Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy na ciebie to w dziale młodzieżowym trzebaby szukać 😂,ale poczekaj parę miesięcy dorośniesz do nich.

Mala Matylda kto by pomyślał że wymioty i biegunka to od ucha.

Ja mam dla maluchów łóżka takie 140 długie ,one mają taką budowę że już mają takie burty ,które zabezpieczają przed spadnięciem ale moja Ulka śpi w każdą stronę,pewnie by sobie głowę poobijala o te burty ,no i jak miała otwarte łóżeczko to zdarzało jej się w nocy wędrować po domu .

Mała Matylda lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo że nfz dostalam 5 zdjęć Malgoni plus z serca jedno (20szt poszło o dokumentacji)
    2d ale za to ładne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 05:55

jangwa_maua, edwarda20, pawojoszka, Wowka, MajowaMamusia, kattalinna, Katy, wariancja, Cola87, Nina83, D_basiula, Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nie rób mi tego 😂 bo będę musiała namawiać mojego na 3 😂. Jeju uwielbiam zdjęcia USG . Piękne 😍

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa
    Zawsze mozesz wpadke kontrolowana zaliczyć 🤣

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa jeszcze imię Marcela (nie Marcelina) jest fajne i nie az tak popularne :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, Mała Matylda, kto by pomyślał, że wymioty od ucha, szczególnie, że Zosienkę oglądał wcześniej lekarz. Zdrowia! 😘

Kamcia, piękne zdjęcia 💗 też bym chciała takie...

I też bym mogła się pozastanawiać, czy i jak zwolnić łóżeczko 😉 jeszcze się napatrzyłam na noworodka w poczekalni 😊

My po szczepieniu. Waga w przychodni 9.800g (coś moja waga kłamie). Wzrost 83cm. Udało się bez większego płaczu, naklejka z lwem skutecznie odwróciła uwagę 😉

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jakie śliczne foty Małgosi ❤
    To i ja się pochwalę moim cudem ☺

Zdjęcie z ostatniej wizyty u mojej lekarki,wczoraj dostałam kilka ale mało wyraźne.

Mała Matylda, Zdrówka dla Zosi, biedna się nacierpiała, wiem co to za ból bo miałam obustronne zapalenie uszu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 09:07

jangwa_maua, edwarda20, kamciaelcia, kattalinna, Katy, wariancja, D_basiula, Wowka, Mała Matylda, Ewciaa83, Nina83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to mam sporą rozbieżność między terminem porodu z OM, a z usg 😕 ponad tydzień. Lekarz kazał się tym nie martwić,ale jakbym miała mieć drugą cc, a wiadomo, że robią wcześniej to żeby potem się nie okazało, że urodze 3 tyg przed terminem.

Skrzacik dzielny pacjent ☺
    Poszłam dzisiaj zapytać do przychodni kiedy moge umawiać na szczepienie,pani do mnie na koniec sierpnia! Tego jeszcze nie grali, 1 pielęgniarka od szczepień wraca z urlopu, ale idzie na urlop jedyny pediatria. Coś czuję,że ta przychodnia to jeden wielki niewypał, a druga obok nas ponoć jeszcze gorsza.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba bym musiała go upić i wykorzystać w dni płodne 😂. Mój tak się pilnuje, że nie ma bata. Myślę, że może jak bym mu zaczęła dużo gadać itd to może by i w końcu uległ. Powiedział że boi się że byłby syn (a nie chce).

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa
    Też miałam tydzień rozbieżności na prywatnym genetycznym
    Na nfz nie
    I potem tylko się rownalo
    Dziś wg usg 22+3

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach te urlopy
    Rok temu szłam na przepyszne bułki z pieczarkami, te slynne gorzowskie, na pewno pamiętacie jak rozpaczalam że zamkniete przez urlop

Dziś po tym okropnym usg mieliśmy sobie wynagrodzic wrażenia buła...I co? Nieczynne do polowy sierpnia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrócę do lozek
    Bo zrobilam zrzut (Zuzia mnie nauczyla w tym tel) A nie pokazałam ;)

Teraz wyrzucilam z obserwowanych wszystkie upatrzone łóżka ale też podobaly mi się te domki, zwłaszcza taki zabudowany z każdej strony z oknem i drzwiami
    Jednak byly do 140cm A chcialam trochę wieksze
    Następne dostaną piętrowe łóżko i znajdzie się miejsce na biurko do szkoly hihi

Pokój Malgoni pomalowany, mąż zyrandol montuje
    Ale nie wiem kiedy skończymy...jutro służba
    W niedzielę służba
    A w sobotę przyjadą rodzice Zuzi (wywioza ją na obóz w Polskę 😭😭😭 )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 05:56

Katy lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze urosne na tyle zeby mi nie wisiały w kroku 😂

Jakie piekne zdjecia z usg 😍😍 mam nadzieje, ze ja we wtorek tez jakies dostane :p

