X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę po paru dniach nieobecności i prosze!
    Pawojoszka, gratulacje!! Jakoś tak miałam z tyłu głowy, ze to jednak ciąża 😁

J.S tylko paznokcie, a co tam?

Wszystkie dzieci cudne ❤️❤️

Ja umieram. Z przeżarcia. Masakra. A teraz karmie "Maćka" jeszcze Heinekenem. I bez ciąży teraz wyglądam jakbym w niej byla 🤣

Święta fajnie, wczoraj byliśmy u mojej familii (mojej mamy rodzinne strony), było nas ok 25osob łącznie, Mania taka była pochlonieta zabawa, że nawet nic nie zjadła. Cały dzień o mleku.
    BARDZO SIĘ CIESZĘ, że wybraliśmy fotelik przod tył. Pierwszy raz jechaliśmy w dłuższą podróż od porodu (80km ponad) i 3/4 drogi wyła. No tak się darla, że masakra. Usnela 15minut przed celem... W drodze powrotnej przełożyłam fotelik przodem do kierunku jazdy - cała podróż był spokój!! Chwała Bogu, że nie wzięłam typowego RWFa.
    Dziś cały dzień u teściów, nadrobila. Zjadła żurek, jajka, na obiad indyka pieczonego z ziemniakami, na deser biszkopt z jabłkami (pieczone przez teścia). A wieczorem kupa taka, że hej!

Oficjalnie chodzimy. Od dwóch dni Mania tylko chodzi. W sumie nie chodzi, ona biega! Nawet już wstaje na równe nogi bez podpory. Mama dumna! 😍😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 15:21

Berbecia, kamciaelcia, J.S, Ewciaa83, Hoope, pawojoszka, jangwa_maua, Mycha666, kattalinna, Katy, Nynka, wariancja, Eva85, D_basiula, Kwiatkowa24, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a ja cofam bezobjawowe wychodzenie 4 zebow.😫
    Maaaamaaaaaaaaaa
    Juz sa na wylocie wszystkie 4 I sie zaczelo kuuuupa maaaaammmmaaa kuupa maaammaaaa
    I tak cale dwa dni.

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, jaka piękna rodzinka! Jak z żurnala 😍 co Mania ma za buciki?

Pisałam kurde wczoraj posta i go nie ma 😔
    Mycha, głowę myje pianą póki co, spłukuje pod prysznicem po kąpieli bo tej piany dużo i jest bardzo sztywna.

Miałam kiedyś epizod biegowy, ze 3 tygodnie do pierwszego okresu. Ale od jakiegoś czasu myślę o zaczęciu znowu. Nie lubię bo nie mam kondycji ale czasowo to najlepsza opcja. Najtrudniej ruszyć się...

Dziś pobudka 5:25. Mam ochotę zapaść się pod ziemię i spać... Zwłaszcza, że noc standard 😐 w niedzielę prawie odgryzła mi brodawkę bo ledwo wzięła do buzi i siostra weszła do pokoju i przecież trzeba było się zerwać sprawdzić... Chyba pół osiedla słyszało wrzask, polała się krew. No dobra, kilka kropel ale boli do teraz. A weź nie daj w nocy...

Feeva, z tym fotelikiem jeszcze. Tak na prawdę nie masz 100% pewności, że tym razem gdyby jechała tyłem to by nie było ok. Przecież te nasze histeryki dużo nie potrzebują czasem do awantury. Także kierunek jazdy mógł być zasadniczym problemem ale mógł być też zupełnym przypadkiem.

A my fotelik chyba będziemy kupować nowy... Bo jednak bardziej opłaci się kupić mniejsze auto i dobrać nowy fotel niż kupować duży samochód, którego nie potrzebujemy tak naprawdę.

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, współczuję...

preg.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry po swietach :p

Feeva, super z Was rodzinka 😍

My niedzielę spedzilismy w domu, byliśmy tylko na dluzszym spacerze, a wczoraj bylismy u mojej siostry tez mielismy isc na spacer, ale przeszliśmy kawalek i zaczęło lać wiec posiedzielismy w domu xd Nie obzarlam sie jakos bardzo, ale sobie nie zalowalam,dzisiaj wracam do cwiczen :p

Ja ostatni raz biegalam kilka dni przed zrobieniem testu i pamietam, ze bylam pewna, ze zaraz okres dostanę xd Ogolnie mialam kilka podejsc bo lubie biegac, ale szybko tracilam motywacje :p

A jeszcze wczoraj wieczorem jechaliśmy do weta z psem bo mial kleszcza, dostalismy opierdziel za brak ochrony przed kleszczami..Nigdy wczesniej nie mial, ale dzisiaj kupujemy bo nie chciałbym zeby przyniósł Kamilowi..

