, że masz dosyć piosenki garnuszka
My mamy jabłko z fp i bokiem mi wychodzi "jestem szczęśliwym jabłkiem, najszczęśliwszym jabłkiem, bawię się cały dzień..."
Ile to człowiek miałby miejsca jakby nie znał tych głupich przyśpiewekWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 18:00
Katy, White Innocent, kattalinna, Sela, Feeva, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo ja dodam swoje "baw się maluszku, raz, dwa, trzy, potrząśnij jabłuszkiem hop i teraz ty" to z gąsieniczki Vtech, która od pierwszej chwili mnie irytuje.
Co do siadania, to nawet nie pomyślałabym, że dziecko źle siada, matko na wszystko trzeba uwagę zwracać, czasami mam wrażenie, że to myślenie co, jak i kiedy powinno robić dziecko mnie przytłacza i stresuje. Dobrze, że Zuzia głównie siada po turecku i z nogami do przodu.Wowka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
I w ogóle Prezes czyta potajemnie forum bo miał dziś jedną drzemkę. JEDNĄ.
Przez to zdezorganizował mi życie.
I jeszcze koopa wypadła z pieluszki na podłogę. A wcześniej wsadziłam palec w tą koopę.
I TZ tak mnie wk... zdenerwował, że go zabiłam. Ocuciłam i zabiłam ponownie. I tak pięć razy.
Sądny dzień.❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualnyD_basiula czemu już wracasz do pracy?
U nas prawie wszystkie grające zabawki dostaliśmy w prezencie, jedynie pchacz kupiłam, ale on ma regulację głośności i jest ok, a tak to zaklejamy zabawki taśmą bo wyją jak szalone. Po co robią takie głośne?
Gąsieniczka jest od zadań specjalnych, wkracza do akcji w sytuacji podbramkowej, np. w aucie, jak Zuzia jest znudzona i marudzi.
Czy Wy też czasami czujecie się osamotnione w macierzyństwie? Niby jesteśmy we dwoje, niby mąż mi pomaga, ale sam ma problem się domyślić, jak mu palcem nie pokaże to się nie ruszy. Dzieckiem niby się zajmie, ale żeby samemu wpaść na pomysł, że weźmie ją np. na spacer, a ja żebym miała chociaż chwilę w ciągu dnia dla siebie to nie ma mowy. Rozmawialiśmy, mówi, że rozumie, ale jak było tak jest. Nie wiem, czy szukam dziury w całym, czasami sama nie wiem o co chodzi. Mam rodzinę, zdrowe dziecko, a czuję się przygnębiona. Monotonia dnia codziennego mnie przytłoczyła. Poszłam nawet ostatnio na masaż gorącymi kamieniami, był świetny, ale ja się nie umiałam porządnie wyluzować, co jakiś czas o czyś myślałam, co w domu, co muszę zrobić, jak wrócę, itp. -
nick nieaktualnyDobry wieczór,
Czytam Was codziennie, ale jakoś ani weny ani czasu pisać.
Ja nie wiem co ja robie na tym forum....Tu chodzą, tu schodzą z łóżek (Rozalek chłopie zwolnij bo Cie nie dogoni reszta, czyt. Mój chlopinek), raczkuja....a mój jak chce go wspomagać z raczkowabiem to ten siada...siadanie opanował...
No nie wiem co tam smarowalyscie...
Ulii gratuluje drugiego chlopaka!!:*
Co do sortera też chce kupić, ale chyba jakiegos taniego zwyklaka, na razie mamy tylko swinke na żetony...
Grajace zabawki? Spiewam wszystko...moge podkladac glos w zabawkach, umiem uczniaczka ksiazeczki zebre ale.moim top jest teraz ta skarbonka "jestem skarbonka co ryjek swinki ma???" jakos tak
Nadal jestem sama na polu bitwy, ale pogoda ladna to dni lecą już 3 tydzien mija...
Dziecinekowi ida kolejne zęby, znosi strasznie. Nawet ukochane jedzonko slabiej wchodzi...
Hoope lubi tę wiadomość