X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wielkim skrócie SM, żadna tajemnica

Najgorzej teraz przezywam rozłąke z córka i sam fakt tak gwaltownego odstawienia jej od piersi, sobą się nie przejmuje, dojdę do siebie niedługo i wszystko wróci do normy.

Ale przed chwilą musiałam już ściągnąć mleko laktatorem bo cycki eksplodowaly. W nocy chyba sciagne tez raz bo mam aż takie grudki na piersiach. Nie wiem ile powinnam ściągać tego mleka zeby nie przywracac ciągłej laktacji. Odciagnelam po trochę ale piersi nie sa całkiem miękkie.
    Podpowiedzcie cos

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba piersi nie maja byc calkiem miekkie bo wtedy wlasnie dostaja sygnal zeby wiecej produkowac, trzeba ściągać tylko do uczucia ulgi dla mnie to oznacza do momentu kiedy piersi nie sa nabrzmiale, ale nie puste...Jak zle mowie to niech mnie ktoś poprawi:p

Chyba mi sie forum naprawilo xd

Mama32, Nynka, kattalinna lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, Mama, SM nie brzmi dobrze. Trzymaj się, obyś szybko powróciła do formy.

Chcesz zatrzymać całkiem laktację, czy utrzymać? Po szpitalu będziesz jeszcze kp?

Bo jeśli chcesz zatrzymać to jak cycki bolą to ściągnij laktatorem troszkę, tak aby tylko nie bolało. Wtedy właśnie nie idzie sygnał, że jest potrzebna wieksza ilość i laktacja się zmniejsza. I można poprosić lekarzy o tabletki na zmniejszenie prolaktyny.

A żeby utrzymać to ściągasz do miękkości ale nie zasyszasz "na sucho".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 19:32

Mama32 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka nie brzmi dobrze ale już od 18 rz żyje z ta świadomościa ze to mam i póki co nie jest źle, bywało może łącznie 4 razy ciężko Ale szybko dochodził do siebie i żyłam dalej nie myśląc o tym na codzien.
    Damy radę.
    A laktacje myślę żeby już zakończyć ostatecznie bo skoro mała bedzie teraz bez cycka 6 dni to moim zdaniem nie ma co jej znowu mieszać w głowie po powrocie ze szpitala.
    Chociaż i tak nie wiem jeszczw czy po szpitalu nie przepisze mi jeszcze jakiś lekow

ex2bio4pttsuyqga.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama zdrowka 😘😘😘😘 dzieciaczki sliczne 🤗 ♥️

Mama32 lubi tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, sprobuj tez pic szalwie i miete, pomagaja wyciszyc laktacje. Przykro mi, mam nadzieje, ze objawy szybko mina.

Jestem po wizycie, Maluch urosl i ma prawie centymetr. <3 Ciaza mlodsza o tydzien ale to sie idealnie zgadza ze staraniami. :) Mam bakterie w moczu ale zobaczymy po powtornym badaniu. Poza tym wszystko ok.

Mama32, Nynka, jangwa_maua, Katy, Hoope, kattalinna, pawojoszka, Wowka, Mała Matylda, Feeva lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julus rosnij szczęśliwy!😘

Fermina cieszę się, że maleństwo pięknie rośnie🙂

Katy pokaż kiecke😁

Fermina lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 06:29

kamciaelcia, Wowka, kattalinna, edwarda20, pawojoszka, Berbecia, Nynka, jangwa_maua, Eva85, Mała Matylda, Mycha666 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Julek!

Mama, zdrowka dla Ciebie

Katy, pieknie wygladasz
    Edit: a jaka Ty malutka przy tym kaloryferze

Ja zdolowana, zaluje pewnych starych wyborow.. I duzo rozmyslam, lzy mi sie cisna do oczu, ale staram sie byc twarda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 21:16

Katy, Fermina, Mama32 lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy 😍 a przed chwilą mówiłam mężowi, że bym sobie za mąż jeszcze raz wyszła 😉 pięknie wyglądasz! Tylko faktycznie skrócenie takiej sukni może być problematyczne... Na zdjęciu jesteś w butach czy boso? Dużo za długa? Może mega szpilki załatwią sprawę? 😁

Mama, kciuki za szybkie dojście do siebie!

Fermina, gratuluję udanej wizyty. Prawie centymetr człowieka a już wiadro miłości ❤ super!

