Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A jest możliwość nie dopuszczenia do 1 klasy? Jak juz wczesniej pisalam teraz posle do zerowki syna chorego jak bedzie, ciekawe co powiedza, na każdych drzwiach pisze zeby nie przyprowadzać chorych.
Pierwsze slysze że trzeba usprawiedliwienie pisać. Pojde do lekarza zeby wypisał. -
A i jeszcze jedno koncxylam ta samą szkołe do której chodzi syn (zerowka i przedszkole znajduje sie w szkole) wedlug oceny nauczyciela najlepsza szkola dla mnie po podstawowce była zawodówka. A Ja skonczyła technikum i studia. Także te oceny nie zawsze są miarodajne.
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Katy dobrze, że się impreza udała
Kamcia podałaś Patrykowi lody? Można?
Gratulacje za nowy skill
Podajecie dzieciom potrawy/desery z nasionami chia?
Niby mozna po 3r.z ale czy na pewno?
Czytalyscie teraz o tej lalce momo? Znowu o tym głośno
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/791aefd764fb.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 21:17
-
Berbecia z tego co mi mówili to jeśli jest to nieobecność jeden czy dwa dni to możesz napisać sama usprawiedliwienie ,jeśli tygodniowa lub dłużej to już powinno być od lekarza. Moje nie chorują za bardzo więc czasem jak jeden dzień są w domu bo coś tam to jeszcze nie zanosiłam zwolnienia od lekarza ,sama zresztą też im nie pisałam tylko usprawiedliwiam ich u pani nauczycielki . Dopiero teraz po półtora roku mi zwrócili uwagę że to jednak na piśmie ma być.
Co do presji w przedszkolu to u nas w tym roku trzeba było zakupić książki do nauki dla dzieci trzyletnich ,tak sobie panie zażyczyły tak że to raczej nie rodzice mają ciśnienie . Bo ja jako rodzic to bym chciała żeby dziecko trzyletnie w przedszkolu to się bawili ,śpiewało ,ewentualnie ćwiczyło samodzielność a nie siedziało w ławce i wypełniało książkęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 22:23
-
Ja tam tez daje lody probowac i tez zimne, oczywiscie nie sa to jakies mega ilosci ale on sie cieszy jak probuje cos nowego.
Wojtek od malego tez pije duzo wody daje mu przegotowana ale zawsze chlodna w tem pokojowej jakiej butelka stoi. Pamietam u mojego mlodszego rodzenstwa zawsze wszystko cieple, bo male dzieci itp. A wojtek lubi chlodniejsza i nie ma zadnego problemu -
No ja bym chciała zobaczyć co takiego wyjątkowego jest w tych książkach czego panie nie mogłyby zrobić same . Co może być w książce dla trzylatka ?
Ja rozumiem w zerówce ,bo tam już mogą być jakieś proste obliczenia, literki itp ale dla malucha jak on jeszcze dobrze kredki nie utrzyma ? Moje chodziły do szkoły w UK i tam mieli taki zeszyt do różnych rysunków raz mieli zadane na weekend narysować misia ,ile ja się naylumaczylam i nagimnastykowalam żeby on cokolwiek narysował bo umiał tylko burzę śnieżną. Jaki sens książek dla takich dzieci ? Aby tylko kasę wyciągnąć i coś od firmy za zakup określonej ilości książek . Rodzice tego nie wymyślają ,mało tego nas nikt nawet nie zapytał o zdanie ,na pierwszym zebraniu zostaliśmy poinformowani po ile będziemy się zbierać na książki. -
u nas jest tak, że do 30 dni może nieobecnośc usprawiedliwić rodzic a powyżej 30 dni zwolnienie lekarskie, roczne przygotowanie przedszkolne to obowiązek podobnie jak szkoła i nauczyciel musi wiedzieć dlaczego dziecko nie uczeszcza dłuzej do szkoły. Rodzie często nie mają tej świadomości, że zerówka to już obowiązek.
