X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy tez rzucanie, jeczenie od polnocy, chyba dopiero kolo 3 zasnela. Zreszra mi tez bylo ciezko spac.. Od rana przeciągi robię, wietrze..

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze moją dr nie odbiera, a w przychodni nie ma dziś już wolnych miejsc do niej. Zapisali mnie na jutro do innej dr która pamiętam że szpitala i nie chciałabym do niej iść...mam nadzieję że jeszcze uda się skonsultować z moją dr

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W całej tej sytuacji lepsza byłaby ta w temacie wcześniejszych przebojów
    Choć zawsze jest szansa że inna spojrzy na sprawę świeżym okiem i wpadnie na nowy pomysł?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola u mnie też na zmianę temperatura w długi weekend, potem starsza znów miała temperaturę. I teraz przeszło. Żadnych innych objawów.

Ja wróciłam do żywych. Dwa dni tak głowa mnie bolała, że nie byłam w stanie nic zrobić. Nigdy tak mnie łeb nie bolał. Skończyło się wizytą na noch i ketonalem w tyłek. Ale dziś już mogę funkcjonować.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

U nas tez chlodniej, my jeszcze w lozku lezymy bo maly jeszcze spi 😅

Kamcia, powodzenia u diabetologa

Cola, wspolczuje znowu goraczki :(
    Mam nadzieje ze uda ci sie umowic do waszej Pani doktor

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa a długo się utrzymywała ta temperatura? Współczuję bólu glowy :( u nas na szczęście dość szybko spada po podaniu leku i Adaś też humor ma dobry. Chociaż tyle. Oddzwonikam do mnie nasza pani dr i mówi że bardzo możliwe że taka temperatura będzie od tych czwórek i że dzieci też w takie upały gorzej sobie radzą z regulacją temperatura. Mówiła żeby obserwować narazie, jak nie ma nic wiecej. Jeśli do jutra będzie wracać gorączka to zrobić jutro mocz dla pewności żeby przez weekend się nie stresować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 09:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ślicznie wyglądasz :)
    Kattalinna spoko, po prostu widziałam, ze piszecie komentarze po moim pytaniu, a odpowiedzi brak, więc stwierdziłam, że nikt mi nie odpowie. Dajcie znać za jakiś czas jak się będą te wkładki użytkowały. Jak się ogarnę to też jakąś zamówię.

U nas też w nocy rzucanie, kilka razy przebudzała się, ale za chwilę zasypiała.

Jangwa_maua migrena? Mi swego czasu często dokuczyły bóle migrenowe :/

Biedny Adaś, zdrówka.

Wowka lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jeszcze jutro mieliśmy mieć grilla i nie wiem czy odwoływać czy jeszcze poczekać i mieć nadzieję że gorączka nie wroci...a w ogóle to Adaś w końcu zaczyna się sam puszczać i robi troszkę kroczków sam 😊 chyba się zaczyna przełamywać. Bo za rękę to już biega cwaniak mały ;p

Katy, Wowka lubią tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa nie wiem, ale w życiu tak mnie nie bolało. Już wolę rodzić 😂

Starsza zaczęła w poniedziałek wieczorem i tak 3-4 dni miała. I w poniedziałek teraz też miała. Na drugi dzień już nic... A Iga też tak z 3 dni z przerwami. Max miała 38,5 . A tak to 37,9 -38 .

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

U nas noc nie najgorsza, za to teraz łobuz nie chce isc spac i jeszcze tacie nie dawal odespać wiec musielismy sie wynieść z sypialni..

Cola, zdrowka dla Adasia i gratulacje samodzielnych krokow ;)

Kamcia, powodzenia na wizycie :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Cudowna dziś pogoda❤
    W nocy burza straszyla oczywiście jak postanowilam zostawić pranie na noc, a jak wstalam zwinąć to burza poszła bokiem....😁

Chciałam się pochwalić, że młodzież polubił żłobek❤ przy rozstaniu jest płacz ale podobno chwilke tylko...

Poza tym leżę dziś do góry brzuchem z kawa nic nie robię...w końcu ostatnie dni urlopu, rozstroju żołądka dostaje na myśl o poniedziałku....
    Jutro wraca wreszcie mąż❤
    I w sumie nie wiem co więcej u nas...

Współczuję tych goraczek, ale nasza pediatra mówiła, że w te upaly może być ciężko takim.maluchom regulować tą temperaturę...

Wowka pięknie wyglądasz👏 nie pamiętam ale Ty chyba też mlodzinka jesteś co?🤔

Feva piękny tatuaż, zazdraszczam mi sie bardzo podobają ale nie mam odwagi sobie zrobić...

