X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Kamcia, chcę minikida ale jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że się nie zmieści do nowego auta (zrezygnowaliśmy z kupna wielkiej kolumbryny). Znaczy fotelik se zmieści, ja nie na miejscu pasażera.

Jesli kupicie "normalne" auto, a nie rodzinne to pewnie tak właśnie będzie :( rozwiązaniem byłby jeszcze montaż na środku, ale to też nie w każdym aucie można (u nas się nie dało...) U nas też warunkiem było nieskasowanie przedniego fotela, bo ja nie jeżdżę z tyłu z Małą i musieliśmy się ograniczyć do foteli do 18 kg. Za to teraz miejsca na nogi mam więcej niż przy zamontowanej łupinie :)

Cola87 lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla jubilatów naszych.🎂🎊🎁🎉

Torty piękne wyszły!

Ja siedzę i robie na jutro ptasie mleczko,czekam aże mi się galaretki zrobią.

Jak pech to pech ząb mnie boli i zaczęłam puchnąć na buzi a dentysty tak się boję że jak myślę o nim to dostaje s..ki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 22:52

jangwa_maua, kattalinna lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igunia śliczna, może poważna dlatego że sobie uświadomiła, ze koniec z niemowlęctwem? 😉

Ja za to zaczęłam potrzebować fotelika, który łatwo da się przeczepić między autami. Naszymi dwoma i babci. Ewentualnie dla babci dodatkowy. Babcia ma małe autko, my średnie i duże. Czuję, że albo będziemy najgorszymi albo najlepszymi klientami w gwiazdkach 😉

White, na jaki się zdecydowaliście? Bo z uwagi na powyższe rozpatruje też te do 18kg.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina najstarszy jest Paweł,ale Asia ma 23.05 więc może życzenia już przyjmować . Znowu mnie wydatek czeka ,ten maj ciężki jest z tymi imprezami

kattalinna, Berbecia lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Takatę Midi Plus 🙈🙊🙉 w montażu jest bajecznie prosta, bo jest na bazie. Bazę wpinasz w isofix, rozkładasz nogę i wpinasz fotelik. 30 sekund. Cena powala, ale jakość jest rewelacyjna. My już odciągneliśmy Małej z pieniędzy z komunii ten fotelik 😂

Co jest genialne w tym fotelu to dożywotnia gwarancja i to nieważne czy ja przywalę czy przywalą we mnie. Idę z notatką policyjną do sklepu i od ręki dostaje nowy fotelik. Zero użerania się z ubezpieczycielami 🙏

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka polubiłam bo u mnie też maj najgorszy w urodziny nic tylko za portfel się trzymać.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, znaczy sierpień u Was sprzyja skoro tyle urodzin w maju 😂

White, już się pogodziłam z tą myślą, że pożegnam minikida 😔 ja nie muszę mieć mega luźno ale jednak te 180cm jakoś upchnąć trzeba. No trudno. Taniej będzie kupić mniejsze auto i nowy fotelik niż dobrać do minikida samochód, którego nie potrzebujemy w sumie. Ale jeszcze nic nie kupiliśmy więc młoda dalej jeździ jak królowa 😂 a ja trochę z przodu, trochę z tyłu...

Edit: takata to dopiero szacun na dzielni 😂 my to nie wiem co kupimy, teraz na pewno będziemy mierzyć i kupować stacjonarnie. Brirax max way podobno bardziej kompaktowy a też do 25

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 23:50

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla solenizantow 😘 Duzo zdrowka ;)

Bylismy wczoraj u mojej siostry, nawet Kamilowi sie udalo zobaczyc kuzyna bo wyszla z nim na korytarz:p Jeju jaki Florianek jest malutki, spal prawie cały czas tylko chwilke zaplakal :p Za to Kamil jakis niegrzeczny byl i ciagle cyca chcial i marudzil...

My mamy fotelik do 25kg i nie skasowal przedniego fotela, moze to tez kwestia tego, ze jestesmy niscy i na spokojnie sie miescimy, a ktos wysoki moze bedzie mial problem xd

kattalinna, Cola87 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek,

Sto lat, sto lat, niech żyją nam! Aneczko i Adasiu, życzę Wam spełnienia marzeń i samych cudowności. Rośnijcie w zdrowiu, szczęściu i z uśmiechem 😘😘😘🎂🎂🎂🎁🎁🎁🎉🎉🎉

Noc udana. Moje dziecko wróciło 😁 parę łyków mleka ok 3, a sen 21-8. Chyba dobrze Skrzatowi robi cały dzień na dworzu 😊

White, no fajna ta takata 😀 Ale w obliczu kupna dwóch fotelików, to cena boli 😉 Chyba właśnie szukam czegoś z isofixem do nas, bo ten fotel będzie zmieniał auto, a do babci coś kompaktowego. Nie wiem, nie wiem, nie wiem, co tu robić 🤷‍♀️

Katy, a jak siostra się czuje?

