Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Feeva może daj ogórka kiszonego to kwas naturalny.
Kamcia Ulka jeszcze nie raczkuje ,ale faktycznie niewiele nas zostało pelzakow. Pewnie nie długo już będzie śmigać bo dupcie wysoko podnosi. Jej jest wygodnie na dupce jedną nóżkę podwija i rączkami się przyciągaFeeva lubi tę wiadomość
-
Kamil twardo cwiczy nawet po 1.5h na brzuchu lezy i juz ladnie sie rekami odpycha i szybko sie na nich przemieszcza, dzisiaj cos kombinowal jakby mial usiasc, ale to jeszcze nie to..Może na 11 miesięcznice mi zrobi niespodzianke i usiadzie..chyba bym sie poplakala ze szczęścia:p
Nina83, Sela lubią tę wiadomość
-
Nina ale ten twój kawaler to na szesnaście lat też nie wygląda.
Kamcia z Ulki to mała cwaniara da sobie radę w życiu ,a żarta taka że aż miło ja karmić. Wszystko już wciąga tylko mlaska żeby jej dawać. Poczekam jeszcze chwilę i jak skończy 10 miesięcy. spróbuję krowie mleko dać może już się przyjmie bo serki i jogurty bez problemu je i czekolada jest ok więc może i mleko da radę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 21:18
Nina83 lubi tę wiadomość
-
Ja też nie wierzyłam że tak długo forum nie będzie Nina w życiu bym Ci tyle lat nie dała. Cudne dzieci, pięknie wyglądacie razem Kamcia no chłopaki razem na filmiku przeszłości, strasznie kochani. Fajnie mieć rodzeństwo melduję że u nas po szczepieniu bardzo dobrze, żadnej gorączki, żadnego marudzenie. Troszkę spuchnięte w miejscu ukłucia ale smarujemy altacetem i jest ok
Wowka, Nina83, kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Kamcia, cudowności śmiesznie mieć dziecko w domu, a dwoje dzieci uwielbiam chłopaków, za kilka lat to będą się naparzać
Edit. U Pawojoszki musi też być wesoło. Chyba ilość śmiechu jest wprost proporcjonalna do ilości dzieci i odwrotnie proporcjonalna do różnicy ich wieku
Cola, dobrze że obyło się bez przygód
Nina, a jak relacje pomiędzy rodzeństwem? Duża różnica wieku
Nie idę spać. Siedzi kolega męża, nie pozbeda się mnie tak szybkoWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 23:08
-
nick nieaktualnyZdjęcie jest z listopada, do tego czasu podrósł 3 cm i pojawił się meszek pod nosem
Kamcia, twoi chłopcy są cudni! Szkoda, że pomiędzy moimi dziećmi jest tak wieeelka różnica wieku
Pawojoszka mój syn tak się przemieszczał jak twoja Ula
Katy, tak jak pisze Pawojoszka, każdy ma swoją porę...jeszcze będziesz wspominać jaki to był luksus jak Kamilek leżałKaty lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWowka, brat uwielbia siostrę...przychodzi ze szkoly i pierwsze co to biegnie do nas do pokoju i wita się z Zośką, a ona piszczy z radości i tarmosi go za czuprynę
Adrian często pomaga mi przy małej, uwielbia ją nosić i droczyć się z nią. Słodko to wyglądakattalinna, Wowka, Feeva, Sela lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pytalam sie bo dzwonila do mnie pani z zerowki i mowi mi ze syn ma zaleglosci i duzo nie obecnosci, z jej gadania wyszlo ze specjalnie trzymam go w domu. Tak mi cisnienie podniosła ze ho ho. W poniedzialek ide po zaswiadczenie do lekarza ze syn tak czesto choruje.
