X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🙂

Dziś promocja, do niemowlaka płci żeńskiej dodaję gratis dorosłego płci męskiej. Gotuje i się nie awanturuje. Ktoś chętny? 😉

JS, nie mam wkładki ale widzę, że muszę coś zakupić, tapicerki jeszcze nie zdejmowałam. Ale od kiedy daję młodej chrupki to już wiem po co się kupuje wkładki do wózków i fotelików 😉 do fotelika chcę aero moove, może do wózka też taka ale jeszcze nie wiem.

M

J.S lubi tę wiadomość

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, u nas ziemniaki rzadko występują i właśnie głównie kasze są dlatego mnie zastanowiło co Wy jecie, że tylko pyry muszą być 😊 do frytków to wiadomix 😉

Katy lubi tę wiadomość

preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jeczy (ale nie ucieka) przy myciu zebow ale tylko dlatego ze chce sie bawic szczoteczka. Albo tylko ja trzyma albo gryzie koncowke. Szybko mu myje wydajac przy tym rozne dziwne dzwieki i oddaje szczoteczke. Wtedy nastepuje pelnia szczęścia :)

Katy ja swojego nie wpuszczam do wc :p mam manie tych wszystkich zarazkow, paleczek ecoli i tych wszystkich ble :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina masakra z ta woda :( mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy. Mi ostatnio pralka wylała wodę i już miałam dosyć. Więc u Ciebie to armagedon musiał być :/
    Majowa ja zaczęłam myć zęby razem z Adasiem. Daje mu jego szczoteczkę i biorę swoją i tak sobie razem myjemy. Śmieje się przy tym więc chyba mu się podoba ;).
    Katy Adaś fanem samych ziemniaków też nie jest. Najpierw wyjadę mięcho ( typowy facet ;)) a dopiero potem ewentualnie ziemniaka chwyci. Ale jak mu zmieszana z czymś to bez problemu. U nas kolejna kiepska noc, może bez tragedii ale to już któraś noc z rzędu gdzie mamy problem z brzuszkiem i kupę w nocy. Nie wiem od czego. Najpierw się pręży, spina się bardzo a potem zrobi i jest spokój. Nie są to bobki, papkowate choć gęstsze niż zazwyczaj. Dziś zrobił dwie w przeciągu 10 min...zastanawiam się czy to nie po lekach które dostawał jak był chory.

Katy lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Mam ponad 20 stron do nadrobienia... Nie wiem kiedy mi się to uda bo pochłaniają mnie przygotowania do slubu/chrztu, dziś komunia, jutro roczek Mani.
    Melduję tylko, że żyje ☺️ Jak będę miała chwilę to nadrobię.

Buziaki ❤️

kattalinna, J.S, Katy, Wowka, D_basiula lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę, o wilku mowa i jest 😁 udanego roczku dla Mani, poczekamy na relacje 🙂

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, że kilka z Was ma wagę diagnostyczną z lidla (kupiłam po reklamie tutaj 😜) od dawna mam jakiś error, po zważeniu nie mierzy innych parametrów bo się wyświetla "full". Nie łączy się też z aplikacją. W ciąży mi to nie przeszkadzało ale teraz bym chciała korzystać z tego co mam a tu dupa. Full i się wyłącza. Gdzieś w necie znalazłam informację, że trzeba połączyć z telefonem na dłużej żeby się wyniki z pamięci przesłały. Tylko to połączenie to lipa bo co chwila się zrywa jak się waga wyłącza. Restart i wyjmowanie baterii też nic nie daje

preg.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, dzieki, obczaje sobie ;) U nas na pewno jest wkladka potrzebna, bo jak chodzi po ogrodku a potem do wozka, to buciki brudne, wiec bym musiala ciagle sciagac i prac. O ile w quinnym to byly dwa ruchy, to nie wiem jak jest tutaj, musze zobaczyc. Na razie sie jaram ze idziemy na spacer :D Bedziemy testowac.

Cola, a moze po tych lekach jakiejs nadwrazliwosci sie nabawil?
    Ja tak mam, ze jak biore jakies leki to potem boli mnie brzuch, szczegolnie jak biore cos dluzej. Nie mam pojecia od czego to :(

Feeva, udanego roczku!

