X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Berbecia, widzę że Ty też piszesz o dziwnych godzinach? 😉

Kamcia, spoko jest, ale też nie widzę różnicy 😂 po raz kolejny za to-jaki Piotruś jest do Ciebie podobny!

JS, cieszę się że Igorek jednak dał się przekonać do kółka. Mówisz o basenie ogrodowym czy byliście na jakimś?

Kattalinna, dobrze że wysypka zmalała. Może to tylko jakieś podrażnienie, albo potówki mi jeszcze przyszły do głowy. Ale to takie luźne stwierdzenia, bo jedyne co wiem z całą pewnością, to to że się nie znam 😉

Cola, kciuki za wyjazd 😊 jedziecie nad Balaton?

Fermina, zapomniałam, gratuluję odsmoczkowania bez traumy 🙂

No dobra, jeszcze odgryzę głowę ptakowi za oknem i mogę iść spać.

kamciaelcia, Fermina lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bony dziewczyny od niedzieli raz dziennie pojawia sie gorączka 38, znikala po syropie. Wczoraj wieczorem znowu, dziś o 4 znowu.
    Czy już powinnam isc do lekarza?
    Byliśmy w czwartek, mlody ma gile, obadany zostal caly i wtedy prócz kataru nie bylo nic...
    😞😞😞

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa, napisałam, młoda mi dotrwała telefon i skasowała...

Nynka, do ilu temperatura dochodzi, jak Filip wtedy się zachowuje? Gorączki poniżej 38,5 się nie zbija (chyba że widać że boli to wtedy syrop jako od bólu). Te gile zębowe czy zwykłe?

Wowka, Ty o tej porze?? 😱

U nas pobudka 5:20. Rzucała się godzinę wcześniej już więc i tak spoko. Babcia zbudzona a normalnie teściowa do 10 śpi. Nieprędko znowu przyjedzie 😉 Bożenka babci się wstydzi ale ciekawość jest wielka więc zagląda i zaczepia. Idę o zakład, że do mojej mamy pójdzie w 5 sekund 😉

Cola, nie pokłócicie się, Adaś będzie grzeczny a urlop udany! 😊 Właśnie, macie dokument tożsamości dla młodego?

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, mamy dowód osobisty dla mlodego. We wrześniu byliśmy z nim we Włoszech więc już wtedy wyrabiam. Już na zdjęciu średnio podobny do siebie ;p Wowka tak nad Balaton 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 06:23

Wowka lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka a ta gorączka jak często wzrasta?

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze miałam napisać że noc nie najgorsza, trochę się wiercił i ppjękiwał, ale było lepiej niż ostatnio. Tylko przy pobudce na mleko ryczy strasznie :/

• J.S Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, moze tesciowa pojedzie szybciej niz przyjechala, jak ma takie wczesne pobudki 😂

Wowka, ogrodowy

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, ab-so-lu-tnie! Od 4:30 do 5 była pobudka. Ja dopiero teraz oczy przecieram 😃

Mam też historię do opowiadania w przyszłości. Pojechaliśmy wczoraj wieczorem do moich rodziców, miało być na chwilę, nie brałam torby, bo zawsze zapasowe pieluchy były strategicznie w aucie. Oczywiście z chwili zrobiła się godzina, pielucha zasiurdana do brzegów, zdjęłam i lecę do samochodu po nową. Skutecznie ten mój mąż sprząta, oj dokładnie, bo nie znalazłam żadnej... dziecko wracało z ręcznikiem w body 😀 Skrzata też to ubawiło, że ma frottowe coś zamiast pieluchy 😂

Miłego dnia, trzymajcie się chłodno (bo jest gorąco 😉)

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka 😂😂😂
    Skad ja to znam, u nas zawsze tez sa w aucie pieluchy a po sprzataniu znikaja, moglas zrobic fotke Skrzatowemu 😂

Jest skwar, taka burza byla wczoraj a dzis wilgotne tropiki

Wowka lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle ze jest ta fotka XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory byla raz dziennie.
    Nie wiem wlasnie czy katarowe czy zebowe, w buzi nie daje grzebac wiec moze jednak zebowe.
    Dopiero wczoraj wieczor, dzisiaj powtorzyla sie w tak krotkim odstepie czasu.
    No nic umowilam na dziś

• Fermina Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, Julo lepiej, luźna kupa ostatnia była wczoraj, tylko jest jeszcze osłabiony. W nocy nie spał od północy do 2.30, o 7 poszedł już na drzemkę, obudził się pół godziny później na cyca, nadal wykończony i teraz prawie półtorej godziny go usypiałam znowu. Zwariować można.

