X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam dodac, a bardzo się z tego ciesze. Patryk przerzucil sie na jedna drzemke. Dzięki temu chodzi spac okolo 20, a nie 22 :) Oczywiście czasem zdarzy sie jakies odstepstwo, no i nadal ciagle sie budzi na cycka

Eva85, kattalinna lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki w miarę dobre pierwszy raz spotkalam się w morfologii z "niedojrzalymi granulocytami ig" i to mam podwyzszone ale ciąża tlumaczy czy moja niedawna infekcja
    Toksoplazmozy nadal w zyciu nie przeszlam a ostatnio jadlam samo zielsko czy tatara...
    I tsh niskie tzn dobrze że niskie ale wg lab-za niskie ;) endo mówiła żeby pisać do niej jak tsh wzrośnie pow.2
    Hehe
    Hemoglobina mi spadła i wynosi"tylko" 13,5

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla rocznego Filipka i 11 miesięcznego Patryka

Wowka przykro mi, dużo siły dla Was. Ciesze się że wrociłaś, nam Ciebie też brakowalo

Kamcia cukrzyca w ciąży nie zazdrosze dobrze że wiesz jak sobie radzić

Katy Zuzia też potrafi wyjąć jedzenie z buzi, potrafi tez mnie nakarmić a sama nic do buzi nie weźmie
    Mamy drugiego zęba w zestawie z katarem

Nynka, Katy lubią tę wiadomość

3i498ribh1nhdhf5.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Filipka z okazji roczku i dla Patryczka z okazji 11m :*****

Wowka współczuję, dużo sił dla Was.

Eh nadrabiałam od rana i jak zwykle połowy zapomniałam...

Katy ta obroża dla psów to najlepiej foresto, działa 7/8m jak dobrze pamiętam. Lepiej się opłaca niż co miesiąc zakrapiać kark (bo one tylko na tyle wystarczą). Fakt teraz jest ogrom kleszczy!

Nynka, Katy lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @...mój dół już głębszy być nie może...😢

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nynka
    głowa do góry
    uda się
    w końcu raz juz wam sie udało
    a stres na pewno nie jest tu przyjacielem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szykujemy się do laryngologa-trzymajcie kciuki
    aby w ogóle udało się zbadać tego mego syna niesfornego i histeryzującego i zeby badanie było prawidlowe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! ❤️

Wszystkiego dobrego dla swietujacych!🎂🎊🎁

Wowka, jestem w szoku. Jeszcze niedawno o nim rozmawiałyśmy... Strasznie mi przykro i dużo siły dla Was!
    Nagła smierc to najgorsze co może być, bo nie ma możliwości się do niej przygotować 😔☹️

Bożenka, brawo!

Mania lata już na dwóch praktycznie cały dzien, od pokoju do pokoju. A jaka radość jej to sprawia! 😍

Kwiatkowa wiadomo, u swojej rodziny jednak bardziej swobodnie się człowiek czuje,bo jest u siebie...

Nynka tule. Ale głowa do góry, raz się udało, uda się drugi!

My od dwóch dni siedzimy w domu, bo przyjemności 0 ze spaceru w takim wietrze...
    Jutro ma być już lepiej i 26stopni to poszalejemy. W piątek 29!😱

Nynka, kattalinna lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laryngologicznie wszystko dobrze
    Wręcz mamy dziecka się nie czepiać ;)

Nynka, wariancja, Feeva, Eva85, kattalinna, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia super tak myślałam że to uslyszycie.

Nynka jeszcze zobaczysz upragnione 2 kreski tylko odpuść to zawsze pomaga

Nynka, kamciaelcia lubią tę wiadomość

3i498ribh1nhdhf5.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat, sto lat wszystkim obchodzacym swoje swieto!

Kamcia, gratulacje. Ciesze sie, ze wizyya udana!

Anula pieknie juz sobie pomyka. :) Brawo!

Nynka, uda sie. Czuje te ciaze u Ciebie juz niedlugo. :)

Wowka, przykro mi. Duzo sily dla Was.

My robimy roczek w knajpie, nie mam sily gotowac. Musze w koncu zarezerwowac miejsce.

Od dwoch dni sie czuje paskudnie. Zapomnialam jak to jest. Pamietam ze z Julkiem w ciazy przeklinalam przymuspwe lezenie, teraz za to bym sobie troche pospala z checia. Jutro lab i gin, zobaczymy co tam slychac u okruszka.

kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, powodzenia na wizycie ;)

Kamcia, super wiesci ;p

My mamy bilans dopiero 6 maja i ciekawa jestem co pediatra powie na to nie wkladanie do buzi, mysle czy nie poprosic o skierownie do neurologopedy bo chyba on sie tym zajmuje..
    Eva, no to przynajmniej nie jestem sama bo juz myslalam, ze Kamil jedyny taki z tym jedzeniem :p Nic Wam żaden lekarz na to nie mowil? Mnie to martwi coraz bardziej:(

