X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla świętujących 🎂. Dużo zdrówka i miłości ❤️.

Ja doszłam do wniosku,że tort na roczek zrobię sama i będzie to leśny mech. Znalazłam na alaantkowe przepis fajny dostosowany względnie do dziecka 😉. Mam już dosyć tych tortów z masą cukrową. Ładnie wygląda,ale każdy potem sapie że to niejadalne itd. 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 10:56

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domku
    Już zdążyłam mieć wojnę z Piotrem
    Ech...
    Dobrze że udało mi się lab załatwić. Cały sukces w tym tkwi, że skierowanie od mojego gin z innego miasta i nie mam jak organizowac wizyty i badania-badania zrobilam przy okazji diabetologa(lab i diab są obok) a mąż brał wolne też przez lekarza Piotrusia. Mąż zaczął kurs i gorzej u niego z tym wolnym...musimy mega kombinować. Następna kombinacja-gin we wtorek ale nie jestem jeszcze na l4 więc zawsze mogę ją przesunąć.

Na wyniki czekam
    U diabetologa-wprowadzam insulinę.. ale wbrew pozorom-cieszy mnie ten fakt. Zdecydowanie częściej mam na czczo prawie 100niz poniżej 90. I chyba oznacza to że znów krzywej nie muszę robic

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My torta zamowimy w cukierni-z kremem na wierzchu. Piotrek na 2latka miał w kształcie auta, Patryk dostanie misia lub jeża. Ale my gości się nie spodziewamy. Taki wystarczy na pewno. Wystarczy zamówić dzień wczesniej(cukiernia/piekarnia oskroba)

Piotrek miał 2torty bo roczek zbiegal się z chrztem i wtedy zaszalelismy. Ale masa cukrowa piekna-jednak niejadalna i waży swoje(=wyższa cena) .

Jakiś na pewno wybierzemy
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bff1b59f4807.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 10:41

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryczku
    Wszystkiego najwspanialszego dla Ciebie🌷

Kwiatkowa24 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka a jak się czujesz? Mnie zaniepokoiło właśnie to że zupełnie nieokreślonego się czułam tuż przed domniemanym okresem.

Wszystkiego najlepszego dla Patryka.

My wyprawiamy w przyszłym tyg. roczek więc już muszę coś pomyśleć bo za chwilę trzeba piec.

Kwiatkowa24 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, a ile czasu minelo zanim przestala zwracac uwage? Bo u nas np jak probowalismy wlaczyc caly dzien, to caly dzien moglby sie na niego patrzec, robi glupoty, w ogole nie patrzy gdzie idzie tylko non stop w tv.

Pawojoszka, sprawa nie bylaby tak trudna, ale tort mial byc wlasnie z masy cukrowej o okreslonym ksztalcie a nie robi nikt tego tak od reki, zazwyczaj maja dlugie terminy.
    Jedna Pani sie nade mna zlitowala, fakt nie z masy ale rownie piekne, takze mam nadzieje ze i nasz bedzie taki ladny jak te inne co ma na foto :P

My mielismy na chrzciny tort z cukierni i nie podobal mi sie, taki o zwykly z napisem, a tez mialo byc wow i od tamtej pory juz nie zamawiam w cukierniach

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Filipka, duzo zdrowia i radosci, no i rodzeństwa w najbliższym czasie 😍😍😘

Tort na chrzciny mielismy z oplatkiem ze zdjeciem Kamila 😂

Patryczku dla Ciebie tez wszystkiego najlepszego 😘

Kamil to jest naprawde jakis przewrotny ze wszystkim, jedzenie sie nauczyl wyciagac z buzi, a wkladac dalej nie..

Ja mam okropnego PMS-a normalnie mam ochote wszystkich wyzabijac, jeszcze wg mojego kalendarza wypada, ze okres mam miec tez na slubie wiec super...

A co do tv to Kamil tez by sie wgapial, ale jest ciagle wylaczony xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 10:37

Nynka, Kwiatkowa24 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapraszam w sumie rodzinę. I mam dylemat co zrobić z "pseudo" ciocią. Czy ja zapraszać czy nie 😑.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, u nas tez wylaczony ale wlaczam radio z tv na wygaszaczu, bo bym zwariowala chyba :D

U nas rodzina i kilku znajomych, ale rodzine mamy bardzo liczna wiec w domu by sie nie pomiescili, a zreszta mi sie nie chcialoby tyle gotowac :P

Katy lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, zależy co w tym tv. Reklamy i pytanie na śniadanie są ciekawe ale seriale kryminalne już nie 😉 u mnie głównie jak już to netflix, telewizja rzadko.