Miłego dnia Wam życzę 😁 poproszę zdjęcia świętujących 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 08:26

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten piękny dzień,

Serdeczne życzenia dla Igusi 🎂 piękna solenizantka miała śliczny i na pewno pyszny tort 😊
    Dzisiejszym jubilatom Ani i Adasiowi moc najlepszych życzeń 🎉
    Katallinna apetyczny torcik, mniam mniam, prosimy o zdjęcia jak Ania pałaszuje 😊
    Kamcia, Patryk świetny z tym tortem, wyjątkowo delikatnie go potraktował 😉
    Pawojoszka, jesteście super rodziną, tyle powiem 😊 najlepszego dla Twoich majowych solenizantów 😘

My mamy MC 2way pearl do 18 kg, ja mam miejsce z przodu i Mlodzież zadowolona, ale mamy kombi i nie chcę mniejszego auta! Cena fotelika przyzwoita, oceny tez👍

Berbecia, współczuję bólu...

U nas noce też o dziwo lepiej, za to za dnia... Ja nie wiem co temu dziecku, chyba wszystko na raz, ale przeczekam 😉

Miłej niedzieli wszystkim 😀

kamciaelcia, pawojoszka, jangwa_maua, kattalinna, Cola87 lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Igusia, dużo zdrówka i wszystkiego dobrego dla niej 😘💞🎂💐

Dla Ani i Adasia samych wspaniałości, dużo zdrówka i miłości 😘😘💞💞🎂🎂💐💐

Pawojoszka, dla twoich pociech Pawła i Asi również wszystkiego najlepszego 😊

Torty piękne i wyglądają baaardzo apetycznie 🤤

Dziewczyny, czy wasze dzieci są zazdrosne o was? Moja Zosia robi sceny zazdrości jak tylko mąż się do mnie zbliży, pocałuje czy przytuli 😐
    Zośka spi ze mną, ojca już dawno przepędziła z łóżka 😒 dziś rano, mąż położył się obok mnie, pocałował w policzek i się przytulił... Zośka się bawiła obok ale jak to zobaczyła, odrazu podeszła do nas i zaczęła marudzić, męża odsuwać ode mnie, mnie ciągnęła za włosy a potem ojca zaczęła tłuc po głowie i krzyczeć " Nie mama! Nie mama!" 😱😲 Od dłuższego czasu jest zazdrosna ale dziś z tej zazdrości aż agresywna 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 09:26

jangwa_maua, kattalinna, Cola87 lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Aniu i Adasiu 😘😘😍 Witamy w świecie nie-niemowlakow 😂

Wowka, siostra ok, walczy z laktatorem bo Florus ma problemy ze ssaniem i nie bardzo jej rozkreca laktacje :/

Nina, Kamil raczej sie przytula do nas jak my sie przytulamy i chyba nie jest zazdrosny :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

No wreszcie ciepło 🙆.

Najlepsze życzenia dla dzisiejszych roczniakow.

Katy 2900 to malutki rzeczywiście ale Kamil pewnie jeszcze mniejszy był, nie martw się szybko będzie kuzyna gonił

Katy, kattalinna, Cola87 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzenia 😊.

My dziś życzymy wszystkim świętującym wszystkiego najlepszego 🎁.

U mnie nie ma takiej zazdrości. Bardziej starsza o młodszą zazdrosna.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adasiu, buziaki i serdeczności 😘😘😘 bądź zawsze taki słodki i uroczy jak teraz jesteś ❤ wszystkiego najlepszego 🎂🎂🎂🎉🎈🎁
    Cola, Tobie życzę więcej wolnego i oddechu 🍹😘

Dziękuję za życzenia, jubilatka śpi. A mnie skręca już żeby ten tort zainaugurować 😉 kocham torty!

U nas zazdrości nie zaobserwowałam żadnej, muszę popatrzeć jak z innymi dziećmi będzie.
    Edit:
    Foty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 23:18

kamciaelcia, Katy, jangwa_maua, D_basiula, pawojoszka, wariancja, Nina83, Sela, Mycha666, Cola87, Wowka, Berbecia lubią tę wiadomość

age.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nie ma zazdrosci.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu
    Adaśko
    Wszystkiego najlepszego, najwspanialszego, najcudowniejszego dla Was z okazji pierwszych urodzin
    Dużo zdrówka, radości i beztroski
    🎁🎉🎁🎉🎁🎉🎁🎉🎁🎉

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnie. Tylko moje dziecko takie zaborcze 😫 właśnie się dowiedziałam, że ja też taka byłam 😒.. więc liczę na to, że jej tak nie zostanie.

Śliczna Ania 😍

kattalinna lubi tę wiadomość

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Ani i Adasia i wczrajszych roczniakow!!! :-*

My swietujemy jutro a impra byla wczoraj i chyba dobrze bo dzis burze przechodza u nas.

jangwa_maua, kattalinna lubią tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla ani i adasia

Torty śliczne, a Patryk świetnie sobie z tortem radzi

My również w skrupie jeździmy i nadal zastanawiam się jaki fotelik kupić bo pewna jestem że tyłem jezdzic nie będzie chciała. Nie wiem czy inwestować w fotelik tyl przód czy kupić tylko przodem

kattalinna, kamciaelcia, Cola87 lubią tę wiadomość

3i498ribh1nhdhf5.png
‹‹ 2383 2384 2385 2386 2387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