Co to jeszcze aaa o ciazach mowilyscie, my zgodnie z pierwotnym planem zaprzestalismy już starania...rozum mówi, że to dobra decyzja, a serce i moja wewnętrzna matka rodzicielka chce ciazunie i kolejnego dzidziutka❤❤❤❤😟

Wowka, Feeva lubią tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka - jak ja bym słuchała rozumu to chyba do tej pory byłabym bezdzietna. Najgorsze że moje serce mimo terrorysty chce 3 ❤️😂.

Nynka, kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa tez miałam skończyć na ewentualnej dwójce, ale już myślę 3 bedzie ok😂

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Nynka czasem najszybciej wychodzi jak się człowiek nie stara.

U nas pogoda jakby bez zmian słonko od rana może popołudniu coś się ochłodzi. Wezmę może pranie zrobię to popada. Po wczorajszym szczepieniu narazie nie ma żadnych perypetii. Ulcia wstała już w lepszym humorze,dzieciaki spały jak kamień za to ja spać za nic nie mogłam.

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta dobrze
    Najbardziej jestem zadowolona że lab zaliczylam. Bo już chyba dawno powinnam zbadac tsh. I tak zrobilam. Zaplacilam duuuuzo mniej niż u nas(w budynku z diabetologia jest taki mini punkt doagnostyki), u nas samo tsh 44zl,-a dziś z ft4 54zł. A równocześnie miałam z dzisiaj skierowanie na liczne badania od diab i też je zrobilam. Nieważne że mocz nie pierwszy poranny ;) nawet pojemnika nie kupowalam bo to lab ma swoje probówki

Troszkę zmarzlam rano. Pielegniarka śmiała się że mam dlugi rekaw, że powinnam się chlodzic 😂

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas równe 14dni od szczepienia i póki co nic a nic się nie dzieje

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka - no ja zawsze chciałam 2... A teraz to już trzecie po głowie chodzi 🤣

Nynka lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja sie nie wypowiadam w liczbie dzieci XD

jangwa_maua, Mała Matylda, Wowka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja coraz bardziej mysle ze jednak na jednym poprzestaniemy 😋

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Dzisiaj pobudka o 4:25 :/. W nocy kilka krótkich wybudzeń na napicie się wody. Żyję dzięki kawie, powinnam zacząć brać magnez.

Widziałam ślicznego i samodzielnego miłośnika owoców :D

Wowka, wspaniale wyglądasz w nowej fryzurze! No ale ładnemu we wszystkim ładnie :)
    Poprzdnia wersja i brzuszek też super ;). Zatęskniłam do brzucha, ale ja lubię być w ciąży, noworodka też chcę :P

U nas docelowo ma być dwójka dzieci, mąż stanowczo nie chce więcej, ja uważam że to najlepsza opcja, ale w sercu smuteczek że już tylko jedna ciąża przede mną ;)

Feeva, gratuluję tatuażu! Piękne kolory, kobiecy wzór :)
    Jaka gaduła z Mani! Ma bardzo bogate słownictwo jak na takiego brzdąca :D
    Zosi też buzia się nie zamyka, wygłasza długie monologi w własnym języku, towarzyszy im bardzo bogata gestykulacja. Szczególnie zabawnie wygląda to w wózku XD
    Ze zrozumieniem mówi mama, tata, baba, mniam, bam, papapa, nu nu (z machaniem paluszkiem, druga rączka w tym czasie robi coś zabronionego :P), caca caca (cacy – przy głaskaniu), tan tan (tańczyć), mam (w znaczeniu daj, ale daj też się zaczyna pojawiać), nie, ta (tak), dom, woda, di (drzwi), pes (pies) – robi łałałał, pupa – i klepie się wtedy po pupie podczas przewijania :D.
    Powtarza różne słowa, często bardzo ładnie, ale bez zrozumienia i nie za każdym razem tylko wtedy gdy ma ochotę. Zaczyna budować „zdania”: tata papa – gdy mąż zakłada buty, mama bam – czyli „mamo, już się najadłam, zabierz resztę albo wyrzucę to na podłogę” XD
    Zosieńka intensywnie rozwija mowę, chodzenie zostawia na później ;). Potrafi długo stać bez podparcia, przemieszcza się przy meblach i ścianach albo czworakuje, często w pozycji niedźwiadka. Samodzielnie nie próbuje postawić kroku.

Biedny Adaś, przesyłam wirtualne buziaki i życzę zdrówka <3
    Gratuluję kroczków, czuję że lada dzień zameldujesz o samodzielnym chodzeniu :D

Fermina, dobrze że się odnotowałaś na liście obecności, czuję się uspokojona, odezwij się gdy czas Ci pozwoli :)

Nynka, cieszę się że Filipek polubił żłobek. Bardzo potrzebuję takich wzmianek :)
    Zgadzam się z Pawojszką – brak szczególnych starań może sprzyjać efektywności XD

kamciaelcia, Wowka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
‹‹ 2476 2477 2478 2479 2480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