Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Buciki kupiłam w kilku rozmiarach i dobralam właśnie taki, żeby stopa miała zapas. Daria ma stope ok. 11-11,5 cm (ciężko zmierzyć), wzięłam takie z dl. wkładki 12 cm i są ok, stopa ma luz. A i ten zapietek dość miękki, na pewno nie usztywniany.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8152ca4475cb.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c18c0f284975.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f05f350988f.jpg
No i Młoda nie chodzi, więc rzadko zakładam. Potrzebowałam tych butów na raz...
Współczuję tych wszystkich upadkówWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 10:14
-
Katy, kciuki na rehabilitacji!
Wariancja, piękne te buciki, też te mam upatrzone 😊 Na fejsie polecam grupy: Pieluchy Wielorazowe oraz NHN i drugą Pieluchy Wielorazowe bez tajemnic. To są kopalnie wiedzy i świetnych porad 😁
Słuchajcie, a czy Wasze chodzące dzieci w bucikach stawiają stopę normalnie? Bożenka po założeniu obuwia to jakby nogi z plasteliny: wywraca się bardziej, plączą się jej te nóżki a jak już idzie to bardzo wysoko podnosi nóżki. Trwa to dłuższą chwilę, mam wrażenie, że jak się przyzwyczaja to potem w miarę normalnie jest. Ale wolę zdecydowanie ją na boso...
Jeju rety, nie mam prezentu dla dziecka na urodziny!!! Co Wasze roczniaki dostały/ dostaną od rodziców?wariancja, Katy lubią tę wiadomość
-
Kattalina moj tez tak chodzil :p jak pijany bocian :p ale to normalne bo nagle cos im sie pojawia na nozkach, musza sie przyzwyczaic. Henio po mcu w butach juz normalnie chodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 10:31
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Kattalinna, właśnie mi przypomnialas, ze dalej nie założyłam Kamilowi tego konta w banku,musze to zrobic xd
Patrze teraz na nauki przedmalzenskie i takie maja super godziny, ze masakra, 17, 18, 18.30 Spotkania trwają po 2h, Kamil raczej nie zasnie bez cyca, a ze soba go nie weźmiemy przeciez...Wiec albo bedzie czekal do naszego powrotu albo tesciowa bedzie go musiala nosic xd
No Kamil sie rozruszal, ale raczkowac chyba nie ma zamiaru i tak:p -
Katy wrote:Kattalinna, właśnie mi przypomnialas, ze dalej nie założyłam Kamilowi tego konta w banku,musze to zrobic xd
Patrze teraz na nauki przedmalzenskie i takie maja super godziny, ze masakra, 17, 18, 18.30 Spotkania trwają po 2h, Kamil raczej nie zasnie bez cyca, a ze soba go nie weźmiemy przeciez...Wiec albo bedzie czekal do naszego powrotu albo tesciowa bedzie go musiala nosic xd
No Kamil sie rozruszal, ale raczkowac chyba nie ma zamiaru i tak:pKaty lubi tę wiadomość
-
Katy, powodzenia 😊
Kattalinna, Skrzat tupta normalnie w butach. Wygląda na to, że bez różnicy mu chodzić na boso i w butach.
Na urodziny wyjeżdżamy, pomyślę później o prezencie 😉
A wiecie, że Skrzat już dostał prezent na roczek od teścia? Jeszcze się zdenerwowalismy na to, mąż że do roczku jeszcze trochę, ja że Skrzat za mały na autko na akumulator i w ogóle to nie zgodne z moimi przekonaniami. Skrzat dostał autko w niedzielę, a dziadek zmarł we wtorek... 🙄
Katy lubi tę wiadomość
-
Katy, my byliśmy raz na naukach(okazało się, że to ostatnie były 😉 ) i tam była para z dzieciakiem w nosidełku. Zazwyczaj narzeczeni jednak nie mają jeszcze dzieci więc godziny takie jak dla wolnych ludzi po pracy😉 bierzcie Kamila i już
Katy lubi tę wiadomość
-
Ech, Wowka teraz to autko ma inną wartość... Ja tak dostałam prezent na komunię od babci.
Kamcia, tablicę chciałam żeby tatuś zrobił ale jak sama nie zrobię to nie będzie... Ale temat otwarty, może na drugie urodziny albo na gwiazdkę, wtedy będzie można już bardziej wymagającą zrobić. Teraz i tak wszystko by było ciumkane... 😉
Edwarda, pijany bocian mnie rozwalił ale dokładnie tak to wygląda 😂😂😂edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Nasza dostała właśnie tablice manipulacja (dziadek zrobił 😀), klocki Mega Bloks, jakiś drewniany pchacz z drewnianymi klockami, sorter, od nas książeczki, cymbalki i hustawke. Mało jest zainteresowana tymi zabawkami, czasem zadzwoni dzwonkiem na tablicy manipulacyjnej, czasem na cymbalkach pogra😂 muszę się nagimnastykowac, żeby ją czymś zająć. Tak, że tak...
