Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My robilismy badania ale ze zlecenia lekarza i nie tylko morfologie. Milenka bardziej płakała jak jej pobierali z palca, natomiast z żyły smiala sie i gadała do pań.
Najpierw patrzyły czy są widoczne żyłki ale nie było wiec kazała nakarmić małą i odczekać 20 min.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 11:11
-
Katy super wyglądacie!!
My idziemy na chrzciny za tydzień w sobote.
Byłam w lumpku i kupiłam małej sukieneczke i futerko w panterke szare.
Pochwale sie lupami.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/00d5e52efc20.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b6cf500c2a5.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 11:20
kattalinna, Nina83, kamciaelcia, Sela lubią tę wiadomość
-
Katy Ty patolu
J.S rób raz do roku. Z paluszka, tak jak Kamcia radzi. U nas to 10 zł.
Gdybym robiła co roku wiedziałabym coś więcej o chorobie córki a tak to nie wiem nic. Teraz musieliśmy robić co dwa tygodnie. I wielka niewiadoma.
Filmiki super, jak ja lubię oglądać te pierwsze próby samodzielności ❤❤❤ Uśmieję się zawsze przy tym jak norka❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Dzień dobry.
Katy miłej zabawy .
J.S ja nie robię bez potrzeby ,jak ostatnio chciałam skierowanie dla dzieci na krew to mój pediatra stwierdził po co czy mam jakieś obawy i co podejrzewam że chce dzieci kłuć.
Berbecia mój Wojtek nie chodził do zerówki od razu poszedł do pierwszej klasy i nie było że ma jakieś zaległości ,nie umiał ani jednej literki po polsku miał dodatkowo braki takie jak nie znał dni tygodnia czy pór roku po polsku . Koło kwietnia zerówka wystawia opinie o dziecku ,o gotowości do podjęcia nauki w szkole . Jest tam tylko ocena z czym ma problem co zostało zrobione w zerówce z czego jest dobre dziecko itp. Moim zdaniem ta przedszkolanka przesadza ja bym na twoim miejscu poszła do poradni PPP tam go zobaczy psycholog i pedagog oni ocenia czy ma jakieś braki ,czy może mieć problem i z czym potem w szkole i te twoje obawy możesz przedyskutować ,no i na koniec dostaniesz opinie i zalecenia jak pracować z dzieckiem i możesz rzucić taką opinię tej przedszkolance ,bo tak to ona może gadać co chce bo myśli że się nie znasz jak będziesz mieć papier to może cię cmoknac -
Katy wbijasz ludzi w kompleksy
Jedyna dla mnie dieta to chyba ta 8 godzinna. 8 godzin zresz jak dzika świnia a przez następnych 16h post
Znacie te zabawki? Sigikid? Erwin jest boski. Te wyciągane wnętrzności mnie kręcą i ten ptak sterczacy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1758932ff546.jpgWowka, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Bawił się ładnie ale dziś początkowo się bał
I loda zaliczył
Zjadł do ostatniego okruszka
A teraz jak debilka stoję na parkingu bo mąż lata rozmienic 10zl aby mieć 5zl za parking. 11sklep (Rossmann) i nie mają wydać. Jestem mało cierpliwa. Dobrze że Patryk marudzi -
Dzieki, poszukam lab zeby pobrali z palca. Poczekam az tata bedzie mial wolne, bo boje sie ze wpadnie mi w zbyt duza histerie i sama sie tylko napoce tam, a we dwojke to zawsze razniej.
Katy, uwaga bo jak sie naladuje to dopiero da czadu
Patrynio slodziitki, Kamcia loda? Cieplego czy zimnego?
-
Wracamy do domu, Kamcio grzeczny byl nawet po spaniu :p Cyca dwa razy dostal, zjadl prawie całego day upa i troche mandarynki (akurat sie strasznie kwasna trafila i sie smiesznie krzywil), nie dawalam mu jedzenia ze stolu bo wszystko mi sie mega słone wydawalo Ogolnie bylo bardzo miło i Kamcio bardzo grzeczny :p
Berbecia, sliczna ta sukienka :p
Fajnie, ze Patryczkowi lod smakował
Filmiki z dzieciaczkami zaraz poogladam :p
Edit. Pięknie Mania robi czesu czesu A Stas śmieszne odglosy wydaje :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 17:43
kamciaelcia, Sela lubią tę wiadomość
-
niestety nie zgodzę się z Waszymi wypowiedziami na temat zerówki. A piszę to ja "przedszkolanka"- to stwierdzenie działa na wiekszość Pań z przedszkola jak płachta na byka, na mnie akurat nie Ja bym chciała wiedzieć o trudnościach z jakimi ma moje dziecko problem, bo właśnie jest ten czas żeby nad czymś popracować do września. A jeśli chodzi o presję czytania, pisania to raczej rodzice mają parcie w tej kwestii większe, nauczyciel trzyma się podstawy programowej. W kwietniu dziecko będzie mieć robioną diagnozę i na jej podstawie rodzic otrzyma w formie pisemnej ocenę gotowości szkolnej. A jeśli chodzi o nieobecności dziecka w zerówce, to rodzic powinien za każda nieobecność mieć usprawiedliwienie napisane przez siebie albo od lekarza, gdyż jest to obowiązek szkolny.
-
laurka
a z czym sie nie zgadzasz?
bo ja widze to samo , co napisałam-program (na pewno bez czytania, pisania) swoje, przedszkole swoje, rodzice swoje
a dla mnie przedszkolanka syna berbeci na nich naskoczyła roszczeniowo a nie pedagogicznie
tak w skrócie
edit
ale gotowosc szkolna to nie pisanie czy czytanie
nie ma co wnikac w szczegóły (zainteresowany w necie znajdzie), to szeeeeeroko pojete okreslenieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 18:40