Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil wie o co chodzi ale mu się nie chce czyli leniuszek tak jak Zuzia ja bym chciała żeby przynajmniej chrupki i ciastka sama jadła może wtedy w wózku lepiej by siedziała

3i498ribh1nhdhf5.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry
    Chyba wszystkie śpią. Ja wysłałam starszego do szkoły a z młodą siedzę na korytarzu bo tu jest najlepsza zabawa -buty dużo butów 👟👞👡👠

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 08:12

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Komu kawy? ☕

Berbecia, u nas buty też są na czele listy rzeczy do rozrzucania 😁

Fermina, kciuki za wyniki i wizytę.

Małe dzieci są jednak barometrami ciśnienia w domu. Od tego ponad tygodnia Skrzat kręci się w nocy, nie śpi, popłakuje i praktycznie przez większość czasu śpi z nami. To niesamowite-dla niego jesteśmy jak zawsze, a mimo to wyczuwa napięcie. Ewolucja-nie wiadomo czym stresuje się matka, ale lepiej niech będzie niedaleko jakby bała się dzikich mamutów atakujących jaskinię- niech i mnie obroni 😉

Fermina, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam dwie panny w łóżku nad ranem. Ale się nie wyspałam... 😜

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, jakie śpią...? To dziecko mnie wykończy...

Póki co dostaję już depresji bo nie wiem co robić po urlopach... 😐 Nic nie wiem, nie chcę myśleć nawet o tym ale muszę. Czemu to tak musi być? 😫

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina ja właśnie się zbieram do kadr złożyć wniosek o urlop i wczasy pod grusza.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina mam to samo, jestem przerażona....
    Musze przyspieszyć, żłobek, zostaje sama na prawie dwa miesiace wiec pewnie z ciąży nici, boje sie że mnie zwolni ten glupek....wszystko nie tak

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy piątego ząbka, górna lewa jedynka ;)
    jak napiszę że noc dobra to nastepna będzie niedobra więc na ten temat nic nie napiszę ;)

Fermina, kattalinna, Berbecia, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje ząbka, Kamcia. :)

Cieszę się, że nie muszę podejmować decyzji związanych z powrotem do pracy. I tak bym do niej nie wróciła, nawet bez ciąży, ale stres pewnie byłby większy. Współczuję bardzo.

Byłam dziś w labie, skorzystałam z pierwszeństwa i się znowu zaczęło. Jedna baba i tak weszła przede mną, bo ona "tylko z moczem". :D A ja musiałam słuchać, że teraz wchodzi "ta pani", czyli ja, bo jest w ciąży "a przynajmniej tak mówi". Jesteśmy wspaniałym narodem! Następnym razem wezmę ze sobą test ciążowy i będę pytała, czy zrobić go na ich oczach, dla potwierdzenia. :D

kamciaelcia, Berbecia lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nic nie pisalam. Wowka przykro mi ale czas plynie dalej i bedzie lepiej. Pamietwm jak umarl moj ukochany dziadzio. Z kazdym dniem bylo lzej. Ale nadal mi jest strasznie przykro ze nie doczekal spotkania z Zosia. Ale mysle ze ma w tym wszysykim swoj udzial. Bo udany transfer mielismt w rocznicę jego smierci. Wiec czuwal nad nami napewno. Trzymajcir sie cieplo. 🤗🤗🤗
    Gratulacje pierwszych kroczkow, biegów, tuptania 😊😄
    U nas czworki w natarciu. Placze po nocach w dzien nie moge jej uspac. Krzyczy jak poparzona, a jest śpiąca. Mielismy zawwze problem z długością drzemek nigdy nie bylo problemu z usypianiem. Teraz w dzien armagedon. Na noc normalnie w lozeczku..
    Zapowiada sie piekna pogoda. Udanego, dobrego dnia 😘😘♥️

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, mnie przeraża to, że mnie nie zwolnią, że będę musiała wrócić do pracy, że nie mam żłobka, że nie chcę nawet go mieć. Że muszę wybierać między dzieckiem a pieniędzmi co jest chorym w ogóle pomysłem na wybór... Wiedziałam, że ten moment nadejdzie ale nie przypuszczałam, że to tak trudne 😔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci tak, ja chce prace ale nie chce w niej być już teraz, chce żłobek ale nie chce mlodego puszczać, przynajmniej nie już......a propo na myśl o żłobku chce mi się płakać że musze zostawić mojego kurdupelka💔💔

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to. Nie nie nie 😫😫😫

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiałam nad tymi attipasami, ale nie wiem czy to dobry pomysł już teraz na wiosne/lato, bo są zakryte całe.

Mnie tez przeraża myśl, że zaraz kończy mi się macierzyński...

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedy ja juz podjełam decyzję, co dalej, co po macierzyńskim, to zycie za mnie zdecydowało inaczej
    wiem, ze kolejny raz przyjdzie mi myslec-czwarty raz-ale z kazdym dzieckiem łatwiej obrac trudniejsza droge-wychowawczy
    czasami taki dołek łapie(ze to zycie jednak za mnie zdecydowało) ze w panice wyłaczam to moje myslenie-z przerazeniem nic juz nie umiem sobie wyobrazic
    i tym bardziej wkurza mnie fakt, ze dla meza WSZYSTKO TAKIE PROSTE "bedzie dobrze"
    wrrr

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ja cały czas liczę na to, że sytuacja u mnie rozwiąże się"sama" bez mojego udziału...

age.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina ja zrezygnowalam z propozycji projektu zeby jeszcze pobyc z małym. Tez nie wyobrażam sobie żeby poszedl do żłobka... ale bedzie musiał jesli sie dostanie :( i ciągle licze na to ze wygramy w totka i nie bede musiala wracać do pracy ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na wygrana w lotka to i my liczymy XD

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z głównych kadr urlop do sierpnia a potem wychowawczy.

Wkurzyłam się bo dziewczyny z moich kadr nie dały znać ze jest dodatek na święta i żeby wypełnić wniosek i koło nosa przeszło mi 300 zl jak nie więcej.

Wkurwiaja mnie ci ludzie u mnie w robocie też bym zmieniła prace cały czas myślę i myślę i nie mogę nic wykombinować.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    berbecia
    u mnie ida czesto na reke i takie wnioski-o swiateczne czy inne-pozwalaja wypełniac z data wstecz
    chodzi o ZFŚZ

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2296 2297 2298 2299 2300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