Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry
Cola moja kuzynka trafiła do szpitala z córeczką 4 miesięczną bo miała gorączkę i wysypkę oraz odwodniona była. Stwierdzili że wirusowe i tyle.
A ja chwalę moje dzieci śpiochy czym mama jest szczęśliwa bo wyspana.
Milenka od 2 tyg przesypia noce budzi się koło 6 je mleczko i idzie spać dalej do godziny ok 10.30
Syn chodzi później spać ale wstaje też późno.
Też uwielbiam czuć ruchy dzidzi w brzuchu,a ten zapach noworodka plus oliwkakamciaelcia, Wowka lubią tę wiadomość
-
I my się witamy
Cola zdrówka dla Adasia!
My mieliśmy od środy do niedzieli 40st, w niedzielę wieczorem wysypka i trwała do wczoraj. Dzisiaj już super.
Właśnie mamy mega zalegle meningokoki tą drugą dawkę i chyba ta odra jest po roczku tak?
Ale poczekam te 2 tyg
W niedzielę wyjeżdżamy do sopotu, cholernie się cieszę.
Wowka cudownie wyglądasz!
Feeva tatuaż mega! Ale ja jak Nynka, strasznie bym chciała, ale się nie odważe hehe
Nynka super, że Filipek zadowolony w żłobku.
Leo tez się super sprawuje!
Co to ja miałam jeszcze pisać...
Aaaa ile Mania już mówi! Szok, u nas tylko mama tata chau chau, czasami muuuuu hehe
Berbecia super, że Milenka tak ładnie śpi!
Kamcia ja ostatnio płaciłam za tsh 26zł jak dobrze pamiętam. Jak robiłam tsh, ft4 i ft3 to wtedy niecale 60zł
Widać co lab to inny cennikkamciaelcia, Wowka lubią tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Jedyny plus, że przez cały tydz w te upały pracujemy po 4h, a ja nawet 3. Bo powiedziałam, że skoro normalnie chodzę na 7 (bo niby karmie) to jak mamy po 4 h to ide na 3. Hehe całe szczęście nikt o nic nie pyta
Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Dobry, dobry,
Tyle napisane i anuluj...
To teraz w skrócie.
Kamcia, gratuluję udanej wizyty 😊
Cola, zdrowia dla Adasia. Może jak dzisiaj jest chłodniej, to temperatura wróci do normy-trzymam kciuki. No i brawo za kroczki, zaraz chłopak tak ruszy, że nie dogonisz 😉 wczoraj były urodziny mojego ojca-rekawiczki się spodobały 😀
Mała Matylda, Zosia też ładnie papla, brawo 😁
Nynka, super że Filip się odnajduje w żłobku. Oby tak dalej 😊 Ja młodziutka...? W tym roku 32 😉
Berbecia, o wow. No teraz to zazdro konkretne mam, spanie do 10:30, marzenie 😁
Sela, miło że strony pracodawcy, że skrócił godziny pracy. A jeszcze miłej, że dałaś radę urwać kolejną godzinę 😀 przyjemnego wypoczynku nad morzem 😘
Fermina, lista obecności zaliczona. Czekamy na Ciebie 😊
My też wyjeżdżamy na wakacje, chyba jutro wieczorem. Albo w sobotę. Podobno woda na Mazurach miejscowo ma ponad 26 stopni 😯kamciaelcia, Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość
-
Zosia sie kompletnie niczym nie zainteresuje. Tylko ksiazeczki ktore teraz sama przynosi i pokazuje paluchem a ja musze mowic. I maltretuje ksiazke 100 pierwszych slow.. Wiadomo jak nia usiade to cos tam porobi. Lubi kulodrom. Akurat mamy grając. Lubi klocki burzyć. Samw jestem ciekawa czym sie bawiw wasze maluchy 😉 moze jakas inspiracja tez dla nas
-
W podróży głównie czytałam z Adasiem książeczki i taka Ala książkę elektroniczna z obrazkami miał, straszny dźwięk ma, ale jakoś go zajmowała na trochę nie wiem jaka firma bo to dostaliśmy po chrzesniaku moim.
Ej ja to zwariuje z tymi termometrami. Tzn mierze tym do pupy, ale tym na podczerwień też sprawdzam ( wiem powinnam wyrzucić) i jak ten do pupy mi pokazywał 37.2 to ten na podczerwień 38.5...i bądź tu mądra. No ale ma m nadzieję że faktycznie ten do pupy dokładniejszy. W ogóle to dziś takie wahania temperatury miał, od 35.4 po 37.7. nie licząc tego na podczerwień który też mierzył we świat. Przed kąpielą 38.5 po kąpieli 37... -
Też jestem ciekawa czym bawią się Wasze dzieci. U nas wygląda to tak:
1.Przedmioty codziennego użytku. Ostatnim hitem był zepsuty ekspres do kawy . Mąż postawił go przy drzwiach, miał go zabrać wychodząc do pracy, ale Zosia ogromnie się nim zainteresowała. Kręciła pokrętłem do regulacji spieniania mleka, poruszała dyszą, otwierała i zamykała pojemnik na wodę, wkładała tam swoje zabawki. Ile ja zrobiłam w domu dzięki temu ekspresowi . Pudełko pakowanych pojedynczo chusteczek do czyszczenia okularów też było ekstra.
