X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjecie robione bylo od gory wiec moze dlatego tak wyszlo :p Chociaż ten kaloryfer jest faktycznie duzy wiec nie jestem wiele wyzsza od niego xd

Cola wspolczuje, ale cale szczescie, ze Adasiowi nic sie nie stalo 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 06:34

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola! Dobrze, że Adaś cały 😘 współczuję tego strachu...

Katy, możesz nawet kalosze wziąć jeśli nie są na płaskim 😊 chodzi o to żeby dopasować dobrze długość sukni. Ja na przymiarki jeździłam ze stanikiem docelowym i butami właśnie 😉

Właśnie obliczyłam dni urlopowe i chyba zostawię 3 dni bo inaczej załapię się na długi weekend w pracy, w tym na 5 rocznicę ślubu. A tak mąż 2 tygodnie i od września trzeba szukać miejsca w przytułku dla mojej Bożenki 😔

Wowka, pożycz jedną babcię 😉

A tak w ogóle to dzień dobry 🙂

Katy, Wowka lubią tę wiadomość

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja, jak lektura? Masz fejsa? 😁

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, alez wspolczuje, wyobrazam sobie Twoje przerazenie! A z Adasia prawdziwy komandos! Dobrze, ze nic mu nie jest.

Julek zrobil mi dzis niespodzianke i opanowal jeden ksztalt w sorterku. Od 15 minut wrzuca, wyjmuje, wrzuca i tak w kolko. Jest czas na herbatke. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 07:53

kattalinna, Berbecia lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cola
    współczuje przezyc, dzieci sa zdiolne-w upadaniu jak i wychodzeniu z tego cało
    najwazniejsze-Adas cały i zdrowy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk jeszcze spi ;) z odkurzaczem na najnizszych obrotach od godziny ;) chyba cofa mi sie w spaniu tzn szumy znów wróciły do łask
    ale spi smacznie z dupcia do góry, wiec odkurzaczowej imprezy nie kończe
    chyba na prad wyrobimy XD

Wowka, kattalinna, Berbecia lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) tez miała przerwę od forum i tak nie mam kiedy usiąść i napisać.

Wowka, przykro mi z powodu teścia :( takie sytuację zawsze są bardzo ciężkie, trzymajcie się.
    Mama32 dużo zdrowia i szybkiego powrotu do domu.

Na Katy w sukni się nie załapałam, proszę o powtórkę :D
    Ania widziałam jak pięknie spaceruje :)
    Buziaczki dla Adasia :* Cola takie sytuacje pewnie nieraz nam się zdarzą. Zuzia w święta raczkowała w sukience i potknęła się tak, że zaryła o podłogę i krew się z buzi lała :/

Co do urlopu wykorzystuję cały, do pracy nie wracam z wielu względów, głównie dlatego, że wkrótce się przeprowadzamy i że liczę na ciążunie :) a nawet gdybyśmy zostali to i tak bym szukała nowej. Myśl o pracy i powrocie do niej mnie przeraża, myślę, że jak wiele z nas jakbym nie musiała, to zostałabym w domu z dzieckiem do 18-nastki XD
    Nynka, nie daj się temu bucowi, na wszelki wypadek złóż wniosek o prace w wymiarze 3/4 etatu, skoro planujecie kolejne dziecko walcz o swoje, bo kaska wiadomo się przyda.

Wszystkim roczniakom i miesięczniakom życzę wszystkiego co najlepsze :*

Fermina, miło czytać takie wieści ciążowe :)

Więcej chyba nie pamiętam.
    Kupowała któraś te sandałki co Tanda poleciła? Byliśmy wczoraj oglądać sandałki, najmniejsze jakie mieli r.19 i były za duże. Zmierzyłam stopę, wychodzi mi 11,5 cm, ale nie wiem, czy mam kupić buty, które mają taką długość wkładki, czy większe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 08:57

kattalinna, Fermina, Nynka lubią tę wiadomość

• olciabos Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ogladalismy sandalki, ladne byly i miekkie podeszwy, w dechmannie elefanten. Ale tez ogladalam te o ktorych pisala Tanda i sie zastanawiam czy pieta w tych butach jest twarda. Bo ona w takich miekkich bardzo wykrzywia stope. U nas stopa 12 cm i czytalam ze trzeba ciut wieksze kupic zeby stopa mogla swobodnie pracowac w bucie.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj kupiłam te befado rozmiar 20, stopa 12cm. Bucik trzeba mierzyć z obciążeniem, dziecko musi stanąć w nim, wtedy inaczej się układa. No i musi być ten zapas, z tego co pamiętam to jakieś 10mm

Nynka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Co to ja chciałam?

Cola, współczuję strachu i przeżyć. Dobrze że Adaś cały. Takie wypadki się zdarzają i na pewno nie jeden jeszcze przed nami.

Nie dalej niż dwa dni temu Skrzat przygrzmocił w uchwyt od szafki kuchennej, ma rozciętą powiekę i siniaka na oku. Wygląda na ofiarę przemocy. Krew się polała, ręce mi się trzęsły jak polewałam ranę wodą.

Majowa, z moich wiadomości powinnaś kupić jakieś 5mm większe buciki niż stopa. Chyba że ktoś mnie poprawi co do tej dodanej wielkości.

Kattalinna, proszę bardzo, pożyczka babci 😁 A oddasz z procentami? 😂

Fermina, brawo dla Julka 🤗

Kto ma i powie czy pizamki z h&m na 80 są ze stópkami czy bez?