Tak też sie zastanawiałam czy nie ma problemu z nauką przez lataryzacje tzn ma lewe oko prawa reke . Może jakieś doświadczone mamy w tym temacie sie wypowiedzą. Kamcia ty sie na tym znasz może byś mi coś doradziła jak go uczyc albo co robic w tm kierunku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 23:59
-
berbecia
nie wiem co ci poradzic
bo z jednej strony w necie pewnie już wiele przeczytałaś, z drugiej zas moge ci napisac-daj dziecku czas
nie bez powodu wiek szkolny jest taki a nie inny a to i tak nie oznacza ze kazde dziecko zmiesci się w widełkach rozwoju
bo mam tu teraz na mysli lateralizacje
lateralizacja to przede wszystkim mózg za którym podąza "reszta"
zaburzenia lateralizacji mogą a nie muszą miec wpływ na uczenie sie człowieka
bo mamy np dyslektyków"bez powodu" i zdolnych z zaburzoną lateralizacją
dla mnie osobiscie nie ma czegos takiego ze dziecko czegos nie umie w zerówce
ja nie zartuje-w programie zerówki nie ma nauczania-o czym czesto rodzice nie wiedza
ale równoczesnie rozumiem przedszkolanki-one tez mają pewne cele do realizacji a kazde, podkreslam, kazde dziecko które odbiega od reszty jest niewygodne
zarówno te gorzej uczace się jak i słabiej biegające (to zdanie oczywiscie w przenosni)
i mam wrazenie ze ta przedszkolanka w jakims stopniu wyładowała na tobie swoją frustracje-nie ma nic gorszego niz powiedziec matce ze jej dziecko jest z czyms do tyłu...dziecko ma prawo chorowac (powinni sie cieszyc ze chorego dziecka nie posyłałas do przedszkola), ma prawo nie umiec czytac i pisac w zerówce
ale przedszkolanki sa od tego by was-konkretnie, indywidualnie-pokierowac co dalej, może gdzie sie udac
choc mysle ze nie ma takiej potrzeby i zrzucają odpowiedzialność uczenia na rodzica w domu
ale i to rozumiem-mamy nieciekawy system nauczania, nieciekawy program nauczania, duzo obowiązków spada na rodziców w domu
bo jak nie ma w podstawach [programowych zerówki nauki liter i liczenia to szkola przyjmmuje dzieci umiejące czytac i pisac i bardzo szybko, pobierznie przerabia swój program-fajne (a może i zbyt nudne) dla dzieci zdolniejszych, ale te słabsze nie nadążą i w konsekwencji braki beda sie za nimi ciagnęły zawsze-albo zawsze-dopóki nie trafia na nauczyliela z powołania...
dzisiejsza szkoła zniechęca ...zniecheca w ogóle-do chodzenia, do uczenia sie, do relacji zkolegami, do wszelkiej aktywnosci pozaszkolnej
od dzieci się wymaga wymaga wymaga
ja tez bym sie zniecheciła
i jesli teraz ty zaczniesz wymagac więcej wiecej i wiecej jest ryzyko ze twój syn juz na starcie potraktuje szkołe jako zło
mozna by tu refrat pisac, ale to moje zdanie(pewnie i odmienne niż wiekszości, ale i skrótowo przedstawione)
bo ogólnie zaburzona lateralizacja może a nie musi utrudniac zycia
ale są dzieci bardziej i mniej zdolne bo takie sa
jako rodzic musimy je odpowiednio prowadzic na ich drodze a wtym przypadku wiecej nie znaczy lepiej
przedszkola też walczą o "klientów" i kusza wszelkimi zajęciami rozwijajacymi-to nie jest złe,ale pod warunkiem że jest traktowane jako zabawa a nie ocenianie i wymaganie...taki mamy swiat ze angielski w przedszkolu nie dziwi. My musimy do swiata się dostosowac.