Katy, Kamil co niektórych tutaj jeszcze przegoni 😉
Katy lubi tę wiadomość
-
My kupilismy autko na akumulator, jest radocha i frajda bo juz dostal, korzystamy z tych cieplych dni.
Katy, powodzenia na rehabilitacji
Cola, wspolczuje przezyc, tez bym zamarla... ale jeszcze nie raz te dzieci nasze spadna i sobie guza nabija.
Kattalina, moj maly tez tak chodzil w butach ale juz sie przyzwyczail i smiga normalnie.
Edwarda, zawsze jak sie mlody gdzies uderzy to patrze, czy sobie nie ukruszyl wlasnie jedynki. Wspolczuje bo wiem ze ty to widzisz i zwracasz uwage.
A moj tata znowu ma przeboje, bo dzisiaj grzebal w aucie i spadla mu jakas czesc na twarz, okazalo sie ze prawdopodobnie jakas kosc jest polamana w twarzy i zrobila sie tam jaka dziura. Wlasnie jest na SOR bo skierowali go do chirurga szczekowego na oddzial, poniewaz gdzies tam sie powietrze dostaje i musza oddesac. Mowie wam... przed niedziela taki cyrk, no nie wiem czy bedzie na urodzinach, czy go nie zostawia w szpitalu i cholera wie co jeszcze.
Edit
Edwarda, masz jakies sandaly dla Henia?
Jak tak podrzuc linka, bo wszystko co szukam i jest zalecane jest... straszne 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 11:06
Katy lubi tę wiadomość
-
Jej same wypadki, szybkiego powrotu do zdrowia dla wszystkich poszkodowanych 😘
Wowka, to oby służył prezent jak najlepiej Skrzacikowi 😘
Kattalinna, to moze faktycznie go wezmiemy :p Chociaz na probe bo on lubi glosno gadac tam gdzie nie trzeba 😂 Na slubie mojej siostry prawie przekrzyczal urzedniczke :p
Edwarda, niby tak, ale wszyscy mowia, ze lepiej jakby raczkowal xd Nic wiecej w tym kierunku nie zrobię oprocz cwiczenia wiec jak sam nie zacznie to trudno :p
Ja mysle nad kupienie pchacza wlasnie, moze przy nim sie nauczy stawac bo poki co trenuje przy mnie xd
A co do wypadków to niedawno rozbieralam go po spacerze na przewijaku i doslownie odwrocilam sie zeby cos odlozyc na komode, a on spadł do lozeczka..jeszcze z nerwow zapomnialam sobie karuzeli odsunąć i nie moglam go stamtad wydostac Cale szczescie nic sie nie stalo, ale wyladowal taki wygięty, ze sie wystraszyłam, ze sie polamal...
-
Katy a mały zaczął już pełzać? Jak to teraz u Ciebie wygląda?
A do krawcowej idź już z butami docelowymi. Inaczej nie ma to zupełnie sensu, bo długość kiecki dobiera się właśnie do butów. Najpierw znajdź jakieś wygodne buty, a potem myśl o sukience, mówię z doświadczenia, bo też bez butów poszłam i mnie krawcowa pogoniła xDWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 11:12
Katy lubi tę wiadomość
-
J.s współczuję teściowi .
Ja nie wiem co kupić małej na roczek ,zabawek ma aż za dużo ,pozatym nie wiem co dostanie od gości ,coś pomyśleć po urodzinach. Myślałam żeby jej kupić chodzik bo ona tak się porusza z podwinieta nóżka że już zaczęła stopę tak dziwnie do środka układać no i nie wstaje zupełnie , nawet się nie garnie może jak pochodzi w chodziku to zacznie stopę na płasko układać i coś z tym staniem i chodzeniem ruszy. Ale to delikatny temat bo na takim chodziku potem chcą jeździć wszyscy a napewno Patryk jej nie daruje.
Kattalina co do teściowej to narazie spokój ,może cisza przed burzą,czekamy na mediatora już ponad dwa miesiące a mamy trzy na dogadanie się ,nie wiem jak to będzie. Co do M to żyje ciągle w nieświadomości zupełnie nie wiem jak mu o tym powiedzieć .
Idę dziś na rozmowę o pracę chce trochę popracować żeby dostać potem płatne zwolnienie a 15 kończyli się rodzicielskie i zostałabym bez tego tysiąca miesięcznie a kasa potrzebna. -
Leira, odpycha sie do tylu tylko, a tak to na pupie albo polowicznie raczkujac czyli z jedna noga podwinieta...
Kurczę ja o butach jeszcze nawet nie myslalam xd
Ja bym sie bala ryzykować z chodzikiem jak jeszcze nie wstaje sama bo moze to za bardzo obciążać kręgosłup, ale to moje zdanie:p
My po rehabilitacji, widac postępy, dalej mamy cwiczyc i zachęcać go do wstawania..Pani psycholog stwierdzila, ze jest ok, ale jest strasznie strachliwy czyli tyle co juz wiemy :pWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 13:38