Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dodam dobry 😊 noc też dobra 😁 mąż dostał eksmisję więc chrapanie zza ściany tak nie przeszkadzało. Młoda jadła 3 razy przez całą noc 😁 poszła spać o 19.30, jadła 23:30, 2:10 i 4. Po 6 to już było na pobudkę. Sądząc po zimnym ciałku przy karmieniu, cały czas spała bez przykrycia ale nie sprawdzałam w trakcie bo spałam jak zabita 😂
Miłego dnia wszystkim!Nina83, Wowka, wariancja, Katy lubią tę wiadomość
-
Doberek,
JS, ja też nie mogę zaciągnąć dziecka do domu. Jaki ryk jest, jak już trzeba 😉
Kattalinna, cieszę się z udanej nocy i aż bijącego po oczach wyspania 😉 nie ma co zazdrościć podworek, pakuj się 😊
Cola, kciuki żeby została u Was już pobudka o 7 😊
Majowa, kciuki za wizytę 😊
Miłego dnia i ja Wam życzę, oddalam się do obowiązków 😉kattalinna lubi tę wiadomość
-
Nina, o szkoda, myslalam ze do wiecej kg. To u nas sie nie sprawdzi, a jesli to pewnie krotko, niby juz tak nie przybiera ale roznie to bywa.
Cola, oby noc tak juz zostala
Katalinna, super ze sie wyspalas, oby tak dalej noce wygladaly!
My wlasnie wychodzimy z lozka, bo dopiero wstalismy takze u nas noc tez udana 😀kattalinna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKattalina, może Anie chrapanie tak często wybudza, skoro tak ładnie spała?
J.S. pamiętam jak pisałaś dlaczego inne dzieci w nocy śpią, a Twój nie może, dobrze że to się zmieniło. Jak ja sobie przypomnę jak moja potrafiła 2 razy w nocy zrobić kuupke a potem nie chciała usnąć i się z nią bujakam 1-1.5 h to szok.
U nas noc też udana, już 3 cała przespana od 19.30 do 7.20 bez ani jednej pobudki ☺ czuje się aż przespana.
J.S lubi tę wiadomość
-
My na wywczasie 😃 jest super, pogoda ekstra. Teraz drzemka na plazy wiev starzy odpoczywają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 20:43
kamciaelcia, Katy, Katy, wariancja, J.S, MajowaMamusia, Berbecia, D_basiula, jangwa_maua, Wowka, Mycha666, pawojoszka, kattalinna, Nina83, Sela lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
My jeszcze mamy ogrodek, ale i tak jakos specjalnie z niego nie korzystam :p W nowym mieszkaniu Kamilowi damy basen na balkon i tez bedzie spoko 😂
U nas noc srednia, duzo wiercenia sie i przebudzania, chyba mu za goraco bylo Pobudka po 6, ale dzieki temu juz przed 9 zaliczylismy spacer i plac zabaw, teraz drzemka :p
Nina, fajnie, ze tak sobie jezdzicie
Olciabos, slodka plazowiczka :p
Kamil dzisiaj pieknie mowil babci do telefonu "baba"
A ja ubralam szorty, ktore przed ciaza byly zawsze na styk i teraz sa ciut luzne Takze oplacila mi sie zmiana żywienia i cwiczenie;)
Miłego dnia dziewczyny i dzieciaki 😘Nina83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlcia śliczna Gwiazda,fajnie że macie pogodę, my jedziemy nad morze za tydzień, zostawcie nam trochę słońca😀
J.S. jak zamawiałaś apartament? Ja szukałam przez booking i myślałam, że się wykończeń. Zaznaczyła parter lub dojazd windą, znalazłam apartament,oczywiście wcześniej nie można zadzwonić i dopytać,to zarezerwowałam, dwonie a babka mówi mi, że winda jest ale zesputa. Odwołałam, zarezerwowałam następny, dzwonie, gościu mówi,że 4 piętro bez windy i nie wie czemu na bookingu jest że z windą. Odwołałam i znowu szukałam. Niby tyle jest ofert ale jak się szuka czegoś konkretnego to lipka.
