X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ale piękne widoki 😍

Asix, super brzuszek, wcale gruba nie jesteś:p

Udalo sie zalatwic z mieszkaniem, w srode dostaniemy klucze 😍 Mam nadzieje, ze pies sie jakos przyzwyczai do spacerowania kilka razy dziennie zamiast pol dnia na polu xd

Kamil juz spi, w ogole dzisiaj zaczal swiadomie mowic "mama" bo wczesniej nie do konca ogarnial xd

wariancja, Leira, pawojoszka, jangwa_maua, edwarda20, kattalinna, J.S, Wowka, Nina83, Mycha666, Berbecia, Szczesliwa ledwo zywa, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy gratuluję ,to zaczynacie życie na swoim tak naprawdę,oby wam się dobrze mieszkało i pies się przyzwyczaił to może być kłopot bo ta rasa lubi pobiegać

Katy lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix piękny brzusio ❤️ Katy super że z mieszkaniem się udalo :) to kiedy przeprowadzka? Z pieskiem trzeba popracować, no i trochę siebie zmobilizować do częstszych spacerów o będzie git 😊 kurcze Adasiowi się nasiliła znów wysypka :/ nie wychodzimy na słońce ale mam wrażenie że to od ciepła.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva ale Ty piękna 😍. A no i widoki też cudne. Udanego odpoczynku.

My dziś basenowo na balkonie 😁. Gorąco że masakra 😱.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, jeszcze pytanie o wkładkę: nie nagrzewa się bardzo?

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstępnie chcemy sie w piatek juz wyprowadzic calkiem, ale pewnie jeszcze po jakies rzeczy bedziemy musieli tu przyjeżdżać, ale to juz na spokojnie ;) No psa musimy ogarnac, dobrze, ze cieplo jest to Kamila nie bede musiala dlugo ubierac xd Na pewno na wybieg bedziemy brac bo jak sie nie wybiega to pewnie zacznie cos niszczyc..

Leira lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, super brzusio! Fajnie Stas sie bawi, tak jak moj na ogrodzie. Waz ogrodowy i zabawa pol dnia.

Katy, super ze z mieszkaniem sie udalo!

Kattalina, nie zauwazylan zeby sie nagrzewala, ale kurcze w sumie ja w jakies takie upaly to nie chodze, dopiero tak pozniej, to jest zawsze ok
    Ja z drugiej strony mam zwykla bawelne, nie bralam minky zeby wlasnie sie tak nie grzala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 20:24

Katy lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minky biorę ns drugą stronę to nie będzie jej czuć 😉 możesz jutro dla mnie na słońcu wózek potrzymać trochę? 😊

Ksty, graty! Fajnie, że się udało. 😊

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu... piszę już piąty raz dzisiaj 😐 i co napiszę to skasuje mi się niechcący 😫

A więc...
    Cola, Adaś śliczniutki chłopczyk, widać po buźce, że już zdrowy 😘😍 a pasażer na gapę również uroczy 😄

Igorek cudny 😍 w tej fryzurce wygląda na starszaka, ślicznie!

O jeny! Zapomniałam o Julku 😥 to przez to kasowanie 🤔 Śliczny chłopczyk! 😍😘

Feeva, pięknie wyglądałaś 😍
    Mania jak słodko śpi 😍😘
    Widoki cudne 😍😍

Asix, brzusio śliczny.. pięknie wyglądasz 😚
    Staś śliczny 😍

Katy, super wieści! 😃

Któraś z Was pytała w czym kładziemy spać maluchy, moja Zośka spi w pampersie i koszulce od piżamki. Śpi ze mną, przykrywam ją cienką kołderką ale się rozkopuje. W nocy sprawdzam, czy nie jest zimna.
    Wczoraj akurat mnie siostra pytala o to samo, ma synka tez z maja ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 17:16

jangwa_maua, Eva85, kattalinna, Mycha666, pawojoszka, kamciaelcia, Katy, Wowka, wariancja, Berbecia lubią tę wiadomość

• Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola kurcze ile tego adasia będzie męczyć, niech mu już wszystko przejdzie

Asix śliczny brzusio i wcale nie jesteś gruba ja w 29 tygodniu byłam dużo grubsza

Feeve wszystkiego najlepszego i udanego odpoczynku

Katy fajnie że z mieszkaniem się udało. Na swoim najlepiej

Nina super mieliście wycieczkę a Zosia lubi jeździć, długo siedzi w foteliku bo planuje taki kupić tylko moja Zuza nie lubi ani wózka ani fotelika w aucie i nie wiem czy w tym będzie siedzieć