W piatek rehabilitacja, mam nadzieje, ze Kamil bedzie robil cwiczenia chociaz sie nie łudze, ze obedzie sie bez płaczu :(

Wowka, trzymajcie sie 😘

Fermina lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy mówił nam lekarz żeby zachęcać ją w różny sposób np podać kolorowe jedzenie i niech wybiera, smarować jej palce czymś innym wkładać do buzi albo smarować jej dłoń i raz ja liżę raz Zuzia ale to nic nie działa i Pani doktor powiedziała że tym mam się nie przejmować jedynie zdziwieni wszyscy że ona ma apetyt ale sama jeść nie będzie. Jak to Pani doktor powiedziała: chcieliście mnie to karmncie mnie. U nas jedynie długą chrupkę kukurydzianą jak hej dałam do rączki i włożyłem do buzi to trzymała i jadła. A inne rzeczy nawet jak jej pomagam zjeść to przed ustami otwiera rękę żeby nie wsadzić jedzenia do ust

3i498ribh1nhdhf5.png
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy my jesteśmy naprawdę pod dobrą opieką specjalisty (według mnie) i jeżeli jest minimalne podejrzenie że jest z czymś coś nie tak to wysyłają nas do konkretnych specjalistów. A na brak samodzielnego jedzenia niereagują.

3i498ribh1nhdhf5.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, współczuję bardzo 😔 trudny czas przed Wami, szczególnie przed mężem. Ściskam Was mocno 😘

Wariancja, tutaj masz takie kompendium pieluszkowe. Najlepszym rozwiązaniem wg mnie będzie u Was otulacz lub kieszonka z wkładem chłonnym (w tym artykule jest wyjaśnione co jest co). Najlepsza byłaby wełna, przynajmniej ja uwielbiam. Poczytaj, a jak będzie Ci coś już świtać w głowie to pytaj.

Katy, Bożenka też wyjmuje jedzenie z buzi i mnie nim karmi. Taki etap rozwoju chyba. Kamil to jest ogólnie leniuszek i wydaje mi się, że jemu jest po prostu wygodnie tak jak jest.

Wowka, JS, jakie macie rozmiary antipasków? Rozważam zakup, ale wyszło mi w każdej stopie ciut inaczej i to już dwa różne rozmiary... Chcę kupić stacjonarnie żeby mieć na wyjazd bo jedziemy w niedzielę.

Nynka, tulę...

Katy, wariancja, Wowka lubią tę wiadomość

preg.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, my mamy rozmiar L

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mierzycie stopy? Mi Ci chwile inny wynik wychodzi..

• Katy Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czasem wydaje mi sie, ze jemu jest wygodnie z tym, ze go karmie..No, ale kurcze moglby chociaz probowac, a jak mu daje do raczki i chce mu ją skierować do buzi to protestuje bardzo, ale wie o co chodzi bo jak mu cos wypadnie na brode to sobie czasem "dopchnie" reka...Dzisiaj dalam mu miseczke z owsianka, lyzeczke mi musial wziac tez oczywiscie i myslalam, ze moze w ten sposob cos zje, ale niestety narobił taki balagan, ze masakra i tyle :p Ogolnie ostatnio za kazdym razem zabiera mi lyzeczke/widelec i wiekszosc jedzenia musze mu reka dawac, nawet jogurtu ukochanego dzisiaj nie chcial jesc lyzeczka tylko z doidy pil..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek też nie chce sam jeść😂
    A kocha jeść 😂😂😂
    kiedys miał zapędy do jedzenia ręką czy łyżeczka a teraz cieszę się że chociaż buzię otwiera

Ale ale ale
    Raz mnie nakarmil
    Innym razem łyżeczkę chwycił...
    Jakby wiedział co i jak ale sam nie zrobi
    Cha cha
    Mam wrażenie że i z mową jest podobnie
    Najwyzej schudnie w przedszkolu 😂😂😂😂😂

Eva85 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. Jakoś sporo spadło na nas w krótkim czasie, jednakże daje to nadzieję na czekającą nas kaskadę dobrych zdarzeń, tak dla kontrastu 😉

Czytam, że Mania już biega! Świetnie, gratuluję 🙂

Kattalinna, attipasy rozmiar L. Mimo że z mierzenia wychodziło raczej XL-były zdecydowanie za duże. Też kupowałam stacjonarnie i była możliwość przymiarki.

Fermina, kciuki za jutrzejszą wizytę i podgląd Okruszka 🙂

Kamcia, cieszę się z wyniku wizyty 😊 i z wyników krwi. Z tą toksoplazmozą to jakaś ściema jest że większość przechodziła i tak łatwo się nie zarazić 😐

Nynka, głowa do góry. Jeszcze kilka dni i wracasz do gry 😉 dziewczyny Cię tu pozarażają 😃

kattalinna, kamciaelcia, Fermina lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 2295 2296 2297 2298 2299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