My dzis na bierzmowanie na 11, a tak mi sie nie chce, ze szok :P

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moja dziś zaciągnęła. O 5 lub 6 (nieprzytomna byłam) było cycanie i śpi 😳. Godzina 9 a ona śpi... Niesamowite. Ale przyszła starsza i ją właśnie budzi. Nie pamiętam kiedy wstałam o tej porze 😅.

kattalinna lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do rączki też daje szczoteczke po myciu zębów,żeby sobie ją pogryzła, ale nie uznaje tego za mycie tylko za przypadkowe czyszczenie 😁

Gołąbki zrobione,tylko udusić:) idę się szykować i czekamy na gości.

Okresu nadal brak, niech już przyjdzie bo mam dość, planowo miał być wczoraj.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u mnie odwrotnie
    Piotrek rekord pobił :) 5:45 tup tup tup
    wyskoczyłam, na rece i razem do łózeczka :D ulezalam godzine, bez kawy dłuzej nie dałam rady lezec na żywca XD odkad opanował do perfekcji wychodzenie to tup tup tup mamy codziennie :(
    Patryk idzie na drzemke-jego 7 to niestandardowa
    o
    spi juz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wczesne wstawanie to dzieci dostały sniadanko na ciepło
    dzis jabłka w cieście nalesnikowym
    Patryk zjadł 4,5 wielkiego plastra jabłka o.O
    Piotrek z 10, ale to Piotrek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, jabłka w cieście naleśnikowym? Wow! U nas był banan bo nawet jabłka umyć się nie chciało 😉

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    TAKIE dania mogę robic, jak jest mąż w domu :D ja tego po dzieciach nie dojem XD
    plastry w ciescie na patelnie to i tak szybko
    mama robiła (i SAMA w kuchni odpoczywała) a tata karmił hihi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa
    przepraszam
    ja nigdy niczego po dzieciach nie dojadłam ;) ja na tym punkcie mam awersję
    ale jesli coś mi tak cudnie pachnie (jabłuszka, cynamon...) to lepiej, zeby mąż zjadł reszte niż żebym żałowała, że cukier skoczył
    czyli CZASEM mam silnawolę hehe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie mąz wkur...
    od rana gadam "muszę włosy umyć"
    od godziny mówię "idę"
    a ten na kiblu siedzi!!!!!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, nie jestem przed okresem. Planowany za jakieś dwa tygodnie...

Feeva, czekamy na relacje i zdjęcia 😊

Jestem niewyspana. Kawa nie daje rady.

Do tego niemowlaka i dorosłego Kattalinny dorzucam w gratisie jeszcze siebie. Niech mnie ktoś przygarnie w dobre ręce 😀

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogoniłam
    dałam Piotra, dałam nianię z Patrykiem, dałam książeczki-niech mąż pracuje cięzko
    idę byczyć sie w łazience
    JA SIAMA

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, moj tez tak wiecznie wysiaduje :D
    Szczegolnie lubie jak jestem wykonczona po kilku dniach, on zjezdza z trasy i przesiaduje :D

Wowka, achh to nie mam pojecia skad bezsennosx... Wspolczuje.

Ja sie czuje jak krowa. Masakra, okresie przyjdz.... 😫😫😫

Edit
    Mlody nauczyl sie wchodzic na kanape, a nie umie zejsc. Super. Teraz mam kolejna robote bo pilnuje go non stop, zeby nie wlazil bo nie kuma jak zejsc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 09:59

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. wkladki uniwersalne nie pasują do naszych valco, zamówiłam przed urlopem żeby żarciem nie ubrudzila i odesłałam. Zamierzam teraz zakupić jak trochę wydatki ogarnę i na allegro można zamówić u Milutek handmade.

Może nie tyle nie pasują bo dziury na pasy są w dobrych miejscach ale jakby za luźne są i te gumy kiepsko trzymaja. Te dedykowane do valco myślę że będą lepsze. I tam trzeba napisać że trend sport albo bez sport. Bo też podobno jakaś różnica jest. Chociaż Nie wiem jaka bo się jakoś specjalnie nie zaglebiałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 10:07

‹‹ 2352 2353 2354 2355 2356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