Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kattalina, kurcze, tak wyglada... Ale ja sie na tym nie znam, wiec nie pomoge. Trzymam kciuki aby to jednak nie byla opryszczka.
Cola, wspolczuje takich nocy, naprawde nie mam zadnej zlotej rady na to... To juz u was dosc slugo trwa, a jak spi w dzien? On spi z wami, czy sam?
Wowka, wpadam na lodzika -
Dzień dobry
Kattalina widzisz my na wsi mieszkamy ,u nas z armat nie strzelają,ja myślałam że ona to do spania ma żeby ją halasy nie budziły, trochę tu ostatnio o chrapaniu było, ale pomyślałam że spać w tym to jej chyba niewygodnie. Z tą zmianą to ci chodzi pod noskiem? Bo nic tam innego nie widzę na zdjęciu,ciężko stwierdzić może to być jakaś zmiana chorobowa a może poprostu zatarła sobie,ja bym posmarowała clotrimazonem albo triderm na wszelki wypadek i obserwowała jak nie zejdzie to lekarz ,ale on pewnie poda to samo ,mój Szymon ciągle ma jakieś zmiany koło buzi i walczymy z tym już dłuższy czas i tylko to lekarz daje.
Woowka ty szczęśliwa lodarianko, a ja byłam w Lidlu wczoraj i nie widziałam bo bym pewnie też dziś lody kręciła. -
Kattalina ja też raz myślałam że Adasiowi się robi opryszczka ale na szczęście to nie było to. Jakieś podrażnienie to było. Mam nadzieję że u Was też tak będzie.
J.S. właśnie teraz całkiem się rozwaliło wszystko. Wcześniej spał od tej ok 19.30 do 6-7(wiadomo z jakimiś małymi przerwami) i miał dwie drzemki w dzień zazwyczaj albo jedną dłuższą koło południa i to było spoko. A teraz te drzemki ma różnie. Czas m dwie, czasem jedna. Przedwczoraj była drzemka o 7 rano już i potem chyba jeszcze ze dwie, wczoraj jedna w południe i mega krótka w aucie po południu. Dziś właśnie padl. Połowę nocy śpi w łóżeczku, a połowę z nami. Jak już samo włożenie smoczka nie pomaga to go biorę do nas i zasypia. Nie wiem jak go teraz nastawić prawidłowo. Może nadzieję że na urlopie mi się jeszcze bardziej nie rozreguluje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 08:39
-
Cola, to faktycznie te drzemki ma rozjechane, u nas sa jedna-dwie ale w miare o stalych godzinach. Myslalam ze w ogole nie spi z wami, bo u nas jak byl maly to bylo przyczyna niespania, ze chcial byc w lozku z nami.
Ciezka sprawa. Mam nadzieje ze sie nie rozjedzie wam na urlopie. Ja teraz sobie przestawiam jak chce np gdzies dluzej posiedziec, to wtedy klade o 16 i mamy mozliwosc dluzej gdzies pobyc, bo wtedy zasypia 21-21;30 i tez nie ma problemu, na urlopie nie zamierzam sie trzymac sztywno rytualow.
https://youtu.be/wsEWQDK_dkM
A tak moje dziecko sie nauczylo nasladowac, wiem ze nie jest idealnie bo na pieska mowi „ham” ale i tak mnie to cieszy, ze sie nauczyl 😁
A siwka to takie przeciagniete mmm, bo nie umie uhu 😂kamciaelcia, edwarda20, Nynka, kattalinna, Katy, Wowka, Fermina, wariancja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaki fajny ten Igor❤❤
Moj na szczekanie robi ah ah😁
A kotek to piszczace aaaa😁
Ogolnie wszystko jest takie w innej intonacji💪 jedynie lew odbiega od reguly😁
Eee ja caly czas myslalam ze Kamcio to chudzinka a tu prosze uda ii kolanka soczyste❤
Kattalina szlabym do lekarza.