Zrobiłam sobie dzisiaj spacer z Kamilem prawie 8km, ledwo doczlapalam do domu 😂 A on mnie jeszcze zszokowal bo w pierwsza strone cos cicho bylo w wozku, zaglądam, a on spi, nie spal w wozku dobre kilka miesiecy xd Az musialam uwiecznic
    90f30485ab70.jpg

My u Kamila damy tapetę i na jednej ścianie naklejke z miarka :p

A wgl Kamil zaczal w koncu trafiac lyzka do buzi, wiekszosc mu spada zanim dotrze do niej, ale juz bardzo ładnie mu idzie 😍

Edit. Sorki za brudny wozek, ale wczorajsza ulewa dala mu popalic pomimo tego, ze byl pod daszkiem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 20:28

pawojoszka, kamciaelcia, wariancja, kattalinna, Wowka, Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaaa
    Żyrandol........
    Wiekszego spiecia nie mogł zrobić-wysadzilo korki. Ale nie te w mieszkaniu...o nie nie!wysadzilo główny, na klatce schodowej...nie nie nie . Nie wysadzilo. Spalilo! Spalilo i drugi. Zrobił na krótko i to wysadzilo!A teraz-gdybym nie spytala nawet bym nie wiedziala-jedzie na jednostke...nie da się z nim żyć. No nie da!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jakie cudne zdjęcia USG! Małgosia jaką już duża! Majowa gratuluję zdrowej dzidzi, która prawdopodobnie będzie dziewczynka :) Mała Matylda dużo zdrówka dla Zosi, oby szybko minęło wszystko Kamcio jak słodko śpi :) Wieka to Skrzacik wysoki i szczuplutki! Mój też wysoki ale mase ma 😁AM nadzieję że trochę przystopuje ;)

kamciaelcia, Wowka, Mała Matylda, Katy lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zwariował 😆 zrobił liste imion dla dziewczynki i kazał mi wybierać😆 zaznaczył że to są wszystkie,które mu się podobają, innych nie chce. Mówi dzisiaj do Zuzi, czy wie,ze będzie miała siostrzyczkę i będą sobie lalki zabierać 😀

Wowka, Cola Cię przechrzciła na Wieke, ostatnio na Wisłę😂 ah te słowniki.

Cola87, kattalinna, Wowka, Mała Matylda, Katy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam 😊 🤗
    Jakie cudne zdjecia z USG 😍 aż się wzruszyłam 😚
    Małgosia to już kawał babki 😋😚
    Majowa gratuluję córci!
    Mała Matylda, dobrze, że już wiecie co jest przyczyną dolegliwości u Zosi. Zdrówka dla bidulki 😘
    Katy, a widzisz Kamil potrafi zaskoczyć 😂😂 wcześniej pisałaś, że nue potrzebujesz rozkładanego wózka bo nie śpi na spacerach 😂😂 Słodki jest Kamcio 😍
    U nas już spokojniej. Mąż wciąż w szpitalu i wstępnie ma wyjść wtorek/środa.. wstępnie bo jak się uda to z neurologii przeniosą go odrazu na oddział rehabilitacji... wiec może jeszcze z trzy tygodnie nawet tam być 😕 długo, za długo ale jak ma pomóc to niech będzie 😢
    Póki co wciąż ma niedowład, ale to dopiero nie cały tydzień po udarze więc za krótki czas ale będzie wszystko ok ☺️
    Zosi wyszła w końcu dwójka prawa dolna i chyba kolejne się pchają, bo ślinotok i wszystko bierze do buzi, lekki katar i ogólnie rozdrażniona. Śmieszna jest taka 😁 zaczyna coraz więcej mówić. Ostatnio odwiedzila nas moja siostra i poprosilam ją żeby chwilkę spojrzała na Zosię a sama pobieglam na górę zanieść pranie. Zosia stała z moja siostrą przed schodami i wolała mnie będąc już ba granicy płaczu, schodzę na dół a ona z takim szerokim uśmiechem rzuca mi się na szyję i mówi " maaaama!! Kocham!!" I daje mi buziaka. Booożee! Jakie to było słodkie!! Co chwilę mówi kocham 😂

kattalinna, Wowka, pawojoszka, Mała Matylda, Katy lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Majowa faktycznie 🤣 mam nowy tel i słownik się jeszcze Was nie nauczył, bo stary to wiedział co pisać 😁 zostawię ta wieke żeby Wowka mogła sobie zobaczyć :) mam nadzieje że nie masz mi za źle tego ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina
    Miałam właśnie cię wywoływać 👍

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina ale słodko ♥️ ja kocham to może za dwa lata usłyszę :D jak powie mama to i tak jest nieźle ;p trzymam dalej kciuki za męża, będzie dobrze ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 22:12

‹‹ 2550 2551 2552 2553 2554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