Kwiatkowa, nie wiem o czym rozmyślasz ale lepsze od płakania nad rozlanym mlekiem jest planowanie przyszłości, żeby nic się nie rozlewało już. Głowa do góry, niech to co Cię trapi pójdzie precz!

Katy, Fermina, olciabos lubią tę wiadomość

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zostawiacie sobie trochę urlopu z bieżącego roku czy wykorzystujecie wszystko przed powrotem? Ja mam w sumie 66 i myślę jak to rozplanować... 🤔

preg.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ,kurde,chudzielcu jeden pięknie wyglądasz góra jak na ciebie szyta ,długość ,no cóż to chyba taki feson że ma być taka . Zanim kupisz zabierz do krawcowej i zapytaj czy się da skrócić

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ślicznie wyglądasz😍
    Jeśli się nie myle i krawcowa zna się na rzeczy to skracaja takie kiecki tak jakby na wysokosci kolan żeby zachować dół.

Ja planowalam zostawic troche urlopu ale sytuacja zmusza wykorzystac cały 😕

Katy lubi tę wiadomość

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam i skasował!

Mama trzymam kciuki za szybki powrót do domu i polepszenie zdrowia.

Fermina gratuluję wizyt. Powtórz mocz i kup kubeczek jałowy ten w woreczku zapakowany.

Kąty ślicznie wyglądasz ale poradź się krawcowa.

Ja wykorzystuje cały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 21:43

Katy, Fermina, Mama32 lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stoje boso, no sporo jest za długa niestety :p Mega szpilki raczej odpadaja bo nie chce sobie zebow wybic, tańczyć w takich nie umiem, a i z Kamilem na rekach ciezko by bylo pewnie chodzic czy coś xd Zobacze co krawcowa powie i bede myslec wtedy, podobno mozna nawet caly dól wymienić z sukni i w sumie to by mi odpowiadalo bo przynajmniej bym miala bardziej pod siebie zrobiona chociaz taka jak jest mi sie bardzo podoba:p

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem łatwiej uszyć od nowa niż przerobić 😉 dać się da wszystko, tylko nie wszystko łatwe. Masz dobrą krawcową?

Edit: do krawcowej z butami idź 😊 jeśli nie z docelowymi to innymi w takiej samej wysokosci. Płasko odradzam bo sylwetka inaczej wygląda jednak 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 21:52

preg.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy do krawcowej z polecenia wiec liczę na to, ze bedzie dobra..Nie mam żadnych butow na obcasie na obecna chwile 😂 Tylko na kotrunie, a takich raczej nie bede miec na slubie xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam iść spać, ale muszę napisać: Katy, wyglądasz cudownie! Co za figura!!

Kwiatkowa, dobrze Kattalinna pisze. Skup się na tym, żeby sobie stworzyć przyszłość, której żałować nie będziesz.

Julek dziękuje za życzenia przez sen. ;)

Chciałam napisać, że Bożenka przesłodka, ale mi umknęło. Poprawiam się. :)

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, gratuluję 😊 centymetr człowieka, wow 😍

Katy, też zwróciłam uwagę na dysproporcję z kaloryferem. Suknia bardzo ładna, ale faktycznie warto dopytać.

Kattalinna, ja zostawiłam sobie dwa dni urlopu. Tak mi pasowalo, zeby wyszly pelne miesiace. Zawsze jest jeszcze opieka do wzięcia 😉

Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, miałam małą przerwę od forum. Wszystkim solenizantom najlepszego! Mama32 szybkiego powrotu do sił. Katy pięknie wyglądasz w sukni! Tyle udało mi się na szybko zapamiętać. A no i nasza Bożenka w nowych bucikach ❤️ dwa dni temu mój Adaś spadł ze schodów razem ze stoliczkiem edukacyjnym z którego robi sobie chodzik :( jak czułam się czasem beznadziejna tak teraz to było apogeum... bo to moja wina, nie zamknęła drzwi wyjściowych na klatkę bo niosłam młodego, zakupy i nie miałam ręki wodnej żeby od razu zamknąć. Rozebrałam Adasia i rzuciłam się za robienie obiadu, zapomniałam na amen żeby zamknąć drzwi. Ten huk jak coś spada i jakby się rozrrzaskiwało chyba będę pamiętać do końca życia. Serce mi stanelo. Na szczęście Adasiowi nic się nie stało, był płacz ale nawet draśnięcia nie było. Na schodach na szczęście są dywaniki. Jak adrenalina mi zeszła poryczałam się jak głupia.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
‹‹ 2298 2299 2300 2301 2302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