Ogolnie to tesciowa oczywiscie nie dotrzymala slowa i juz sobie drinkowala, ja sie staralam byc dla niej mila bo serio wierzylam w jej zmiane, ale teraz to pierdziele..A narzeczony sie pyta co mi w sumie ona robi tym, ze pije, serio tak ciężko zrozumieć, ze nie chce zeby Kamil mial styczność z takimi osobami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 07:18

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna w sumie nie wiem bo teściowa Mani kupiła u nas w sklepie z artykulami/odzieza/obuwiem dziecięcym. Jakaś firma NAZO :)
    Ale w tym tygodniu jej zamówię jeszcze te sandałki co Tanda wstawiala.

W piątek ma być 29stopni 😱😱😱 już sobie współczuję siedzieć u nas w mieszkaniu, jak już teraz przy 20st jest gorąco. No ale maja być burze tego dnia ❤️❤️ a potem w sobotę 22st. Kocham burze.

Co do fotelika, to kattalinna to nie był przypadek, bo nawet w krótkich trasach po minucie wyła.
    A wczoraj jak jeździliśmy parę razy to nawet nie mruknela.

Co do biegania to ja nigdy nie lubiłam 😁 w ogóle nie lubię aktywności fizycznej XD Chodziłam na fitness jak się odchudzalam, a jak osiągnęłam już wagę jaka chciałam to przestałam. Z wfu w szkole mialam zawsze 2 na koniec bo nie cwiczylam 🤣
    W ogóle muszę się wziąć za siebie bo się czuje jak baleron.moj cel to znowu 55kg.

Katy no Teraz jest tyle kleszczy, że nie dziwię się że dostaliście opierdziel bo one są wszędzie!! 😱
    A co do teściowej to dziwne, że narzeczony nie widzi problemu w piciu swojej matki... Przecież to jest niebezpieczne i to nie chodzi o nią, ale o Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 07:51

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, teściowej nie wierz, ona będzie jeszcze nie raz i nie dwa obiecywać, że się zmieni. I to będzie szczere, sama też w to będzie wierzyć. Ale z tą chorobą sama nie da rady. Musi podjąć leczenie, może jakieś spotkania AA. Jak zacznie coś robić to będzie szansa na zmianę. Gdyby miała silną wolę to nie wpadłaby w nałóg, nie wyjdzie z niego bez pomocy z zewnątrz.

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam. ;) Cale swieta zarlam. Tylko podczas jedzenia mnie nie mdli, za to przed i po juz tak. Julek robil furore, wszyscy sie nim nacieszyli. Wzruszylam sie, bo dostal kupe zabawek po rodzinie, w tym lalke i sam z siebie ja glaszcze i daje jej zabawki. Wyobrazilam go sobie oczywiscie z siostrzyczka. :D

Śliczna rodzinka, Feeva! :)

Ewcia przezywalam cztery zeby wychodzace wspolnie i wspolczuje..

A co na kleszcze dla Maluchow? Macie jakis dobry srodek?

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zmierzyć dziecku stopy i już mnie nerw rusza na samą myśl o walce z nią...

preg.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, witam się po świętach. Brzuszek pełny, a w lodówce tona ciast😱
    My po imprezie roczkowej, Mała była duszą towarzystwa, na chwilę zapomniałam że mam dziecko, z wszystkimi chętnie się bawiła 😀
    Ja biegałam około roku czasu po ok. 30 minut, włączałam ulubioną playlistę i jakoś szło ale nie widziałam efektów biegania więc przerzuciłam się na siłownie i ćwiczenia z obciążeniem i to było to! Chciałabym do tego wrócić, bo cialo naprawdę ładnie się rzeźbiło💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 08:10

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.

My święta spędziliśmy cześć po za domem a resztę w domu. Wczoraj nie chciało mi się nigdzie ruszać.

Mała jadła wszystko na śniadanie,nawet chrzan.

Mała w towarzystwie jest wiarę grzeczna ale ale mamy mały problem gryzie wszystkich i zabiera się za bicie. Swojego kuzyna 6 miesięcznego ugryzła w palec. Jest największą i najgłośniejszą rozrabiarą w gronie rodzinnych dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 21:32

kamciaelcia, Feeva, wariancja, J.S, kattalinna, Katy, Nynka, Hoope, Kwiatkowa24, pawojoszka, D_basiula, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ale super rodzinka! 😍

Katy, fajna jest taka obroza na kleszcze, ktora sie zaklada na 4-6 miechow chyba, kosztuje u nas 99 zl ale jest naprawde skuteczna. Nie pamietam nazwy ale jest dosc popularna, jak cos to podrzuce ;)

Kattalina, udalo sie zmierzenie stopy? Tez tego nie cierpie 😑

Wiecie co. Pilam rano kawe i nagle dostalan wielkich palacych ran na rekach, plecach i twarzy, nie wiem od czego. Zeszlo dopiero niedawno ale wygladalo to strasznie, nawet porobilam zdjecia bo pierwszy raz mialam takie cos i mnie to niezle wystraszylo :/

Berbecia cudna zlosnica 😍 Niestety nie mam zadnej rady na bicie i gryzienie.

