X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pracy jeszcze nic nie mówiłam ale chyba wezme zaswiadczenie o ciazy ;) pewnie znów mi podaruja skierowanie na badania a ja podziekuje słowami "w ciazy jestem" XD ta mina była bezcenna XD

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że odchowam małą i jak pójdzie do przedszkola to coś sobie znajdę. Chociaż będę stara jak na rynek pracy. W zawodzie raczej szans już mieć nie będę. Chyba, że wymyślę własny biznes.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia tak o ten fundusz. U nas trzymają się terminów za duży zakład.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twoja kwote podzielili, wiedzieli co robia
    mnie informuja smsem
    tak "miło" sie u mnie zrobilo-1.kwietnia mineło 10 lat jak tam pracuje i dostaje ewentualnego smsa XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mój to samo "bedzie dobrze" wczoraj wylam godzine, a on na wszystko "ułoży sie"....

Jangwa a czym sie zajmujesz, że mówisz "za stara"?🤔

Wiecie ja tak na prawde bardzo chcę, żeby poszedł do żłobka, uważam, że na zdrowie mu to wyjdzie. Ale myślałam dopiero o sierpniu/wrzesniu teraz dla mnie to on taki bobas. Jakbym miala takiego "dwulatka" jak Hoope (pozdrawiam Prezesa i mame😉) to bym nie panikowala. Ale teraz, on na prawde jest dzidziutkiem "glupiutkim"😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 11:19

Hoope lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nynka
    ciebie jeszcze "ratuje" zlozenie wniosku o zmniejszenie wymiaru czasu pracy
    czyli zmniejszenie etatu juz chociazby z całego na 3/4
    po pierwsze pracodawca takiego wniosku nie moze odrzucic
    po drugie jestes chroniona przed zwolnieniem rok
    mam na mysli ze wracasz do pracy a on cie zwolni-wróc na ,mniejszy etat, ale i tak wierze, ze wkrótce ty nam ogłosisz wesoła nowine

ja również złożyłam papiery do klubiku dla Patryka
    u nas nie ma żłobka, klubik troszkę na innych zasadach funkcjonuje
    pomijam fakt, ze nie wiadomo nawet czy sie dostanie (Piotrek sie nie dostał) ale uswiadomiłam sobie, ze dla Piotrusia składałam wniosek jak miał 2 latka, dla Patryczka jak bedzie miał rok..tez sie bije myslami, ale wiem, ze to wyjdzie mu na zdrowie
    choc i tak ma łatwiej na starcie-ma starszego brata
    mam czas na przemyslenia do ewentualnego wrzesnia, wyki rekrutacji w maju
    Piotrek sie dostał do przedszkola, tez mi ono teraz nie pasuje...ale dla niego to wrecz ratunek-dla mowy, dla samodzielności, bo takiego typa upartego nie widziałam nigdy XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem matka-kwoka. Bede siedziec z dziecmi do oporu, ale kombinuje bardzo, jak pracowac z domu. W wieku 3-4 lat planuje Julka dac na dzien, dwa do przedszkola, zeby sie socjalizowal, do tego czasu bedzie przy cycu. Tez nie bedzie nam latwo, kasy wcale nie mamy jakos super duzo, na tyle, zeby nam nie brakowalo tej mojej pensji (wygrana w totka by sie i nam przydala ;)) ale nie wyobrazam sobie puscic w swiat takiego malucha. Serce by mi chyba peklo.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    bo takiego typa upartego nie widziałam nigdy XD
    Kamcia, jesteś pedagogiem, nie możesz mieć zbyt łatwo 😉

Ja też coraz częściej myślę nad drugim bobasem, chce żeby Mała poszła do żłobka, ale nie a tyle godzin... Poza tym u mnie powrót do pracy nie opłaca się finansowo, - jak zapłacę za żłobek i dojazdy do pracy to z mojej wypłaty nic praktycznie nie zostanie. Szukam sensu i logiki...
    Poczynilam tylko pewne zobowiązania w robocie, ale czy może być coś ponad rodzinę?