Igor teraz wynagradza Ci nieprzespane nocki ☺J.S lubi tę wiadomość
-
Majowa, uwazaj na booking. Szukalam apartamentu w innym mirjscu, fakt znalazlam - cena 3 tysie za 5 nocy. Dzwonie prywatnie, przeslali mi oferte na meila - cena 1900. Jaja normalnie, pierwszy raz mialam taka akcje ze na bookingu bylo drozej niz realnie. Szok przezylam jak mi przeslali cennik na meila.
Ja rezerwowalam taki w ktorym kiedys juz bylismy, dlatego juz nie szukalam po bookingu, a nawet jesli bym szukala to bym dzwonila teraz
My wyjezdzamy 9 lipcaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 13:42
-
Majowa zostawimy specjalnie dla Was. A tak serio to nigdy takiej pogody nad morzem nir miałam. Zosia przynosi szczęście. Jal jest taki upal to na plaży ciezko wyrobic. Idziemy z rana na max 2-3 godz. Dzisiaj jesr przyjemnie slonce świeci ale trochr wieje wiaterek. Pozdrawiamy z😘😘
kamciaelcia, Katy, pawojoszka, Wowka, MajowaMamusia, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny, tęsknię za Wami, przyjmiecie mnie z powrotem?
Przez kilka dni próbowałam nadrobić, ale nawet nie zbliżam się do bieżących wpisów gdy mój wolny czas dobiega końca, o napisaniu czegokolwiek nie ma już mowy. Wybaczcie więc że będzie tylko o mnie, od dzisiaj postaram się być na bieżąco
Ja ciągle w niedoczasie, ale gdzieś tam już widzę koniec zamieszania. Przeprowadziliśmy się ponieważ nie chcieliśmy już dłużej tego odwlekać, ale wciąż mieliśmy sporo do zrobienia, nadal zostało trochę spraw. Z niemowlakiem niełatwo ogarnąć takie wielkie przedsięwzięcie . Mimo całego tego urwania głowy ogromnie się cieszę, że koniec z wynajmem i jesteśmy wreszcie na swoim
No i nie mam już w domu niemowlaczka - Zosia kończy dzisiaj roczek. Za szybko to minęło. Świętujemy we dwie, mąż pracuje do późna. Imprezę urodzinową urządzamy w niedzielę.
Co do Zosi – waży ok. 8,7 kg, mierzy 74 cm, ma 7 ząbków. Nie jada już w nocy, ale to nie znaczy że się nie budzi. Wstaje o piątej, w dzień rozpiera ją energia, zwykle ma dwie drzemki. Pokochała własny pokój, śpi tam sama, ale w starym mieszkaniu też miała oddzielną sypialnię. Gada jak najęta, ze zrozumieniem mama, tata, mniam mniam, bam, no no i pa pa. Uwielbia się bawić przedmiotami codziennego użytku, lubi też książki, sorter i wieżę, potrafi sama usiąść i układać. Samodzielnej zabawy mamy ostatnio mniej – mamizm w pełnym rozkwicie, dzisiaj rano nawet odpychała tatę gdy próbował przytulać ją lub mnie . Jest bardzo czuła, uwielbia się przytulać, ciągle mnie głaszcze (lubię to ). Jeszcze nie chodzi, potrafi długo stać sama, ale częściej robi to gdy nie jest świadoma co czyni . Rozpacza gdy czegoś jej nie wolno. Jest moim kochanym łobuzem, nie mogę uwierzyć jaka jest już duża i mądra. Zachwycam się nią, ale czasami brakuje mi też cierpliwości, a potem mam wyrzuty sumienia. Tak to chyba jest w macierzyństwie.
