Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAle wiecie co, ona za cholerę nie chce powiedzieć tata 😬. Miała 8 miesięcy to mówiła tata, teraz nie chce. Mówię do niej wyraźnie Taataaa, a ta patrzy na mnie z uśmiechem i mówi maaamaaa 🤔 mąż załamany 😂
Cola, dziękuję 😚 wiem, że będzie dobrze.. nie ma innej opcji 😊 -
Majowa, jakie długie nogi ma Twoja córeczka 😍
Cola, ależ oczywiście, że nie mam Ci za złe 😁 którejś z Was słownik podpowiadał wódkę, to wolę niż np. Wisłę 😋
Nina, słodzinka 💗 wspaniale coś takiego usłyszeć 💗 nadal trzymam kciuki za Twojego męża, ale tak jak Cola pisze, będzie dobrze 😊
Kamcia, czekaj, czekaj. Dlaczego nieszczęsne usg? Bo dostałaś skierowanie na echo? Myślałam, że u Was to dali je "na wyrost" i na wszelki, z uwagi na wywiad, a nie konkretne wskazanie?
Katy, i jak ładnie sobie Kamcio śpi ❤
Skrzat za to nieładnie śpi. Wybudza się, miota po łóżeczku i jeczy. Albo zęby, albo po szczepieniu 😞😖
-
Jakie piękne zdjęcia USG😊
Gratuluję dziewczyny!
Śpiący Kamilek słodki, daje też nadzieję, że nie sypiające w wózku dziecko może nagle odkryć w sobie tą umiejętność 😉
Majowa, jak Twoje odczucia wobec listy męża? Coś się pokrywa z Twoimi preferencjami?
Nina, cieszę się z pozytywnych wieści, choć nawet przez moment nie wątpiłam że będą właśnie takie.
A miłosne wyznanie córeczki przeurocze😍
U nas po drzemce biegunka jeszcze dała o sobie znać, ale po 15 przeszło. Obstawiam że to skutek uboczny antybiotyku. Po południu Zosia zjadła odrobinę więcej, dotąd nie było wybudzenia i wymiotów, co w ostatnich dniach było rutyną. Po 23 muszę jeszcze podać lek, nastawiłam budzik bo oczy mi się kleją.
Zosia wydaje mi się taka biedna. Jest dzielna, ale domyślam się, że uszka ją bolą, gardelko też ma podrażnione. Widzę jak schudła i serce mi pęka.
-
Dzien dobry :p
No wlasnie dopiero co pisałam, ze nie spi w wozku xd Ale to pewnie przez to, ze mu auta szumialy i wozek bujal na kostce brukowej :p
Dzisiaj sie wybieramy do zoo, licze na to, ze tym razem bez niespodzianek :p
Jutro jedziemy do mojej mamy, narzeczony bedzie robil poprawki m.in tej sciany, od str tesciow jeszcze poporawi i da jakas plyte wyciszajaca faktycznie...Wczoraj wieczorem jak Kamila usypialam to musial pukac im w sciane bo tak glosno gadali
Majowa, tez zwrocilam uwage na dlugie nozki coreczki :p
Nina, zazdroszczę tego kocham, ja probowalam nauczyc Kamila mowic "Kocham Cie", ale patrzy na mnie jak na glupka tylko xd -
nick nieaktualnyListe ma w telefonie, część imion odpada w przedbiegu, bo mi sie albo nie podobają, albo źle kojarzą. Z akceptowalnych przeze mnie jest Lila, Maja i Zofia, ale i tak pewnie coś innego wymyślę mąż ciśnie na Pole, ale nie. Mówię mu jak chcesz Lila to Lilianka, mi się podoba, a mówić możemy Lilka. W ogóle to jeszcze tyle czasu, a ten już się napalił, żeby imię znaleźć.
Myślałam, że będzie liczył, że teraz będzie chłopczyk, a on się tak cieszy, że druga córeczka Mówi, że fajnie, że Zuzia będzie miała siostrę, wiadomo, jakby był chłopiec, to by się cieszył, bo chodziliby razem na mecz, grali w piłkę
Nóżki dzidzia ma dłuuugie, po usg właśnie mówiłam, ze zarys człowieka z długimi nogami
Nina, Zosia już tak ładnie mówi Kciuki za męża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 09:17
-
Dzień dobry.
Nina będzie dobrze trochę rechabilitacji i chłop będzie jak nowy.
Majowa Pola mi się bardzo podoba ale dlatego że mój miał ciocie Apolonie ,normalnie mówili na nią Pola ale tak pozytywnej osoby ,radosnej i pozytywnie zakręconej w życiu nie spotkałam. Kobieta nie żyje już z 10 lat a do tej pory wszyscy ją wspominają. -
Nie załapałam się na usg 😬☹️
Mala Matylda o kurcze... A wiadomo co było przyczyną zapalenia uszek? Bidolinka, zdrówka dla Zosienki ❤️
Nina dobrze, że z Mężem lepiej, jak dłuższy pobyt w szpitalu ma dobrze wpłynąć na jego zdrowie, niech siedzi 😁 zdrówka!
Mania też z tych dlugonogich 😁
U nas Kocham Cię na porzadku dziennym ❤️❤️
https://youtu.be/a7xy7fJCXgM
https://youtu.be/PG3_JZfzLqc
https://youtu.be/lFLhHXPrYqc
Ostatnio do Męża po jego przebudzeniu sie powiedziała Kocham Cię i się przytuliła. Wzruszył się chłopak 😁❤️Katy, kamciaelcia, Ewciaa83, kattalinna, jangwa_maua, Wowka, Cola87, Mała Matylda, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaaania jaka słodka 😚
Majowa, moja siostrzenica ma ba imię Lili...to najwspanialsza dziewczynka jaką znam, naprawdę. Jest grzeczna, uprzejma, dobra, nigdy nikomu nie sprawia przykrości, ustępliwa. Ma wiele przyjaciół i nie ma osoby która by jej nie lubiła. Więc polecam Lili 😃
Przyjechała wczoraj moja siostra bo dziewczynki 😭 dzis rano pojechałyśmy odwiedzić mojwgo męża, a że z Nowej Soli rzut beretem do Sławy, to przyjechalysmy i odpoczywamy nad jeziorem 😊MajowaMamusia lubi tę wiadomość
-
Ale tu pusto 😱 Adaś dziś spał 1,5 h w żłobku! Ja nie wiem jak oni go tam usypiają...szok że im zasypia 😁 ponoć bardzo ładnie śpi na lezaczku. Trochę jeszcze płacze, ale zaczyna coraz więcej się też bawic. Zobaczymy jak po weekendzie będzie ale mam nadzieję że będzie coraz lepiej:) mi się podoba Lila i Mają. Lila się teraz bardzo popularne zrobilo.
-
Dzień dobry, jak tu cicho…
Feeva, Zosia ma lekką infekcję gardła (na tyle lekką że zalecono nam na to tylko inhalacje z soli fizjologicznej), bez kataru czy kaszlu, ale według lekarza to zakażenie rozszerzyło się na ucho środkowe.
Mania pięknie mówi i jaka jest przy tym urocza
Po ilości wyświetleń widać, że forum jednak nie opustoszało
Katy jak się udała Wasza wyprawa do zoo?
Nina, cieszę się, że miło spędziłaś wczorajszy dzień, należy Ci się relaks po ostatnim stresie.
Cola, wspaniale że Adaś tak ładnie adaptuje się w żłobku, bardzo Wam kibicuję
Majowa, z listy Twojego męża najbardziej podoba mi się Zofia . Bardzo lubię wspomnianą gdzieś wcześniej Hanię, jeśli będziemy mieli drugą córkę to tak dostanie na imię. Liliana też mi się podoba. Do Zuzi pasuje mi jeszcze Alicja albo Klara.
Koniecznie się pochwal gdy podejmiecie decyzję
U nas szczęśliwie jest lepiej . Zosia nie wymiotuje, wrócił jej apetyt, jest wesoła jak zwykle. Bardzo często robi kupki, ale tylko niektóre wyglądają biegunkowo, to prawdopodobnie skutek uboczny antybiotyku. Pije dużo, a kupki choć częste są na ogół bardzo małe, więc na chwilę obecną nie martwię się tym.
Wczoraj byliśmy na kontroli, trafiliśmy na bardzo niemiłą lekarkę, która krytykowała sens kontroli po tak krótkim czasie leczenia. Podkreślała że nie widziała stanu wyjściowego, ale w końcu powiedziała, że z uszkami nie jest źle. Na SOR podobno naprawdę kiepsko wyglądały i to dlatego kazali szybko sprawdzić czy leczenie daje efekty, więc już tak skąpa informacja mnie ucieszyła. Mamy kontynuować podawanie antybiotyku i przyjść ponownie we wtorek.
Co za ulga, tak się cieszę.MajowaMamusia, kattalinna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry ☺
Faktycznie wiatr tu hula 😀
Mała Matylda super, że z Zosia lepiej i wraca do zdrowia ☺
Co do imion to mąż na liście też ma Hanie- podoba nam się, chociaż moja kuzynka ma córkę o tym imieniu, ale mieszkamy daleko od siebie. Alicja też mi się podoba, ale mąż coś kręci nosem. Jeszcze na liście jest Lena,kiedys bardzo nam się podobało, ale 2 moje koleżanki nazwaly tak córki i zrobiło się dla nas popularne.
Lili ładne imię, nawet nie wiedziałam, że jest takie,myślałam że w pl żeńskie muszą kończyć się na A.
Przyjeżdża jutro moja mama, bardzo się cieszę ☺ wiezie mi wałek w prezencie 😆 bo mówię, że zjadła bym pierogi,a wałka nie mamy, to mama, że kupi i mi narobi 😊
Serniczek na zimno zrobimy, bo mam mega ochotę a nic nie robię z ciast bo mąż nie je, a ja sama blachy nie obrobie.Mała Matylda lubi tę wiadomość