U nas w przedszkolu rodzice mogli zadecydować czy chcą książki czy nie oraz obejrzeć z jakich kart pracy składają się te ksiązki, mogli zakupić je w przedszkolu lub na własną rękę. A dzieci ksiązki naprawdę lubią i to od najmłodszej grupy. A jesli chodzi o to czy mamy z tego jakąs prowizję że wybieramy określone wydawnictwo, to tylko albo aż w postaci tablic demonstracyjnych, które służą dla dzieci. Nie oceniajcie nauczycieli jedną miarką!!! -
Dzien dobry;)
Zapomnialam dodac, ze Kamil wczoraj w trakcie ceremonii przekrzykiwal pania z urzędu haha ;p A na przyjęciu lapal gosci za nosy xd
Na macie lezal 2 razy, ale max. po 10min, troche w krzeselku i na rekach oczywiscie :p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/13d779a52b6c.jpg
Pobudka o 6.50, a w nocy nie zliczona ilosc razy sie budzilkattalinna, kamciaelcia, Cola87, Wowka, Nina83, Feeva, Sela, Szczesliwa ledwo zywa, pawojoszka, D_basiula, Hoope lubią tę wiadomość
-
Z tego co zapamiętałam to Patryś raczkuje gratulacje! Chłopcy widać cudnie się na sali zabaw bawili. Katy cieszę się że przyjęcie weselne udane Mania i Staś na fikmikach ❤️ naszym forumowych bliźniakom życzę samych wspaniałosci, kochani są więcej chyba nie pamiętam. O zerówce nie wjem więc się nie wypowiadam, ale już się boje jak tam piszecie jak to będzie u nas noc spoko, ale wieczór to była tragedia, 15 min od zaśnięcia zaczął tak strasznie płakać, w sumie to było darcie, aż się zapowietrzał, rączki pchał do buzi, ewidentnie te czwórki dają znać i sobie dostał p/bólowe, nasmarowane dziąsełka a i tak trochę zajęło zanim się uspokoił, po dwóch godzinach znów zaczął przez sen troszkę poplakiwać ale na szczescie szybko przeszło. Straszne to było a dziś od rana się wkur....na męża. W niedzielę jest jego ranek, on ogarnia małego a ja mogę pospać dłużej. Młody się obudzil, nawet już mu mleko zrobiłam, mąż go nakarmił po czym mówi żeby go popilnowala bo on idzie do kibla, przygotować sobie ciuchy dla niego, ubrać się itp. No i tak to trwało i trwało że musiałam z młodym wstać bo już się wkurzał u nas na łóżku. Wygarnelam mu że ja ubieranie moje czy jego, toaletę muszę ogarniać razem z Adasiem i że teraz to już nie zasnę. A on jeszcze obrazony...Wkurzył mnie...
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cola eh faceci...
Kurwa mac, wiem od czego Mani zrobił się ten placek na języku. Dzisiaj ogarnęłam, że ulubiona kaczuszka, z którą się nie rozstawala cały dzień... ZAPLEŚNIAŁA. Wywaliłam do kosza...
Nigdy więcej wodnych zabawek z dziurką... -
nick nieaktualnyGratuluję wszystkim nowych umiejętności
Sto lat wszystkim świętującym.
My na imprezie,teraz siedzę w aucie z Zuzią,tata nas przewiózł i mała usnęła. Chciałam iść z nią na dwór,ale wieje okropnie. Póki co bawi się ładnie, wszyscy i wszystko ją interesują
O książkach dla 3 latków słyszałam,ale my nie miałyśmy, same wymyślałyśmy zajęcia plastyczne. Nie wiem co w takiej książce jest, ale wydaje się zbędna.
Jeśli chodzi o zwracanie uwagi na nieobecności dziecka to przedszkole powinno się zainteresować dłuższą nieobecnością, a rodzic powinien zgłosić, jeśli dziecko choruje, że przez dłuższy czas go nie będzie.
Feeva,kurcze porażka z tą kaczką. My też mamy,ale czeka na lato i będzie do zabawy w basenie.
Pawojoszka jak chrzciny?
Moja mama stwierdziła,że 3 ciasta to mało i czwarte zrobiła, ciekawe ile zostanie. -
Witam . Jestem , przeżyłam. Goście pojechali tylko sprzątanie zostało . Pogoda była przyzwoita, Ula bardzo grzeczna , dzieci przeszczęśliwe bo lubią gości zwłaszcza takich z dziećmi.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/311d4a4e4bfd.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/82710cac6887.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8703851f31d.jpg
kattalinna, kamciaelcia, Feeva, MajowaMamusia, D_basiula, Katy, Berbecia, Nina83, Hoope, Cola87, Wowka, Sela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPawojoszka super macie już z głowy. Ulcia słodka:) brat też, no i torcik niczego sobie.
My też w domu, Zuzia padła, a mi się nie chce już siedzieć przy stole to trochę sobie w sypialni poleże
Impreza bardzo udana, Zuzia była bardzo grzeczna, ani raz nie zapłakała, trochę na rękach, trochę w łóżeczku turystycznym bo jej wzięliśmy i impreza przeszła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 18:42
pawojoszka, Cola87, Wowka lubią tę wiadomość