Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Dokładnie Kamcia, Patryk jest długi. I ma długie nogi. Bożence dopiero rosną ;-) ona ma długi tułów, dlatego rozmiarowo łapie się na 80, body już w sumie 86. Za to legginsy ostatnio 62 założyłam i na długość dobre. Mam nadzieję, że to się zmieni, mama długość jeansów ma 34 ;-)

U nas na odwrót :) Body niektóre 68 jeszcze wchodzą a leginsy muszą być na 80 (niestety większość za luźna w pasie) bo 74 woda w piwnicy :/
    MajowaMamusia wrote:
    Patryk takie kawałki je, że aż miło popatrzeć, moja może do roku opanuje takie jedzenie.

A i jeszcze pytanie, jak dbać o ząbki? Myć samą szczoteczką póki jeszcze nie wyrosły całe, używać pasty (ale przecież nie wypłucze)? Miałam wczoraj lekarki zapytać,ale oczywiście zapomniałam , jak sobie nie zapiszę, to koniec.

Takiemu maluszkowi myję samą wodą, a w zasadzie przecieram zmocznonym gazikiem.
    Szczoteczka + pasta w mini ilości (Neobio bez fluoru, nie trzeba wypluwać) wjechała u nas ok. 18 mca jakoś. Dokładnie nie pamiętam, ale te okolice to były.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 14:15

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak jak u Ciebie. Też na tęgosc to najlepsze są 62. Ale zamówiłam teraz takie przedłużki do bodziaków. A leginsy muszą być za krótkie, inaczej spadają. Ale co się dziwić. Wagą wskazuje obecnie 6800g

• J.S Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same cudownosci ogladam <3

U nas noce TRAGEDIA. Nie pamietam kiedy tak bylo, za to drzemka w dzien sie poprawila, ale to mnie nie cieszy, wolalabym normalna noc.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    U nas tak jak u Ciebie. Też na tęgosc to najlepsze są 62. Ale zamówiłam teraz takie przedłużki do bodziaków. A leginsy muszą być za krótkie, inaczej spadają. Ale co się dziwić. Wagą wskazuje obecnie 6800g

U nas 8700 około, ale jest długa. Ma też fałdeczki niemowlęce ale jest dużo szczuplejsza od siostry, bo wszystko co starsza miała dobre w tym wieku Matylda ma za szerokie w pasie i do pół łydki XD

J.S. u nas był maraton nocy nieprzespanych najpierw przez katar, potem zęby. Minęło, ale co z tego jak ja się przyzwyczaiłam i teraz śpię tak lekko i czujnie, że się nie wysypiam. Młoda śpi pięknie całą noc, a ja się budzę jak zombie.

--

Kamcia, gratulacje - raczkowania i prawka męża :)
    Wszystkiego naj pozostałym solenizantom z ostatnich stron :)
    Niestety na większość filmików i zdjęć się nie załapałam już, ale wierzę, że śliczne majówczątka na nich były :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 14:59

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne dziewczyny.. Matylda, Basia <3
    Patrynio daje radę :D
    Byłam dziś z małą u lekarza bo kaszel paskudny a gile tragedia. Zdrowa. Zęby idą, dolne dwójki i górne jedynki :/

• J.S Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, ja tak samo obstawiam zeby, ale u nas potrafi sie obudzic np od 2 do 4, dzisiaj to bylo od 4 do 6:30. Ja nie funkcjonuje po prostu. Chcialabym zeby moj panicz spal pieknie cala noc.

