X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka chyba ma opryszczkę 😖 chyba lekarz u malucha?

Edit: ciężko zrobić zdjęcie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 06:06

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, nie wiedziałam, że organizm takie rzeczy umie! To jest genialne! 😊

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam karmić w tandemie, ale starsza się odstawiła.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, kurcze, tak wyglada... Ale ja sie na tym nie znam, wiec nie pomoge. Trzymam kciuki aby to jednak nie byla opryszczka.

Cola, wspolczuje takich nocy, naprawde nie mam zadnej zlotej rady na to... To juz u was dosc slugo trwa, a jak spi w dzien? On spi z wami, czy sam?

Wowka, wpadam na lodzika :P

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Kattalina widzisz my na wsi mieszkamy ,u nas z armat nie strzelają,ja myślałam że ona to do spania ma żeby ją halasy nie budziły, trochę tu ostatnio o chrapaniu było, ale pomyślałam że spać w tym to jej chyba niewygodnie. Z tą zmianą to ci chodzi pod noskiem? Bo nic tam innego nie widzę na zdjęciu,ciężko stwierdzić może to być jakaś zmiana chorobowa a może poprostu zatarła sobie,ja bym posmarowała clotrimazonem albo triderm na wszelki wypadek i obserwowała jak nie zejdzie to lekarz ,ale on pewnie poda to samo ,mój Szymon ciągle ma jakieś zmiany koło buzi i walczymy z tym już dłuższy czas i tylko to lekarz daje.

Woowka ty szczęśliwa lodarianko, a ja byłam w Lidlu wczoraj i nie widziałam bo bym pewnie też dziś lody kręciła.

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina ja też raz myślałam że Adasiowi się robi opryszczka ale na szczęście to nie było to. Jakieś podrażnienie to było. Mam nadzieję że u Was też tak będzie.
    J.S. właśnie teraz całkiem się rozwaliło wszystko. Wcześniej spał od tej ok 19.30 do 6-7(wiadomo z jakimiś małymi przerwami) i miał dwie drzemki w dzień zazwyczaj albo jedną dłuższą koło południa i to było spoko. A teraz te drzemki ma różnie. Czas m dwie, czasem jedna. Przedwczoraj była drzemka o 7 rano już i potem chyba jeszcze ze dwie, wczoraj jedna w południe i mega krótka w aucie po południu. Dziś właśnie padl. Połowę nocy śpi w łóżeczku, a połowę z nami. Jak już samo włożenie smoczka nie pomaga to go biorę do nas i zasypia. Nie wiem jak go teraz nastawić prawidłowo. Może nadzieję że na urlopie mi się jeszcze bardziej nie rozreguluje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 08:39

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cola
    na urlopie cudów bym sie nie spodziewała-nowe miejsce, inne wrazenia
    choc moi lepiej, inaczej spia na wyjazdach, ale trzymam sie tego, co w domu...zawsze jakims kosztem np nie zobacze zachodu słoncu nad morzem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, to faktycznie te drzemki ma rozjechane, u nas sa jedna-dwie ale w miare o stalych godzinach. Myslalam ze w ogole nie spi z wami, bo u nas jak byl maly to bylo przyczyna niespania, ze chcial byc w lozku z nami.

Ciezka sprawa. Mam nadzieje ze sie nie rozjedzie wam na urlopie. Ja teraz sobie przestawiam jak chce np gdzies dluzej posiedziec, to wtedy klade o 16 i mamy mozliwosc dluzej gdzies pobyc, bo wtedy zasypia 21-21;30 i tez nie ma problemu, na urlopie nie zamierzam sie trzymac sztywno rytualow.

https://youtu.be/wsEWQDK_dkM

A tak moje dziecko sie nauczylo nasladowac, wiem ze nie jest idealnie bo na pieska mowi „ham” ale i tak mnie to cieszy, ze sie nauczyl 😁
    A siwka to takie przeciagniete mmm, bo nie umie uhu 😂

kamciaelcia, edwarda20, Nynka, kattalinna, Katy, Wowka, Fermina, wariancja lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdolny Igorek <3

ja to chyba nie bede twórcza piszac ze Patryk nie mówi ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki fajny ten Igor❤❤

Moj na szczekanie robi ah ah😁

A kotek to piszczace aaaa😁

Ogolnie wszystko jest takie w innej intonacji💪 jedynie lew odbiega od reguly😁

Eee ja caly czas myslalam ze Kamcio to chudzinka a tu prosze uda ii kolanka soczyste❤

Kattalina szlabym do lekarza.

