X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia naprawdę ci życzę małej księżniczki ale ogórki,śledzie to chyba jednak kolejny kawaler wam rośnie.
    Mi za to wyjątkowo dobry serniczek wyszedł
    Muszę sobie umówić wizytę bo pewnie będzie trzeba cukier sprawdzić zeszła raza był podwyższony mam nadzieję że nie będzie za wysoki i nie będę musiała się kłuć i diety trzymać bo dieta to dla mnie coś strasznego ,niecierpie sobie odmawiać jedzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 09:56

kamciaelcia lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka
    No ja już się kluje i dietkuje więc nawet nie mogę myśleć o słodkim
    W jedzeniowe zabonony w sumie nie wierzę bo w każdej ciąży jadalam podobnie, monotonnie 😛 ale że Krzysiu będzie to my już wiemy-zrządzeniem losu i uporem czuwajacej nad nami Emilki 🤔

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak u Ciebie bedzie?? I nie zazdroszczę dylematow imiennych bo dobrze pamiętam, że z Ulenka nie mieliście łatwo😉

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🙂

Kamcia, czyżby Emilka chciała zostać jedyną córeczką rodziców? Coś mi się nie wydaje, Małgosia lubi słone 😉

preg.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z żadnym dzieckiem nie mieliśmy łatwo takie z nas poprostu niezdecydowane typy ilość dzieci nie ma nic do tego. Dla dziewczynki ( na co mam nadzieję ) chciałabym Pola ,Basia,albo Hania z przewagą jednak na Pole. Dla chłopca podoba mi się Andrzej ale ciężko to zdrobnic ewentualnie Tymon.

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    od czasów Piotrusia smiejemy się,że Emilka dobrze pilnuje, by królewna była tylko jedna
    logistycznie trzech chłopaków to najlepsze rozwiazanie
    psychologiczno-psychiatrycznie chca matke wykończyc juz na starcie XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ja mysle ze bedzie chlopczyk ale obym sie mylila 😊

Pawojoszka, jestem ciekawa reakcji meza
    Na kiedy termin ci wypada?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 10:15

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obysmy wszystkie z tym chlopaczkiem sie myliły XD
    ale
    ale i tak-na szczescie-jeden chłopak to nie dwóch ufffff

J.S lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ale przy bliźniakach byłaby szansa że będą różnej płci.

J.S ja jeszcze do końca nie przyjęłam że w ciąży jestem a ty mnie o poród pytasz 😁 . Z moich obliczeń wychodzi że między Bożym narodzeniem a Sylwestrem no chyba że będzie uparta sztuka i po nowym roku się urodzi . Termin ciężko ustalić bo ja mam bardzo nieregularne cykle więc po miesiączce nie dojdę ,pewnie po USG lekarz ustali, owulacja musiała być 4-5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 13:17

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród 😬😱

Fermina lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope ,no wiem,już jestem przerażona.

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam, żyjecie, jecie?😉 My wracamy. Chyba te moje zrzucone w zeszłym tygodniu 3 kg wróciły... Oby nie na długo 😉

Już nie pamiętam która z Was pytała o płyn do kąpieli - mamy z hippa babysanft, obecnie w rossmanie w promocji za 24 zeta. Fajna sztywna piana i barwi wodę na niebiesko 🙂 skład fajny, bez śmieci, wydajny, duża litrowa butla na długo wystarczy dla całej rodziny. Od dawna czekałam na promocję na niego 😉

Skoro przegląd promocji to trwa teraz -55% na kolorówkę, czas uzupełnić zapasy 🙂
    I butelka filtrująca dafi za 22pln, na spacery i podróże się przyda 🙂

Święta, Święta i już w sumie po. Przed nami kawał drogi, jeszcze jest luźno ale pewnie wjazd do Wawy będzie zatwardzony 😐

Bożenka jak Bożenka - cudna jak zawsze 😉 z każdym dniem chodzi bardziej. Za jedną rączkę tupa duże dystanse, samodzielnie pokonuje odległości do metra nawet. Przemieszcza się między osobami różnymi i między meblami. Poza potrafi "powiedzieć" jak robi krówka, wie jak robi nosem piesek (przede wszystkim wącha śmierdzące stopy 😂), w wózku zapina pasy i pałąk, rozumie polecenia i czasem wykonuje. Ogólnie już jest czym popisać się przed rodziną e święta. Bratanek to tylko leży 😉

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, tak w kontekście ciąż... Bociany siedzące w gniazdach i bociany stojące - chyba nic z tego, nie? Bo chyba lecieć powinien żeby przynieść bobasa 🤔

preg.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina ja w tym roku wogole bocianów nie widziałam .

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha
    Szwagierka była u nas dwa tygodnie temu, potem pojechała na lubelszczyzne do domu, dziś wrócili do Holandii
    I ciągle, ale to ciągle dostawalam mmsy z bocianami-że u nich na polu, że pod domem, że od lasem. Dostałam z jednym życzenia żeby nam cos przyniosl
    Jeszcze godzinę temu mąż z matką gadał p tych bocianach-że co ma bocian u nich do nas(700km)
    Ze pewnie do Marty(szwagierki)lub Laury(siostrzenica męża)
    Trzymaja się tego że bocian 3lata temu przyniósł ciążę-moją XD

Bocian krazacy nad dachem konkretnego domu(mi kiedyś latal nad blokiem)
    Ale ja mam już dosyć tej gadki o bocianach :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak ja żre ,bo tego jedzeniem nazwać nie można,jak tak dalej pójdzie to do lata będę wyglądać jak wieloryb ,normalnie ciągle głodna jestem

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wracamy....męczące te święta.

Dzieciu miał urodziny swoje dla cioc i dziadków, wykorzystalismy swieta😁

Czasami mam ochote zostać w święta w domu w trójkę na spokojnie wszystko🤔

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna głupie pytanie. Czy po kąpieli spłukujesz z Bożenki pozostałości tego płynu do kąpieli czy tylko wycierasz ręcznikiem? My mieliśmy tą wersję od 1 dnia życia, więc tam wiadomo bez spłukiwania. Chyba skorzystam z tej promocji. Tylko wtedy muszę kupić oddzielnie coś do mycia włosów.

Po obżarstwie świątecznym (mniejszym niż zwykle ze względu na konieczność krycia się z jedzeniem przed żarłocznym dzieckiem) znowu wymyśliłam sobie, ze zacznę biegać. Chyba z 5 razy próbowałam się przekonać do biegania i nigdy nie udało mi się złapać tego bakcyla. Czy któraś z Was biega lub biegała dłuższy czas?

• Hoope Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez ciąży ciągle żrę 😂

Ja biegałam, jak się zmobilizuję, to znowu będę. Chyba. Lubiłam biegać. Mam blisko do lasu no i towarzystwo dwóch psów. Choć teraz wolę rower.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M biega kiedyś próbowałam ale to nie dla mnie jeszcze bieganie na bieżni przed telewizorem w miarę ale w terenie niekoniecznie , wolę rower albo pływanie

cf409fc7e7.png
‹‹ 2291 2292 2293 2294 2295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