Jak tu u nas gorąco, ludzie. Wytrzymac sie nie daje, po prosze o ta burze😳Katy lubi tę wiadomość
-
Próbowałam się dodzwonić żeby umówić do lekarza to po pół godzinie wywaliło mnie z kolei (jesteś pierwszy w kolejce) także ten... Posmarowałam moim mlekiem bo nic więcej nie mam. Wydaje się, że mniej widoczne. Przeciw opryszczce jest jedno: bo wczoraj zauważyłam ze 3 te krostki, dziś dużo więcej. Gdyby to opryszczka była to raczej już by były bąble... Chyba pójdę z nią do apteki gdzie jest spoko babeczka i dużo podpowiada. Chyba, że po drzemce nic nie będzie. Wczoraj i w niedzielę miała kontakt z psami, chyba oba ją wylizały po twarzy (nie cierpię tego), może to od tego...
Pawojaszka, dzięki za info o maściach. Zastanawiałam się co w razie czego można u dzieci 😊
U nas w mieście też nie ma armat 😉 ale każdy czasem na wesele czy jakąś imprezę plenerową chodzi. Słuchawki te nasze są do 10 lat więc na pewno skorzysta. A tym czasem będę wypożyczać 😊 muszę tylko ogłoszenie na olx wrzucić. -
Nynka, Kamil nogi ma tlusciutkie od dawna :p
Odebralam wyniki moczu i dalej nic nie wiem bo wygladaja w porzadku oprocz tego, ze jakies erytrocyty w niewielkich ilościach sie tam znajduja, a boli dzisiaj bardziej wiec ide prywatnie bo ilez mozna sie męczyć
J.S pieknie Igorek mowi
-
Dobry,
Tyle chciałam napisać, ale zobaczyłam bardzo zdolnego przystojniaka, który naśladuje zwierzyniec i nic nie wiem 😁 super cwaniaczek 😍
Maszynkę do lodów mam z Lidla, za chyba 69 zł. Na dziś zrobiłam pudełko lodów jogurtowych. Mniam, mniam, wpadajcie 😃
Kattalinna, nie mam pojęcia co to za krostki. Ale może pani w aptece jest lepszym rozwiązaniem niż lekarz, jeśli faktycznie ogarnięta 😊
Ja też już odliczam czas do wakacji... ⛵⚓
Katy lubi tę wiadomość
-
Kattalinna a jaki masz plan na wypożyczanie? Tylko na miejscu czy wysyłkowo też? Kaucja w wysokości wartości słuchawek? Tak pytam bo też mam EciPeci, kupione we wrześniu na wesele właśnie i na razie tak leżą i też myślałam o wypożyczaniu, tylko, że wysyłkowo chyba nie chce mi się bawić, a z drugiej strony ja mieszkam na zadupiu więc nie wiem czy ktokolwiek się znajdzie na miejscu 😂
-
Kattalina clotrimazonem jest przeciwgrzybiczy i można od noworodka stosować bo mi poleciła położną do pupy,a triderm jest do wszystkiego bo on ma substancje grzybobujcza i przeciwbakteryjna i chyba steryd to lepiej zapytać w aptece czy roczniakowi można.
A ja nigdy nie byłam na weselu poza swoim.
Katy erytrocyty to jest składnik krwi tak że możliwa jest jakaś infekcja lekarz będzie wiedział ,powodzenia na wizycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 11:36
-
Nie nadrobię, nie miałam czasu zupełnie na forum, pełna chałupa gości od środy do wczoraj, egzaminy, dzisiejszej nocy Julek wymiotował na zmianę z biegunką, teraz bardzo osłabiony i z lekką gorączką, śpi. W sobotę znowu goście zamówieni na full. Dwie prace do napisania i sprawozdania z laborek. Dzieje się a ja nie wiem jak się nazywam.
Kattalinna, nie znam się na opryszczce ale trzymam kciuki, żeby to nie było to!
Cola, myślę że potrzebujecie czasu. Trochę się biedak nacierpiał.
J.S. gratuluję. Ślicznie mu wychodzi.
Julo na pieska mówi Ha Ha, na kotka MIA MIA. Wiele zwierzaków już ma w repertuarze. Rozgadany jest, ale za to chodzić nie chce.
Katy a robiłaś wymaz moczu?
O, wiem co jeszcze. Odstawiliśmy skutecznie smoka. Bez jęków, bez płaczu. Tylko przez cztery dni zasypianie na noc trwało 2 godziny. Potem już normalnie.
-
nick nieaktualny