Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Sto lat dla świętujących 🎂. Dużo zdrówka i miłości ❤️.
Ja doszłam do wniosku,że tort na roczek zrobię sama i będzie to leśny mech. Znalazłam na alaantkowe przepis fajny dostosowany względnie do dziecka 😉. Mam już dosyć tych tortów z masą cukrową. Ładnie wygląda,ale każdy potem sapie że to niejadalne itd. 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 10:56
-
Ja w domku
Już zdążyłam mieć wojnę z Piotrem
Ech...
Dobrze że udało mi się lab załatwić. Cały sukces w tym tkwi, że skierowanie od mojego gin z innego miasta i nie mam jak organizowac wizyty i badania-badania zrobilam przy okazji diabetologa(lab i diab są obok) a mąż brał wolne też przez lekarza Piotrusia. Mąż zaczął kurs i gorzej u niego z tym wolnym...musimy mega kombinować. Następna kombinacja-gin we wtorek ale nie jestem jeszcze na l4 więc zawsze mogę ją przesunąć.
Na wyniki czekam
U diabetologa-wprowadzam insulinę.. ale wbrew pozorom-cieszy mnie ten fakt. Zdecydowanie częściej mam na czczo prawie 100niz poniżej 90. I chyba oznacza to że znów krzywej nie muszę robic -
My torta zamowimy w cukierni-z kremem na wierzchu. Piotrek na 2latka miał w kształcie auta, Patryk dostanie misia lub jeża. Ale my gości się nie spodziewamy. Taki wystarczy na pewno. Wystarczy zamówić dzień wczesniej(cukiernia/piekarnia oskroba)
Piotrek miał 2torty bo roczek zbiegal się z chrztem i wtedy zaszalelismy. Ale masa cukrowa piekna-jednak niejadalna i waży swoje(=wyższa cena) .
Jakiś na pewno wybierzemy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bff1b59f4807.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 10:41
-
Nynka a jak się czujesz? Mnie zaniepokoiło właśnie to że zupełnie nieokreślonego się czułam tuż przed domniemanym okresem.
Wszystkiego najlepszego dla Patryka.
My wyprawiamy w przyszłym tyg. roczek więc już muszę coś pomyśleć bo za chwilę trzeba piec.Kwiatkowa24 lubi tę wiadomość
-
Kattalina, a ile czasu minelo zanim przestala zwracac uwage? Bo u nas np jak probowalismy wlaczyc caly dzien, to caly dzien moglby sie na niego patrzec, robi glupoty, w ogole nie patrzy gdzie idzie tylko non stop w tv.
Pawojoszka, sprawa nie bylaby tak trudna, ale tort mial byc wlasnie z masy cukrowej o okreslonym ksztalcie a nie robi nikt tego tak od reki, zazwyczaj maja dlugie terminy.
Jedna Pani sie nade mna zlitowala, fakt nie z masy ale rownie piekne, takze mam nadzieje ze i nasz bedzie taki ladny jak te inne co ma na foto
My mielismy na chrzciny tort z cukierni i nie podobal mi sie, taki o zwykly z napisem, a tez mialo byc wow i od tamtej pory juz nie zamawiam w cukierniach -
Wszystkiego najlepszego dla Filipka, duzo zdrowia i radosci, no i rodzeństwa w najbliższym czasie 😍😍😘
Tort na chrzciny mielismy z oplatkiem ze zdjeciem Kamila 😂
Patryczku dla Ciebie tez wszystkiego najlepszego 😘
Kamil to jest naprawde jakis przewrotny ze wszystkim, jedzenie sie nauczyl wyciagac z buzi, a wkladac dalej nie..
Ja mam okropnego PMS-a normalnie mam ochote wszystkich wyzabijac, jeszcze wg mojego kalendarza wypada, ze okres mam miec tez na slubie wiec super...
A co do tv to Kamil tez by sie wgapial, ale jest ciagle wylaczony xdWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 10:37
Nynka, Kwiatkowa24 lubią tę wiadomość
-
Katy, u nas tez wylaczony ale wlaczam radio z tv na wygaszaczu, bo bym zwariowala chyba
U nas rodzina i kilku znajomych, ale rodzine mamy bardzo liczna wiec w domu by sie nie pomiescili, a zreszta mi sie nie chcialoby tyle gotowacKaty lubi tę wiadomość
-
JS, zależy co w tym tv. Reklamy i pytanie na śniadanie są ciekawe ale seriale kryminalne już nie 😉 u mnie głównie jak już to netflix, telewizja rzadko.
Tort jeszcze nie wiem jaki zrobię, też rozważam leśny mech. W ogóle to nie chce mi tych urodzin robić... Jeszcze nie wiem gdzie. Niby na wsi u teściowej wymyśliłam ale wygodniej mi u siebie. Tylko miejsca mało. Najchętniej byśmy świętowali we trójkę no ale babcie, ciocie, wujkowie...