Kattalina, dzięki za lekturę, edukuje się 😀

kattalinna lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chwilowo mnie nie ma i nie wiem kiedy będę znowu. Nawet nie mam czasu pisać.
    Od wczoraj leżę w szpitalu
    Także wrcalismy ze świat w pl do de szybciej niż planowaliśmy bo mam problemy zdrowotne.
    Pobyt w szpitalu, mocne leki powodują że gwałtownie odsuwam córkę od piersi.
    Dzisiaj byla pierwsza samotna noc meza z córka. Było ciężko Ale dał radę. Na szybko sprowadziłam mamę do pomocy mezowi w domu.

Powinnam.troche odciagac mleKo laktatorem to już się przepelniaja. Nie karmię juz 24 hodzine

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po świętach :)
    Ostatnio zaglądałam ale nie pisałam. Mimo wszystko uległam Waszym wpływom i kupiłam płyn do kąpieli Hipp korzystając z promocji w Rossmannie, a na roczek planuję upiec „Leśny mech” :D
    Teraz korzystam z dłuższej drzemki Zosi. Ostatnio przez sen zaczęła się przekręcać na brzuszek, teraz po takim obrocie śpi z podkurczonymi nóżkami i wypiętą pupką. Gotowa do raczkowania ;). Rozczula mnie ten widok, ciągle ją podglądam przez kamerkę.

Składam serdeczne życzenia ostatnim świętującym, sto lat dla Filipka z okazji roczku oraz dla Patryczka i Juleczka w ostatnim miesiącu niemowlęctwa <3

W pamięci utkwiły mi piękne rodzinne zdjęcia Feevy, Igorek w ekstra bryce oraz Ania, która chodzi jakby robiła to od dawna :D

Nynka, rozumiem Twoje rozczarowanie, mam nadzieję że mimo wyjazdu męża uda Wam się zorganizować owocne randki i wkrótce zobaczysz n teście upragnione dwie kreski.

Wowka, widzę że u Was wyjątkowo trudny czas, Tobie i bliskim życzę dużo siły. Podziwiam Twoje pozytywne nastawienie, a ewolucyjne wyjaśnienie skrzatowej potrzeby bliskości mnie urzekło :P

Kamcia, cieszę się z pomyślnych wieści po wizycie u laryngologa, a Patryczkowi gratuluję ząbka :)

Kattalinna, ja też odpycham myśl o jesieni. U nas to pewne, że wracam do pracy pod koniec sierpnia. Im bliżej tym bardziej ciąży mi ta myśl. Pocieszam się, że to tylko na jakiś czas, może jedynie do końca roku ;)

Nynka lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia dostała sie do zlobka od września, publiczna placówka. Mi urlopu starczy do konca lipca. W sierpniu moze uda sie ja przyzwyczajać po pare godz. Maz jeszcze mw tacierzynski do odbioru. Zobaczymy.
    Im bylo dalej do tego tym jakos spokojniej do tego podchodzilam. Zosiw uwielbiw dzieci i mysle ze wyjdzir to na plus. Ja tez chętnie wrócę do pracy. Boje się chorób bo jednak to maleństwo..
    Tłumacze sobie ze taka kolej rzeczy. Z jednej pensji nie ma opcji żebyśmy dali rade to nie zadreczam się tym. Wszystko wyjdzie w praniu.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka ja po psychologii więc z obiegu totalnie wyszłam. Doświadczenie praktycznie zerowe bo zaraz była ciąża potem kolejna i tak w tej kwestii trochę słabo. W pierwszej ciąży byłam na wolontariacie na oddziale psychiatrycznym dorosłych jednak to nie dla mnie. Wolałabym chyba bardziej z dziećmi pracować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 14:47