Poobserwuj najpierw czy twój syn ma "problem" czy po prostu woli inne rzeczy (np sport), czy lubi przedszkole, czy lubi naukę
bo jak lubi to łatwo sie otworzy na wiedze co nie znaczy ze bedzie te wiedze pochłaniał, moze bedzie tylko (albo i az) sredniakiem w szkole
dzieciom brak ambicji bo jest szybko zabijana
konczy sie czesto na nastawieniu-byle by zdac...a to jest niefajne
spytaj przedszkolanek co masz zrobic
ale pokaz ze wiesz ze syn tego umiec nie musi, ale dobrze gdyby umiał we wrzesniu
poza tym-wrzesien...to jeszcze kawał czasu
gotowosc szkolna nie przychodzi dla wszystkich w tym samym czasiekattalinna lubi tę wiadomość
-
chyba się wyspałam
Patryk zjadł o 3 i o 6:30 przy czym po tej 6 juz siedziałam na kompie z gotową butla
spi nadal z szumami, cos Piotrusia słyszałam -pewnie dydusia zgubił
dzieci spały jak aniołki a to ja ciagle do kibla wstawałam i np o tej 3 juz miałam gotową butle
czyli niespodzianka z okazji nieobecności meza w domu(bo zazwyczaj były gorsze nocki z tej okazji)
mysle-bo ma byc kiepska pogoda-czy nie pojedziemy na sale zabaw
zdazyłam napisac a Patryczek zaczyna sie ruszacWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 07:36
-
Hej Wam
Wiecie co mi się śniło... że wynajęłyśmy salę w nad morzem i zrobiłyśmy mega bibę. A potem wynajętym busem udałyśmy się do mnie na chatę j na moich 42m2 wszystkie spałyśmy. Chyba mój mózg nie ogarnia jeszcze tego że może przesypiać całe noce i takie tu cyrki odstawia.
Barbara dzisiaj stała na własnych nogach bez oparcia. Ale nie widziała co dalej więc tak stała z minutę. Chciała znów na dupę ale nie ogarnęła jak to zrobić bez podpory więc rzuciła się na twarz...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 07:51
kattalinna, Cola87, Feeva, Wowka, Sela lubią tę wiadomość
-
Nina, super wygladasz, no i rzeczywiscie mega mlodo wygladasz! Wczoraj widzialam zdjecie.
Katy, powodzenia na ceremonii!
Cola, super ze po szczepieniu wszystko w porzadku!
Kamcia, chlopaki mega
Fajnie miec dwojke, ale ja nie wiem nadal jak ty to ogarniasz
A u nas noc... pobudka w srodku od 2 do 4:30. Bez komentarza
Patk, ale wszystko ok z Baska?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 07:58
-
Dzień dobry.
Patk sen mega Mania też ostatnio się puściła stolika i tak stała, a jak nią majgnęło to się od razu złapała i patrzyła takimi oczami jakby ducha zobaczyła
Nina rzeczywiście bardzo młodo wyglądasz! Córcia śliczna a syn kawał przystojniaka, jakie ma fajne doleczki w polikach jak się uśmiecha super, że tak kocha siostrę
Katy powodzenia
U nas noc dobra, pobudka 2 i 5 na jedzonko, od razu usypiala i nawet pieluche na śpiocha zmieniłam. Wstała 6:15.
Serce mi się kraje jak muszę jej pedzlowac ten język, otwierać buzie na siłę bo zamyka i płacze a ja muszę to zrobić Ale mam nadzieję, że to pomoże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 08:11
-
Patk powinnam współczuć ale tak to śmiesznie napisałaś Prezes już ma łepek obity jak jabłko, nie patrzy, nie myśli. Ale lepiej teraz w domu, z tych 80 cm wysokości niż później na beton z ponad metra.
Moja córka poszła do 1 klasy mając zerowe umiejętności, ze względu na częste choroby zapisałam ją na zajęcia wyrównawcze i po pierwszym semestrze już wyprzedziła połowę uczniów. Ale nie dzięki wyrównawczym tylko pracy w domu. Wyjęłam stary elementarz. Także babe w zerówce pogoniłabym w diabły.
Z tego wszystkiego wczesnego u dzieci osobiście się nie cieszę. Dzieci, które przeskakują pewne etapy rozwoju mogą mieć zaburzenia. Moja pierworodna nie raczkowała, w wieku 10 miesięcy biegała (nie chodziła), mówiła pełnymi zdaniami mając 1,5 roku, poszła do przedszkola z takim zasobem wiedzy i słownictwa, że panie nie mogły wyjść z podziwu a potem w szkole, była już tylko równia pochyła. Teraz jest mierno marna, z niczego nie jest dobra.
Katy robiłam jej test na aspergera, na 50 punktów ma 44. Także tego Ale jak chodziłam z nią po lekarzach lata temu to byłam nadopiekuńcza i czepiałam się zdolnego dziecka. A teraz nie mogę doczekać się aż pójdzie na swoje.
Także cieszę się z przeciętności. Dobrze rokuje. Bardzo dobrze. Doskonale!
Kamcia masz rację w kwestii samej szkoły.❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka