X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry

Cola moja kuzynka trafiła do szpitala z córeczką 4 miesięczną bo miała gorączkę i wysypkę oraz odwodniona była. Stwierdzili że wirusowe i tyle.

A ja chwalę moje dzieci śpiochy czym mama jest szczęśliwa bo wyspana.
    Milenka od 2 tyg przesypia noce budzi się koło 6 je mleczko i idzie spać dalej do godziny ok 10.30
    Syn chodzi później spać ale wstaje też późno.

Też uwielbiam czuć ruchy dzidzi w brzuchu,a ten zapach noworodka plus oliwka

kamciaelcia, Wowka lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my się witamy ;-)

Cola zdrówka dla Adasia!

My mieliśmy od środy do niedzieli 40st, w niedzielę wieczorem wysypka i trwała do wczoraj. Dzisiaj już super.
    Właśnie mamy mega zalegle meningokoki tą drugą dawkę i chyba ta odra jest po roczku tak?
    Ale poczekam te 2 tyg
    W niedzielę wyjeżdżamy do sopotu, cholernie się cieszę.

Wowka cudownie wyglądasz!

Feeva tatuaż mega! Ale ja jak Nynka, strasznie bym chciała, ale się nie odważe hehe

Nynka super, że Filipek zadowolony w żłobku.
    Leo tez się super sprawuje!

Co to ja miałam jeszcze pisać...

Aaaa ile Mania już mówi! Szok, u nas tylko mama tata chau chau, czasami muuuuu hehe

Berbecia super, że Milenka tak ładnie śpi!

Kamcia ja ostatnio płaciłam za tsh 26zł jak dobrze pamiętam. Jak robiłam tsh, ft4 i ft3 to wtedy niecale 60zł
    Widać co lab to inny cennik

kamciaelcia, Wowka lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyny plus, że przez cały tydz w te upały pracujemy po 4h, a ja nawet 3. Bo powiedziałam, że skoro normalnie chodzę na 7 (bo niby karmie) to jak mamy po 4 h to ide na 3. Hehe całe szczęście nikt o nic nie pyta ;-)

Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela czy tylko cos oswiadczalas odnosnir karmienia czy jakieś zasw.?

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry, dobry,

Tyle napisane i anuluj...

To teraz w skrócie.

Kamcia, gratuluję udanej wizyty 😊

Cola, zdrowia dla Adasia. Może jak dzisiaj jest chłodniej, to temperatura wróci do normy-trzymam kciuki. No i brawo za kroczki, zaraz chłopak tak ruszy, że nie dogonisz 😉 wczoraj były urodziny mojego ojca-rekawiczki się spodobały 😀

Mała Matylda, Zosia też ładnie papla, brawo 😁

Nynka, super że Filip się odnajduje w żłobku. Oby tak dalej 😊 Ja młodziutka...? W tym roku 32 😉

Berbecia, o wow. No teraz to zazdro konkretne mam, spanie do 10:30, marzenie 😁

Sela, miło że strony pracodawcy, że skrócił godziny pracy. A jeszcze miłej, że dałaś radę urwać kolejną godzinę 😀 przyjemnego wypoczynku nad morzem 😘

Fermina, lista obecności zaliczona. Czekamy na Ciebie 😊

My też wyjeżdżamy na wakacje, chyba jutro wieczorem. Albo w sobotę. Podobno woda na Mazurach miejscowo ma ponad 26 stopni 😯

kamciaelcia, Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie za 100 punktów.

Chcę kupić na wyjazd Skrzatowi jakąś nową zabawkę. Niewielka, bo miejsca mało. Ciekawa i zajmująca. Najlepiej nie grająco-świecąca. Pokażcie, czym się bawią Wasze dzieci 😊

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia sie kompletnie niczym nie zainteresuje. Tylko ksiazeczki ktore teraz sama przynosi i pokazuje paluchem a ja musze mowic. I maltretuje ksiazke 100 pierwszych slow.. Wiadomo jak nia usiade to cos tam porobi. Lubi kulodrom. Akurat mamy grając. Lubi klocki burzyć. Samw jestem ciekawa czym sie bawiw wasze maluchy 😉 moze jakas inspiracja tez dla nas

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilotem od telewizora i najlepsze podkradanie zabawek bratu i zrzucanie z balkonu.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka bawi się niczym 😉 najlepsze są zabawki cudze. Pomogłam? 😉

Sela, to tylko życzyć jak najdłuższej fali upałów 😁

Olciabos, u nas tylko wniosek.

Więcej nie wiem bo mi maruda nie daje myśleć

Sela lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk bawi się wszystkim i niczym :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W podróży głównie czytałam z Adasiem książeczki i taka Ala książkę elektroniczna z obrazkami miał, straszny dźwięk ma, ale jakoś go zajmowała na trochę ;) nie wiem jaka firma bo to dostaliśmy po chrzesniaku moim.
    Ej ja to zwariuje z tymi termometrami. Tzn mierze tym do pupy, ale tym na podczerwień też sprawdzam ( wiem powinnam wyrzucić) i jak ten do pupy mi pokazywał 37.2 to ten na podczerwień 38.5...i bądź tu mądra. No ale ma m nadzieję że faktycznie ten do pupy dokładniejszy. W ogóle to dziś takie wahania temperatury miał, od 35.4 po 37.7. nie licząc tego na podczerwień który też mierzył we świat. Przed kąpielą 38.5 po kąpieli 37...

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, Nynka zazdroszczę że Wasze chłopaki już tak się oswoili że żłobkiem. Ja to się bardzo boje jak to będzie...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mierzy się po spaniu, płaczu i kąpieli

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa czym bawią się Wasze dzieci. U nas wygląda to tak:
    1.Przedmioty codziennego użytku. Ostatnim hitem był zepsuty ekspres do kawy XD. Mąż postawił go przy drzwiach, miał go zabrać wychodząc do pracy, ale Zosia ogromnie się nim zainteresowała. Kręciła pokrętłem do regulacji spieniania mleka, poruszała dyszą, otwierała i zamykała pojemnik na wodę, wkładała tam swoje zabawki. Ile ja zrobiłam w domu dzięki temu ekspresowi :P. Pudełko pakowanych pojedynczo chusteczek do czyszczenia okularów też było ekstra.
    2.Własna szuflada w szafce rtv. Zosia wkłada tam co chce, głównie swoje zabawki, czasami coś skradzionego kuchni. Otwiera, zamyka, coś wyjmuje i kładzie na szafce.
    3.Zestaw lekarza z Fisher Price, który dostała od wujka. Główną atrakcją jest kuferek na przybory, który gra i śpiewa prozdrowotne piosenki na zmianę z alfabetem i liczbami. Zosia do nich tańczy. Przy otwieraniu i zamykaniu jest na zmianę komunikat cześć/otwarte i papa/zamknięte – Zosia odpowiada, czasami z wyprzedzeniem ;)
    4.Zestaw zabawek do kąpieli – 10 kolorowych morskich stworzeń, nie wiem jakiej marki bo to też prezent. Używamy poza wanną.
    5.Książeczki. Ogląda samodzielnie albo ze mną – wskazuje paluszkiem i chce aby nazywać co jest na obrazku. Najbardziej lubi wspomniane już 100 pierwszych słów, Pucia i takie typu „przesuń paluszkiem”. Lubi gdy czytam jej wiersze dla dzieci.
    6.Basen z kulkami. Najlepsze jest wyrzucanie piłeczek ;)

Zosia chwilę bawi się ze mną, zaspokaja zapotrzebowanie na matkę, a potem bawi się przez jakiś czas sama i tak na zmianę. O ile nie dokuczają jej zęby lub zmęczenie nie mogę narzekać na nasze dnie. Życie rekompensuje mi pobudki nad ranem ;)

Wowka lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wypiszę Bożenę z tego forum. Mówienie, czytanie, pokazywanie paluszkiem, wkładanie czegokolwiek do pudełek/ szuflad itp? U nas jest wyjmowane perfekcyjnie. A widać to potrafi jedzenie do paszczy swojej i paluchy do mojej. Ale i tak ją kocham 😁 i cieszę jak głupia gdy odkrywam jak "śpiewa", potrafi złożyć zamówienie na konkretny utwór z 3 🙂 a piosenkę z pokazywaniem o ślimaku próbuje pokazywać. Tylko ja to widzę ale tylko ja to śpiewam i znam gesty 😉

Cola, ja najbardziej wierzę mojej intuicji i dotykowi przy temperaturze. Termometr traktuję jako pomoc, nie ufam mu zbytnio.

Wowka, przypomniało mi się, że kilka dni temu mamagama nagrała na yt filmik z zabawkami na podróż. Jeszcze nie oglądałam, ale może coś fajnego dla Skrzata?

Aaa i pytanie do ciężarówek, od kilku miesięcy zadaję i zapominam. Macie wizytę u psychologa? Bo moja siostra obowiązkowe chyba dwie ma. I to nie, że ona tylko ale wszystkie ciężarne. Że to niby od 2019 weszło. Żadna z Was nie pisała to się zastanawiam.

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    Słyszałam że ten psycholog ma wejść ale nie slyszalam by wszedł do przepisów
    Mi nikt nic nie proponowal
    Może za biedny regionw psychologow? 😂
    I jakoś nie widzę podstaw by kogokolwiek zmusić do takiej wizyty. Raczej byloby to na granicy niedorzecznosci. Ale nie krytykuje pomyslu. Nie nie. Tylko mnie na studiach uczono że psychopata i tak umie pięknie zagrac ;) od diagnozy jest psychiatra...to raczej nie na realia w pl

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka moj sie bawi klockami duplo (figurkami) i zwyklymi klockami, nawet udaje mu sie wlozyc jeden w drugi. Bawi sie tez w gotowanie zupy dla taty, mamy mini zestaw kuchenny z pepco. Niedawno dostał lalke i tez sie nia bawi, nosi, tuli, jak mu pokazalam kiedys ze lala idzie spać to teraz caly czas ja kladzie, przykrywa, daje smoczka itp. No i niezmiennie od zawsze książeczki, oglada sam, pokazuje palcem co to, każe mi czytac.

W przyszlosci chce kupic coś takiego jak Teebeebox. Idealne dla starszego dziecka do auta i na wycieczki.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Kamcia to ja nawet nie wiedziałam że po kąpieli i spaniu się nie mierzy. Eh mam nadzieję że jutro już będzie temperatura w normie, bo to osiwieć można.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, na jednym spotkaniu nawet godzinnym to i psychiatra diagnozy nie postawi. Siostra mówi, że test na depresję obowiązuje ale ten taki ogólny, gdzie chyba jednak jak już to powinien być dostosowany do szczególnej sytuacji kobiety 😉 siostrze nie proponowano, jej kazano taką wizytę odbyć. Z panią psycholog porozmawiały o bezsensowności przepisu 😉 może to jeszcze nie jest ogólnopolskie tylko pilot w Lublinie?

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, jaką lalkę ma Henio? Ja się muszę rozejrzeć teraz za wnuczką moją 😉

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 2477 2478 2479 2480 2481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