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32, mam nadzieję, że to nic poważnego (chociaż brzmi poważnie)😕 wracaj do zdrowia szybko😘

Olcia to mamy podobną sytuację, z tym, że ja bardzo ale to bardzo nie cieszę się, że wracam do pracy

Mama32 lubi tę wiadomość

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poważnego niestety. Ale to juz dawno w PL u mnie podejrzewano. A w Niemczech stwierdzono.
    Podaja leki w nd lub w pn powinnam wyjść i dochodzić powoli do siebie. Muszę wrócić szybko do zdrowia dla córki i meza

J.S lubi tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, zdrowia zatem! Oby szybko było ok.

Codziennie rozważam inną opcję... Teraz zastanawiam się czy jednak nie zostać w tej pracy na pół etatu. Skoro chciałam szukać czegoś nie w pełnym wymiarze czasu to to jest jakaś opcja. Może bym mogła pracować w godzinach omijających korki...

Z przyjemniejszych rzeczy: spontanicznie kupiłam dziecku buty 😊 w końcu te befado, jak już będzie chodzić pewniej to kupimy następne. O, właśnie mi się wdrapała na kanapę o.O

Edit: Bożenka z wczoraj i dziś
    Foto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 09:13

kamciaelcia, Mama32, wariancja, Wowka, Katy, olciabos, Nynka, D_basiula, Hoope, J.S, pawojoszka, Berbecia, Mycha666, Feeva lubią tę wiadomość

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie zapomnialam o moim jedenastomiesieczniaku (Matylda, dziekuje za pamiec;) )!

Oto i on:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7dbb57db8bf8.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a13bbc7f909d.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/885aabc7710f.jpg

Mama, a Ty zdrowiej jak najszybciej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 17:28

kattalinna, Mama32, kamciaelcia, wariancja, Wowka, Katy, Mała Matylda, olciabos, Nynka, D_basiula, jangwa_maua, Hoope, J.S, pawojoszka, Berbecia, Feeva, Sela lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julek-Kulek
    najlpeszosci

Fermina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julek to taki poważny chłopiec! Już nie są nasze dzieci bobasami... Wszystkiego najlepszego 😘

Fermina lubi tę wiadomość

preg.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julek-samych wspaniałości 😘 zacny chłopak z niego, też wygląda na starszego 😁

Bożenka cudna ♥️, jaka poza na trawie 😁

Mama, zdrowiej! Co to Cię wzięło?

A propos końca urlopów, to czym bliżej tym bardziej jestem z tym pogodzona. Macierzyński kończy mi się dokładnie jutro. Urlop wypoczynkowy mam do końca sierpnia. Nie chciałam wracać do pracy, ale skoro trzeba i taka kolej rzeczy to pozostało mi tylko się z tym pogodzić. Może też mam łatwiej, bo nie muszę załatwiać żłobka-Skrzat zostanie z babciami, które zna, akceptuje i lubi. A z pracą... No cóż, jeśli nie ta, to poszukam innej. Przepracowałam to już ze sobą, podjęłam decyzję o powrocie, terminie, opiece nad Skrzatem i już mi lepiej że mam to za sobą.

No chyba że wygram w totka 😋 tzn. mój małżonek, bo ja nie gram 😁

kattalinna, Mama32, Fermina lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julku wszystkiego najlepszego 😘

Forum mi szwankuje, nie moge dawac lajkow i usuwa mi jak cos pisze wiec tylko na szybko sie chwalę, ze Kamcio dzis na spacerze zjadl sam chrupka 😍 Normalnie az zadzwonilam z nowina do narzeczonego od razu xd

Po za tym zabralam sie ostro za planowanie wesela wiec moge byc ciut mniej aktywna na forum :p

Mama32 duzo zdrowia dla Ciebie 😘

Bozenka urocza jak zwykle ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 19:01

Mama32, Fermina, Eva85, Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 2297 2298 2299 2300 2301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