Feeva, a co do rzes to sie pytalam, bo zastanawiam sie nad kursem i chcialam zbadac teren, kto najlepszy itp

A to moj juz prawie roczniak :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/67b3ffa4bf38.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 09:24

kattalinna, kamciaelcia, Katy, Nynka, Berbecia, Kwiatkowa24, Feeva, D_basiula, Sela, Mała Matylda, Mycha666 lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki super pojazd Igorka 😁 Milenka słodka rozrabiaka. Nie mam pojęcia co na to gryzienie...

JS, jeszcze nie zmierzyłam. Śpi póki co 😁

Wariancja, ćwiczenia sama sobie dobierałaś czy z jakimś instruktorem? A propos, Berbecia, jak tam Twoje ćwiczenia?

J.S lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina mierz na spiocha!!

Piękne dzieci, wiem, że to nie śmieszne ale zawsze mnie bawiły takie male lobuziaki😂
    Oby moje było grzeczne, jak na razie w towarzystwie jest super, potrzebuje jakiś 10 minut żeby sie zaadaptować, i jak ma dość innych to mamamam tylko....czego dziadki nie rozumieja....ahhh

U Was tez takie huragany? Masakra chyba dzień w domu....

• Katy Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattallina ja o tym wiem i jej to mowilam..Moze sie wstydzi isc, ale moim zdaniem większym powodem do wstydu jest picie prawie co weekend niz chodzenie na spotkania AA..
    A narzeczony widzi problem w tym tylko jak ona sie awanturuje z tesciem itp.

A to łobuz z Milenki xd

J.S Igorek ma super rower:p Mozesz zapodac ta obroze xd

J.S lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama sobie układałam cwiczenia, trener czasem tylko poprawiał technikę. Robiłam głównie trening obwodowy albo czasem same nogi, albo same rece/plecy, po każdym siłowym 20 min cardio. 2-3 razy w tyg. Chodziłam też na osiedlowy aerobic, ale tam nawet się nie spocilam 😂

Katalinna, zastanawiam się nad zakupem kilku pieluch wielorazowych. Na spacery w upały i ew. dalsze podróże. Mogłabyś podpowiedzieć co kupić? Ja nawet nie wiem od czego zacząć bo nigdy się w tym temacie nie obracalam...

J. S. Jaka Igor ma fure 😀👍

J.S lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, obroza Foresto

Nynka, u nas tez wieje ale musze wyjsc bo nie mam nic do jedzenia, mimo ze po swietach :D 🤷🏽‍♀️

Katy lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina moje ćwiczenia skończyły się z bólem kręgosłupa z którym walczyłem prawie miesiąc.
    Musze na nowo zacząć ćwiczenia,bo przytyłam z powrotem po tych wszystkich antybiotykach,po których musiałam jesc bo inaczej bol żołądka był nie do wytrzymania.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cwiczylam od listopada sobie, codziennie, po pol godziny. Moze sobie wzmocnilam troche brzuch na te ciaze, zobaczymy. Po pierwszym trymestrze mam zamiar do tego wrocic. Cwiczylam sama, w domu, jak i przed ciaza.

Wieje i u nas strasznie ale na szczescie na podworku wzgledny spokoj, wiec "spacer" byl.

Wariancja, poszukaj wypozyczalni pieluch w okolicy, interesowalam sie tematem kiedys. Mozna sobie wziac na probe rozne rodzaje i wyprobowac. :)

Milenka taka niegrzeczna? Z tym niewinnym spojrzeniem?!

Igorek wyglada swietnie w swoim pojezdzie! Dla prawie-roczniaka odpowiedniejszy od wozka. ;)

J.S, kattalinna, wariancja lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, mam marudę to teraz tylko materiał limitowany

kamciaelcia, wariancja, Katy, Hoope, Berbecia, pawojoszka, J.S, jangwa_maua, Nynka, Kwiatkowa24, Magda33, Sela, Feeva, Mała Matylda, Mycha666 lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 2292 2293 2294 2295 2296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