Wowka, cóż było zrobić, miałaś przymiarkę do wielorazowych. :D

Nynka, dziwna taka powracająca gorączka, nie pomogę, ale my przy zębach mieliśmy infekcję extra.

W ogóle tu się wyżalę z mojej paranoi, bo Julka 2 tyg temu ugryzł kleszcz w uszko. Może z godzinę był wbity, nie miał nawet milimetra chyba. Teraz ta biegunka i wymioty znikąd i wmawiam sobie,że to KZM. Czy mógłby ktoś mnie porządnie opieprzyć?

Wowka lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wczoraj mialam slaby dzień, dzidzius goraczkujacy marudny,szef wypisujacy do mnie, wymuszajac na mnie zebym sie zwolnila. I to co mnie trafilo najmocniej to moja bardzo zaufana kolezanka, przyjaciolka wrecz prawdpodobnie oklamywala mbie przez dwa lata, i wykorzystywala to z czego sie zwierzalam przeciwko mnie. Nigdy w życiu nie dostalam od nikogo takiego ciosu...😢😢😢

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wierze w przyjaciólki XD XD XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nynka
    ty naprade chcesz wracac do tej pracy??

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka zglos to do pipu. Zniszcza go. Nie wierze w to co czytam serio.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że nie. Ale nie dam mu tej satysfakcji, że mnie zwolni, bez zapłaty.
    Niech mnie zwalnia śmiało, ale niech mi da wypowiedzenie, mam 3 miesiace. I albo placi albo normalnie daje stanowisko.
    A uwierzcie mi, on sra po gaciach na myśl, że ja tam wrócę i zaraz odejdę, bo jeste paranoikiem i myśli że "okradne" firmę z pomysłów....
    Więc ogólnie to mu sie zwoje spalaja od myślenia.

Wczoraj chcial na mnie wymusić za porozumieniem stron (dobrze, że sie nie zgodzilam i doczytalam) straszyl prawnikami, pipem (on chyba nie wie że akurat ten urzad jest po mojej stronie)...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psychiczny jest na pewno
    Ale zbieraj wszelkie takie korespondencje-smsy, maile, nawet nagrywaj
    Wiem że dużo się robi dla własnej satysfakcji ale nie daj się wykończyć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram, wszystko.😉
    Pewnie jak wrócę bedzie ostry mobbing więc wtedy odpuszcze.
    Zobaczymy.

Psychiczny to bardzo dobre określenie

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

U nas już po urodzinach Zosi. Wszystko się udało, było bardzo miło. Ostatni goście wyjechali wczoraj wieczorem. Przez te upały i chęć zadbania o wszystkich jestem wykończona. Dzisiaj się relaksuję, uśpiłam córkę, zjadłam szparagi (Kamcia, Twoje zdrowie! ;)) i popijam kawę. Rozpuszczalną niestety, bo ekspres kilka dni temu odmówił posłuszeństwa, ale żałoba trwała krótko – już mamy upatrzony nowy, lepszy XD. Finansowo to kiepski moment na taki zakup, ale ekspres to sprzęt pierwszej potrzeby, szczególnie przy małym dziecku i remoncie :P
    Wrzucę później jakieś zdjęcia, ale muszę rodzinę poprosić, moich jest mało i wszystkie rozmazane. Zosia jest mało współpracującą modelką, mój aparat za nią nie nadąża ;)

Cieszę się, że alarm dotyczący opryszczki okazał się fałszywy :)

Niestety nie zdążyłam na budzący zachwyty filmik z Igorkiem. Zosia, choć mówi dużo ze zwierzątkami jest na bakier, tylko sowę naśladuje. Ostatnim naszym słowem jest „pupa” XD

Katy, jak się czujesz?

Wowka, zajrzę do Lidla przy najbliższej okazji, zrobiłaś skuteczną reklamę ich maszynce do lodów :D

Fermina, podziwiam że ogarniasz tyle spraw na raz. Gratuluję ostawienia smoczka, też o tym myślę. Cieszę się, że Julek czuje się lepiej, niech się regeneruje chłopak, te upały nie pomagają.

Cola, cudownie że wyjedziecie na urlop. Życzę Wam udanego wypoczynku :)

Kamcia, chłopcy cudni, a Ty ładnie wyglądasz, wierzę że obcięłaś znaczącą długość, ale podobnie jak dziewczyny w zasadzie nie widzę różnicy :P

Kwiatkowa, powodzenia na rozmowie kwalifikacyjnej! Napisałaś szczerze, że norweski znasz słabo, więc się nie spinaj :)

Nynka, zdrówka dla Filipka. Sytuację z szefem aż ciężko skomentować. Nic mądrego nie napiszę bo córka właśnie wstała.
    Koniec relaksu ;)

kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
‹‹ 2449 2450 2451 2452 2453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