Jak tu u nas gorąco, ludzie. Wytrzymac sie nie daje, po prosze o ta burze😳

Katy lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sucho i gorąco przydałaby się ta burza bo inaczej trzeba będzie wodę nosić do ogrodu

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam się dodzwonić żeby umówić do lekarza to po pół godzinie wywaliło mnie z kolei (jesteś pierwszy w kolejce) także ten... Posmarowałam moim mlekiem bo nic więcej nie mam. Wydaje się, że mniej widoczne. Przeciw opryszczce jest jedno: bo wczoraj zauważyłam ze 3 te krostki, dziś dużo więcej. Gdyby to opryszczka była to raczej już by były bąble... Chyba pójdę z nią do apteki gdzie jest spoko babeczka i dużo podpowiada. Chyba, że po drzemce nic nie będzie. Wczoraj i w niedzielę miała kontakt z psami, chyba oba ją wylizały po twarzy (nie cierpię tego), może to od tego...

Pawojaszka, dzięki za info o maściach. Zastanawiałam się co w razie czego można u dzieci 😊

U nas w mieście też nie ma armat 😉 ale każdy czasem na wesele czy jakąś imprezę plenerową chodzi. Słuchawki te nasze są do 10 lat więc na pewno skorzysta. A tym czasem będę wypożyczać 😊 muszę tylko ogłoszenie na olx wrzucić.

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, Kamil nogi ma tlusciutkie od dawna :p

Odebralam wyniki moczu i dalej nic nie wiem bo wygladaja w porzadku oprocz tego, ze jakies erytrocyty w niewielkich ilościach sie tam znajduja, a boli dzisiaj bardziej wiec ide prywatnie bo ilez mozna sie męczyć:/

J.S pieknie Igorek mowi ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Tyle chciałam napisać, ale zobaczyłam bardzo zdolnego przystojniaka, który naśladuje zwierzyniec i nic nie wiem 😁 super cwaniaczek 😍

Maszynkę do lodów mam z Lidla, za chyba 69 zł. Na dziś zrobiłam pudełko lodów jogurtowych. Mniam, mniam, wpadajcie 😃

Kattalinna, nie mam pojęcia co to za krostki. Ale może pani w aptece jest lepszym rozwiązaniem niż lekarz, jeśli faktycznie ogarnięta 😊

Ja też już odliczam czas do wakacji... ⛵⚓

Katy lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna a jaki masz plan na wypożyczanie? Tylko na miejscu czy wysyłkowo też? Kaucja w wysokości wartości słuchawek? Tak pytam bo też mam EciPeci, kupione we wrześniu na wesele właśnie i na razie tak leżą i też myślałam o wypożyczaniu, tylko, że wysyłkowo chyba nie chce mi się bawić, a z drugiej strony ja mieszkam na zadupiu więc nie wiem czy ktokolwiek się znajdzie na miejscu 😂

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina clotrimazonem jest przeciwgrzybiczy i można od noworodka stosować bo mi poleciła położną do pupy,a triderm jest do wszystkiego bo on ma substancje grzybobujcza i przeciwbakteryjna i chyba steryd to lepiej zapytać w aptece czy roczniakowi można.
    A ja nigdy nie byłam na weselu poza swoim.

Katy erytrocyty to jest składnik krwi tak że możliwa jest jakaś infekcja lekarz będzie wiedział ,powodzenia na wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 11:36

cf409fc7e7.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobię, nie miałam czasu zupełnie na forum, pełna chałupa gości od środy do wczoraj, egzaminy, dzisiejszej nocy Julek wymiotował na zmianę z biegunką, teraz bardzo osłabiony i z lekką gorączką, śpi. :/ W sobotę znowu goście zamówieni na full. Dwie prace do napisania i sprawozdania z laborek. Dzieje się a ja nie wiem jak się nazywam.

Kattalinna, nie znam się na opryszczce ale trzymam kciuki, żeby to nie było to!

Cola, myślę że potrzebujecie czasu. Trochę się biedak nacierpiał.

J.S. gratuluję. Ślicznie mu wychodzi. :)

Julo na pieska mówi Ha Ha, na kotka MIA MIA. ;) Wiele zwierzaków już ma w repertuarze. Rozgadany jest, ale za to chodzić nie chce.

Katy a robiłaś wymaz moczu?

O, wiem co jeszcze. Odstawiliśmy skutecznie smoka. Bez jęków, bez płaczu. Tylko przez cztery dni zasypianie na noc trwało 2 godziny. Potem już normalnie. :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam bo myslalam, ze na razie zwykle wystarczy...do lekarza dopiero wieczorem bo wczesniej nie da rady :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wesele za dwa tygodnie szukam kiecy, takiej w ktorej przeżyje ten upał i najlepiej wykorzystam nie raz.

Czekam na pomysły bo mi już rece opadaja😕

• Wowka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, może jakaś tiulowa spodnica za kolano plus bluzka i szpilki?

Bluzkę wykorzystasz w inny sposób, do spódnicy też założysz trampki i będzie nie-weselnie.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 2447 2448 2449 2450 2451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