2.Własna szuflada w szafce rtv. Zosia wkłada tam co chce, głównie swoje zabawki, czasami coś skradzionego kuchni. Otwiera, zamyka, coś wyjmuje i kładzie na szafce.
3.Zestaw lekarza z Fisher Price, który dostała od wujka. Główną atrakcją jest kuferek na przybory, który gra i śpiewa prozdrowotne piosenki na zmianę z alfabetem i liczbami. Zosia do nich tańczy. Przy otwieraniu i zamykaniu jest na zmianę komunikat cześć/otwarte i papa/zamknięte – Zosia odpowiada, czasami z wyprzedzeniem
4.Zestaw zabawek do kąpieli – 10 kolorowych morskich stworzeń, nie wiem jakiej marki bo to też prezent. Używamy poza wanną.
5.Książeczki. Ogląda samodzielnie albo ze mną – wskazuje paluszkiem i chce aby nazywać co jest na obrazku. Najbardziej lubi wspomniane już 100 pierwszych słów, Pucia i takie typu „przesuń paluszkiem”. Lubi gdy czytam jej wiersze dla dzieci.
6.Basen z kulkami. Najlepsze jest wyrzucanie piłeczek
Zosia chwilę bawi się ze mną, zaspokaja zapotrzebowanie na matkę, a potem bawi się przez jakiś czas sama i tak na zmianę. O ile nie dokuczają jej zęby lub zmęczenie nie mogę narzekać na nasze dnie. Życie rekompensuje mi pobudki nad ranemWowka lubi tę wiadomość
-
Chyba wypiszę Bożenę z tego forum. Mówienie, czytanie, pokazywanie paluszkiem, wkładanie czegokolwiek do pudełek/ szuflad itp? U nas jest wyjmowane perfekcyjnie. A widać to potrafi jedzenie do paszczy swojej i paluchy do mojej. Ale i tak ją kocham 😁 i cieszę jak głupia gdy odkrywam jak "śpiewa", potrafi złożyć zamówienie na konkretny utwór z 3 🙂 a piosenkę z pokazywaniem o ślimaku próbuje pokazywać. Tylko ja to widzę ale tylko ja to śpiewam i znam gesty 😉
Cola, ja najbardziej wierzę mojej intuicji i dotykowi przy temperaturze. Termometr traktuję jako pomoc, nie ufam mu zbytnio.
Wowka, przypomniało mi się, że kilka dni temu mamagama nagrała na yt filmik z zabawkami na podróż. Jeszcze nie oglądałam, ale może coś fajnego dla Skrzata?
Aaa i pytanie do ciężarówek, od kilku miesięcy zadaję i zapominam. Macie wizytę u psychologa? Bo moja siostra obowiązkowe chyba dwie ma. I to nie, że ona tylko ale wszystkie ciężarne. Że to niby od 2019 weszło. Żadna z Was nie pisała to się zastanawiam.Wowka lubi tę wiadomość
-
Kattalinna
Słyszałam że ten psycholog ma wejść ale nie slyszalam by wszedł do przepisów
Mi nikt nic nie proponowal
Może za biedny regionw psychologow? 😂
I jakoś nie widzę podstaw by kogokolwiek zmusić do takiej wizyty. Raczej byloby to na granicy niedorzecznosci. Ale nie krytykuje pomyslu. Nie nie. Tylko mnie na studiach uczono że psychopata i tak umie pięknie zagrac od diagnozy jest psychiatra...to raczej nie na realia w pl -
Wowka moj sie bawi klockami duplo (figurkami) i zwyklymi klockami, nawet udaje mu sie wlozyc jeden w drugi. Bawi sie tez w gotowanie zupy dla taty, mamy mini zestaw kuchenny z pepco. Niedawno dostał lalke i tez sie nia bawi, nosi, tuli, jak mu pokazalam kiedys ze lala idzie spać to teraz caly czas ja kladzie, przykrywa, daje smoczka itp. No i niezmiennie od zawsze książeczki, oglada sam, pokazuje palcem co to, każe mi czytac.
W przyszlosci chce kupic coś takiego jak Teebeebox. Idealne dla starszego dziecka do auta i na wycieczki.
-
Kamcia, na jednym spotkaniu nawet godzinnym to i psychiatra diagnozy nie postawi. Siostra mówi, że test na depresję obowiązuje ale ten taki ogólny, gdzie chyba jednak jak już to powinien być dostosowany do szczególnej sytuacji kobiety 😉 siostrze nie proponowano, jej kazano taką wizytę odbyć. Z panią psycholog porozmawiały o bezsensowności przepisu 😉 może to jeszcze nie jest ogólnopolskie tylko pilot w Lublinie?