Fermina lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam artykuł 😊 http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/06/18/pierwsze-buciki-dla-dziecka/

preg.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Cola dobrze że na strachu się skończyło on już zapomniał ,ty też się nie zamartwiaj jeszcze niejednego guza nabije.

Ja mogę jedną babcie oddać za darmo i jeszcze sporo dopłacę jak ja ktoś weźmie ,tylko zwrotów nie przyjmuję.

Jak jest pięknie na dworze ,wiosna to moja ulubiona pora roku ,mogłabym siedzieć i się gapić cały dzień

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, a propos, co tam u teściowej? 😉 Czy mąż już wie o kinder niespodziance?

preg.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja kupiłam buciki od tego sprzedającego, trochę inne niż te co pokazywała Tanda bo z zakrytymi palcami. Pięta jest twarda. Mogę wrzucić foto jakby ktoś chciał.

Kattalina, czytam, ale moje dziecko ostatnio ma takie jazdy, że nie wyrabiam z niczym. Mam fb 😉

Katy, fajna kieca i Ty w niej 👍

Cola, współczuję, dobrze że Adaś nie ucierpiał 😀

Fermina, spóźnione życzenia dla Julka 😘 Gratuluję centymetrowej fasolki w brzuszku 😀

Katy, Fermina lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, też uwielbiam taką pogodę, a zwłaszcza lubię rano w piżamce wyjść na balkon, popatrzeć na przyrodę i posłuchać odgłosów bażantów, albo latem wieczorami koncertu żab :) jak ja będę w mieście funkcjonować, jak ja kocham naturę, cisze i spokój.
    Co do butów, to wiem, że musza być mierzone na stojąco i musza mieć zapas, ale tamte były sporo za duże, na moje oko o rozmiar. W deichmanie to w ogóle nic nie było na takie małe stópki, coś czuję, że będzie problem z bucikami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja wrzuć fotkę, jaki rozmiar wzięłaś i jaką ma dł. stopy Daria?

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola dobrze ze nic sie nie stalo. Tak bedzie coraz częściej bo maluchy sa ciekawskie i nie przewidza ze coś sie moze stac. Moj wczoraj sie potknal o wlasne nogi i wyrznal twarza w taki twardy helikopter sorter :/ ukruszyl sobie dolna jedynke. Jak to zobaczylam to chyba przez minute nie oddychalam. Plakac mi sie chce jak to widze, ale nic nie moge z tym zrobic. Wiem ze jeszcze niejeden upadek przed nami.

Butki powinny miec okolo 1 cm zapasu zeby nozka pracowała. No i dlatego ze szybko rosnie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...oby 😐 bo wczorajszy byl do d...
    Zośka daje czadu, lewa górna jedynka już widoczna ale wciąż się nie przebiła...jest katar, kaszel i marudzenie 20/24h jestem wymęczona, a jak by tego było mało to mój nastolatek wczoraj miał wypadek rowerowy i rozwalił sobię głowę 😒
    Pojechaliśmy do miejscowego szpitala na szycie ( około 17-tej) odesłali nas do szpitala w innym mieście (20km dalej) bo w naszym nie było chirurga. Czekaliśmy 3h aż lekarz łaskawie zejdzie do zabiegowego, wrocilismy do domu o 21 😐
    Liczę na to, że dziś będzie lepszy dzionek. Póki co Zosia ma pierwszą drzemkę i śpi spokojnie 🤞

Roczniakom wszystkiego dobrego! Miesięczniakom również 💖💖💐💐💐🎂🎂🎂

Katy, jak Ty cudnie wyglądasz w tej sukni 😍

Cola, całe szczęście, że Adasiowi nic się nie stało. Wyobrażam sobie ile strachu się najadłaś ☹️

Ania ślicznotka i jak pięknie chodzi! 😍
    Marysia też urocza i jaka sprytna! 😍

Wszystkim ciężarnym życzę zdrówka i sił 😘

Wowka, przykro mi z powodu teścia 😟 buziaczki i przytulaski 😙

Mama 😔 mam nadzieję, że czujesz się już lepiej. Trzymaj się dzielna kobietko 💐😙

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 09:49

Katy, kattalinna, Mama32, Wowka lubią tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja do chodzenia się nie garnie to temat butów chyba odłożę na później 😂 ale popatrzę na wasze typy 😁. Ja pierwszej kupowałam emele. Ostatnio Lasockiego w CCC, ale już więcej nie kupię. Zraziłam się bo but był uszkodzony, a leżał w kartonie zanim go chciałam założyć. I reklamacja taka że musiałam czekać na naprawę miesiąc 😡 bo wymienić nie chcieli mimo że but w ogóle nie noszony. A befado dla starszej też kupuje 😊

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niezmiennie zapas 1cm uznaję za minimum
    Raczej stosuję nawet wiekszy zapas
    Niektóre buty maja na wkladkach zaznaczone jak powinna ją pokrywać stopa
    Stopę obrysowuje się na stojaco. Innej metody nie uznaję. Patrząc na rozmiary butów spójrzcie czy podają długość wkladki czy rozmiar przeliczony z długości wkładki. Choć tego drugiego nie uznaję. Producenci różnie przeliczaja czyli nie zawsze mam ten zapas minimum centymetr. Choć ostatnio kupuję jedną markę i zawsze trafiam on-line
    Butów długo dla Patryka nie planuje bo zacząć chodzić a chodzić to daleka droga, na pewno u nas. Stawiam na pracę gołej stopy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2299 2300 2301 2302 2303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