-
Dzień dobry,
Jestem. Nadrobiłam ostatnie posty- widziałam Manię z rodzicami-świetna rodzinka, Igorka zafascynowanego furą i chodzącą Bozenkę-brawo 🤗
Co ja czytam-Pawojoszka w ciąży 😁 skłamałabym pisząc że to zaskoczenie 😋 nie mniej-gratuluję! Pawojoszka prawie jak Królewna Śnieżka 😁
Najlepszego dla Fifiego-dzisiejszego roczniaka 😘 buziaki od ciotki i uściski od Skrzata 😃
Uśmiechu i radości także dla Patryka-ostatnia prosta przed roczkiem 😘
Czytam, że u Kamci znowu historia z cukrzycą ciążową. Ale już zaprawiona w bojach 😉
U nas nadal słabo. W zeszły wtorek zmarł mój teść-nagle, co nas bardzo tąpnęło. Pogrzeb był wczoraj. Mam w domu męża w żałobie, wczoraj cały dzień gości, dodatkowo pomieszkującą szwagierkę i jakby było mi mało to jeszcze babcię z niedowładem nóg w szpitalu. Podejrzenie guza mózgu, bądź nasilone objawy somatyczne związane z nerwicą. Sama sobie życzę wiele sił i rozwagi. Na tyle, ile znajdę czasu będę zaglądać, bo brakowało mi Was 😊Nynka, kattalinna lubią tę wiadomość
-
I żeby być w temacie- tort robię sama. Były plany rozpoczęcia przygody z masą cukrową. Ale tylko plany. Impreza na razie przełożona na maj- jak będzie ciepło to zrobimy grilla- mniej gotowania, mniej sprzątania 😋
Zestaw standardowy, rodzina i przyjaciele.kattalinna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWowka polubilam oczywiście za życzenia.
Dużo sił dla Ciebie i męża😘
Pawojoszka nadzieja rosla bo brak okresowego brzucha ( co pewnie jest związane z tym ze svhudlam i nie jest tak spektakularny), brak pms ( pewnie wypoczelam w święta wiec jest lzej) a @powo boli brzuch więc pewnie na @ a nie trenujaca macice....także jestem typowa pragnaca ciąży kobieta która widzi ciąże bo bo jej sie cofnelo jak zakaszlala...takze ten... -
j.s,
cena około 50-59 za sztuke wychodzi, bo tak widziałam u nas w punkcie małymi cyferkami
Piotrusia kosztował 45 lub 49 w sierpniu
ładne są, smaczne i jak na małą imprezkę-idealne
i nie są az takie małe, mniej waza jedynie
masa cukrowa dużo waży, krem juz nie (i tę różnice doceniłam po roczkowym i po poprzednim torcie Piotrka) ale nie ukrywam-kocham te wspaniałości z rak artystów cukierników
kocham je oczami-jesc nie mogę
w innej cukierni zamawiałam na roczek i chrzest, z masa
oba kosztowały po 150 zł około a i tak było najlepsze sciaganie tej masy bo nikt nie chciał jej nawet liznacWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 11:12
-
nick nieaktualnyWowka, przykro mi, trzymajcie sie
Ja nie wiem co zrobic z urodzinami. Szczerze to nie robilabym w ogole. Moja rodzina 100km od rodziny mojego chlopaka. Nie chce robic w lokalu, bo wydaje mi sie to zbedny wydatek. Z drugiej strony nie chce tez, zeby jedna strona rodziny musiala specjalnie jechac 1,5h na torta.. Zastanawiam sie, czy po prostu nie zrobic dwoch osobnych tortow, ale znow u tesciowej czuje sie jak gosc i tu mi bardziej pasuje lokal. 10 maja wracam do Norwegii wiec moze po prostu zrobie tylko tort dla naszej trojki. Zobacze, przemysle.
A co u nas. W miare OK. Jestem w Polsce, u mamy, okazyjnie u tesciowej. Aktualnie chlopak jest lekko obrazony, ze dzis nie chce jechac do jego rodziny (tylko jutro). Nie Powiem, 80% pobytu w Polsce spedzam u mamy, ale to nie powinno nikogo dziwic. Tescie sa OK, ale to nie moj dom.. Siedze tam czesto sama, ciagle w domu, chlopak mnie denerwuje (udaje zabawnego przed kuzynami, popisuje sie, np.mowi "aport" do Patryka itd.), pilnuje go ciagle (zeby nie szedl pic), no i chlopak tam nie udaje aniolka, czyli ciagle lezy na kanapie i gra w gry na telefonie i inne takie. Poza tym tam nie chodzimy za bardzo na dwor, mimo ze maja ogrodek. Ogólnie nikt mi tam krzywdy nie robi, ale czuje sie tam samotnie i odliczam czas do powrotu
Z Patrykiem wszystko ok, nadal ma tylko jednego zeba. Na razie nie chodzi sam, ani za bardzo nie stoi bez podparcia