Tort jeszcze nie wiem jaki zrobię, też rozważam leśny mech. W ogóle to nie chce mi tych urodzin robić... Jeszcze nie wiem gdzie. Niby na wsi u teściowej wymyśliłam ale wygodniej mi u siebie. Tylko miejsca mało. Najchętniej byśmy świętowali we trójkę no ale babcie, ciocie, wujkowie...

preg.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Jestem. Nadrobiłam ostatnie posty- widziałam Manię z rodzicami-świetna rodzinka, Igorka zafascynowanego furą i chodzącą Bozenkę-brawo 🤗

Co ja czytam-Pawojoszka w ciąży 😁 skłamałabym pisząc że to zaskoczenie 😋 nie mniej-gratuluję! Pawojoszka prawie jak Królewna Śnieżka 😁

Najlepszego dla Fifiego-dzisiejszego roczniaka 😘 buziaki od ciotki i uściski od Skrzata 😃

Uśmiechu i radości także dla Patryka-ostatnia prosta przed roczkiem 😘

Czytam, że u Kamci znowu historia z cukrzycą ciążową. Ale już zaprawiona w bojach 😉

U nas nadal słabo. W zeszły wtorek zmarł mój teść-nagle, co nas bardzo tąpnęło. Pogrzeb był wczoraj. Mam w domu męża w żałobie, wczoraj cały dzień gości, dodatkowo pomieszkującą szwagierkę i jakby było mi mało to jeszcze babcię z niedowładem nóg w szpitalu. Podejrzenie guza mózgu, bądź nasilone objawy somatyczne związane z nerwicą. Sama sobie życzę wiele sił i rozwagi. Na tyle, ile znajdę czasu będę zaglądać, bo brakowało mi Was 😊

Nynka, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I żeby być w temacie- tort robię sama. Były plany rozpoczęcia przygody z masą cukrową. Ale tylko plany. Impreza na razie przełożona na maj- jak będzie ciepło to zrobimy grilla- mniej gotowania, mniej sprzątania 😋

Zestaw standardowy, rodzina i przyjaciele.

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka - jeju to strasznie przykry czas dla was ☹️. Śmierć nagle jest chyba gorsza od tej gdy ktoś długo choruje i jest czas aby oswoić się z myślą o najgorszym.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka polubilam oczywiście za życzenia.
    Dużo sił dla Ciebie i męża😘

Pawojoszka nadzieja rosla bo brak okresowego brzucha ( co pewnie jest związane z tym ze svhudlam i nie jest tak spektakularny), brak pms ( pewnie wypoczelam w święta wiec jest lzej) a @powo boli brzuch więc pewnie na @ a nie trenujaca macice....także jestem typowa pragnaca ciąży kobieta która widzi ciąże bo bo jej sie cofnelo jak zakaszlala...takze ten...

• J.S Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, trzymaj sie... Badz silna.
    Tule bardzo mocno ♥️

Kamcia, eeee ladne te torty, to u mnie takich nie ma na pewno
    No i co jak ktos chce wiekszy, to da rade? Jaka cena za kg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 11:03

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s,
    cena około 50-59 za sztuke wychodzi, bo tak widziałam u nas w punkcie małymi cyferkami
    Piotrusia kosztował 45 lub 49 w sierpniu
    ładne są, smaczne i jak na małą imprezkę-idealne
    i nie są az takie małe, mniej waza jedynie
    masa cukrowa dużo waży, krem juz nie (i tę różnice doceniłam po roczkowym i po poprzednim torcie Piotrka) ale nie ukrywam-kocham te wspaniałości z rak artystów cukierników <3
    kocham je oczami-jesc nie mogę :D

w innej cukierni zamawiałam na roczek i chrzest, z masa
    oba kosztowały po 150 zł około ;) a i tak było najlepsze sciaganie tej masy bo nikt nie chciał jej nawet liznac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 11:12

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wowka
    przykro mi i tule bardzo mocno

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, to tanio
    Fakt ze te z masy niejadalne, bo trzeba ja sciagac ale efekt wow
    Nasz mial tak wygladac, ale coz 🤷🏽‍♀️

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a3ec5c9518c.png

kamciaelcia lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, bardzo mi przykro :-( ściskam :-*

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, przykro mi, trzymajcie sie

Ja nie wiem co zrobic z urodzinami. Szczerze to nie robilabym w ogole. Moja rodzina 100km od rodziny mojego chlopaka. Nie chce robic w lokalu, bo wydaje mi sie to zbedny wydatek. Z drugiej strony nie chce tez, zeby jedna strona rodziny musiala specjalnie jechac 1,5h na torta.. Zastanawiam sie, czy po prostu nie zrobic dwoch osobnych tortow, ale znow u tesciowej czuje sie jak gosc i tu mi bardziej pasuje lokal. 10 maja wracam do Norwegii wiec moze po prostu zrobie tylko tort dla naszej trojki. Zobacze, przemysle.

A co u nas. W miare OK. Jestem w Polsce, u mamy, okazyjnie u tesciowej. Aktualnie chlopak jest lekko obrazony, ze dzis nie chce jechac do jego rodziny (tylko jutro). Nie Powiem, 80% pobytu w Polsce spedzam u mamy, ale to nie powinno nikogo dziwic. Tescie sa OK, ale to nie moj dom.. Siedze tam czesto sama, ciagle w domu, chlopak mnie denerwuje (udaje zabawnego przed kuzynami, popisuje sie, np.mowi "aport" do Patryka itd.), pilnuje go ciagle (zeby nie szedl pic), no i chlopak tam nie udaje aniolka, czyli ciagle lezy na kanapie i gra w gry na telefonie i inne takie. Poza tym tam nie chodzimy za bardzo na dwor, mimo ze maja ogrodek. Ogólnie nikt mi tam krzywdy nie robi, ale czuje sie tam samotnie i odliczam czas do powrotu

Z Patrykiem wszystko ok, nadal ma tylko jednego zeba. Na razie nie chodzi sam, ani za bardzo nie stoi bez podparcia

‹‹ 2294 2295 2296 2297 2298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