MajowaMamusia, Mycha666, Katy, D_basiula, Wowka, Sela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJ.S. właśnie szukałam na booking, a potem w necie, ale tego naszego apartamentu nie znalazłam. Nie wiem czemu u Was taka różnica, bo jak znalazłam inny we Władysławowie i zadzwoniłam do babki, to różnica była 12 zł, więc może tyle mają opłaty na booking.
Mała Matylda, sto lat dla Zosieńki gratuluję własnego mieszkanka i przeprowadzki ja jestem chora na sama myśl o szukaniu o reszcie nawet nie wspominam.
Napiszę Wam co się dowiedzieliśmy u neurologopedy, bo obstawiam, że nie ma tu ani jednej, która nie popełnia żadnego "błędu".
Ogólnie z Zuzią wszystko dobrze, rozwija się prawidłowo, a to że nie chce jeść różnych rzeczy z rączki, to ponoć normalne i dziecko w tym wieku może jeść tylko to co jej pasuje. Pić z niekapka itp. ponoć nie chce dlatego, że ja nauczyłam pić z łyżeczki i jak będzie chciała pić to się napije ze wszystkiego (tylko jak jej nie dam z łyżeczki to potrafi nie napić się pół dnia, albo i dłużej).
I najważniejsze: rocznego dziecka nie karmi się już butelką, odstawia się od piersi, bo mleko mamy nie ma właściwości, oducza się już smoczka i nie karmi w nocy, bo roczniak nie jest głody i powinien przesypiać całą noc
Jak się w nocy obudzi to może najwyżej wody się napić, bo jak będę dawać mleko to zaraz będzie miała próchnicę. Mleko można podawać do picia w kubku, albo z płatkami w miseczce, ale nie z butli. Co o tym myślicie? Bo ja się zastanawiałam, czy ona tak poważnie mówi o roczniaku, czy o 2 latku. Co do próchnicy, to zgodzę się, że nocne podjadanie nie jest najlepsze dla zębów, ale przecież są dzieci, które mają w wieku 3 miesięcy pierwsze zęby i co wtedy też mają nie jeść w nocy?
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Mała Matylda, żeby to mi był ostatni raz, ten powrót 😊 już masz nie znikać! Najlepszego dla Zosi 😘
Majowa, nie zdziwiłaś mnie niczym. Ani, że z Zuzią wszystko ok, ani tymi farmazonami od lekarki 😉 że smoczki się odstawia w tym wieku to się zgodzę. Natomiast z brakiem właściwości mleka mamy pani(pan?) doktor z wiedzą jest daleko za murzynami. Dosłownie, bo plemiona afrykańskie wiedzą, że kp długie to same korzyści dla dziecka. Nawet nie zna zaleceń choćby WHO w kwestii żywienia niemowląt...
Olciabos, cudowna plażowiczka 😍 ladujcie akumulatory 😘Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeoria, teorią, a jak jest w praktyce każda z nas dobrze wie. Mnie tam dziwi, że roczne dziecko nie potrzebuje jeść w nocy, jasne, ze zdarzają się takie noce, ale jak mi płacze w nocy, to nie będę na siłę jej głodnej usypiać, bo nie może już jeść.
Jak dla mnie roczniak może sobie pić mleczko z butelki, co innego jak doi smoczka dzień i noc, ale myślę, ze jak napije się 2-3 razy na dobę przez kilka minut z butelki to się nic strasznego nie dzieje. Choćby wodę w nocy podawać dziecku z kubeczka jasne. Jak wyszliśmy z wizyty mówię do męża, że Zuzia i tak już ładnie śpi w nocy, to pewnie sama jak będzie gotowa odstawi butelkę w nocy, a szaleć i na siłę zmieniać nie zamierzam.kattalinna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamcia, dziewczynka?
Hmm usunęłas wpis?
Edwarda jeszcze nigdzie, dopiero będziemy po urlopie szukać czegoś na wynajem, a potem mieszkania do kupna, głowa mnie boli na samą myśl. Musimy coś znaleźć od lipca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 20:00
kamciaelcia lubi tę wiadomość