Barbara niech uwaza, bo bedzie bum :D

U nas krwiak na gornej wardze i obite czolo. Igor postanowil postac sobie bez trzymanki, skonczylo sie krzykiem i uszkodzeniami XD

Patk lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ja w nocy nie sypiam :Reszta śpi a ja jak zombie
    Dziś w dodatku zoladkowo w nocy nie wiem kiedy to minie...przecież wiele problemów z głowy spadło
    Dziś żołądek (choć jest super w porównaniu do nocy-zapewne to ten pomidor na noc)
    Okres się spóźnia ale raczej nie ma powodu
    Pogoda mnie dobija
    Szwagierka przyjechala wczoraj o 5(gdyby nie moja bezsenność mąż by nie wiedział i nie odebralby wibrujacego telefonu-ja już slyszalam trzasniecie drzwi w busie z ktorego wysiadla)
    Chcę nic nie robić

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda
    Matylda ślicznie prezentuje się na tronie faldeczki wskazuja na pewno na większą masę :)
    U nas masa wieksza a faldek brak :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Czytam i nie pamietam ale czytam:)
    Na większość zdjęć się nie zalapuje, ale widziałam Matylde, Kamilka, chłopaków Kamci i jakiegoś przystojniaka w aucie ale nie pamietam kogo :O

Gratuluje udanych imprez, prawa jazdy i 100 lat dla swietujacych ;)
    Witam Nine:)

Wiecej chyba nie pamiętam...

Ja nadal sama, od paru dni mam kryzys, dzieć się zrobił maruda, ja już chce odpocząć, boli mnie cos nie wiem od czego miednico-brzucho-pachwino-krzyz....jakies krwawienia dziwne, juz myślę, czy to.nie od dzwigania tej mojej kruszynki...

Macierzyński zaraz sie konczy ja powaznie analizuje nasz pierwotny plan kolejnego dziecka szybko....bo jak sie takie wyjazdy beda powtarzac to ja wysiade po jednym dniu...
    I do tego skonczyla mi sie kawa a mi sie przypomnialo jak wrocilam do domu :P

Nina83 lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, najbardziej współczuję tej kawy ;-) z nią wszystko inaczej wygląda! Ile jeszcze ten Twój chłop będzie sobie strzelał czy coś zamiast syna nosić?

Nynka lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kattalina najgorsza ta kawa.... ;)

A mąż kij wie....już tyle wersji, że nie chce słuchać...

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mamimz totalny. Tak męcząca i jęcząca to chyba jeszcze nie była. Nie wiem czy wina zębów czy skoku. Albo kombo. Chusta wróciła do łask. Noce też okropne 😣.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 21:59

Hoope, Cola87, Wowka, Patk, D_basiula lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka
    Skąd ja to znam-że w wojsku nigdy nic nie wiadomo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Nynka
    Skąd ja to znam-że w wojsku nigdy nic nie wiadomo
    A daj spokój, niby wojsko a jakby same nieogary tam byly...

Jangwa jakaś Ty mlodzina...:O

Nina83 lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka - za miesiąc 30-stka :(

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda chuda i ładna :)

Nina83, jangwa_maua lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam miec dzisiaj o 15 wizyte u gin i odbior wyników cytologii i sobie zapomnialam xd Narzeczony mi po 17 przypomnial...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś nie mój dzień...psychicznie jestem wykończona. Maruda przez zęby przeokrutnie, placzliwy. No biedaczek :( a ja też wysiadam...jeszcze moja starsza sunia zrobiła kupę w salonie. Niestety czasem się jej już zdarza...ale to pikuś. Tragedia było to że wjechał w to odkurzacz samojezdny...nie chcecie wiedzieć co się działo...

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, lacze sie. Moja psychika tez zle znosi to marudzenie, nie spanie w nocy, jestem zmeczona i chcialabym sobie odsapnac caly dzien w samotnosci gdzies i zrobic cos dla siebie.
    Smety mnie ogarnely.

Dodatkowo u mnie nie ma raczej nikogo, zeby z nim polazic na spacer, zawsze to razniej i weselej. Do bani sie czuje.

Cola, nie chce sobie nawet wyobrazic... Wspolczuje bardzo. Kupa w kolkach, szczotakch, dramat :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, tulę! Wiem jak mnie dobija kupa kota w najmniej odpowiednim miejscu i momencie, ale u Ciebie to musiało być wybitnie straszne! :-(

preg.png
‹‹ 2140 2141 2142 2143 2144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