Katy lubi tę wiadomość

3i498ribh1nhdhf5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva, nie mam problemu z Zośka w wózku czy foteliku. Ona bardzo lubi spacery i jazdy rowerem. Siedzi, obserwuje otoczenie, a jak nudno to przysypia a ja ją budzę bo nie wygodna pozycja do spania w tym foteliku.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, piękne dziewczyny w pięknych okolicznościach przyrody 😍

Ja pytałam o spanie, dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Bożenka dziś śpi w rampersie, póki co okno otwarte, przykryta pieluchą bambusową. W ciągu dwóch godzin byłam i niej 3 razy ale 2 to chyba hałasy zza okna. Zobaczymy dalej

Nina83 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, super, że wszytko sie udało :) udanego wypoczynku.
    Asix pięknie wyglądasz :)

Kattalinna, Zuzia śpi w pajacu i śpiworku (lubię go za to, że się nie rozkopuje :D), jak było chłodniej to przykrywałam jeszcze kocykiem,kołdry nie używaliśmy jeszcze, teraz w sypialni mamy 21-22 stopnie.

Katy, fajnie, że wyprowadzka na dniach :)

Co do kaszy na noc, to myślałam, że po kaszy dziecko lepiej śpi, ale ostatnio Zuzia wypiła tylko 120ml samego mleka na noc (zazwyczaj 210ml) i przespała całą noc- 12h. Także u nas na noc mm i jest najwyżej jedna pobudka na jedzenie, czasami obudzi się około godziny po zaśnięciu tak po prostu, a na jedzenie różnie, nieraz około 23, a nieraz dopiero 2-3.

Nina, super takie wycieczki rowerowe :)

Dzisiaj mój letnik zaliczył dwie kąpiele w basenie :) nie wiedziałam, że za 2 dyszki można dziecku tyle frajdy zafundować :D najlepsza zabawa, chlapanie i wyrzucanie zabawek z basenu, mamy basen o średnicy 102 cm, mąż przytargał ciepłą wodę w wiadrze.
    Idziemy jutro do neurologopedy.

Ah i jeszcze Julo uroczy wakacyjny chłopak :) i Adaś zdrowiejący, również uroczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 21:59

Katy, Nina83 lubią tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po kolei, albo i nie...

Asix, brzuszek superancki, reszta chuda 😉 Staś zadowolony z węża 😄

Julek mnie urzeka, ma takie rezolutne spojrzenie 😍 będzie z niego fajny facet-czuję to 😉

Nina, wszystko ładne-las, jezioro, rower, ale najbardziej Wy 😍

Katy, cieszę się Waszym szczęściem. Piątek to już tak niedługo! I gratuluję pierwszego mama, brawo dla Kamcia 🤗

Edit, o rany, jak mi głupio. Niesłusznie krzyknęłam na Skrzata, żeby mnie nie gryzł, a nie mam śladu zębów... to jakaś zmutowana mucha konska chyba. Z dwojga złego lepiej że mnie, a nie małego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 22:06

Nina83, Katy lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, jak cudownie 😍 Jaki masz fotelik na rower?

Kattalina, zobaczymy co da sie zrobic 😁

Majowa, ja tez nie wiedzialam ze basen moze dac tyle radosci, w ogole teraz u nas top chodzenie boso po ogrodku, zabawa w plastikowym domku albo latanie po trampolinie. Do domu zaciagnac urwisa nie moge :D

Nina83 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. fotelik Bilby Junior

• J.S Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dzieki, szukalam takiego na przod, bo tylem obawiam sie jezdzic.
    Polecasz ten fotelik? Wszystko trzyma, jest ok?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam ale jest tylko do 15 kg. Jest stabilny, mocny, całkiem ok 👍😊

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam zazdroszczę tych ogródków, podwórek itp...

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u nas standardowa dobra noc. Śpimy ostatnio do ok 7, fajnie jakby tak zostało :) Julo na kocyku cudny❤️ Nina a Wy obie śliczne😍, ale super że tak sobie jeździcie! jeździcie. Mąż wczoraj zamówił hamaxa. Młody jeździł już w foteliku jeszcze po mojej siostrze ale zawsze zasypia i mega opada do przodu. Hamax ma się odchylać, zobaczymy jak zda egzamin pod tym wzgledem.

Nina83 lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
‹‹ 2429 2430 2431 2432 2433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